Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Praston
tag
válasz
#72042496 #352 üzenetére
Miután jönnek a játékok dx12-vel, úgy érteni fogom az i7 kijelentést, de jelen pillanatban nincs olyan sok játék ami jól skálázódna 4-nél több magra. Persze egy szóval nem mondom, hogy hülyeség, mert ha játszol és közbe fut 1-2 dolog a háttérben, akkor nem vagy kevesebb eséllyel lesz micro-lagg. Én bf3 / bf4 multi esetén nem érzem kevésnek az i5-4690k-t, pedig az eléggé cpu heavy játék. Persze ha valaki streamel, mert manapság ez nagyon menő, akkor nem árt az i7.
-
-
lvb
aktív tag
válasz
#72042496 #275 üzenetére
A valódi kérdés az, hogy mekkora teljesítményre van szükségem (az adott feladat elvégzéséhez.) Az ár többnyire másodlagos. Ha kell akkor kell, ha nem éri meg akkor drágább lesz a feladat elvégzése - de nem sokkal, mert a humán erőforrás jelentősen drágább. A pazarlás az, ha drágább HW-t vesz valaki a szükségesnél.
Pl. ha szükség van 4930K-ra vagy egy 5960X-re, vagy egy 4 utas csúcs Xeon rendeszerre - 4x7000$ proci árral-, akkor be kell rá ruházni. Ha nincs szükség ekkora teljesítményre, akkor felesleges megvenni.
Az, hogy a humán erőforrás a legdrágább szintén igaz a hobbira vett PC-k-nél is. Ha csak 10 percet takarítok meg naponta, szerintem már akkor is megéri éves szinten 50.000 forintal többet költeni a PC-re. (mivel ha napi 5 preccel többet dolgozom, már megkerestem a rávalót, és nyertem napi 5 percet)
Autós példával élve amúgy meg nem a Ferrari a drága, hanem az erőforrásaim elégtelenek ahhoz, hogy vegyek egy Ferrari 488 GTB-t. Az autó annyiba kerül, amennyibe
-
jedis
senior tag
válasz
#72042496 #238 üzenetére
Hát én 75-ért nem hogy AMD, de Intel procit sem vennék !
Az FX-9590 csak egy "preztizsproci" volt az AMD-től , az első 5GHz-s proci címén ! Az én FX-8350 -esemet 35-ért vettem itt a HA-n bő 2 év garival ! Ha azt nézzük, hogy hozza az FX-9590-es teljesítményének 80-90 %-át, nem volt egy rossz vétel !!!!l
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Core i3, i5 vagy i7? Netán AMD FX, vagy Kaveri APU? Itt a PROHARDVER! házi processzorfelmérése.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Metal topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest