Új hozzászólás Aktív témák
-
Daelion
őstag
válasz
#25237004 #317 üzenetére
Igen ez egy ilyen dolog amibe én se nagyon szeretek bele menni mert soha nem lesz 'egyetértés',különböző preferenciák ugye.
Kicsit rosszul fogalmaztam,nem mondom hogy semmilyen téren nem vagyok maximalista vagy nincsenek meg a nyűgjeim de ez pont nem tartozik közéjük.
Én se játszanék már a natív felbontás alatt mert az viszont zavarja a szemem.
Witchert meg én is pont ma néztem,hogy futna ha mindent lowra dobok 1080p-n és kb ~85 fps egy hardver igényesebb helyen elmentve,ennyit tud a RX 570-em mert az limitál a mostani rendszerbe.
Ultra mániás meg én se vagyok,medium-high legyen meg azt nyugi is van.Ha már low-ra kényszerülök akkor szoktam gépet fejleszteni mintsem a felbontást vegyem le.
-
válasz
#25237004 #268 üzenetére
A "milyen vas kell alá" akkor nem szubjektív, ha mindent maxon akarsz tolni. Ha nem, akkor kompromisszumok jönnek, és a vas attól fog függeni, hogy mit kötsz meg és mit nem. Nyilván ingyen minőségjavulás nincs, már 25 éve sem volt - ha a Doom-ban teljes képernyőn akartál játszani normális FPS-sel, akkor kellett az a 486DX
Az 570-hez képest amúgy a 2060 durván 70-80% plusz, szóval az a kártya már sokat dobna a sebességen. Mert ugye a kompromisszumoknak egy újabb dimenziója, hogy a 144Hz nem szentírás, már a 100-110 is sokkal több, mint a 60.Nem vitatom, extra pénz, ha ezt akarja az ember AAA kategóriában, nem is kevés - de azért nem 250-300k. Ha az 570-ből és az alap IPS monitorból indulunk ki, akkor cca. +80 a monitor és +70 a VGA. És ugye az is egy újabb dimenzió, hogy a mai AAA felhozatalra mit érdemes költeni...
-
válasz
#25237004 #257 üzenetére
Miután az egész történet totál szubjektív, szerintem semmi szükség az ilyen frankómondásokra. Már csak azért sincs, mert a Te mondókád is erősen loaded - a beállítások visszavételét úgy állítod be, mintha valami irdatlan áldozat lenne, holott az Ultra -> High váltás a legtöbb játékban vagy minimális, vagy észrevehetetlen, és nyersz vele egy nagy rakat FPS-t. Nyilván ha nincs korlátlan pénz, akkor kell kompromisszumokat kötni, de hogy ezek közül melyik vállalható és melyik nem, abban nincs univerzális igazság, hanem mindenki maga tudja eldönteni.
Ráadásul pont a legnagyobb problémát nem említetted a 144Hz kapcsán - a CPU-nak is bírnia kell a dolgot, márpedig ott sokkal nehezebb a középkategóriánál drámaian jobb teljesítményt venni. Ha pl. egy Ryzen 5-ösön valami 60-70 FPS-sel megy, akkor ott igencsak nem lesz egyszerű olyan vasat venni, ami 120+-ra képes.
(#255) jbcs: ártatlan kérdés: miért nem bírjátok itt többen elfogadni, hogy a 144Hz valós igény, valós vásárlóbázissal? A tudatlan vásárlókkal jönni meg kb. a legszarabb érv egy ilyen vitában - semmi súlya. No offense
-
Daelion
őstag
válasz
#25237004 #257 üzenetére
Ugyan már elmondtam itt amit akartam de ez kb 100% amit én is gondolok.
Nekem több extra élményt adna egy 75Hz Ultra Wide IPS 'Freesync' monitor azokba a játékokba amik érdekelnek/játszom.
Witcher 3/grafikailag felmodolt Skyrim/Tomb Raider meg hasonló Single játékok nagyon szépek rajta és egy ilyen játéknál nálam ez többet ér.
Illetve filmezéshez se utolsó mert azt is csak itt gépnél szoktam.Ezt biztosra tudom mert van egy ilyen monitor itt a környezetembe csak az még 60Hz de még úgy is tetszik.
30fps-re váltást meg én is megtapasztaltam mostanság mert elkezdtem a Mafia 3-at játszani és még mindig egy borzalom az optimalizálása illetve ha kikapcsoltam a 30 fps limitet akkor gyakran crashelt meg egyéb gondjai voltak tehát inkább elfogadtam és vissza raktam a 30-ra mert ezt ajánlották erre a problémára és bevált.
Észre vettem?Hát persze ennyire vak azért nem vagyok
de inkább 'tudati' szinten zavart.
Viszont a játék alapvetően tetszik ezért adtam neki egy esélyt és ~2 nap alatt úgy megszoktam,hogy már simán játszok vele és be is fogom fejezni. -
dabadab
titán
válasz
#25237004 #118 üzenetére
"A képernyőn megjelenik az ellenfél, a játékos mire lelövi, eltelik ez a 2-300ms, plusz input lag. Tehát mondjuk 318 ms-ről lesz összességében 310 ms, mert javul 8,3ms-mal 60Hz-ről 144Hz-re lépve és további 2,8 ms-mal 144Hz-ről 240Hz-re lépve. Max. 2-3% különbség, nem?"
Ahogy mondtam, nem a reakcióidőről szól a dolog, hanem arról, hogy amikor meglátja a másikat, akkor milyen pontosan sikerül a célkeresztet ráhúznia.
Kipróbálhatod a dolgot akkor is, ha nincs otthon 144-es montirod: vedd le a képfrissítést 60-ról 24-re és próbálj meg úgy klikkelgetni (mondjuk Paintben vagy valami olyan helyen, ahol látszik, hogy mennyire pontosan sikerül eltalálnod valamit). -
Dobrika
tag
válasz
#25237004 #118 üzenetére
Ez nem reakcióidő kérdése, egyszerűen nem tudsz az egérrel pontosan pozícionálni ha késik. VSYNC mellett FPS játékot játszani gyakorlatilag lehetetlen, mert nem tudsz célózni az iszonyatos késés miatt. Nagy késleltetésű TV plusz VSYNC, esetleg egy konzolos joystick késleltetése pedig játszahtatlan, kivéve, ha konzolos gagyi játékról van szó, ahol a gombot kell nyomni és megy magától.
róka
Nem a szerveren múlik, hogy az egyhelyben álló játékost észreveszed-e fogd már fel, hogy hülyeséget beszélsz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#25237004 #98 üzenetére
QuakeWorldöt például sokan játsszák 500 vagy 1000 fps-sel.
"Szóval mik a pontos értékek, ahol már nincs hardveres korlát a te mércéddel?"
Nagyon egyszerű.
Legalább 144 Hz (10 ms valós input lag körül leledzve), adott játék engine-től függő, fix frame rate (100 vagy több, motorja válogatja, hogy melyik hogy az ideális), legalább 4-5 KRO-s billentyűzet, értelmes egér (van sok ilyen), legalább 500 Hz-en (egyedüli kivétel a Logi MX300; az jöhet 125 Hz-cel is), hozzá normális egérpad (ilyenből is van pár), játszaható ping (ez az érték megint játékmotortól függ). Meg egy használható fejhallgató (+mikrofon) - itt nem feltétlenül muszáj high-end (persze nem megvetendő), 10-20k között is lehet találni normálisabb megoldásokat.
Ha ez megvan, akkor bármi gikszer az én hibám (vagy a szerveré/játéké), nem a vasé.
"A Quake topicban viszont olvastam már tőle, hogy a 60Hz/60FPS 10 éve is AIDS volt"
Még szép, hogy olvastál ilyet.
Emellett most is teljes vállszélességgel kitartok. Nyilván egy PH! cikkben ilyet nem lehet lekörmölni, maximum erősen körbeírni, virágnyelven - ami meg is történt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Rövid értekezésünkben igyekszünk választ adni erre a sokakat érdeklő kérdésre.
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest