- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Szia. A Classroom nem így működik!
Minden tanuló saját névre szóló google education fiókot kellene hogy kapjon az iskolától. Ezzel együtt ugye a gyerek egyedi levelezéséhez más csak akkor fér hozzá, ha a jelszót is ismeri.
A tanát nyitja meg a virtuális osztályt és ő állítja be a kurzusokat és hívja be a diákokat meghívó kóddal! A lányod nem férhet hozzá más diák dolgaihoz.
Ha az iskola trehányul kezeli ezt, akkor fel kell hívni rá a figyelmet, hogy ezt nem jól csinálják jelenleg.
A kislányom tavaly kezdte az 1. osztályt. Minden tanuló az osztályból kapott egyedi email címet és jelszót, a kurzus meghívókódok ugyan azok mindegyik gyereknél. Az osztàlyfőnök nem csinálta meg a kurzusok felvételét, azt majd szülőknek kell! -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #48 üzenetére
Holnap ennek jobban utána járok...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #46 üzenetére
Hagyjuk végre azt a roncs 450-et
Az Core iX-3xxx kb.2013/14-a(e)s évjáratú proci ha jól sejtem, akkor az olyan, hozzávetőlegesen 2014/15-ös szériás gép lehet szerinted, amire minimum érdemes még befektetni?
Hát erős határeset
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #44 üzenetére
Most mondjam azt, hogy egy Matebook D15(2020-as model) R7 3500U-n 8GB rammal meg tökéletes volt a Meet? mivel ez az egy laptop volt ami éppen kéznél volt, így személyes tesztel csak ezt tudtam tesztelni, mint céleszköz. De ha lett volna a szekrényben kb. 6 másik más-más hardverrel akkor azok is bekerültek volna. Megint ismétlem magam: Pont ezért írtam a blog végére, hogy akinek van már tapasztalata, az írja meg nyugodtan. Nem tudom miért kell még mindig az N450-nel leragadni, mikor már többször is leírtam már ugyan azt?!
Én az elsődlegesen igénybe vett platformból indultam ki kezdetben, a Classroom+Meet, ami csak Weben érhető el számítógépről. A többi csak ráadásként jártam utána.
Én a HP-t is csak azért cseréltem le, mert a GPU-ja már gyenge volt az igényeimhez, de abban is jól ment szinte minden 1gen i5-tel 4GB rammal meg 1gen i7-el és 16GB rammal SSD-vel. Mondjuk volt is súlya, de az egy nagyon jó gép volt, az egy okosórámba került csak 😁 meg némi utiköltségbe. De megérte. Mert a 10en éves akkuval is elment 1.5órát Win10Pro-val.
Végre kilyukadtunk a lényegnél, a tapasztalatodnál
Köszönöm, hogy megosztad. Ha lesz időm, a blog legvégére fogok írni egy tapasztalat megosztást.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #41 üzenetére
Nem csak játék terén kell a GPU, hanem videóhoz is, ha gyenge a GPU grafikusnfeldozása, akkor még egy VGA videó kódolás/dekódolás is nehéz neki.
Nekem voltnegy muteális 12éves HP Mobile Workstation-öm, 1.gen i5 volt benne, de szerencsére cserélhető volt, így tuningoltam azt is, így kapott egy i7-720m-et, 2x2Gb ddr3 helyett kapott 4x4gb ddr3-t(mert 4 slotos volt), a GPU meg MXM3-as volt, de akkoriba amire kellett elég volt az 1GB-os Quadro ami benne volt
de akár honnan is nézem, ÖREG... 12év... haladni kell a korral és a technikával.
De még mindig nem tudatosult benned, hogy a blog nem ajánlás, nem kőbe vésett a 2017-es hardver dátum. Ezért írtam(hogy megint magamat ismételjem)... Hogy akinek van tapasztalata, ossza meg bátran...
De te inkább kritizáltad, ami igazából nem baj, nem vagyunk egyforma gondolkodásúak -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szabonagyur #37 üzenetére
Én meg úgy vagyok ezzel, nekem jobban megéri az új mint a használt. Az újra van 1-2-3 év jótállás, mígy egy használt műszaki termékre alig pár helyen adnak pár hónapnál többet. Ha a használt cikk tönkremegy pár hónap után, akkor újra meg kell venni, vagy még megéri, vagy már nem egy újhoz képest. De ezt mindenki maga dönti el, hogy mi éri meg neki.
Én sok használt cuccba belebuktam már 18év alatt(most vagyok 36), egyszer megfogadtam, ha van rá lehetőségem, akkor kizárólag újat veszek és eddig bevált, kivéve pár esetet pár márkával.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szabonagyur #32 üzenetére
Én minden eszközömet ami otthon van, szolgáltatón keresztül vettem. A tablet is így érkezik majd.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #31 üzenetére
a leírásom csak egy javaslat, nem ajánlás. Ez csak egy támpont, hogy honnan merre fele kell elindulni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #30 üzenetére
Azért itt én belekalkultam azt is, hogy adatbiztonsági okból sem szerencsés már használni túl öreg gépeket. Meg, számolni kell azzal is, hogy idővel nem csak oktatásra kell, hanem egy kis kikapcsolódásra, számítógépes játékokra. Arra már egy Core i-520m viszont nagyon kevés. De viszont jó ötlet, kiegészítem a leírást, de a 2017 és -1-2 évet még tartom attól függetlenül. Sőt, még a mobilos részt is tervezem kiegészíteni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #28 üzenetére
Várj egy kicsit, Én ezt a gépet nem vettem, hanem mondjuk úgy egy munkámért kaptam mint "munkadíj hozzájárulás"+0Ft... Gondoltam nem dobom ki, hanem megpróbálom hasznosítani, , gondolván hátha jó lesz majd a digitális oktatás alatt és elkezdtem olvasgatni, mivel már májusban ismertették a digitális oktatási platformot amit az iskola használ. Mint ahogy a cikkben is írtam a gyári hardver felépítéssel kaptam meg... sokat nem költöttem rá(csak kijelző kellett bele másik,ram meg az SSD). Maga a Classroom-hoz valóban elég lett volna, de ugye arról nem esett szó, hogy a Classroom mellett valójában milyen videós platformot használnak az élővideós órákhoz. Gondoltam, ha már Classroom, akkor biztos a Meet lehet az, hát leteszteltem, mint ahogy a cikkben is írtam.Igazából a Meet-en vérzett el csak N450. A többi dolog rendben volt vele igazából. Még a kislányomnak is tetszett, ahogy mondta "cuki pici"
.
A 2017-es dátumot a Teams alapján lőttem be, mivel ott kiírták, hogy javasolt a Intel Kaby Lake, ami 2016/17-es, mínusz 1-2év..., szerintem még túloztam is, mivel írták páran, hogy 2.gen Intel Core i procival is szépen fut a Teams. Ezért is írtam, hogy akinek van tapasztalata, az írja le nyugodtan. Meg azért na, nagyon öreg gépet már ne vegyen az ember hosszabb távra. Amúgy a gépet eladtam(mondjuk úgy, kb.0ásan jöttem ki, mert a kijelző meg ram ára visszajött), az SSD megmaradt, mert visszaraktam bele a gyári HDD-t, lesz helyette majd egy Lenovo Yoga Smart Tab(2020).
Az Asus eeePC-ről csak annyit tudok írni, hogy 1 volt nálam egyszer, ha jól emlékszem egy 701-es talán, az nekem arra jó volt, hogy XP alatt régi DOS-os játékokka játszak unalmamban
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
quailstorm #26 üzenetére
Ha figyelmesen elolvastad amit írtam, akkor rájössz, hogy hogyan került szóba nálam. De látom nem ment àt részedre a lényeg.
A cikk nem csak rólam szól, hanem minden olyan leendő első osztályos diákú szülőnek, aki most kezdi az általános iskolàt és ha teheti időben készüljön fel a digitális oktatásra.
A blog lényegében egy tesztről is szól, amit szintén leírtam, hogy mi alapján csináltam. Szerintem olvasd el mégegyszer az egészet
Azt nem értem, hogy ilyen "elmúlt tíz év gépe jó" gépigényre honnan a fenéből jött az N450-es Atom?
Le van írva ez is!
Az új korában sem támogatott PowerVR SGX535-tel.
Nem ezzel van szerelve, hanem Intel GMA 3150-el. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Luck Dragon #11 üzenetére
Ez az egész össze vissza alkamazás hasznàlat is azért alakult ki, mert ezt is olyan találta ki, akinak fingja nem volt az egészről. Amúgy szerintem a MS Teams a legjobb, mert minden egyben van, van minden platformra. A Google-ös megoldással az a baj, hogy PC-re nincs kliens, így a böngésző miatt több erőforrás kell neki. A Teams-hez viszont valóban elég egy 1.generációs Core i(ahogy szaszayanou is írta) proci , meg 3GB rammal, egy ismerősöm lányának ilyen gépe van és nem panaszkodnak rá.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Krugszvele #12 üzenetére
Kap egy Lenovo Yoga Smart Tab tabletet. Ha figyelmesen elolvastad, akkor rá kellett volna jönnöd, hogy lényegében én a Google Meet-el nem számoltam, csak a Classroom-al, amihez valójában elég lett volna.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szaszayanou #7 üzenetére
Ez pozitívum... Köszi a tapasztalatod
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Luck Dragon #5 üzenetére
Hova a kislányom fog járni, az Classroom+Kréta rendszert használja...
A kolégám fia, 3 helyről kapta a leckéket. Ők Teams-eznek... jött a teamsen, krétán és emailben... aztán fésülhették össze, ja és ugyan oda kellett visszaérkeznie a feladatnak, különben karót kapott a gyerek.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Luck Dragon #2 üzenetére
Köszönöm...
Én még csak most fogom megtapasztalni az rosszat, amire sok ismerősőm nem győz panaszkodni
Kréta idegi jótékony hatásai, Digitális Oktatás mint kellemesebb időtöltés
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Önmagában maga Classroom-hoz elég az Intel Atom N4xx-as proci, viszont egy teljes egész digitális oktatáshoz a Meet-el már nagyon karcsú, ezt le is írtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Steam Deck (LCD) 512GB + Steam Deck dokkolóállomás + kiegészítők
- Aful Explorer
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest