Hirdetés
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
tranceplanet #23443 üzenetére
Szériahiba. Nekem is ez volt. Kesztyűs módban használtam jópár hétig, amíg a kijelző középen is érzéketlenné vált. Cordonnak írtam, h mennyi lenne egy kijelzőcsere, de ekkora szemét egy céget, csesznek válaszolni...
-
Dudikoff.
csendes tag
Üdv!
Tegnap vettem észre, hogy egy ujjal nem tudom lehúzni a notibárt, vagy csak sokadik próbálkozásra. Aztán most leteszteltem, az érintő tesztnél nem megy a felső 3-4mm sáv, illetve az "S" betű (SONY) alatt feljebb lehet rajzolni. Tehát, ha ott húzom le, akkor jó.Záróképernyőn semmi hibát nem észlelek, vagy talán ott nagyobb sávban érzékel már?
Most már megérett, hogy felengedjem az új rendszert, de félek, hogy nem szoftveres a hiba. Úgy érzem megy szervizbe, ez a harmadik élhető, de bosszantó hiba.
De pozitívum is a végére: asszony telóján most fogok harmadszor üvegfóliát cserélni, mindig repül neki, de azon kívül semmi baja
(szilikontokban van természetesen)
-
Dudikoff.
csendes tag
Most engem meg fogtok kövezni, de: márciusi a telefonom, szépen mentek fel rá először a Loli, majd a frissítések. Sosem csináltam gyári visszaállítást. Fent van "ezer" program amiket használok, mindig tudtam smst írni és fogadni, mindig szinkronizál ahogy kell, nem vettem észre akkuzabálási-melegedési gondokat
, ja de: nemegyszer nyomott 15 perces fullHD videót a zsebembe, észrevettem a meleget
, ki is kapcsoltam a gyorsindítást...
Az elejétől követem a topikot, naponta, és valahogy az jön le, aki Romolgat ezerrel, azoknak mindig akad valami: eznemjó-aznemjó
Tudom: "boldogok a tudatlanok", de én el sem tudom képzelni, mit tudhat egy tuning z3c?. Egyszer valakivel összefutnék, meghívnám egy sörre, és megmutatná
, ja most jutott eszembe, azért nekem is le van tiltva 20 valami alkalmazás, amit nem lehetett törölni
Valamit kérdezzek is: régen mintha lehetett volna három tipusból választani a googlis keresősáv kinézetét? Az most hol van, vagy valami frissítés elvitte?
-
Dudikoff.
csendes tag
+1 pozitív tapasztalat:
tegnap Kedvesem, fej fölé tartott kézzel fotózva, kb 2 méter magasról, egy mozdulattal sikeresen betonra tette a telefont. Hátul fólia, elöl ilyen ezer forintos, de normálisan kivagdosott edzett üveg. Körülötte gagyi kínai mintás tok, vékony, kemény, festett műanyag... A végeredmény: a tok bal alsó sarkáról festék némi műanyag eltávozott, a telefon bal alsó sarkán pici sérülés látható, a jobb alsó sarkon az edzett üvegből egy alig észrevehető darabka letört, alig észrevehető....Lehet irtó nagy szerencsénk volt, de mivel sok a spontán törés, gondoltam kell a jó hír is!
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
Quasi_modo #13610 üzenetére
A töltő fogyasztása üresjáratban gyakorlatilag nulla. Mi baja lenne ha állandóan be van dugva? Vagy Ti mindig húzgáljátok ki a tévét, mikrót, routert, mosógépet, egyebeket.... ?
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
FhRossi #12918 üzenetére
Én a gyári dokkolót szilikontokkal úgy használom: adapter nélkül, egy nemhasználatos bankkártya szerűség van betéve a telefon mögé. Pont annyira megtámassza, amennyire kell. Lehet tuningolni a kinézetet, meg kétoldalúval odaragasztani, nekem csak az a lényeg, hogy töltsön. Amúgy nekem 700-800 mA tölt csak, de USB-csatin keresztül is max 1050 volt a max, de az is inkább 850 körül játszott. Különösebben ráér éjszaka tölteni, csak furcsállom, hogy ilyen alacsony. Majd kipróbálom másik töltővel is. Megoldhatnák telefonnál is mint laptopoknál, hogy kb. 95% alatt kezd el ismét tölteni, nem tartja minden áron 100%-on..., de hát biztos nagyon bonyolult feladat lenne
A hátlapi üveg fólia bevezeti a vaku fényét a lencséhez, aztán a kép alsó fele "ködös" lesz. Most tűnt fel igazán múlt héten, full éjszaka akartam fotózni. Világosabb fényviszonyoknál nem vészes, van erre valami megoldás?
Valami kerül-fordul (hetente) lejátszhatatlan, full sötét videókat kreál az Albuma? Mi a bánat ez?
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
Litván Zongora #11460 üzenetére
Nekem akkor irta ki ezt pár naponta, mikor a Hangouts le is volt tiltva. Mióta használom, azóta nem áll le.. 😃
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
waccamár #11107 üzenetére
Ha egy ujjal simizem nekem is csak 1..3 egész számot ugrik. (A tizedesjegyekkel nem kell foglalkozni.) De kétkézzel, és két hüvelykujjal határozottan megnyomva középen kb felső és alsó harmad, na ekkor már ugrok huszat is, de egy-két másodperc alatt vissza is megy, de elengedésnél ugyanez negativ irányba. Bár tényleg jó lenne tudni, pontosan hogyan kellene ezt csinálni, milyen értékeket kellene látni, és mennyi idő a visszaállás...
Tárcsázóba:
*#*#service#*#* a betűkhöz tartozó számot kell beirni, csak én képtelen vagyok a számokat megjegyezni, illetve van egy olyan sejtésem, hogy nem véletlenül jön ki a "service" szó, de lehet ebben is csak sz Illuminátus keze van... 😃 -
Dudikoff.
csendes tag
válasz
atothg #10945 üzenetére
Igen, bocsánat, összemostam a két működést:
1, fényképezés közben - tehát mikor már megy a fényképező alkalmazás -, a gombot marha erősen kell nyomni, akkor csak fókuszál, de nincs exponálás. Olyan mint ha csak az "első kattanás" fókusz működne.
2, nekem úgy volt beállítva, hogy a telefon alvó állapotából a kameragomb teljes megnyomására egyből elindul a videofelvétel. Na ide kell/kellene a második kattanásig nyomni a gombot, de nekem most finom érintésre is elindul. Olyan mint, ha ilyenkor meg egyből a "második kattanás" működne.
A lényeg: nekem most nem érezni, nem hallani kattanást! Sem az elsőt, sem a másodikat! Tehát szar a gomb. Csak kíváncsi vagyok, volt/lesz e hasonló gond másnak is.
Azért nem kell most 10 embernek leírni, hogy nekem tökéletesen megy!
-
Dudikoff.
csendes tag
Lassan érik a szerviz, bár még bőven a használhatóság felett áll a telefon:
1. Kezdődött még a nyár elején, hogy bal kézzel telefonálva nem jól, vagy szaggatottan hallott a másik fél, aztán rájöttem hogy jobb kézzel telefonálva sosincs baja. Mikrofon kontakthibára gyanakodtam, de nem igazán sikerül határozottan reprodukálni, utóbbi pár hónapban mondjuk nem is tapasztaltam.
2. Tegnapelőtt este 10% körül feldobtam a dokkolóba, reggel még mindig piros volt a LED, 34%, mondom f@sza. Gyorsan Amper alkalmazást felraktam, 80mA-rel töltött (legalább kímélte az akkut
Megmozgattam, semmi változás, tokból kivettem, majd adapterrel együtt raktam be, gondolván rossz az érintkezés, akkor is csak 80mA, gondoltam direktbe dugom az USB-be, de előtte egy restart, és megjavult. Nem vagyok szakember, de az oprendszernek nem sok köze kellene hogy legyen a töltőáramkörhöz? Tippek? Ja, és én minden töltés után restartolok, azaz 2..3 naponta.
3. Most figyelem, hogy behalt a kameragomb. Nincs meg a két kattanásos dolog. Épp, hogy megsimogatom elindítja a kamerát, ami elvileg csak az erősebbik nyomásra indulna. Úgyhogy most kikapcsoltam ezt a funkciót. Fényképnél exponálásra használva a gombot fókuszál, de nem lövi el a képet, ami meg ugye az első "kattanás" funkcója. Elég keményen működik, szerintem valami kosz alámehetett (régi nyomkodós telefonoknál volt hasonló). Ja amúgy ezt a gombot nem is használom, meg szilikontokban van...
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
Mályki #10913 üzenetére
Én nem ajánlom ezt a telefont senkinek! Én fél éve használom, asszonynak most vettem egyet szombaton, de csak azért kapott ilyen telefont, hogy jól kicsesszek vele!
Ja meg azért is, mert van egy csomó üvegem, dokkoló, stb, ne egyedül használjam már, ja meg azért mert ebben a méretben, ilyen tudással, ilyen akkuval..., Vodánál, céges, 86ezer...
Kapott fóliát előre-hátra, mondjuk én voltam a béna, jó szarul raktam fel, azt kell hogy mondjam üveget sokkal egyszerűbb felrakni, az is ma jött pont meg, este zuhanyzós felrakás lesz...
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
foldipeti #10806 üzenetére
Ez a 66 nap durva, valami olyan rémlik, hogy 30 napon belül kell cselekedniük, én tuti anyáztam volna egyet! De legalább pozitív a végkifejlet.
Én se sokat fürösztöttem még, leginkább az zavar, hogy fél óráig recseg a hangszóró! De elmegy a picsába a sony, ha a reklámot kimondottan a vízállóságra építik, akkor oldják is meg! De ahogy tapasztalom, legalább csereberélik a telefont beázásnál. Nyeljék is be! Már bőven sok Z generáció volt, hogy legyen tapasztalatuk..., vagy mégsem?😃
-
Dudikoff.
csendes tag
Nem akarom az üzletet rontani, de a héten rendeltem üveget előre meg hátra, a négy darab, postával ötezerpárszáz. Nem a leggagyibb kínai, talán majd használható is lesz. Majd meglátjuk milyen, a Nillkinre én is sajnálom a dupláját. Amúgy nekem most is üveg elölhátul, plusz szilikontok, ha gondolom kiveszem, és talán nem kell annyira félteni..., még egy bugdroidos tokon gondolkodom, az legalább nincs kivágva, csak a mágnescsatlakozónál. Bár elég húzós, 10 dollár körül van, de négynél már nincs postaköltség...
A kijelző az amoledek, de még egy Lg mellett is fakó, de a nem túl jó szememmel is használható, nem égeti a retinám. Nekem kicsit Defy feeling, annak is borzalmasak voltak a szinei, a betekintési szög nulla, de ez a pasztel hatás nekem bejött.
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
Varshi #10666 üzenetére
Majd tesztelem, de mint ha BT nélkül is tapasztaltam volna már, hogy hívás után lazán ülésre dobott telefon nem kapcsol le..., én az "Int. háttérvilág.-vezérlés"-re gondoltam, és nem is foglalkoztam vele. (hogy a mozgás miatt úgy érzékeli, kézben van...)
(Jajj, beszélek én itt butákat: telefonálás előtt mindig leparkolok, majd a beszélgetés befejezése után dobom a anyósülésre, és indulok tovább....)
-
Dudikoff.
csendes tag
Sziasztok!
Itt fórumon szinte csak a Nillkin üvegről esik szó, de ebay is teli van már mindenféle üveggel. Annyival jobb a Nillkin, hogy megérné a két-háromszoros árat? Hülye kérdés ez annak fényében, hogy nekem valami 0,2mm-es üveg van elöl-hátul. Előnye, hogy simán rámegy a szilikon tok, viszont pár durvább karc már van rajta (nem zavaró), illetve könnyen reped... van esetleg valami olcsóbb, de jó ajánlás üveg kapcsán? (két hét múlva veszek asszonynak is z3c-t, minél előbb körbe akarom üvegezni)A töltőajtó kapcsán: az elmúlt 4 évben nem volt 10x kinyitva az ajtóm, pár napja sima töltővel kellett töltenem, rendesen izomból kellett nyitni az ajtócskát, jó bele állt, az ott nem fog beázni!
Új korában nekem is jellemező volt a SIM ajtó enyhe "kimászása", talán a toknak köszönhetően, az is úgy áll már, ahogyan kell..
5.1.1 mintha nekem is jobban merült volna az elején, de lassan beáll, épp most 36%, 4:50 kijelzőidő, 27 óra bekapcs... (Stamina, 50% fényerő, mobilnet)
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
UfoZoli #8851 üzenetére
Na majd én válaszolok
- Vodánál én csak előlapi matt fóliát kaptam hozzá.
- Igen, a garancia két év.
- Tokkal is lehet használni a gyári dokkolót, csak az adaptert kell kiszedni, és valamivel kihézagolni a hátulját a telefon és dokk közötti résznek. Ez egy 2..3 mm-es valami, amit találsz otthon, két-három naponta kell tölteni a telefont, én mondjuk éjszaka szoktam, sosem zavart, hogy még bedobok mögé valamit. Bár aki szeret barkácsolni, oda is ragaszthatja. Én pl gravíozni akartam magamnak egy SONY táblát, két színű plexiből, amúgy is az volt mögötte) Ja és sógorom Z3jának is vittem dokkolót, neki bőr, lefelé nyíló flipes tokja van, kinyitva a tokot simán megáll benne...
- ajtókat lehet venni rá, de szerintem nem kell nyitogatni... -
Dudikoff.
csendes tag
Nekem is az olcsóbb üveg van most elöl-hátul. Az első tökéletes, a hátsónál nekem is volt hasonló bajom: a kameránál legszélére raktam amit még elbírt, így nagyjából középre is esett az üveg. Közel tökéletes, lehet nekem jobban sikerült darabom lett
Viszont az a tapasztalatom, hogy ez az olcsóbb 0,2mm-es üveg eléggé karcolódik. Bár kislányom "végigvasalózta" egyszer vele a padlót, mire észrevettem, de azért többet vártam volna..., ha ez így megy fél évente cserélhetem... Az előnye, hogy simán rámegy a szilikon tok, így ha a munka megkívánja, rádobom, ha meg leveszem van egy szép telefonom, illetve dokkba is úgy megy. Mindenkinek ajánlok valamiféle fóliát/üveget mindkét felére, sokkal bátrabban használja az ember. 90%-ban pont azért ejtjük el, mert túlzottan vigyázni akarunk rá... én már tok nélkül biciklin is telefonálok vele....
Ja és még egy pozitív dolog: régen mindenki aggódott az ujjlenyomatok miatt..., nos akármilyen retkes a telefon, egy fél óra zsebben való mocorgás után letisztul. A gyári matt fóliát mosnom kellett néha, de ezeket az üvegeket nem.
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
Damage401 #8228 üzenetére
A mikrofon zajszűrését is már próbálgattam, nem vállt be. De tök random csinálja, még nem jöttem rá, de: két hete megjött rá a 5.0.2 és aznap raktam fel egy hívásrögzítőt is. Aznap még nem volt semmi baj, pedig beszéltem sokat, viszont másnap már kezdte a hülyeségét. Én egyből a hívásrögzítőre gyanakodtam, pucoltam is lefelé. Olyan lehet, hogy mégis "maradt" valami utána?
-
Dudikoff.
csendes tag
Emberek! A telefonnak csak egy mikrofonja van? Azaz sima beszédnél is ugyanazt használja, mint kihangosítva? Egy hét nyugalom után ismét előjött ma párszor a hiba, hogy a másik fél nem, vagy csak nagyon halkan hall. Kihangosítva viszont jól...
Lehet valamelyik nap nyomok egy wipe-ot, hátha az segít, vagy mit javasoltok? (Valaki vehetné a fáradtságot és googli testvér vagy a kereső emlegetése helyett, leírhatná, hogyan a legjobb teljesen takarítani: pl hangerő fel + bekapcsoló gomb, és ott mire, arra még sosem jártam....)
-
Dudikoff.
csendes tag
Flashelgessetek nyugodtan, de közben akadt egy problémám, nem tudom mi lehet:
Szombat reggel óta teljesen véletlenszerűen, telefonbeszélgetés közben panaszkodnak, hogy rosszul, vagy egyáltalán nem hallanak 5- 10 másodpercig. Illetve többször előfordult, hogy hívtam valakit, és már az elejétől "hallózgattunk" egymásnak (ő nem hallott engem). Péntek este raktam fel az új 5.0.2-őt, illetve aznap vagy előtte raktam fel egy másik hívásrögzítőt. A hívásrögzítőre gyanakodtam, úgyhogy az ment is a kukába, de még most is előfordul kb. 10 hívásból 1x hogy előjön a fenti hiba. Már kapcsolgattam a Mikrofon zajszűrést is, stb, eddig semmi..., csak hátha valaki találkozott már hasonlóval...amúgy Vodafon. Lehet elkezdem írni, hogy mikor, milyen körülmények között van gond. Hátha észlelek valami rendszerszerűséget...Másik: múlt számlázásom elején sikeresen kinyírtam a havi adatomat egy kis youtubbal, így majd egy hónapig száműzetésben volt, most, hogy 5 napja új hónap kezdődött, és állandóan mobilneten van, stamina ide, vagy oda piszkálódnak az alkalmazások a hálón. Eddig mindig a képernyő volt a fő fogyasztó, most a saját akkunéző szerint a Play Szolgáltatások verik a mezőnyt, GSam Battery-vel is az Alkalmazások és a Képernyő fej fej mellett az első helyért versengenek. Csak azért írtam, mert pár héttel előbb többeknek is volt hasonló gondjuk. Amúgy nem vettem észre hogy sokkal jobban merülne a telefon, inkább csak furcsák a "mért" akkuhasználati adatok. A véleményem, ha valaki szereti a kényelmet, és az állandó szinkronizációt, annak számolni kell, hogy használódik az energia, aki meg spórolni akar, és nem lusta, a legjobb ha kézzel kapcsolgassa a a wifit és mobilnetet, csak egy kattintás....
Viszont egy pozitívum a sokból így a végére: tavaly térerőhiányos vidéken az akkori telefonommal, ami normál esetben másfél napot azért kibírt, kb. fél nap alatt fullra lemerült, használat nélkül az erőlködésben. Most hétvégén ugyanott voltam a sonyval, néha teljesen elment a térerő, vagy épp hogy mutatott valamit, mobilnet szinte nulla, vagy kibírhatatlanul lassú volt, de telefonálni simán lehetett, és mint ha észre sem vette volna a két napos térerőhiányos vidéket. Feleslegesen vittem töltőt!
Nagy piros pont a telefonnak ezért.
-
Dudikoff.
csendes tag
Tegnap szórakozásból bekapcsoltam az mintás képernyőzárat. Amúgy az arcfelismerő része, nem úgy működik mint KKn, de megtaláltam.
A lényeg, hogy bármilyen képernyőzár aktiválása után, mert nem lehetett visszamenni simán a "csúszkásra". KKn minden gond nélkül lehetett választani. A problémát a "Hitelesítő adatok törlése" oldotta meg. Ez csak a feloldáshoz szükséges kódokat törli? Arc, minta, stb? Remélem másba nem kavar bele, eddig nem vettem észre...
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
marilllyo #7575 üzenetére
de wifi még lehet sok helyen, ha spórol is az ember a romainggal, meg hát az offline navik, térképek...
Csak igazából, sokan jönnek, hogy "bezzeg a 3210-es". Igen, az ritkán látott töltőt, hetente egyszer, de megnéznék egy kijelzőidőt!
Ugyanúgy használva egy jobb okostelefon is tudná ugyanazt a 5..8 napot, nem hogy a kis z3, csak ugye nem ugyanúgy használjuk. Múltkor azon kaptam magam, hogy három nap két éjszaka után még vagy 20 akárhány százalékon van. Nem volt időm nyomkodni, pedig így is volt benne vagy 4 óra kijelzőidő, és a 20%-ba egy óra netezés még simán belefér.
-
Dudikoff.
csendes tag
Üdv!
Valaki használt már itt huzamosabb ideig -legalább egy akkumerítésig- UltraStaminát? Egy kicsit önkínzás egy ilyen telefonnál. Én egy napig bírtam, de estére már visszakapcsoltam normálba. Kb 8-10% per nap, de ilyenkor csak telefonálásra jó. Ezt ugyanilyen használat mellett egy sima Stamina mód is tudja. Szerintetek ez nem csak placebo? Mivel nem jó semmire a telefon, így nem veszi elő az ember fél óránként, ezért sokáig bírja...Viszont van hibája az UltraStaminának, visszatérve normál állapotba, az addig minden letiltott alkalmazást újra engedélyez, jönnek is orrba-szájba a frissítések..., lehetett újra tiltogatni mindent...
Talán van egy igazi jogosultsága az UltraStaminának: ha az ember egy idősebb családtagjának akar venni ilyen telefont, de neki nem kell másra, csak telefonálni, fényképezni meg az unokák képeit nézegetni...
Mondjatok már egy jó hívásblokkolót. -
Dudikoff.
csendes tag
válasz
Quasi_modo #6886 üzenetére
Gondolom azért lett megemlítve, mert ma vált aktuálissá...
Én nem voltam rest, és beírtam az annyit emlegetett KERESŐBE a három betűs navigációs app három betűjét és 15 hozzászólásban van benne, név nélkül gondolom többen is említést kap, de a 150 az túlzás. Kérem, ha már számszerűsítünk akkor picit pontosabban.
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
muchacoado #6884 üzenetére
ezentúl nem mondhatja senki sem, hogy "a hárombetűs navigációs app említése android fórumon tilos"
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
jancsiii #6855 üzenetére
Szerintem, ha aquaparkos, Balatonos bohóckodást akar valaki komolyabban filmezni/fotózni az vegyen egy 10..20 ezer forintos direkt erre való fényképezőt a gagyi fajtából, vagy háromszor ennyiért a jobbik fajtából. Azok kimondottan arra valók, plusz még a dobálást is jobban bírják. Anno a defy is ilyen volt, nem ajánlották vízbe, de ha mégis megtörtént a baj, nagyobb eséllyel túlélte. Azt is és a Z3C-t is nyugodt szívvel lemosom csap alatt, természetesen nem direkt a hangszórókhoz és gombokhoz veretem a vizet, hanem az üvegekre. Elvileg bírnia kellene neki komolyabb kiképzést is, főleg ha úgy reklámozzák..., és igen is kapja be a sony, ha mégsem vízálló a telefonja. Amúgy a nagy túlélő telefonoknak sem jobb a szabvány szerinti IP-je, tisztelet a pár komoly kivételnek.
Szóval: arra simán jó, hogy a medencében a gyereket fényképezzük vele, ne kelljen félni a vizes kéz és amiatt sem ha netán véletlenül megmerül. De kamikázézni, hagymázni, medencébe ugrálni, másfél méter mélyen kamerázni nem való.
-
Dudikoff.
csendes tag
Én mióta felraktam az LP-t nem törik az üveg, és a vizet is jobban bírja!
Szerintem is nyugodtan rakja fel mindenki, majd jönnek a frissítések/javítások. Összességében jó, bár a hozzászólásokkal ellentétben, nekem lassabbnak tűnik mint a KK, most kikapcsoltam a teljesítmény visszavételt, hátha jobb lesz, de még így is: például tárcsázóból rányomok a névjegyzékbe, olyan lomhán ugrik be, vagy én vagyok túl gyors!
Meg úgy általában..., szerintem gyorsabb volt a csoki.
Azt a rusnya világos kék színt remélem majd lehet változtatni, illetve nálam a vendég mód úgy működik, ha valaki nyúlkál, annak rácsapok a kezére. Szerintem sok mindenkinek feleslegesen van ott a noti bárban az a kék alak, jó lenne kikapcsolni. A Chorme eltűnő soklapos verziója engem is megszívatott, újrafrissítésnél olvastam el, hogy mi is az...
A lezárt képernyő szerintem jobb mint régen, viszont most nézem, ha onnan indítom egyből a tárcsázót, kell vagy másfél másodperc... nem sok az?
-
Dudikoff.
csendes tag
válasz
szabacsik #6742 üzenetére
Én ACR-t használtam, gond nélkül tette a dolgát. Pont most töltöm az LP-t, kíváncsi leszek megy e majd...
Most csináltam FactoryResetet. Defy-n még anno fél óráig tekert a robot, most meg csak azt vettem észre, hogy már írni is kell be a gmailt, wifi, stb..., gyors a kicsike, csak az az üveg hátlap ne lenne....
-
Dudikoff.
csendes tag
Emberek!
LP felrakás előtt állok (Voda, telefonnal töltöm le..). Érdemes előtte és/vagy utána is egy rendszervisszaállítást/nagy reszetet csinálni, vagy csak rakjam simán fől, és élvezzem? Azt írja ki, hogy a rendszer frissítés nem jár semmilyen "adatvesztéssel", de inkább arra gondolok, nem e marad túl sok szemét a telefonon.
Régi telefonomon egy teljes gyári rendszervisszaállítás csodákat tett a sebességgel... -
Dudikoff.
csendes tag
Valaki próbálta már a gyári flipes-abalkos tokot? (vagy hallott róla)
Jól gondolom, ha a stamina mód aktív, és be is van állítva, hogy visszavegye a teljesítményt, akkor az alkalmazásoknál sem engedi el a GigaHz-ket? Csak úgy szórakoztam effektes videóval, és eléggé szaggatott... Azaz, ha erőforrásigényesebb alkalmazást indítunk, ki kell kapcsolni a staminát?
Na, tegnap bementem az első tokosboltba ami az utamba esett, mert már zavart, hogy mindig nézem, hova tehetem le a telefont. Az átlátszó toknak nem volt kivágva a töltő helye, így hát maradt a fekete, az legalább nem sárgul majd. Sajnos ki van vágva az SD/töltő nyílás is, kíváncsi vagyok mikor szakad majd le a képernyő szélén végigfutó vékony kis csík. A kinézete a hátlapon elég gagyi, főleg az eredeti üveg hátlaphoz viszonyítva, de legalább valamennyire védve lesz a kamera is. Majd ha lakodalomba megyek, leveszem.
A fogása puha és biztos, a perem felhajlik a kijelzőre, így nyugodtan lehet pofával lefelé is altatni. Gomboldalon, nyomorgatásnál picit gyűrte a gyári matt fóliát, de mintha kezdene beállni. A mágneses töltő helyét faragni kellett, hogy jó legyen a dokkolóba és majd itt is játszik, hogy a betétet ki kell venni, és egy kb. 2mm vastag valamivel megtámasztani hátul. Ezt csak azért írom, hogy nem kell félni a tipikus 1500Ft-os tokos boltoktól átmeneti megoldásként, bár próba nélkül nem szabad megvenni.
Amúgy szerintem van itt pár túlaggódott dolog: a fekete üveghátlap se szedi eszméletlenül az ujjlenyomatokat, sőt az egy mozdulattal letörölhető, nekem a gyári matt előlapi fólia sokkal maszatosabb szokott lenni, oda kell az ablaktisztító hetente. Gondolom a matt felület érdesebb, jobban beleállnak a maszatok. Ha lejár a mandátuma, majd jön az üvegfólia rá. Múlt héten megnéztem tesóm Sony Miro-ját, lassan két éves, NŐI táskába bedobva hordja állandóan. Semmi karc nincs rajta, erős fényben forgatva lehet látni a mikrokarcokat, és ilyenkor elgondolkodok, hogy a Z3 ezt nem tudná???
-
Dudikoff.
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok nekem mondani jól használható hívás blokkolót? (Amit régen használtam, az állítólag már nem megy rendesen 4es droidon.)Másik kérdés: első napom végig bekapcsolt wifivel töltöttem, pedig nem akartam. Wifi beállításoknál van egy lehetőség, hogy alvó állapotban ne használja a wifit, plusz a stamina mód is kikapcsol elvileg minden adatforgalmat, plusz a stamina óra is be van kapcsolva. Azt tapasztaltam, ha a helyalapú wifi aktív, és itthon vagyok, nem kapcsolja le a wifit. Hely alapú wifit lekapcsolva már jobb a helyzet, de akkor is azt látom, hogy azért néha-néha kikapcsolt képernyőn is csatlakozgatna valahova a wifi..., a legtutibb megoldás, ha kézzel kapcsolgatom, de akkor meg minek ez a sok intelligens megoldás? Valami ötlet?
-
Dudikoff.
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap este csatlakoztam a táborhoz egy fekete vodás-sal.
Defy+, GalaxyTrend párost követte így sok rosszat nem mondhatok, ég és föld... 52% akkuval kaptam meg, feltelepítettem ami nekem kell, beállítgatás, ismerkedés, 3:40 képernyőidő múlva 16%-kal raktam fel éjszaka tölteni. Az ajtók jól állnak, a nyomásmérő is kavar rendesen 1013-ról felugrik határozott nyomásra 1025..1030ig, majd ha nyomva tartom pár mp alatt vissza is áll, majd elengedésnél ugyanez visszafelé is megy...Most csak a dobozban lévő gyári matt fólia került rá, amit gyönyörűen feltett a vodafonos kisasszony, viszont így nézegetve a telefont, és abból kiindulva, hogy eddig minden telefonom meg lett azért párszor reptetve, nem tudom mit vegyek rá. A boltban vettem rá egy bőrös flip tokot, de nem fért bele, így hát ott hagytam. Bár így utólag nem is baj, kár lett volna elcsúfítani a telefont. Akartam rendelni hozzá gyári dokkolót, de ahogy olvastam abba meg nem jó a tok. Legszívesebben csak valami fóliát raknék hátra is, de az sem lenne baj, ha védené jobban valami a telefont. Még egy darabig úgy látom félve kell a zsebbe nyúlni...
Mondjuk Pesten lehet valahol kapni jó mágneses töltőt, vagy maradjak a gyári dokknál? Ha jól olvastam némi sufnituning után tokkal is bemegy a dokkolóba?
Csak megjegyzésképp: ugyanakkora mint Kedvesem SonyM-je, de vékonyabb, és sokkal nagyobb a kijelző.
Nézegetem a gyári szoftvereket, majdnem mind 1970-es. Mekkora fejek már a sony mérnökei, hogy már akkor kifejlesztették a szoftvert, és 44 évet kellett várniuk, hogy végre ki is próbálhassák...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest