- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
janos666
nagyúr
Attól, hogy néha ugrik verziószám egy magasabb tizedesjegyben is, és ráhúznak a csomagra egy fantázianevet, még nem biztos, hogy az drasztikusan új kód, és nem apránként gördül előre folyamatosan (kisebb-közepes léptekkel, de nem nagy ugrásokkal) a fejlesztés. Látod, hogy itt is a 16.6-ot és 16.12-t vetik össze, mert ők is úgy látják, hogy a köztes béták voltak a mostani "stabil" kiadás előkészítése (még ha viszonylag sok új dolog került is be ebbe a konkrét verzióba egyszerre). Illetve szerintem ugyan így nem lesz tényleg "stabil" a 16.12.1-hotfix1-test2 kiadás sem, csak "gördül tovább", mint "perpetual stable".
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
"Stabil és jól sikerült", csak csomó olyan dolgot csinál automatikusan, amit nem tudok kikapcsolni és baromira zavar...
Már gpedit.msc-ben kiheréltem a frissítéskezelőt, ennek ellenére folyamatosan feldobja az "Updates are available" popup-ot, amire ha ESC-et nyomsz, akkor is megnyitja a frissítéskezelőt. Mindezt játék közben is megcsinálja, ami nem vicces, mert átmenetileg az i7-3770T HD Graphics 4000-ét használom FHD-n Civ5-re, és simán megfagyasztja a Win10 képernyőlezárása az egész gépet úgy, hogy semmire se reagál.
Emellett az is kérdéseket vet fel bennem, hogy beállítottam a zárképernyő hátterét, és van, hogy a WIn10 átállítja a saját kis napi képére, van, hogy nem.
Valamint a frissítéskezelő és a telemetria tiltásai ellenére van, hogy simán elkezdik 30-40%-on pörgetni a CPU-t a rendzserfolyamatok, főként a frissítéskezelő- és ez egy i7. Céges laptop van, hogy használhatatlanul belassul a Win10 háttértevékenységétől. annyira leterheli a CPU-t és a hálózatot.
Ezek után nekem gyanús, hogy mit csinál a rendszer a háttérben, és mégis mit berfolyásol amit felhasználóként állítani tudok rajta.
Szerintem ez így minden, csak nem "jó és stabil"... a Win7, Win8, Win8.1 nagyon jól sikerült rendszerek voltak, de szerintem a 10-zel és az Anniversary Update-tel nagyon túltolta a biciklit a Microsoft... erőszakos, kontrollálhatatlan rendszer. Mivel én nem szeretem, ha valamit így eröltetnek rám, így inkább otthagyom az egész rendszert... ezek után sem a Win10-ben, sem a korábbi verziókban nem bízok, ki tudja, ött mi történik a háttérben.
Korábban kényszerből és kis kíváncsiságból 3 évig a nemlétező konkuranciát használtam, és állítom, hogy az emberek 99%-ának ez a nemlétező konkurencia jobban megfelelne, mint bármilyen Windows.
A Microsoft előnye kimerül az emberek beszűkült gondolkodásában, valamint a vendor lock-olt oktatásban és a rosszindulatú, zárt forráskódú, funkciót nélkülöző office formátumaikban.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
törölt tag
-
kovcsrob
tag
Egy tákolt vackuk van de ez nem az ő hibájuk.
A winben lévő függvények/dll ek jelentő részét korábbiból ollózták össze, a lokalizációs csapat írta stb.
És még ki tudja hány függvényt írtak más oprendszer alatt/alá.
Meg még az is hozzá jön, hogy egy X program fogja és lecseréli a dll t mert neki az jó.
Ennek a következménye a sok verzióütközés és az, hogy ami nálad fut nálam omlik és fordítva.A sok hanyagul tesztelt függvény. A mem, leíró stb folyás. KB idegbaj win alá olyan programot írni, ami heteken keresztül képes folyamatosan futni. (komoly gyártóknak sem szokott sikerülni)
Ezt az egészet annak köszönhetjük, hogy valaki X évvel ezőtt kitalálta, hogy használjuk közös föggvény könyvtárakat... mert az milyen tuti lesz. Csak meghívom és kész.
Mint a mellékelt ábra mutatja inkább bugfix halom lett belőle.
-
nonsen5e
veterán
Elsősorban a Windows Store / DX12 / UWP trióra gondoltam.
Mondjuk nagyjából az Anniversary Update óta minden Winfrissítés alkalmával van legalább 2 rokon/barát/ismerős, akinek tönkre vágja minden második driverét az update, aztán rosszabb esetben csak a win reinstall segít.D4: hunPH, nonsense#2596
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest