- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hátigen, témától függően én is nézek SD-t 40"-on, sajna sok jó régi sorozatot sose adtak ki Bluray-en
Viszont a sztoriért már kb 3x néztem egyiket-másikat újra
Auchan-tesco-ban biztos nem, a már több, mint 1 éve több gyártónál is futó 10terásokat is leginkább csak rendelésre kapni.
-
" home user-ek esetében lassan eléri a hdd a "betölthetetlen" meg az "értelmetlen" fogalmat" - ha mozgóképben gondolkozik az ember, akkor a minőségtől függ. Nekem igényem van maxos minőségű fHD-re vagy 4k-ra, így kb fél év alatt megtöltöttem a 6terás WD red pro-mat. 40"-on sima 720p engem már zavar, nem beszélve az SD-ről. Ezenkívül hárklis vagyok a tömörítési nyavajákra (pixelesedés, béna színek), úgyhogy jóideje se a saját anyagaimat* nem tömörítem, se nem gyűjtök DVD-méretre zanzásított BD anyagokat.
*nyaralás végére várható pl ~2terányi GX80+gopro videó - ok, nem tartom meg mindet, majd összevágom egy 8-10gigás cuccá, de addig is tárolni kell vhol.
De embere válogatja, vkinek kell, vkinek nem
-
-
Így van, és ez az arány az árakban valszleg tartósan fennmarad. Semmi jele annak, hogy az SSD-ket radikálisan olcsósítani akarnák...
-
válasz
viharhozo #54 üzenetére
"A Seagate tovabbra is gyakorlatilag gari nelkul adja a desktop drajvjait, ami nevetseges." Amit szemét-áron adnak (Barracuda, pár WD-sorozat), az szemét is. Amit a Seagate drágán ad (Enterprise és Ironwolf Pro) az megállja a helyét a HGST-kkel szemben is, de annyiba is kerül. (+jár is rájuk az 5év gari).
A gond az, hogy a "szemét ár" lenne a normális a megbízható, 5év garis winyókért, amiket az utóbbiakért fizetünk ($/TB-ban mérve már 2éve) kb luxuskategória...
-
Már a 14TB-os is SMR lesz (elvileg idén), a HAMR-t próbálják minél később bevezetni, 16TB-ot rebesgetnek - sztem jó lesz az 20nak is, jelenlegi tempóval csepegtetve a technológiát 3-4év múlva. A HAMR végét mondod 35terának?
Hogy lesz-e? Sztem még lesz, az SSD árak az egekben és nem úgy tűnik, hogy csökkenni akarnának
. Ráadásul adatmentés/tartós tárolás-szempontjából is előnyös az öreg pörgős lemez, ha egy NAND chip behal, akkor reszeltek az adatoknak.
-
-
Sajna az egész IT ipar a tartósan magas áraktól szenved, CPU, RAM, SSD, HDD - kb zéró előrelépés az elmúlt 2 évben ár/teljesítmény vonalon. Ha valami véletlenül jobbra sikerül az elődöknél, meg is kérik az árát.
HDD-knél meg mióta is vannak a piacon a 10terások? 1 teljes éve biztosan. Erre sikerült 20%-nyi tárhelyet rádobni, azt is csak úgy, hogy extra tányért (lemezt, akármit) zsúfoltak bele...
-
Valaki felteszi a 80 játékot (esteleg felmerült, hogy egy családban többen is játszanak, többfélét?), valakinek lassú a netje és nem akarja újra leszedni a kedvenc sorozatait, illetve valaki saját maga állít elő 10-15TB-nyi videót évente. Ha meg tudja fizetni, miért ne vegyen alá odaillő winyót
?
Persze nagy adatmennyiségnél is át kell gondolni, mekkora winyókra akarja az ember elosztani a cuccot, lévén halandó eszközökről van szó. De ez is egyedi, mindenki akkorát vesz, amekkora passzol a felhasználási szokásaihoz. A GX80-amon egy órányi videóanyag kb 45 giga, egy hétnyi nyaralás kb 1TB már válogatott anyag.
-
válasz
elfelejtette #35 üzenetére
Nem mondtam, hogy az átlag panelprolinak kell, aki néha levillantja a gyereket a bilin. Vannak akik utaznak-nyaralnak - és alkalmasint továbbmennek mint Balatonalsópucványos. +4k videóból alkalmasint egész szép állóképeket is ki lehet venni.
-
válasz
elfelejtette #33 üzenetére
Ha vki 4k-n videózik (már egy újabb galaxy vagy szifon ilyet tol ki magából, nem beszélve a menőbb akciókamerákról-fényképezőgépekről), akkor azért ott is telnek a TB-ok. És egy szűkebb házba nem biztos, hogy elfér 5-6db winyó, ráadásul a fajlagos árak (kivéve ezt a ma induló 12est) egyáltalán nem szállnak el a nagyobb mérettel.
-
Fent van az áruházak listáján és nem 900$, hanem EU-áfásan 700€
. Hajrá, hajrá, már várom a Seagate ST12000NM0047-es versenytársat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A HelioSeal technológiát használó megoldás a lemezek számában iparági elsőséggel büszkélkedhet.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Androidos fejegységek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest