- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz attila9988 #16 üzenetére
"Az ecc -nek semmi köze ahhoz, hogy egy nand cella hányszor írható újra. Ahhoz van köze, hogy a bithibákat javítsa, ami egyébként nem hogy nem hoz magasabb élettartamot, hanem éppen ellenkezőleg, mivel a javítás is plussz írási ciklust jelent."
Ezt nem is allitottam. Az eros ECC-nek ahhoz van koze, hogy egy page(vagy akar sector) mennyi ideig hasznalhato, ugyanis jonehany bit hibaja szamodra nem lesz eszreveheto. Es ezert hoz plusz elettartamot. Az eros ECC nem feltetlenul nagyobb meretu hibajavito kodot jelent, hanem jobb algoritmust is. Plusz irast nem feltetlenul jelent, ugyanis a page-k nem pusztan 2^n bajtbol allnak, minden page mellett jellemzoen van 8..64 spare bajt. Ezt a teruletet nem is szamoljak bele az IC meretebe, viszont ezt hasznaljak a javito kodnak. Igy ha a TLC gyartok felkeszulnek(es miert ne tennek, erdekuk) a nagyobb hibajavito kod igenyere, akkor ezt a teruletet novelik. Tehat a hasznos teruletet nem kell tobbszor irni.
"Minden mlc -re ennyit mondanak, ennél magasabb szám csak slc -nél van. Viszont a csíkszélesség csökkentésével ez a szám folyamatosan csökken, míg a hírben említett tlc - aminek gondolom nem néztél utána, legalábbis azok alapján amiket írsz - már eleve sokkal kevesebbről indul. Íme egy kis bemutató"
Utan neztem ne aggod, egyedul a 830-ban hasznalt icrol irtam emlekezetbol. Azok amiket leirtal, pedig mamar teljesen hetkoznapiak es koztudottak. Es ismetlem, a megadott technologiai hatarnak van egy erosen gyartofuggo szorasa is es az sem mindegy, hogy valos alkalmazasban mekkora meghibasodasi arany engedheto meg, amely nem megy a hasznalhatosag rovasara.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz attila9988 #15 üzenetére
Bocsanat, igazad van, rosszul emlekeztem. Valoban toggle mlc, van benne, nem tlc.
Ezer ciklus pont harmada, mint a haromezer. Haromezerrel is nagyon sokat birnak, tehat kb. a harmada lesz.
"Ha capture után több gb -os..."
Ezert mondtam, hogy egy reszenel."De most már a "jaj csak 1000" lesz, ami sokkal rosszabb."
Igen harmadaval.Csak nezzuk az en statiszikamat. A 128-as samu 830-as 3%-ot vesztett 9 honap alatt. Tegyuk fel hogy 5000 irast bir a lapka. Ha ez 1000-re csokken, akkor is 4.5 ev jon ki. Ez egy atlag felhasznalonak boven eleg.
-
Reggie0
félisten
Hat igen. Az emberek lustak es tobbnyire rosszul informaltak. Ha megneznek az eddig hasznalt winyojuk smart parametereiben az eddigi forgalmat es ezt osszehasonlitanak az SSD hivatalos teherbirasaval(azaz amig az MWI nullara nem csokken), mar meglepodnenek, hogy hany ev jonne ki. Es az MWI=0 utan is van elet....
A hanyszor irhatohoz meg csak annyit lehet hozzafuzni, hogy ez, az az ertek, amire a csip gyartoja garanciat mer vallalni. Az eros ECC algoknak koszonhetoen messze nem ez a limit. Az elobb emlitett 830-as SSD-ben hasznalt NAND elvileg 3000...5000-ret bir hivatalosan(most lusta vagyok megnezni), holott a tesztekkel mar 10000 felett jarnak. -
Reggie0
félisten
válasz attila9988 #9 üzenetére
Ez attol fugg, hogy mekkora adatforgalmat generalsz. A Samsung 830 az eddigi tesztek szerint siman elbir 2.19 PiB (igen peta) irast, pedig "fostos" tlc-t hasznal. Messze nem olyan rossz a helyzet, mint amit probalsz lefesteni, siman elbir 5 evet egy atlagos felhasznalonal. Sot nem lepodnek meg, ha a multimedias felhasznalok jelentos reszenel is.
Szerk: 256GB-s meghajton tesztelve.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz attila9988 #7 üzenetére
Szererintem azert van benne racio. 5 ev utan ugyis ujat veszel, mert toredek aron lesz nagyobb meretu. Altalaban egy ceg is lecsereli 5 evente a notebookjait.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest