- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
opr
nagyúr
válasz
KAMELOT #1708 üzenetére
Attol meg a hotermeles adott lesz. A szobanak ugyanannyi hot fog atadni. Ok, ez otthon nem mindig problema, plane ha van legkondi, es/vagy eleg nagy a szoba, de nyaron eleg kellemetlen tud lenni a radiator a labad mellett, illetve irodaban tud nagyon zavaro lenni, amikor mar mindegy mennyire porog a legkondi, akkor is meg lehet dogleni. Volt olyan, hogy annyi hot termelt a sok gep, hogy meg telen is nyitott ablaknal dolgoztunk inkabb.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
KAMELOT #1677 üzenetére
Mikor mondta bárki is, hogy full load-on 95 W a fogyazstása? A TDP!!!-je 105 W. Szóval nem a fogyasztása, hanem a TDP-je. A gyári hűtővel simán belefér a 105 W TDP osztályba, mert nem megy az összes magon 4,3 GHz-en olyankor, viszont a jobb minőségű 6 biztosan jó magot tartalmazó chipletek 3,8 Ghz-en tudnak szépen és jól muzsikálni, szemben a 3700X 3,6 GHz-ével, ami azért érdekes, mert 1,5x annyi mag, és mégis 200 MHz-cel magasabb alap órajelen (+ az alap turbo) csak 40W-tal magasabb a TDP-je. Ez pedig a hőtermelésre vonatkozik, nem a fogyasztásra, de itt a fórumon már többször is, több helyen is volt erről vita, és a PCX-en is elmondta Márk egyszer, véletlenül helyesen (sok bakijuk van, de ezt jól mondta). A TDP-t azért határozzák meg, hogy megadják, mekkora hőt kell elvezetni az adott alkatrészről, ami lehet a fogyasztásnál kisebb és nagyobb érték is.
-
opr
nagyúr
válasz
KAMELOT #1673 üzenetére
Ugyanott, ahol az intelnel.
Bovebben kifejtve: 95W az alap TDP, be is lehet allitani, hogy ne menjen fole, de alapbol ugy vannak ezek mar beallitva gyarilag mindket oldalon, hogy le se szarjak a fogyasztast. Amikor szukseg van ra, addig van belejuk pumpalva a kakao, amig birja a proci es/vagy a hutes.
Ezert is nehez ezeket tesztelni, mert rajuk lehet pattintani egy brutalis vizhutest, es a negyvenkettot is kiszamoljak neked percek alatt, csak az nem lesz tul reprezentativ, mert a felhasznalok 90%-a nem igy hasznalja oket. Normalis tap, vrm meg valami bika hutes mellett szetszalad a menes mindket oldalon rendesen.
Tegyuk hozza, valos felhasznalas eseten ekkora fogyasztasi csucsokat nem igazan, vagy maximum pillanatokra fog elerni mind az 3900x, mind a 9900k.
-
Walter_White
senior tag
válasz
KAMELOT #1582 üzenetére
Én kiegészítettem a meglévő f4-3200c16d-16gvkb - memómat(SK Hynix-es tehát majdnem a legrosszabb kombó a Ryzennel), igy 4x8GB van a lapomban, 2200G társaságában, 2.00-ás biosal 3466-on müködik mind a 4 modul, 3466-al többel meg 2 modul sem indul.
3.43-as Biossal csak 3066-al indul - valószinüleg az AGESA miatt... De nem látom hogy bármit visszafogna a 4 modul használata Dualos lapban.
(Intelnél 3700 volt a csúcs 2 modullal - 4-el nem próbáltam, de valószinüleg ott is ugyan ugy ment volna.) -
-
Ribi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1498 üzenetére
Réj trészing?
Azzal már nehezen lesz 120fps-ed 4k-ban
Illetve ezen teszt alapján valszeg mások voltak a beállítások. -
válasz
KAMELOT #1459 üzenetére
Már megnyugodtam, mert megtaláltam, hogy két éve 78 ezerért vettem az R5 1600X-et is...
Így már deal!
Csak sajnos elkezdte piszkálni a csőröm 86-ért a 3600X. Ha meg már az, akkor ott 115-ért a 3700X.
....hmmm.....ooooommmmmm......hmmm.....oooooooommmmmmm....'szomért nem rendeltem délutáááááán.....oooommmmm......
-
Sirandrish
legenda
válasz
KAMELOT #1446 üzenetére
Hát RTX 2080ból is igen gyér a választék..én egy Gigabyte gaming OC-t szeretnék ami nincs.
Alaplapból hosszas tanakodás, és tanácsadás után egy Pro Carbon mellett döntöttem, ami náluk szintén nincs ahgy a CM h500p Mesh ház is hiánycikk náluk.
A többi alkatrészre még nem néztem rá, de már mindegy kategória a felső 3 után -
Chaser
legenda
50k alatt 2600
pár hónapja 9400f vs 2600-tal vacilláltam én is:9400f
pro
- ipc-ben jobb mint a zen, valamennyivel
- elvileg allcore 3,9-en tud járni non-z lappal is fixen - erről azóta is hallottam ellenkezőjét, szóval passz -
- _ a többi_ intel cpu-hoz képest értelmes ára vankontra
- nincs ht - vagy ez inkább már előny intelnél?-
- spectre, meltdown, xyz nem tudom már mi érint ht-t és mi nem
- ki tudja még milyen sebezhetőségek derülnek ki idővel
- takony/nem takony pasztázás kérdése
- esetleges váltáskor ha nem genen belül lenne, nagy eséllyel alaplap csere
- pocsék gyári hűtés
- nincs igp2600
pro
- 6+6 henger
- nem kell hozzá csilliós lap ha tuningolni akarja valaki - nem mintha olyan rengeteget lehetne rajta csavarni, de akkor sem feláras se a cpu se a lap -
- jó ár/érték arány
- kupak alatt forrasztás
- esetleges váltáskor a zen2 cpu cserével még biztos nincs gond
- értelmes gyári hűtéskontra:
- ipc-ben esetleg gyengébb valamivel mint a 9-es széria
- memóriából szereti a gyorsabbat - már nem mérvadó árban -
- nincs igpnálam kb ez a szitu
ránéztem most árakra, 41290ft iponnál, meg is rendelem, bár 40-et tűztem ki célnak, de az még belefér, gariztatni nagy eséllyel nem fog kelleni, aztán kb minden meg is van, lapot meg veszek ősszel hozzá ( :szerk:
legnimandabb helyen 47e 2-300ft a 9400f, többi helyen 48e+, abból a 7e-s felárból és gyári hűtő eladásából - passz mennyit ér, 1k-t azért valószínűleg igen - még egy egész értelmes hűtő is fussa' -
Ribi
nagyúr
Ahogy te is
1. ja
2. mihez képest? x570 meg felesleges.
3. 20k-s játékvíz nem sok mindenre jó, normál léghűtő elég és pont annyit tud.
50 alatt sima 2600. Kicsit van csak 9400f alatt, cserébe csak 40k.SECTORnooB: Rég nyitva van.
Dr V: 8 magoshoz tök felesleges akkora táplálás, kisebbnek meg bőven elég jópár b450 tápja is.
12-16-maghoz meg vegyen az ember lapot ha tényleg kell.
Vagy vegyen Intelt ha kell pci-e4 meg a többi... ja nem. -
koko52
nagyúr
-
törölt tag
pl a patchek óta a ht nem ér semmit? pci-e m.2 kezelés -30% ?
és kb ezzel a 160W os 9900k-val meg is állt a tudomány egyelőre. (számomra az is overkill lenne)(tudom van felette is rengeteg, csak semmi korszakalkotó)Most lesz architektúra váltás (nemtudok róla semmi konkrétat), ugyanazon a csíkszélen, remélem a nyűgöktől megszabadulnak és great again lesz
8700k annó is hogy jött a semmiből...
Szívást ezekre a patchelgetésekre értettem, Gyári workstationoket használok egy ideje, stabilitás az 10/10. -
M@cika
őstag
jaja, idő, mint a tenger. Szerintem W-ban is bukik az Intel, meg hőmérsékletben is. De majd meglátjuk.
Persze, én is tűkön ülve vártam a júli 7-ét, de nem rohanok sehová procit venni. Anno az első Ryzennél sem rohantam márciusban, megvártam az augusztust. Most pedig semmi nem indokolja a gyors váltást nálam. -
SECTORnooB
addikt
Nincs igazad!
Kommunista szemét banda, el veszi csak a megrendeléseket más tisztességes magyar kiskereskedőtől!
Ezért tart itt az ország a magyarok nem a magyaroknak adják a pénzt!!
Jól el is sírom magam mikor fél óra múlva átveszem a 3600-ast és eszek egy ingyen hotdogot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Ryzen sikerét továbbvíve az AMD most megmutatta az Intelnek, hogy mitől döglik a légy!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest