- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Részben igazad van, rossz következtetést vontam le. Nem tényként közöltem, csak annyit, hogy ez az alapbeállítás, céges környezetben meg örülök ha bármihez is van hozzáférésem, nálunk még a háttérkép is fix.
Ettől eltekintve nagyon összelapátolt az egész és nagyon döcögős a kezelése a rendszernek. Sok jó fejlesztés van, sok minden ígéretes, de egyelőre nem győzött meg.
Szerintem tökre az alapoktól kellene elkezdeniük egy újat, minden sallangot mellőzve és a kompatibilitást max egy virtuális géppel kéne megoldani. De persze akkor a játék kompatibilitás, szóval értem, de ez nem a legjobb út a végfelhasználók szempontjából.(#43) KEAN válasz
Köszi majd megnézem, hogy miért nem találtam, valszeg nincs jogosultságom hozzá. -
atok666
őstag
válasz
benedekco #28 üzenetére
...Eddig minden ablaknak külön be lehetett állítani a billentyű nyelv kiosztását, sőt internet explorer alatt fülenként külön kezelte őket. Ennek is lőttek, mindenütt egységes, azaz ha egy ablakban magyarul gépelek és átlépek egy másikba ahol angolul kell, akkor át kell váltani...
Latod, tenykent leirsz vmit (kivettek a funkciot), kozben a funkcio maradt, csak nem talaltad...
Atok
-
RyanGiggs
őstag
"az azt jelenti, hogy a Shader Model 6.0-ra írt játékok csak AMD GCN2..."
Jaj de szúpiii, nem kell még lecserélnem az R9 290-emet. -
KEAN
tag
válasz
benedekco #28 üzenetére
"Eddig minden ablaknak külön be lehetett állítani a billentyű nyelv kiosztását, sőt internet explorer alatt fülenként külön kezelte őket. Ennek is lőttek, mindenütt egységes, azaz ha egy ablakban magyarul gépelek és átlépek egy másikba ahol angolul kell, akkor át kell váltani."
Ezzel én is rengeteget szenvedtem, de van megoldás.
Nem tűnt el, csak jól eldugták, mert ez már amolyan hiper-szuper-advanced beállítás, amiért persze ugyanúgy jár a koki a Microsoftnak.
Control Panel -> Language -> Advanced settings -> Switching input methods -
Adzo82
tag
Valaki talált valami leírást, vagy listát, hogy a shader 6.0 bevezetésével mely videó karik lesznek támogatottak? Nekem egy régi Gigabyte NV770 4gb OC kártyám van, azaz GTX 770-s. Kérédés, hogy éri e valami hátrány a közeljövőben a win10 alatt?
-
1. ctrl+t majd gépelsz, nem történik semmi
2. nem állítottam ilyet, azt állítom, hogy felteszel egy win10-et és alapértelmezetten két különböző programmal fogod megnyitni a különböző formátumú képeket, ez nekem reszelés, nem állítgatni akarom hanem használni, de amúgy biztos be tudom állítani nem néztem meg végül hogy az új képnézegető képes-e megnyitni a gif-et
de majd megnézhetem valamikor, amúgy nem csodálkoznék azon sem ha nem tudná
Amúgy itthon meg tök mindegy, mert ide lenne jogosultságom szoftvert telepíteni és menne is fel azonnal az Irfanview. -
atok666
őstag
válasz
benedekco #28 üzenetére
...Az edge-ről ne is beszéljünk, billentyűzetről megnyitsz egy új lapot és nem tudsz rögtön gépelni? Vicc....
Ezt hogy sikerult osszehoznod?...Tiff-re megnyitja a régi képnézegetőt, jpg-re az újat, hót káosz az egész....
Allitod, hogy nem lehet kulonbozo applikaciot hozzarendelni ket kulonbozo kiterjesztesu allomanyhoz?Atok
-
Nálam a bővítmények teljes hiánya tette be az ajtót. Rakatnyi bővítmény vigyáz a biztonságra a chrome-ban, edge-re még egy nyomorult reklámblokkoló se volt eleinte, ultramacerásan frissíthető hosts fájllal kellett volna ügyeskedni - nem tudom, azóta javult-e érdemben a helyzet. Bónszképpen időnként szimplán összeomlott és becsukta magát.
#32: olyat is hallottam, hogy BIOS-függő. Igazából majd lemérem rendszerváltás előtt, mennyi idő kell neki win és mennyi ubuntu alatt.
Office: igen, az átjárás macerás, ha libre, akkor legyen teljesen nyílt a formátum.
-
válasz
benedekco #28 üzenetére
Jaaa és a skálázást nem is említettem. Horror az is.
Kollégáimnak nem túl jó már a szemük, mind 60 körüli és 125%-ra fel kell lőni, de utána olyan homály lesz az egész kép mintha nem natív felbontáson menne a tft. Hihetetlen, hogy ezt nem lehetett még eddig megoldani.re: (#32) PuMbA
Nyílt formátumot kell használni nem xlsx-et.
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #30 üzenetére
A lassú indulást szerintem valamilyen driver vagy induló program akadályozhatja
Szüleim gépébe egy olcsó 15 ezres Celeron G4400 processzor van 7200rpm-es HDD-vel és instant indul, éppen hogy csak bejön a logo a BIOS után már ott a bejelentkező képernyő. Az asztalt is maximum 2 mp alatt összepakolja a jelszó beírása után, igaz 2-3 program indul el csak automatikusan. Az én olcsó AMD APU gépem instant betölt SSD-vel, pedig sokkal lassabb, mint egy i5. Esetleg BIOS-t frissítettél, mert néhány régi BIOS okozhat ilyet.
Nálunk a LibreOffice Calc már rontott bele xlsx fájlba a cégnél, szóval azóta erősen kerüljük a használatát.
-
vlevi
nagyúr
válasz
t72killer #30 üzenetére
"kezdetektől fogva mellőztem"
Asztali gépen, egérrel kényelmetlenebb a használata. Amiatt, amit előbb írtak. Arról van szó, hogy érintőképernőn az az alapértelmezett, hogy, ha benn van egy popup, akkor abból kitattintva nem csinál semmit, csak bezárja a popupot. Érintőn ugyebár nincs esc gomb
Itt is ez van, ha egy popupból bekattintok a címsorba, akkor mégegyet kell nyomni az egéren, ahhoz, hogy be is menjen a címsorba.
Ugyanez van pl. a posta alkalmazással. A beállításokból kilépve, mégegyet kell nyomni az egérrel, hogy működjön.
Tudom, apróság, de az ilyen apróságok miatt nem lehet teljesen egyformán kezelni az asztali gépet az érintős gépekkel.
A másik, ami miatt hanyagolom az edge-t, az az, amit írtam, hogy förtelmes a Microsoft betű megjelenítési módszere. A Firefox még a régi ClearType-t használja, ahhoz már hozzászoktam (pedig XP idején utáltam, mint a ....-t, de a Vistában átrajzolták, azóta jól néz ki).
De az Edge-ben, UWP-ben, satöbbi, rettenet. Hogy van az már, hogy pl. az n betű két szára nem ugyanolyan vastag?Az is vicc, hogy azt sem lehet rábízni, hogy félóránként cserélgesse a háttérképet. Teljesen random időközönként cseréli, van, hogy pár perc alatt 2x cserél. Ezt hogyan sikerült elkefélniük?
-
válasz
benedekco #28 üzenetére
"de ugye itt hdd-ssd váltás is volt" - ott kell a fejlődés okait keresni
. Vicc amúgy, hogy a melóhelyen adott egy XP-s őslelet gép, az gyorsabban bootol, mint az otthoni erőmű win10-zel.
Edge: a kezdetektől fogva mellőztem, az első hivatalos win10 eresztésben (ugye RTM-et már nem mertek mondani) ez még kb alfaverziós volt, mostanában nevezném közepes bétának. Néha ránézek, és elcsodálkozom, hogy pár frissítési kör után miért is nyomják tele a képem msn-reklámokkal, amikor azt párszor már kilőttem.
M$ Office-ról meg lehet le fogok szokni. A 2016-osat már saját zsebből kéne megvennem, ahány office doksit otthon piszkálok, semmi értelme. A múltkor bele kellett nyúlnom egy céges prezibe otthon, simán megoldottam Libreoffice-al.
-
vlevi
nagyúr
válasz
benedekco #28 üzenetére
"A boot idő viszont piszok jó,"
Ez is csak az ssd-re átállás miatt van.
Win7 nagyjából uyganennyi idő alatt bootol. Ssd-vel az, hogy +/- 1-2 másodperc, az nem számít.
Még a gyorsinditassal se sokkal jobb a win10 bootja, mint régebben volt.
Ráadásul, sz**t sem ér a gyors boot, mert a login képernő után, amíg a desktop magához tér, az szerintem lassabb, mint a win7-en volt, pedig ugyanazokat a programokat használom. A "magához tér" úgy értem, mire befejezi az ikonok betöltését, kizenélgeti magát, abba marad az egérkurzol villódzás, és a HDD led sem ég már. -
Inkább a paintet csinálják meg rendesen. Agyrém.
Win7 ig sose volt ilyen probmlémám. Most (melóban nemrég került frissítésre a géppark és vele együtt a rendszer is) valahogy nem pixel pontos, nem tudom máshogy kifejezni. Mikor beillesztek egymás mellé két dolgot (kép/ojjektum) és látom hogy a két objektum pixelre pontosan ugyanott van, majd ráfrissítek vagy lementem és visszanézem máshonnan akkor meg akár 5-10 pixelnyi eltérés is lehet, horror!Engem nem győzött meg ez az egész
sajnálom mert nagyon bíztam benne, nagyon sok pozitívat olvastam róla.
Tiff-re megnyitja a régi képnézegetőt, jpg-re az újat, hót káosz az egész. Az új képnézegetővel nem lehet úgy nyomtatni hogy előtte beállítom a nyomtató driverben mit szeretnék, így lőttek az extrémebb beállításoknak mint pl a könyv nyomtatás, vagy a tűzőgép funkció stbstbstb. Vicc, jó megnyitom paint-ből vagy akármiből és nyomtatok onnan, de akkor is!Picit más de azért kapcsolódik:
Office 2016 programok lassabban indulnak (pedig a régi gépekben hdd-volt most meg ssd). Soksok káosz van itt. Óriási csoda hogy excel külön ablakban nyílik meg, de igazából még mindigg valahogy össze vannak kötve, mert ha felhozok egy ablakot akkor mind a mögötte lévő is feljon tálcáról.Az edge-ről ne is beszéljünk, billentyűzetről megnyitsz egy új lapot és nem tudsz rögtön gépelni? Vicc.
Az egér kurzor megakad a két monitor között a felső sornál.
Eddig minden ablaknak külön be lehetett állítani a billentyű nyelv kiosztását, sőt internet explorer alatt fülenként külön kezelte őket. Ennek is lőttek, mindenütt egységes, azaz ha egy ablakban magyarul gépelek és átlépek egy másikba ahol angolul kell, akkor át kell váltani.
A boot idő viszont piszok jó, de ugye itt hdd-ssd váltás is volt szal ez nem nagyon mérvadó.Remélem azért ezeken az alap funkciókon is reszelnek.
-
Ahogy egy kalapácsot vagy egy bilit se kell GPS-el felszerelni, a szgépes oprendszerek is elérnek egy bizonyos szintet, ahol tökéletesen megfelelnek az adott feladatra. Még az sem, aki a "gépen él", az se az OS-t nézegeti, hogy az milyen gyönyörű, hanem dolgozik-játszik-hobbizik rajta.
Ehhez a legeslegfontosabb feltétel a stabilitás+megbízhatóság. Bármilyen csilivili, fícsör, funkció, azután jön. Érdekes, hogy az első eresztés egész stabil volt, az anniversaryvel sikerült kicsinálniuk a rendszert. Ahogy nézem, ez a mostani is fícsörmajom, szó nincs arról, hogy a bughegyeket eltakarítsák.
-
imibogyo
veterán
válasz
FragMaster #22 üzenetére
Viccet félretéve x-akta, mert valóban sok panaszt olvasni, másnak meg semmi és ezt nem tudom hová tenni.
Ez szinte mindenre igaz általánosságban is az informatikában. De szűkebben nézve is ugyanez meg van mind NV, mind AMD oldalon.
Az elmúlt kb. 15 évben rengeteg NV és AMD kártyám volt (napi szinten most is van mind a két gyártótól több eszközöm is) és mind a két oldalról simán voltak olyan hónapjaim amikor imádkoztam egy-egy új driver telepítése előtt.
De alapvetően nagyon elégedett vagyok driveresen (is) mind a két gyártó termékeivel. Semmi gondom egyik oldallal sem, most is hosszú ideje nem volt semmi gubancom, de ad hoc szívás bármikor előfordulhat.
-
vlevi
nagyúr
Valami nagyon újat akartak robbantani az újabb (Win8 óta) windows vonallal, a Modern, majd Metro, aztán most UWP nevű valamivel, de szerintem annyira azért nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
De valami mást is el...tak, mert alapjaiban instabil az egész win10, nem csak az UWP. De az is lehet, hogy maga a win10 stabil, csakhogy mivel mindenhova bekeveredik egy kevés hulladék UWP kód, ezért borul össze minden.
Egyik jó példa, nálam, amikor nincs alapértelmezett lejátszó, vagy valami mással akarom megnyitni. Ilyenkod win7 alatt feldob egy ablakot, hogy mivel akarom megnyitni.
Win10-en is feljön egy hasonló ablak, de nekem baromi lassan. Akár 1 perc is lehet, mire bejön. Ezt azért egy SSD-s, 8GB RAM-os i5 procitól nem várnám.
Vagy, hogy nem lehet teljes nyugalommal dugdosni, húzgálni az USB-s dolgokat, mert hamar eljön az az állapot, amikor már nem ismeri fel a bedugott eszközt, csak a restartwindows után.
Az, hogy a WinXP-vel, de inkább a Vistával, hetessel már eljutottunk oda, hogy a képernyőre normális betűket tud kiírni a rendszer (Cleartype), de a Microsoft szerint ez nem helyénvaló, és erőltet valami másféle, ocsmány, szálkás, olvashatatlan betűmegjelenítést. Ezt mondjuk nem a win10 hibája, mert az Officeban winxp alatt is ugyanilyen förtelem. De, mivel az UWP alatt kénytelen vagyok egyre sűrűbben nézni, ezért már ezt is ide számolom.
Vagy, hogy ... satöbbi. Hosszú ez a lista, amit 5-6 évnyi nyugodt win7 használat után újra borzolja az ember idegeit. Jönnek vissza a legsötétebb win95, 98 idők -
PuMbA
titán
Valószínűleg nyomtatója válogatja...nálunk a cégnél egy 16 éves HP LaserJet 4050TN hibátlanul megy az összes Windows 10-en
Volt olyan is nem rég, hogy az új Adobe Reader DC frissítéssel rosszul nyomtatott a nyomtató, de egy másik PDF nézegetővel (SumatraPDF) pedig jól sikerült a nyomtatás. Már amikor a Windows 10-re kezdtünk gyanakodni... de kiderült, hogy mégsem
Eddig egy hibát nem sikerült ráfognunk a Windows 10-re a cégnél.
-
FragMaster
addikt
Hátpedig
Viccet félretéve x-akta, mert valóban sok panaszt olvasni, másnak meg semmi és ezt nem tudom hová tenni.
R9 290 van most épp és az elmúlt időben a legnagyobb "probléma" pont most van, miszerint a relive driverrel nem indul automatikusan el a control center, ami tán nem is baj. De előtte sem volt kirívó, vagy csak nem szaladtam bele. Minden, nem csak whql drivert felpakolok, sosem ddu-zva le előtte az előzőt. -
wolruf
őstag
válasz
t72killer #17 üzenetére
Ha csak arra... munkahelyi gépemen rollbackelnem kellett, mert rengeteg USB-s kütyüt nem látott meg. Köztük adathordozókat sem (csak üres meghajtót mutatott). Több nyomtató egyáltalán nem nyomtatott (kiment a nyomat és eltűnt az éterben
). Visszaállva hipp-hopp, minden megy
-
-
fallenrize
csendes tag
de, de, dehat szorakozasra ottvan az Xbox?!?!!
-
-
-
Picco
addikt
nekem anniversary driver telepitese ota vannak problemaim AMD driverekkel. elotte nem volt.
most ha elinditok egy driver frissitest/uninstallt akkor konkretan csontrafagy a win10. anniversary elotte meg frissitettem DDU/uninstall nelkul vagy 10-et, semmi baj nem volt.
lehet az is belejatszik hogy win7-rol lett frissitve es nem szuzen lett a rendszer telepitve. -
Meteorhead
aktív tag
Ezt a kutyulást a DX12 és SM6.0-tal a MS csinálta magának. Értem én, hogy nagy királyság volt, hogy a gazda oldali kódot nem kicsit lehetett gyorsítani az új API-val, és ehhez felesleges megkövetelni egy okosabb kártyát, elég egy okosabb (egyszerűbb) meghajtó is... de már akkor is tudták, hogy lesz SM6 és egy újabb eszköz képesség pakk, amit majd szeretnének megkövetelni (FL_12_0).
Ott bazseválták el, hogy engedték összemosni a kettőt (szándékosan?), és a kikönnyített gazda oldalt DX 11.3-nak kellett volna hívni, vagy most kellene behozni egy DX12.1-et. Az, hogy DX12 plecsnit lehetett régi kártyákra rakni, nagyon megtévesztő.
-
És az Anniversary bugjait kiirtják végre? Mióta az fent van a családi gépeken, kettő produkál elég rendszeres fagyásokat sima USB-bedugástól. Mielőtt a M$ dzsihád rámszállna: nem, frissítés előtt semmi baja nem volt a gépnek és nem, nem régi gépek, a legöregebb egy haswell platform tiszta intel chipsettel VGA nélkül.
-
-=MrLF=-
senior tag
"Ezzel a modellel a Microsoft reményei szerint nem kell a felhasználókat megkérni arra, hogy keressenek új csomagokat a grafikus vezérlő gyártójának weboldalán, ami azért lényeges, mert a legtöbb vásárló számára ez a feladat túl bonyolult" szerintem akinek ez bonyolult az már rég konzolozik.
(egyébként itt tényleg lebirkázták a win usereket?)
-
PuMbA
titán
Nehéz megmondani, hogy honnan jön a hiba. Bármi okozhatja. Semmit nem lehet kizárni, még azt sem, hogy valamelyik gyártó módosított BIOS-t rak a kártyára vagy hogy egy telepített program bezavar. Például nekem is GCN2 architektúrájú VGA-m van, azaz ugyanaz a program kód fut nálam is, mint rviktor25-nél, de semmilyen hasonló problémám sincs, pedig az összes idei drivert a régi felülírásával tettem fel, amint kijött.
-
törölt tag
Windows 10-en belül továbbra sem a technikával van baj, hanem azzal, hogy a feülete nem egyéges (régi és új vezérlőpult például), vagy hogy a modern alkalmazások gagyik a korábbiakhoz képest.
Én legalábbis így látom.
-
rviktor25
tag
Ez az automatikus driver telepítősdi nekem nem nagyon jön be.
Csak idén 9 driver-t próbáltam ki AMD-től az r9 290x-emhez. Ebből 6-an kisebb-nagyobb problémák voltak, pl. videó elején becsíkozódó monitor felső része 2 mp-ig vagy 3mp-nyi totál gépfagyás filmindításkor/pörgetéskor. A legújabb meg 3-ból 2x "install failed", 3.-ra meg felment csak éppen felbontást nem lehetett 1024x768-ról változtatni.
(A maradék két próbált driverrel tökéletesen meg voltam/vagyok elégedve)edit: az egyik ami jól működik whql, a másik béta driver; a nem (jól) működők közül kb. ugyanilyen arányban van whql-béta
-
Nagyon szeretnék, ha lecserélném végre a 7850-et..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft fontos adatokat osztott meg a kínai WinHEC konferencián, így körvonalazódik, hogy mi várható.
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest