- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
Remus389 #1255 üzenetére
Te nem érted... akinek AM4-es alaplapja van, abba belemegy az új Ryzen, tehát nem kell alaplap, megspórolja az árát. mPlusz eladja a régi prociját, és így gyakorlatilag egy új proci ára alatt megússza az egész manővert.
Akinek meg 7700K van, az ugyan eladhatja a hozzá való alaplapot, de rohadtul nem fog érte kapni egy fél új alaplap árát sem, hacsak át nem ver valami balekot. Plusz eladhatja a 7700K-t szintén veszteséggel... a kettőből együtt tuti összejön egy alaplapnyi bukta.
-
Kansas
addikt
válasz
Remus389 #1245 üzenetére
Mert akinek már van egy régebbi generációs AM4-es alaplapja, annak nem kell lapot venni.
Mint pl. nekem, a most rendelt R5 3600 simán bele fog menni a 2400G helyére a B450-es lapba, még a Precision Boost-ot se bukom.Nekem nem kevés cimborám/kollégám szívott azzal, hogy a Kaby Lake-es lapokba nem mentek bele a Coffee Lake procik... és esélyes, hogy a mostani procik helyére se fognak bemenni a következő generációs Intelek.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Remus389 #1237 üzenetére
De érti. Te vennél egy i7 7700K + Z 170/270 kombót, használtan, amikor vadsonatújonnan jobb teljesítményt kapsz azonos pénzért?
Még ha mondjuk 90 e-ért el tudod adni, akkor nézzük, mit kapsz most 90 e Ft körül újonnan! Szerintem egy 2600/2600X-es vagy 2700-as Ryzen + egy erős B450-es lap kb. kijön belőle, de ha picit hozzáteszel, akkor a sima 3600 gyári hűtővel, OC nélkül + B450-es lap majdnem kijön. Tehát akkor megéri az a kombó használtan?
Szeirntem nem nagyon. A 3600X meg már nagyon elveri a 7700K-t. Játékban kb ugyanannyi FPS-t hoz, minden másban pedig sokkal erősebb.
És egy kis OFF:
Ezt most láttam, durva.
-
kolopele
nagyúr
-
ribizly
veterán
válasz
Remus389 #791 üzenetére
És erre miért volt szükség? 70 fok terhelés alatt egyáltalán nem sok. Mennyinek kellene mégis lennie egy 5.0 GHz-en működő high-end CPU-nak? Azt sem értem miért gond, ha valaki annak érdekében, hogy minél tovább legyen jó a processzora a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten szeretné tartani és ezért jó hűtőt vesz. Szóval nem értem mi volt a célja a kommentednek.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Remus389 #791 üzenetére
Stressz teszt alatti max. maghőfok. Nem sok egyáltalán. Játékok alatt ez 55-60 fok. Az ember FPU tesztet tol naponta vagy játszik? Azt mondjuk hozzáteszem, hogy a csend nagy híveként alig forog a hűtő venti, menne ez lejjebb is de minek? Persze biztosan egy Ryzen proci 30 fokos játékok alatt.........
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Remus389 #406 üzenetére
Semmi gond, nem azért írtam, csak reagáltam az általad is feltett, ezek szerint, költői kérdésre: "Leváltom-e vele a mostanit?" Amúgy a kérdés jogos, mert tuti sokan lesznek akik, a régebbi i7-esüket 3-as Ryzen-re cserélik, valamelyik típusára, kinek mire van pénze.
SZKEBE75: furcsa megnyilvánulás....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Ryzen sikerét továbbvíve az AMD most megmutatta az Intelnek, hogy mitől döglik a légy!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RAM topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest