- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
Remélem, hogy a nőnemű PC használók nem szeretnék "spirálnak" használni!
Viccet félretéve, kíváncsi leszek majd a hűtési teljesítményére.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
gorwik
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a spinq cl-p0466 cpu hűtő kompatibilis-e az AM3+ foglalattal és ha igen, hogy esetleg hol tudnék vásárolni egyet, mert elvileg kifutott termék.
-
Diezel
csendes tag
hát igen a blower-ek sosem a halkságukról voltak híresek de nemis ezért szeretjük őket.de ledes verziót még nem láttam belőle de szép 5/5 csillag
"Ha ellenségeid lőtávolságon belül vannak, akkor te is./Az élet attól szép, hogy barmi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik."
-
Siera
senior tag
több min fél kiló,az igen
-
shtml
őstag
A nácizmus kicsit mégis jobban kötődik a horogkereszthez. A kérdésem inkább arra próbált rámutatni, hogy egyesek még ma is keverik a két ideológiát, pedig nagyon nem azonosak.
Azt természetesen én sem értem, hogy jön ide akár az egyik, akár a másik.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
shtml
őstag
Lehet, hogy valami kisebb mértékben tényleg javítja a hőátadást. A helixforma ui. a levegő egy kisebb részét arra készteti, hogy kövesse a bordázat irányát és így a levegőnek több ideje lehet felvenni a hőt. De úgy érzem, ennek hatása alig lenne kimutatható.
(#51) zoltanz:
Hogy jön a helix a horogkereszthez??? És a horogkereszt a fasizmushoz?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
FefeeX
veterán
Hát kíváncsi vagyok mennyire hatékony, a Zalmi 9500hoz képest főleg - a venti meg kicsit hangos (sok az a 19db, 15 kéne...)
Lehet a hang miatt rászorulok egy Geminii-re 2db NorthQ-val...
-
zoltanz
nagyúr
Na ez aztán csapdába ejti a friss zoxigént és összezavarja a spirálforma és meghül tőle.
Nagyon pihentek a mérnökök a Thermaltake -nál. -
nádasi
tag
Vajon a Thermalright miért nem kísérletezik ilyen dolgokkal?
Említhetném még a színes csomagolást vagy a hozzágyógyult kék ledes ventiket... -
shtml
őstag
A cím - Spirál alakú hűtő a Thermaltaketől - helyesírása külön nagy gáz, két nap alatt igazán lehetett volna javítani.
Helyesen: Spirál alakú hűtő a Thermaltake-től.
Nem a cikkírónak rovom fel, mert ő elsősorban a szakmai oldalért felel, de akkor is hihetetlen, hogy még mindig ilyen szarvashibák tűnnek fel a cikkekben.
-
shtml
őstag
válasz ígyvanferi #32 üzenetére
Nem bizony, de ezt már fentebb is írták. Kíváncsi vagyok, javítják-e majd a cikk címét, mert így hagyni kicsit gáz lenne.
-
SirRasor
addikt
12 centis ventivel jobb lenne, amúgy nagyon bejövős a spirál
Make Love not war!
-
kariad
senior tag
Nekem Tetszik! Rézből talán hatékonyabb lenne!
-
v.tom
őstag
Szerintem ne írjuk le annyira ezt a cuccot. Előfordulhat, hogy ha ez nem is, de esetleg egy későbbi javított változata, vagy esetleg egy másik gyártó hasonló megoldása még okozhat nekünk kellemes csalódást. Persze most nem a külcsín implementálására gondoltam...
-
Male
nagyúr
"A novemberben megjelenő termék Intel LGA775, illetve AMD..."
Novemberben jön ki, és az új Intel foglalatra nem jó? Zseniális...
-
pentium4
senior tag
semmire nem jó, csak rajolni jó
hűteni biztos nem fog valami jól!P4
-
Egzee
őstag
Nekem rohadtul tetszik, de csak vmi fekvő plexi házban tudnám elképzelni...
-
Solten
őstag
Nagyon hájtek.. nagyon hájtek... De szép.
Saor Alba
-
ez_meg_emaz
őstag
Szerintem iszonyat szép. Viszont a hatékonyságában kételkedem.
Nem venném meg de tetszik. Max 5-6k-s árat tudok ennek elképzelni. 10k-t nem érne meg szerintem, max ha nem csak szép hanem a legjobb 8-10 hütö között ott figyelne. Ezt meg kétlem. -
luw2win
őstag
Takaritani is kellemes lehet....
Én inkább maradok a normál kinézetü hütők mellett minde csillivilli nélkül.
Xigmatek S1283 stb.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
]Phobos[
senior tag
Wooooooooáááááááááhhh! És még világíts is!
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
fetterr
csendes tag
Kicsit Mátrix 3 beütése van, abban voltak ilyen spirál fórók
-
ígyvanferi
addikt
Szerintem marhára nem spirál alakú a cucc. Esetleg az egymáshoz képest eltolt alumínium bordák csipkézett széle ad spirál alakú mintázatot, de hogy a hűtő ettől még nem lesz spirál alakú, az is tuti.
Egyébként laikusként is elég hatékonynak tűnik ez a hűtési módszer, feltéve, ha a házban ki van alakítva szépen a szélcsatorna, és ki van fújatva belőle a meleg.
[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
Nem hátrafelé fújja a levegőt, annak aztán baromi sok értelme lenne. Ezt a ventikialakítást úgy hívják, hogy blower. A specialítása, hogy a venti tengelyére merőlegesen mozgatja a levegőt. Ez azt jelenti az esetünkben, hogy szépen beszívja a levegőt középen, kétoldalt, és a szélrózsa minden irányába kifújja. Egyébként meglepően hatékonyan működik. Hatékonyabb, mint a hagyományos ventik. Egyéként a thermaltake a reklámjával ellentétben nem találta fel a spanyolviaszt. Megtette a CoolerMaster régebben. Olyan 2003-2004 körül ha jól emlékszem kihozott blower-es cpu hűtőket, amikből még én is újítottam, és még a mai napig is működik, zehát majdnem 5 éve. Megjegyzem 3000-es fordulatszámon már hangos, de közel sem elviselhetetlen. Szerencsére szabályozható. A CM után már a TT is csinált ilyen megoldásokat.
Persze ezek nem heatpipe elven működtek, hanem hagyományos esztergált bordák voltak alattuk, ezért légterelő keret volt rajtuk. Ezért is voltak hangosak. De én alapjába véve elégedett voltam. Ezt is kipróbálnám, de sajnos a TT neve számomra nem egyenlő a minőséggel. Mondjuk a tt-nek volt egy jó ötlete. VGA hűtőre szerelte blowert, ami a bordák közé szívta be a levegőt. Egy kicsit más kivitelezésben egész jól működhetett volna, de hát ugye Thermaltake... -
ROBERTOH
őstag
Komoly design, nekem teccik No persze érdekelne a hatásfoka is..
ez a kedvenc aláírásom
-
64b0r
aktív tag
Bezonyám!
Sajna nekünk, a hardcore gépépítőknek el kell fogadnunk lassan, hogy a COOLER szó elkezdte megváltoztatni a jelentését. Nem az a lényeg hogy milyen jól hűt, hanem hogy te mennyivel leszel COOLERebb tőle.On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
cizoe
őstag
válasz #56573440 #24 üzenetére
Emlékszem azokra az időkre, mikor a jó kis IBM 486osomra még hűtés sem kellett.. Pedig kemény 66mhz-en dübörgött rajta a win95.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
szerintem csúnya, de ízlések és pofonok.
egyébként sok hűtő van amin nem lehet ventit cserélni és mégis viszik mint acukrot. zalmanok 90%-a, de ac freezer sorozat tagjain is csak elvben lehet. én azért maradnék a passzív hűtésnél már csak pénz kéne hozzá
-
PH-User
addikt
Nekem tetszik, de az ára is meg lesz...
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
KRi2
aktív tag
Vki elárulna hogy merrefelé fújja a levegőt eza kreálmány? Mertha csak összeviszza körbe kifújja magából az pazar...
||| | || ||||| | ||| ||
-
nagyúr
Egy kis videó róla, itt jobban látszik az alakja.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
bteebi
veterán
Ez igaz ugyan, de ha az ember nem akar extrém tuningot csinálni, akkor ez is simán megteszi. És nekem is nagyon tetszik . Kár, hogy a ventije nem cserélhető (mert hát nem kellően halk...). A designja tényleg 5*. Ha nem lesz (relatíve) iszonyat drága (de szerintem majd jócskán meg kell fizetni itt is a csicsát ), akkor lehet, hogy már csak a poén kedvéért is veszek egyet . (Persze "nem árt" mellé egy plexi oldallap...)
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
sodey
csendes tag
"Egyszer eljön az az idő, amikor víz nélkül moshatunk..."
-
Integra
titán
akik hűtést és csöndet akarnak, azok vesznek ninja-t, vagy hasonló cuccot, a többi meg ilyet
ha megférnek a piacon akkor megférnek..
azért az gáz lenne, ha a ninja-féle hűtők eltűnnének, mert nem keresik őket már, és ezek meg piacon tudnának maradni.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
cizoe
őstag
Vicces, hogy a mosógépdob szóra első oldalon hozza a google képkereső ezt a cuccot...
-
Devid_81
félisten
Szép, a csillagmotor alakú mikor lesz?
...
-
cizoe
őstag
Egyre inkább úgy veszem észre, hogy a hűtési teljesítmény szempontja helyett már az user szépérzékére akarnak hatni ezekkel az idióta formájú coolerekkel. Nem mondom, szép, de nem hiszem hogy a hellokitty alakú lamellák jobban vezetnék a hőt, mint normális társaik.
[ Szerkesztve ]
-
kavicssli
addikt
ez szép és nagyon mutatós hűtő!
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
törölt tag
0.45A motorral aztán halk lehet majd...
-
Morden24
nagyúr
Amúgy design abszolút jeles, mert tényleg jól néz ki (bár mondjuk a kék fény... na mindegy, nem szólalok meg - gondolom ha kiskalapáccsal agyonb*szom a pilácsot, akkor ugrik a gari ), de engem azért bosszantana, hogy bele van varrva a venti. Nem feltétlenül azért, mert szar a gyári, csak ki tudja, meg hát el is romolhat.
Sectumsempra - For Enemies
-
PeppErKorN
tag
Ez annyira jól néz ki, hogy asztali dísznek is el tudnám képzelni. Nem az a kérdés, mennyit tud, milyenek a paraméterei, hanem, hogy hol kapható!
--K--N--R--
-
64b0r
aktív tag
Nem spirál ez, hanem hélix!
(gyk: a spirál az a kakaóscsiga alakja)
Amúgy faja kis hűtő, bár nem hinném, hogy sokat számítana az exrém alak, ez inkább vevőcsalogató fogás.On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
Integra
titán
csodás.
tényleg....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
mephi666
nagyúr
ez engem másra emlékeztet... pl régi olajkályha szűrője érdekes, de nem ilyen szép szerintem, amikor rárakódik vastagon a por :S
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Morden24
nagyúr
Ez úgy néz ki, mint az Event Horizon-ban a gravimeghajtóhoz vezető folyosó. Ha esetleg forogna is
Amúgy vesz valaki egyáltalán olyan hűtőt, amiben nem lehet szabadon cserélni a ventit?
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- Be Quiet Straight Power 11 650W Gold Moduláris Tápegység
- Vízhűtés kiárusítás (fittingek, toldók, hőmérséklet szenzorok, áramlásjelzők, stb. stb. stb.)
- Lenovo Thinkstation S30 Tápegység 610W
- Be Quiet Dark Power Pro 850W Platinum Moduláris Tápegység
- EVGA SuperNOVA 1300 80 PLUS Platinum Használt/Garanciális!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest