- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
fudi2002 #2174 üzenetére
Végülis megcsinálhatjuk, de szerintem nem fog igazán értelmezhető eredményeket adni. Megnézed kicsit feljebb linkelt videomba, a cpu 3600c16-os, alap turboval is lazán kiszolgálja a vgat. Az ilyen 3600-3733-3800 mem órajelekket max valami CS 500+ fpses környezetben gondolnám látszani. 20-30-40% -os cpu terhelés mellett ha kicsit lassítjuk a proci ciklusidejét még úgy is jellemzően a vga fogja a frame timeot megadni. De sosem tudni, mikor kapunk valami érdekes eredményt persze.
Ilyen 3900x smt on/off 1-2 fpses diffikre tippelnék, ami hibahatár.Tényleg elképesztően semmitmondó tesztekkel vazyunk elhalmozva. Vagy csak én látom így ?
Ennek vége ! Ezt nézzétek ! https://youtu.be/tU9yjwMlbRI
-
Alpi.
addikt
Trollkodok csak. XD
Én már nem bírom tovább komolyan szemlélni a semmitmondó fps összehasonlító teszteket.
3200-3600 ram érdemes / nem érdemes téma kicsit hasonlít. Egy 9900k és egy 3800x közt nincs akkora diffi, mint a 3200 vs 3600 mhz-es ram okozta különbség. (a 2 típust csak hasból írtam) -
Alpi.
addikt
Egy működőképes ram setup sokkal több időzítést tartalmaz, mint bármelyik xmp vagy spd profil. A skew-kat, rtl-eket igenis a biosnak kell "kitalálnia", erre van a train is, nem a butítás a feladata. Egyrészről, másrészről a Ryzen több ponton erősen más timing képlet szerint működik, mint Intel kortársai, ezért aztán egy erősen Intel orientált xmp-t esélyes, hogy felül fog / kell bírálnia helyenként, hogy egyáltalán post-olni lássuk a cuccost. Erre szintén a bios-nak kell ráéreznie. Nem olyan egyszerű a képlet azért, mint sokan hinnék, az a 4-5 szám az órajel és a main timingnál egy morzsa csak a történetben.
-
Alpi.
addikt
manual-is beállítást nem maszatolja el. Ott az van, amit beállítasz, ha indul, indul, ha nem, nem.
[3466C14@R53600]
[3733C12-14,3800C14@R53600] -
Alpi.
addikt
Pont az látszik, hogy feleslegesen sok mag van, bonyolult felépítéssel. 2 ccx közt ha random lökögetjük a feladat darabkákat, akkor gyakran kell a kettő közt jönni menni, ez rontja a teljesítményt. Megnéznék egy ilyen 3900X-et úgy 12 szálasítva, hogy csak az egyik ccx-et hagynánk aktívnak, smt-vel. Ergo kapnánk egy 3600-ost, de jóval magasabb órajelekkel és látván a kissebb 6 magosok szereplését nem tartom kizártnak, hogy top eredményeket látnánk tőle.
-
Alpi.
addikt
1080p-be 0,7 fps-t ?
1440-be meg már gyorsabb 12c12t-vel.
Pont úgy megy kb., mint a 3600X.
A 4k-s eredmények meg pontosan tükrözik, amit pár hsz.-el előbb írtam, hogy ha vga limitbe nézzük a produktumot, akkor egy kézen megszámolható %-on belül lesz a mezőny. Legyen az 6 mag vagy 12, Intel vagy Amd.
Ha ezt nézték volna 1660-assal vagy 1070-el mondjuk, közel azonos gpu limit lett volna és szinte így összerántaná a mezőnyt. -
Alpi.
addikt
3900X Smt on / Off teszt.
3600 / 3600X még 1080P-ben is 5-10-20 fpsen belül van a legjobbhoz, 1440p-ben meg már csalnak is. -
Alpi.
addikt
Hozzátenném, hogy ezeknél az újabb sok Hz-es kijelzőknél nem véletlen nem vsync-et használnak. Esélytelen lenne a min. fpseket ilyen magasan megtartani és a sync-elt freki alá folyton beeső fps tönkre is tenné vsync-es megoldással. Fhd, 60 Hz-re viszont nem olyan nehéz már manapság egy vsync-elhető gépet alárakni.
-
Alpi.
addikt
válasz
Locutus #1892 üzenetére
"FHD esetén már egy 1070-el is simán van CPU limit." ???
Nem gpu limitre gondolsz ?Egy 6 magos cput kb. nem tudsz limites helyzetbe hozni. Az, hogy egy 2080Ti 70-80%-os gpu terhelések mellett egy 5 ghz-es cpuval több fpst tol, mint egy 4,5Ghz-essel az vitathatóan cpu limit. (igazábol ráfogható, de a felhasználók 90%-nál ilyen eset nem életszerű. Kivéve Bf5, vágom, vágom...)
-
Alpi.
addikt
válasz
Kékes525 #1851 üzenetére
Bizony, végre valaki így látja !
Nem a Zen2 lett előszőr "ellenfele" az Intelnek, előtte is megérkeztek már. Más volumenben, csupán ár/érték arány mentén, de lépésről-lépésre "lopták" a piacot. Az irány már az elejétől kezdve egyértelműen látható volt, furcsa, hogy reakció nélkül maradt gyakorlatilag teljesen még ezidáig is ha úgy vesszük.
Feltételezvén, hogy nincs a zsebükben bármi csodafegyver, jelen állás szerint egy "védekező" lépés kinézne, de nem vagyok szakértő és nem is gondolom, hogy olyan buta emberek ülnének ott, hogy ezt ne lássák, ha látni kéne. -
Alpi.
addikt
válasz
Kékes525 #1848 üzenetére
Nem is igazán értem, mire várnak én sem ! A vége úgyis az lesz, de minél később lépik meg, annál inkább / gyorsabban szorulnak ki a piacról. Legalábbis én így látom laikusként. Jelen helyzetben ordítóan nagy az Amd ár/érték előnye, főleg az alsó, közép szegmensben. Mondjuk meg is lehet nézni az eladási statisztikákat még úgy is, hogy több helyen hiány van Ryzenekből, előrendelni lehet csak.
-
Alpi.
addikt
válasz
Sirandrish #1449 üzenetére
Már én is nagyon várom a procit !
Megtetszett G.skill Amd-re hajtogatott 3600c14-es profilja. Gyanítom xmp-ként nem gyenge felára lehet ! -
Alpi.
addikt
válasz
Sirandrish #1275 üzenetére
Ezért lesz skylake alapú a 10 magos. Hedt Xeon vonalon sem véletlenűl használják, nagyságrendekkel alacsonyabb szivárgáshője van, mint kaby / coffee -nak. Cserébe kicsit kevésbé alkalmas magas órajelekre és a vcore érték is magasabb (bár a fesz. áramerősség nélkül csak egy szám, fogyasztás szempontbol), a skálázása állítólag lineárisabb, kiszámíthatóbb ha nagy átlagot nézünk.
-
Alpi.
addikt
válasz
Carlos Padre #1253 üzenetére
Naja... Voltak időszakok, mikor egész sokat fiatalodtak pl. a 7000-esek pár éve.
Radeon vs Nvidia világhoz való hozzáállásának a különbségei kivehetőek. Hasonló, mint procik terén néha-néha. Mondom ezt, mint teljes egészében feltételezést. Valósággal történő bármi egyezés kizárólag a véletlen műve. -
Alpi.
addikt
Az, hogy nem láttunk egy Am4-hez hasonló átjárhatóságot Inteltől 6-7-8-9000-es generációs cpukkal, az első Lga1151-es lapoktól kezdve az simán egy piaci döntésnek köszönhető, semmilyen más dolog nem állt volna útjába. Egyébként teljesen jó döntés volt így utólag, mert végig, minden szériánál szépen megvették az emberek, minden bukott pénzösszeget hozzászámolhatnánk a cpuk áraihoz is akár. Megfelelő, alkalmas akár 100-as szériás lappal végig lehetett volna járni a skylake - coffee lake utat, akár még ddr3 ramokkal is, bár életszerűtlen lett volna, de akadálya csak annyi volt, hogy nem szabadott.
-
Alpi.
addikt
válasz
bobalazs #1233 üzenetére
Igy valik enyeszette a vilag dicsosege..
De mi allhat emogott ? 200GE a best-buy 9400F elott ! -
Alpi.
addikt
Jogos ! Annyira jól állunk egy ideje hw erővel, hogy sokunknak ha 5 évig meg kéne tartania a konfigot, akkor sem lenne gond. Sosem voltak ennyire "pazarlóan" erős gépek. Mondjuk ez látszik a tesztekben látott fsp értékekről is valahol.... 100-200 fpseket versenyeztetünk...
Engem is leginkább a kíváncsiság hajtott a jelnelegi és a következő Ryzen cpu beszerzére. 2600 volt és most meg egy 3600-as jön. Több, mint elég nekem. -
Alpi.
addikt
X370 az csak egy generációt jelez, nem a lap "komolyságát". Már a 2000-eseknél is lehetett olvasni, hogy itt gyengébb, ott gyengébb, ram oc nem fog menni, aztán ment pont ugyan úgy. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a 3000-essel, de nagyon bízom benne, hogy továbbra is maradhat a Crosshair VI !
-
Alpi.
addikt
R5 2600-osomnál FC5 benchmark pl. így alakult :
https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_2_x_pinnacle_ridge_am4/hsz_10807-10807.htmlEzért is mondtam tegnap, hogy tezteknél látott pár fps-ből nem feltétlen kell messzemenő konzekvenciákat levonni. Irányadónak tekinthetőek inkább.
-
Alpi.
addikt
Dehogynem... 2666 vs 3000 mondjuk tény, hogy nem új szint, de egy erős 8 magoshoz ennél jóval komolyabb ramok illenének, hogy minden helyzetben megállja a helyét. Intelnél is, Amd-nél meg még fokozattabban.
Tudom, soha senki nem fogja elhinni, de nem egy embernek "csináltunk" az erős gépére jó ram setupot és egytől egyig elképedve tapasztalta, hogy mennyire látható, érezhető változást hozott.
Tudom, jó ideje halljuk, Intelnek mindegy meg 1600cl9 mindenre elég. Nem igaz és sosem volt igaz. Olyan platformokon, ahol valami más miatt limites volt a ram működés, még azt mondom, nem volt olyan nagy tévedés, de az első 1155-ös cpuk óta nem így van. -
Alpi.
addikt
Az egy dolog, hogy kb. bármelyik értelmesebb Z-s lap alapbol figyelmen kívül hagyja az ilyen gyári korlátozásokat, de attol még van egy Intel-es specifikáció, amihez ha tartják magukat igencsak befolyásoló tényező lehet.
https://www.techspot.com/review/1744-core-i9-9900k-round-two/
Olvasd el a konklúziót, ott le van írva szépen. BMW001 is pont arra utalt, hogy senki nem használja így a 9900K-ját, ezért nem biztos, hogy mindsenhol a valós, user által tapasztalt teljesítményt adta az Intel spec. alapján tesztelt 9900K.
-
Alpi.
addikt
Igen, de ez hogy jön most ide ? A fogyasztást csak azért említettem meg, hogy magyarázza az órajel viselkedést. Csak egy általam tudni vélt tényt írtam le, nem az Amd-től kapott kenőpénzt szolgálom. Sok-sok Intel és Amd procim is van otthon, egy részével együtt is alszom, olyan szoros a kötelék.
Az órajelek hosszabb all-core terhelésre gyakorlatilag azonos értéken stabilizálódnak egy 9900K-nál illetve egy 3700-es Ryzennél, ez pedig 4 ghz (és környéke), ezáltal eltűnik Intel magasabb órajelből fakadó előnye vagy mondjuk esélykiegyenlítődésnek inkább most, hogy Amd ekkorát ugrott Ipc-ben. Természetesen full gyári specifikációk melletti működésnél értve. -
Alpi.
addikt
válasz
wwenigma #538 üzenetére
Nem hát ! Ott van feljebb a kép, Gigabyte pretest-ről. B350-be megy a 3600, 4000-es rammal. Menni fognak a régebbi lapokban is és úgy tűnik eddig, hogy jól fognak menni, nem csak "elindul" majd. Egyelőre én sem tervezek váltani X370-ről. Nyílván biztos infokhoz még várni kell egy kicsit és simán benne van, hogy lesznek egyedi gyengélkedések, stb.
-
Alpi.
addikt
válasz
MPowerPH #535 üzenetére
Intelnél azért van szükség ilyesmikre, hogy egyáltalán esély legyen magyarázni, hogy jött ki a 95W megadott tdp. 5 ghz all core turbo, ha lesz, kíváncsi vagyok milyen specifikációt kap majd, mert jelenleg 4,7-el, abban a bizonyos első 10 mp-ben bizony közelebb áll a duplájához, mint a dobozon feltüntetett 95W-hoz. Játékoknál jellemzően úgysem terhelődik folyamatosan az összes mag, ott tippre nem érinti hátrányosan ez a dolog a nagy Inteleket.
-
Alpi.
addikt
Én úgy gondolom, teljesen fölösleges ilyen 1-2-5% fps-ekkel foglalkozni vagy mint, döntéshozó tényezőt kezelni. Ennyit vagy jóval többet okoz ram és ram beállítás közti különbség, vagy simán a háttérben futó 45 fölösleges bizbaszka is. Nem beszélve, hogy sok esetben 3 számjegyű fpsek közti pár százalékról van szó... Nem hinném, hogy 145 vs 136 fps miatt kerülne valaki is vállalhatatlan helyzetbe a haverok előtt...
Emlékszem, fiatal koromban, mekkora "aztaq" volt +10 fps egy jobb gépen, csak az 18-ról nőtt 28-ra. -
Alpi.
addikt
válasz
#38075904 #420 üzenetére
Ht mindig is rontott ezen. Legjobb esetben is közel változatlan maradt. 4 magnál azért akad egy-két helyzet, hogy javít, mert anélkül cpu limit lép fel. 6 mag vagy fölötte jellemzően még csak közel sem kerül a processzor a számítási kapacitás határaihoz. Ezért is emlegetik fel a 9400F vagy a Ryzen 5 2600-os, 50-60K-s árkategóriás processzorokat páran, mint "budget" (nem akartam az "ésszerű" jelzőt ráakasztani, mert nyílván kell hozzá több-kevesebb anyagi korlát is, hogy ár/érték arányban gondolkodjunk) gamer proci.
Írom ezt egy R5 2600-os procival megáldott gépről. -
Alpi.
addikt
Jaja, szinte hihetetlen szamok ! Nagyon jol mutatja, miert van gondban Intel. Megrekedtek a gyartastechnologiaval es ebbe egyszeruen nem lehet mar tobbet beleeroszakolni. Mar a 9900k is feszegeti a hatarokat. Nem az evi par 1000 Ft-os villanyszamla tobblet az erdekes. Egyszeruen leragadtak, mikozben Amd szepen elhaladt ezen a vonalon. Raadasul meg mindig nem egyertelmu, hogy mikor mozdulnak elore, mikozben 1.5 ev mulva 5nm a terv a tuloldalon. Latva azt, hogy eddig hibatlanul teljesitettek a kituzott lepcsofokokat, ez ami igazan aggaszto lehet szamukra. Vagy, elcsaltak ezt is a vorosok....
-
Alpi.
addikt
válasz
Komplikato #287 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Ryzen sikerét továbbvíve az AMD most megmutatta az Intelnek, hogy mitől döglik a légy!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest