Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
-
PROHARDVER!
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Alsó rész csere, ha a szerviz nem utasít el külső mechanikai sérülés észlelése miatt...
(videó 2:20)
A telefon testének hajlítása, feszítése, csavarása egyébként - már a régi SE-os kézikönyvekben is benne van - nem rendeltetésszerű használat, ezt azért érdemes figyelembe venni...
Nagyon könnyen meglepetések érik a "teszter" felhasználókat, ha netán, egy a mobiltesztekben olvasott burkolatrecsegtető csavarásos tesztet végzik el, vagy netán a hajlítást, és megpattan benn valami. Elég, ha csak egy forrasztás enged a külső behatásnak...
Ezt csak és kifejezetten azért írom le, mert volt szerencsém a minap végignézni, ahogy egy elkényeztetett kiskölyök úgy játszott az Xperia S modelljével, hogy az alsó kupakot fogva "varázsolt" a tesója (vagy barátja) előtt, azaz a kupaknál fogva legyezett a telefonnal, mintha lebegne a telefon...
Ne kérdezzétek minek egy általános sulis kölyöknek Xperia S, én is csak addig néztem, amíg anyucival ki nem topogtak a parkolóban váralkozó apucihoz, aki egy ML Mercedesben várta anyucit és a családot...
-
NY_A
őstag
Én eddig ilyennel nem találkoztam, csak itt. De az igazság az, hogy majd minden telefonnak van valami nyűgje a kérdés az, hogy ez a nyűg milyen mértékű. Az is kérdéses, hogy mennyire gyakori ez a dolog. Tehát 10 telóból egy, vagy 1000 telóból,. esetleg 5000-ből. Lehet ez is olyan dolog mint az Xperia S, Iphone 4, vagy Galaxy S 2 esetében a kijelző sárgulás. Csak bizonyos szériánál jelentkezik.
-
klesx
csendes tag
Mi ez a probléma? Más fórumon találkozott valaki ilyesmivel? Ne h már egy ilyen kaliberű telón ilyen piti probléma legyen....Most szeretnék ilyet venni, de így? Nem csak egy felnagyított probléma?
-
NY_A
őstag
neorow1:
Neked is elvált? Akkor ez már eddig három embernél jelentkezett itt a fórumon, ha jól számolom. Remélem az enyémnél nem jön elő. Már 6 hete megvan, de még ép. A Tiéd mióta van meg? -
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy amit a mobilaréna teszten írtak a telefon használat közbeni szaggatásról,tényleg lehet tapasztalni? Vagy ICS frissítés után megszűnt ez a probléma?
-
MMaister
csendes tag
Nekem is elvalt a plexi resz. A vicc az, hogy visszavittem, kicsereltek a plexit es ez is elvalt (talan meg jobban). Mivel nincs kedvem megint 2 hetre leadni, azt hiszem egyelore igy marad.
-
DraXoN
addikt
Megpróbáltam megint utánanézni... nem tudom.. lehet fals infó.. és nem képes rá még ICS-el se... fogalmam sincs már hol olvastam ezt (vagy 2 hónapja már).
Igazából nekem mondjuk nem hiányzik mikor vettem a telefont akkor kerestem én is, nem találtam és akkor találtam ezt az ICS infót.. Bár max csak kipróbálás céljából használtam volna... a gtalk nekem tökéletesen megteszi ha videótelefonálás kell (bár ritka.. inkább akkor használom ha mutatni akarok valamit egy távoli emberkének
).
-
törölt tag
Semmi.
-
törölt tag
Root és telepített busybox kell, lockolt bootloaderrel is megy.
-
s4tch
veterán
Egy hete a GO Launcher EX-et használom, próbából feltettem az Apex Launchert.
- Jól érzem-e, hogy ez gyorsabb, mint a GO?
- Hogy lehet ebben mappákat létrehozni az app draweren belül? A home screeneken megy, ha egymásra dobálom az ikonokat, de ezt az app drawerben nem lehet megcsinálni. -
sys25
aktív tag
válasz
k.daniel91 #3251 üzenetére
Az enyémen van fólia!a hangszórónál làtszik ahogy kicsit jön fel!
-
m.zso
aktív tag
válasz
spawn21 #3258 üzenetére
Eddig hány embernél engedett el az alsó felén a ragasztás ?
Jövő héten készülök megvenni a P-t, mivel a c55-ös bemondta az unalmast.
Azért ennyire gagyi nem lehet már
Ez az egyetlen olyan készülék, amiről azthittem,h készülékház összerakása rendben van, erre tessék
Ha nálam is előjön, fogok egy kis pillanatragasztót, és benyúlok egy vékony eszközzel és összeragasztom. De had ne kelljen már egy majd 90 ezres készüléket ragaszgatni, meg gányolni.
Ettől eltekintve még mindig tetszik, de akkor is... -
rbalint88
addikt
mozaik s-ben is 80k a telefon és már nem lehet médiamániát kapni
havidíjban 250Ft különbség van média s és mozaik s között. 5650 vs 5400.
szóval a neten kívül mindenben jobban megéri a médiamánia, nyilván ezért is vezették ki, és ezért van az emelés is->telekom adó.
na mindegy, mindenki a legkisebb rosszhoz igyekszik szerződni és rabláncot aláírni...
én dominoval vettem a telefont, csak azért maradtam szolgáltatónál, mert így tudok rá cascot kötni, ami egy megúsztatott féléves nexus s után hirtelen fontosabb szempont lett, mint a kártyafüggetlenség, mivel úgyis maradok a t-nél, amíg nem jön jobb. yodával és pannonnal is volt rossz tapasztalat, t-vel még nem, pedig az van meg legrégebb óta. -
g0n21
senior tag
válasz
rbalint88 #3271 üzenetére
Jaja, ebben igazad van, csak mozaik M-ben 58k volt az xperia p, mediamaniaban meg 80. Nem tudom miért. A két tarifa közötti különbség, amit írsz, az pont kiegyenlíti azt, hogy a mozaik 600ft-tal kisebb havidíjú, ès válaszhatsz hozzá egy szolgáltatást ingyen (hogy nagyjából ugyanott legyél, mint MM-mel.), a sodik extrát meg 350-èrt (ès akkor ugyanott vagy, mint mm-mel, 250ft-tal kisebb havidíjjal, 20k-val olcsóbb p-vel....
-
szakonyi
tag
Üdv. Pár napja van egy P.m. Nagyon tetszik 2dolgot leszámítva. Fényképezője nem valami fényes. Exmor ide v. Oda. Reggel vettem le a töltőröl, lassan lemerül, nem használtam sokat. Videó telefonálást nem tud, vagy csak én nem találom.
-
rbalint88
addikt
azért az vicces, hogy azt nem nézi senki, hogy a mozaik M-ben van olyan percdíj, mint a médiamánia S-ben és egyébként is rosszabb kondíciókkal tudsz mindent igénybe venni, kivéve a netnél, mert ott nincs túlforgalmazás, cserébe lassítanak.
én eddig 2 év alatt egyszer léptem át az 500megát, akkor is azért, mert egyetemen nem működött a wifi és 30megás frissítések is mobilneten jöttek le. amúgy meg 80%-nál, tehát 400megánál küldtek sms-t, hogy innentől easybe toljam, különben pengethetek. -
wappl
csendes tag
válasz
spawn21 #3258 üzenetére
Enyémnél is ugyanez,de sokkal nagyobb buborék van. Látszik,hogy a műanyag ragasztása adta fel. Ha összenyomom,kis ideig eltűnik. Nézem,hogy ha nagyobbodik elviszem szervizbe. De majd,ha csak nagyon muszáj mert bagatel hiba, az érzékelést nem befolyásolja...gondolom nem rögtön javitanák
-
istnag
addikt
válasz
darvinya #3262 üzenetére
"Nincs alkalmazás droidra Tv-s app. "
Van,de:
-ha nincs wifi cseszheted,mert 3G-n baromi drága
-általában nagyon sz.r csatornák vannak,amik fele nem megy
-itt van 10 óra ingyen 3G-n,viszonylag jó minőségbenEgyébként nyáron a strandon nézem rajt a forma1-et és,egyéb kézilabdás eseményeket,amikor dolgozom,utazom stb,stb. Nekem erre a két dologra volt és nagyon szerettem.
-
g0n21
senior tag
válasz
Bitpalace #3229 üzenetére
Bitpalace, a Médiamánia S és Mozaik S között tudsz váltani akkor is, ha még nem járt le a hűség, ugyanis azonos kategóriájú csomagok.
Barátnőmnek úgy vettük a P-t, hogy médiamánia M-ből Moziak M-be (nem telt még le a két év tarifahűsége, csak 18,5 hónap), és a MozaikM-hez pedig magát a telefont.Nekem a telenornál is engednék (ha kérném), hogy MobilKvartett1000-ből Okostarifa 600-ba váltsak... de hát nem őrültem még meg.
Szóval a kategóriák számítanak, azonos kategóriájú tarifacsomagra (főleg, hogy a médiamániát már nem forgalmazzák), vagy drágábbra tudsz váltani bármikor.
-
k.daniel91
tag
Tudom, hogy már 1000x átrágott téma, de valaki szerint van Fólia valaki szerint nincs fólia a telefonon.
Én T-mobile-nál vásároltam és teljesen abba a hitben voltam, idáig, hogy van rajta fólia, de sokan azt mondták hogy az csak egy perem rész ami ottvolt az X10-eseknél is.
A lényeg, hogy megkérdeztem a T-mobile boltban is hogy Ők tudnak-e erről valamit, és azt mondták hogy elvileg nincs rajta, de hogy ezt Ők is csak onnan tudják, hogy már hoztak vissza készüléket, mert megpróbálták késsel lekaparni azt a fóliának vélt valamit és roncsolódott a készülék.
Na szóval az egészből csak annyit akartam kihozni, hogy valakinek van-e valami életszerű tapasztalta a fólia témáról?Ui: Tudom, hogy most páran leharapnátok a fejem ezért a kérdésért, de csak egy Van / Nincs-et kérnék.
-
darvinya
titán
válasz
k.daniel91 #3249 üzenetére
Nem.
GB-s build.prop csak GB-sre érvényes.
Azaz .xxx végű GB-s fw-ben lévő build.prop az .xxx azonos végű GB-s bármilyen fw-be illeszthető be.
És ekkor lehet kérni javítást PCC-vel és akkor azt a fw-t hívja le. -
darvinya
titán
válasz
k.daniel91 #3245 üzenetére
Kell hozzá EsExplorer, ha nincs root-od.
EsExplorer-ben engedélyezd a UpToRoot-ot.
Menj vissza a gyökérbe ott a system mappában van van a buid.prop file azt másold ki.
Abban van CDF szám. -
k.daniel91
tag
Sziasztok,
Meguntam a várakozást, hogy a T engedje frissíteni a P-met és szeretném felrakni az ICS-t, a módszert tudom, de esetleg valamilyen intézkedést érdemes előtte tenni? (Ha esetleg a T szabad utat tesz a frissítésnek, akkor felraknám én azt egyből)Olvastam, hogy a T-s Gb-t visszatudjam rakni ahhoz majd kell valami CDF-szám, ezt hol találok? ha ez megvan akkor ezzel a számmal mit tudok kezdeni hogy visszaerőszakoljam rá a T-s GB-t (Csak a frissítés végett érdekel az egész)
-
spawn21
veterán
üdv!
Honnan tudom leszedni a t-gb ert a flashtoolhoz? vissza kellene rakni, mert viszem szervizbe a telefont. Sajnos alul az átlátszó resznel látványosan elengedett a ragasztas :-(
-
skul0
aktív tag
válasz
magic69 #3232 üzenetére
Tegnap lettem én is Telenoros, nekem jött egy sms hogy hamarosan letöltődnek az internetbeállítások. Így is lett, csak le kellett okéznom.
Ha ilyet nem kaptál, de WiFi közelben vagy, akkor Beállítások->Xperia->Internet beállítások. Pár pillanat alatt lerántja. Neo-n így van, de gondolom P-n se lehet másképp. -
magic69
csendes tag
Sziasztok!
2 napja vettem én is P-t tetszik nagyon azonban micro simet most szereztem be és csak most raktam bele... a telefonon ICS van (kártyafüggetlen és felajánlotta a frissítést)!
A kérdésem az lenne, hogy mobilnetem, hogy tudom rávarázsolni a telómra? Sehogy nem jövök rá (Telenoros vagyok)
Köszönöm a segítséget! -
darvinya
titán
válasz
Bitpalace #3222 üzenetére
Válts olyan csomagra aminek nincs túlforgalmazási díja.
Nem tudom melyik szolgáltató, de az ilyen szolgáltatás kb. 2008-9-ben volt még.
2010-óta túlforgalmazási díj nélküli net-et használok.
Telenor Online 100MB.
Mivel nincs még korlátozásom ezért 1000/hó-ért 5MB/3MB-es net-em van. -
TomWexX
addikt
Ezen lehetne vitatkozni, ugyanis nálam a Sygic akkora bakikat követett el, hogy le is töröltem. pl. Pesten a Hungária körúton balra akart kanyarodni a stadionoknál (Rákóczi híd felé menet) a Kerepesi útra ott ahol nincs is balra kanyarodósáv.
Most az IGO Primo van fent, eddig ezzel nincs bajom, majd még a Navigont akarom kipróbálni.
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
A mobilnet ugye mindig hó elején nullázódik, és ismét mehet a csomagba foglalt adatforgalom? Nem onnantól számolják mikor megjön a számla?
Mert múlt hónapban lehasználtam az 500mb mobilnetemet, és van túlforgalmazási díj. Ma észrevettem hogy csak a mobilnet van benyomva wifi off és ma reggel csupán 160mb sikerült tekernem bele
Most nem lenne jó ha ki kéne perkálni a kb-ként 10ft-ot
-
Hubzsi
tag
Hello!
Ki milyen navit ajánl? nekem most az IGO Primo van fent, az megy hiba nélkül, a navigon valamiért nem akart operálni nála, nem tudtam mozgatni a térképet!
Hubzsi
-
rbalint88
addikt
válasz
TomWexX #3216 üzenetére
[link]
szerintem ez ideálisabb, ha nem állandóan navigálsz. meg talán stabilabban is tartja és a rövidebb kar miatt kevesebb holtteret is csinál (más kérdés, hogy ez mondjuk egy s-maxban vagy hasonló hodályban nem előny).
alapesetben a pohártartóban lakik a telefon, csak ott nehézkesen látom a navigációt, de eddig hang alapján megoldottam nagyjából, mondjuk külföldön/vidéken nem szórakoznék ilyennel, Budapesten még épp elment.
ha meg nagyon szélvédőre kell rakni, még ez is megtartja elforgatva is (de navinál is állva szoktam használni)
ebben az is tetszik, hogy szét tudom szedni, hogy az egyetlen vakkapcsolóra felfurkáljam valahogy és így nem takar ki semmit az útból, viszont egy pillanatra letekintve látom adott esetben a navigáció adatait.
ha valaki tud legalább 1A-es autós töltőről, ami megbízható, ne tartsa magában az információt! az se hátrány, ha nem csilliárd forint, mert drágán tudok én is -
TomWexX
addikt
Rendeltem ebay-ről egy autós tartót, ami kizárólag a P-hez való. Asszem' 5$-t megér.
Majd beszámolok róla ha megérkezik...
-
sys25
aktív tag
válasz
TomWexX #3214 üzenetére
Minden megvolt amit írtál,az összes driver,restart stb!
2 bakit követtem el!Az első h nem úgy indítottam a flashtoolt hogy rá volt dugva a teló,a másik ami sztem gáz lehetett hogy a 32bites flashtoolt indítottam el a 64bit helyett(windows is az)!
Sztem ezek valamelyike lehetett a gáz!
De már fel is toltam az ics-t és működik!
Köszi a segítséget! -
sys25
aktív tag
válasz
TomWexX #3209 üzenetére
Na erre mondjatok vmit!
01/015/2012 19:15:13 - ERROR -
01/015/2012 19:15:13 - ERROR - Error flashing. Aborted
01/015/2012 19:15:14 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
01/015/2012 19:15:14 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
Flashtool fent,firmware mappában az ics(kibontva mielött megkérdezitek,ugyan ezt írja ki azután is hogy a driver mappából feltoltam a P-hez való drivert,és azután is hogy a flashmode driver is fent van!Tök mind1 mit csinálok ugyan ezt dobja ki!
Tááárgytalan!Én voltam láma,de már meg van és működik
!
-
-
rbalint88
addikt
eddig fáin az ics. gördülékenyebb meg minden.
a pcc-s visszaállítás megakadt kb 80%nál, úgyhogy pár alkalmazást nem állított vissza, de nem volt gond, mert marketből vissza tudtam rakni azokat is. az sms-ek nem kerültek vissza, de arra meg szerencsére van programom, úgyhogy most szaladnak vissza a telefonra.
egy dologtól féltem, hogy a drága pénzen vásárolt navigációm elbaszkurálódik, de szerencsére megmaradt a licencem. -
TomWexX
addikt
Ha vissza olvastál volna, megtaláltad volna. De mivel ma jó napom van, tessék:
Ezekre van szükséged:
a Flashtool legfrissebb verziójára: [link]
egy ICS FTF fájlra: [link] Ha letöltötted, csomagold ki és másold a C:\Flashtool\firmwares mappába! (miután a flashtool-t feltelepítetted)1. Flashtoolt fel kell telepíteni!
2. Ha ezzel megvagy, elindítod a Flashtoolt, majd a kis villám ikonra kattintasz. A Flashmode lesz kiválasztva ez nekünk jó is, így nyomj OK-ot.
3. A listában megjelenik a 6.1.B.0.544 nevű firmware, ezt kell kiválasztani. Az Exclude mezőben be kell pipálni az Exclude TA sort és alatta a No final verificationt, a többi marad úgy ahogy van. OK Gombbal elindítod a Flashelést.
4. Amíg előkészíti a fájlokat addig kapcsold ki a telefont és várj legalább 5 mp-et. Mikor a program végzett az előkészítéssel, fel fog dobni egy animációt, amin egy X10 és egy USB kábel látszik. Most kell rádugni a telefont, úgy hogy, benyomod a hangerő LE gombot és utána csatlakoztatod a kábelt.
Rögtön elindul a flashelés, én meg szoktam várni a 10%-ot mielőtt elengedem a hangerő LE gombot.
100% után kiírja, hogy Flash done, waiting for reboot, de ez nem fog megtörténni, úgyhogy húzd le az USB kábelt és kapcsold be a telefont.
Ha az első indításnál elkezd lefutni valami fájl számolás, várd meg, majd miután végzett, 2-3 perc után indítsd újra a telefont. (hangfel+bekapcs gomb egyszerre 3 mp-ig) Ha ilyen nincs nálad, az nem baj.
Ezután élvezd az ICS-t!(A leírás neorow1 fórumtárs szerzeménye, amit részben átalakítottam)
-
sys25
aktív tag
Amúgy itt vagy privátban tudna nekem küldeni valaki valamiféle magyar leírást ill. linket a flashtool használatáról és egy linket ahonnan a ICS-t le tudom durrantani?
Google annyi oldalt kidobál,de szinte semmire nem megyek vele! -
rbalint88
addikt
na most már nekem is ICS van, meguntam várni a trémobilra. eddig tetszik. kíváncsi vagyok, hogy a pcc-s visszaállítás mit hoz ki belőle
-
sys25
aktív tag
válasz
darvinya #3202 üzenetére
Manuálisan szoktam bezárni a futóalkalmazásokat,a task killerek nekem nem jöttek be eddig se!
Amúgy még GB van rajta(t-mobileos a teló),éppen azon serénykedek hogy hogyan is tudnám flashtool-al felvarázsolni az ICS-t,T kitudja mikor hajlandó engedni a frissítést!Amúgy a 3G-nek nem inkább jobban kéne szívnia az akksit?eddig azt tapasztaltam hogy mind1ik telóm 2g-n jobban bírta mint 3g-n!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés