Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomWexX
addikt
válasz
Rhino666 #2996 üzenetére
A barátnődnek egyszerűen nem volt szerencséje. Vagy eddig neked igen.
De mint már többen is mondták van a kijelzőn fólia, így csak az karcolódott meg. Egyébként a fém nem karcolja meg az üveget mivel puhább anyagból van. Nyugodtan neki eshetsz csavarhúzóval, kalapáccsal, szikével, nem fogod tudni megkarcolni. (az üveget, nem a védőfoliát) De ha egy homokszem....
-
Rhino666
addikt
válasz
TomWexX #2995 üzenetére
Hát nálam megfordult HTC HD2, HTC DHD, most HOX-om van és egyiket se sikerült megkarcolni az utóbbi 2 év leforgása alatt, pedig nem vigyáztam egyikre se különösebben (sőt, néha unalmamban a kulcsaimmal "simogatom" a teló kijelzőjét). Ezek mellett nem elfogadható, hogy a barátnőm karcállónak titulált Xperia P-jén 4 teljes nap alatt ormótlan sérülés keletkezett, annak ellenére hogy kesztyűs kézzel bánt vele és még a széltől is óvta. Ezen nincs mit szépíteni, ha tényleg a kijelző karcolódott úgy meg (ne így legyen), akkor vagy egy gyári hibás darabot fogott ki, vagy a Sony részéről hatalmas hazugság volt a karcállóság.
-
TomWexX
addikt
válasz
Rhino666 #2991 üzenetére
Köztudott hogy a homokszem megkarcolja az üveget, legyen az gorilla glass, dragontrail stb., pláne ha egy védőfólia van rajta. Na most ha jól tudom, homokszem van pár darab a Föld nevű bolygón. Megfordulhat zsebben is, táskában is.
Az előző telefonom kijelzőjén (wave) a híres gorilla glass van, amit nem egészen 1 hónap alatt sikerült is megkarcolnom. Na én azóta tartom a telefonjaimat bőrtokban, mikor zsebre vagy táskába teszem, és azt az egy karcot eltekintve a mai napig tükör tiszta a wave kijelzője. (A P-é is) Én azt mondom, hogy táskában/zsebben mobilt tartani tok nélkül nagy felelőtlenség, úgyhogy javaslom szerezz be egyet.
-
Damage401
senior tag
válasz
Rhino666 #2991 üzenetére
Mellesleg a karc "mélyedéséből" a te állításod is igazolva lehet, hogy vigyázva volt. Nem holmi fúróval álltál neki "tesztelni" 100 e forintot
. Szóval hiába írod ide le 150x hogy akkor minek írnak le a gyártók olyan dolgokat ami mindig megcáfolható. Mivel ember keze is van a dologban így BÁRMIRE van magyarázat
. Egyszóval vidd el nézesd meg majd ott eldöntik hogy anyaghiba, vagy éppen unatkoztál. Sok mindent lelehet írni.
Bocs de kicsit már felháborít, a kukacoskodás.
-
DraXoN
addikt
válasz
Rhino666 #2991 üzenetére
Gyakorlatilag egy újabb védelmi vonal. Ha nem tetszik le lehet szedni, nem jár garanciavesztéssel a fólia eltávolítása (szerintem jó dolog, hogy rajta van, ráadásul olyan módszerrel van rajta pontosan amit utólag nem lehet rárakni, gyakorlatilag rá van vasalva egy vastag fólia amit emiatt még leszedni is nehéz, nem csak a felületi tapadást használja ki mint az utólag kapható fóliák)
Egyébként minden karcálló felület karcolódhat, még a híres Gorilla Glass is (de ez már számtalan esetben bebizonyosodott).
-
Rhino666
addikt
válasz
neorow1 #2989 üzenetére
Ez a vicc az egészben, hogy vigyázva volt rá. Ha leesett volna, nem lennék így felháborodva. De milyen jogon van bátorságuk karcállónak nevezni, ha nem vállalják a felelősséget utána?
(#2990) DraXoN: Nagyon remélem, de nem értem hogy minek van rajta gyárilag fólia ha karcálló? Hogy jobban szedje az ujjlenyomatot?
Vagy hogy 4 nap alatt összekarcolódjon?
-
DraXoN
addikt
válasz
Rhino666 #2988 üzenetére
Szerintem a fólia karcolódott meg neked ha nem szedted le a gyárit (minden modellen úgy tudom alapból van fólia, csak egyes kiszerelések mellé adnak egy extra fóliát).. (ugyan én is raktam az ennyimre egy másodikat.. csak leszedtem mert szerintem sokkal jobban tükröződött a 2 réteg fólián át, így most csak a gyári rávasalt fólia van rajta.. karc még nincs nálam 2 hónap után)
(Igaz ez nem tartozik ide, de én valahogy úgy bánok a készülékekkel, hogy egy régebbi 4 éven át használt Alkatelem is eléggé jól nézett ki, csak a gumi részei már szétmállottak, és kicsit kopott ... pedig nem kímélem szándékosan, de nem is teszem ki a készülékeimet felesleges "stresszhatás"-nak.) -
DraXoN
addikt
A Dragontrailhoz még:
Megnéztem az Xperia active és Go adatlapját és White Paperjait, de azok se említik név szerint a dragontrailt (ugyan úgy csak karcállónak van említve), pedig azokon biztos, hogy az van... ki tudja már... lehet, hogy ezen is tényleg az van... egy biztos.. én nem próbálom ki, hogy tényleg van-e kellő erős.. ne haragudjatok miatta
-
neorow1
aktív tag
válasz
Rhino666 #2977 üzenetére
Indok nélkül felszed egy karcolást? anyaghibából adódóan megolvad az üveg és egy karc alakban szilárdul meg? Az enyém hogy nem karcolódott meg magától? A scratch resistant coat nem egyenlő a karcolódási garanciával. Ha ezzel beviszed úgy elhajtanak hogy nem állsz meg a lábadon. Mellesleg a Gorilla is karcolódik.
HTC modellek GG-vel:
Gorilla Glass is available on these HTC products:
One X
One S
Amaze 4G (US T-Mobile)
Droid Incredible 4G LTE (US Verizon)
Droid ERIS (US Verizon)
Droid Incredible 2 (US Verizon)
Droid Incredible (US Verizon)
EVO Design 4G (US Sprint)
EVO 4G LTE (US Sprint)
EVO 3D
myTouch 4G (US T-Mobile)
myTouch 4G Slide (US T-Mobile)
Vivid (US AT&T)
Desire
Desire HD
Desire Z
Inspire 4G (US AT&T)
Sensation
Sensation XL
TITAN
Radar/Radar 4G -
Rhino666
addikt
Ezt honnan veszed?
A One V-n Gorilla Glass van.
(#2980) Damage401: Nem az enyém a teló, nem tudtam tüzetesen megnézni. Néhol azt láttam, hogy a kijelzővédő fóliát mellé csomagolják, itt azt írtátok hogy rajta van gyárilag a lehúzós alatt, nem tudom...
A hivatalos oldalon annyit ír hogy 4" scratch-resistant display, szerintem ez már önmagában elég kell hogy legyen, főleg hogy semmi behatás nem is érte. Már ha tényleg a kijelző lett karcos.
-
Damage401
senior tag
válasz
Rhino666 #2977 üzenetére
Szervusz!
Amúgy meggyőződtél már róla, hogy most a fólia nyelt be egy karcot, vagy már azt le szetted és az üveg? Mert ha az üveg és telefon úgy is van reklámozva hogy Dragontrail üveggel van akkor az garanciában cserélni kell. Úgy olvastam mindenhol hogy ezzel a technológiával megáldott üveggel van megáldva a kicsike. Azért miért pont egy alumínium házas teloból felejtenék kint pont ezt a fajta "előnyt" ha már minőségi cuccot raknak össze.
-
DraXoN
addikt
Ennél a telefonnál is a Dragontrail van? az nem csak az ütésálló modelljeire van rakva? (mert ha nem az jó pont lenne.. én tudom ezen csak egyszerű karcálló bevonat van... persze lehet tévedek.. bár biztos említenék a dragontrail nevet legalább a manuálban.. de ott is csak karcállót említ).
Úgy tudom a Sony csak a Go, és Active modelleket látta el ezen védelemmel (hogy a csúcsmodelleket miért is nem azt nem értem).
-
Rhino666
addikt
válasz
neorow1 #2974 üzenetére
Már nem azért, de ha valami karcállóként van eladva, annál talán nem számít hibának ha mégis megkarcolódik?
Tehát ha a gyártáskor olyan hiba csúszik a dologba ami miatt elveszíti a karcállóságát és minden indok nélkül felszed egy ormótlan, üszkös karcot, az már a vevő hibája? A vízállót is kicserélik ha beázik, a karcállót is illik ugyanúgy kicserélniük ha látszik rajta hogy nem szándékos rongálás vagy gondtalanság következtében lett olyan.
-
DrPepper
csendes tag
Ti mennyire vagytok megelégedve a hangszóróval? Szerintem kicsit doboz hangja van :S (bocsi az offért)
-
Rhino666
addikt
Nektek mar sikerult osszekarcolni a kijelzot??
-
spawn21
veterán
válasz
Lacika2332 #2960 üzenetére
ennyit foglal a rendszer, launcher stb
Ennyivel kell beérni, de mondjuk számomra teljesen megfelel, nem ezen nézek filmet
-
Lacika2332
csendes tag
Hali!
A tárhelyem miért csak 11.2gb mikor 16nak kéne lennie?
Tudom, hogy mindig kevesebb a valóságban mint papíron, na de ennyivel? -
s4tch
veterán
válasz
darvinya #2958 üzenetére
A magam részéről lemondanék, ha végre lenne néhány normális főzött ROM, sőt, már a CWM miatt is meggondolnám... De azt sem tudom, kihez kellene fordulni, és mennyibe kerülne. A szolgáltatófüggőség nem zavar (14 éve ez a számom, maradnék a T-nél), a zárt bootloader piszkosul.
-
nintendojet
tag
-
s4tch
veterán
Van működő CWM P-re, ha valakinek nyitott a bootloadere, kipróbálhatja.
-
s4tch
veterán
válasz
darvinya #2950 üzenetére
"hivatalosan kivül"
Az hogy működik?
----------------------------
A gmail appban nem találtam szinkronizálás gyakoriságának beállítására semmit: vagy push, vagy semmi. Így letiltottam a gmail appot, és felvettem exchange fiókként a gmail fiókomat, negyed órás szinkronizálási gyakorisággal (ami nekem tökéletesen megfelel, előző telefonomon is így volt). Kíváncsi vagyok, milyen hatással lesz az akksiidőre.
-
Hubzsi
tag
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyat ICS alatt, hogy nem hajlandó a telefon az eszközökben található "wifi bekapcsoló" widgettel automatikusan csatlakozni? A beállítás menüben látja a hálózatot és ha rákattintok egyből felcsatlakozik és megy rendesen.
A rooterben lehet valami gond? Vagy pedig valami egyedi a telefonomban? (T - függő ICS az itt használatos leírás alapján került rá)
Valakinek valami ötlet?
Köszi!
Hubzsi! -
rObika8802
aktív tag
Én,mint átlag felhasználó kijelenthetem így 2hét után,hogy megvok elégedve az üzemidővel és nagyon szeretem a telót!
-
stanmart
csendes tag
Szerintetek van rá valami esély, hogy belátható időn belül lehessen unlockolni a szolgáltatófüggő xperiák bootloaderét is?
-
pit stop
addikt
Első hsz. még mindíg nincs? Pedig mennyien ráindultak
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok.
Tudom egy kicsit off, de van aki kipróbálta már a dead space nevű játékot rajta? Mert nekem a hang az szaggat valamiért. De mondjuk csak egyedül nála, így gondolom ott lesz valami hiba.
Üdv!
-
Freeman01
tag
Erre az egyre gyorsan tudok válaszolni
"Van valami egyszeru mod locked bootloadernel rootolni ics-t?"
Igen, itt találsz hozzá leírást: neorow1 fórumtárs jóvoltából
-
whYz
őstag
Sziasztok
Tegnap sikerult beszereznem egy o2 xperia p-t. Lenne par kerdesem.
Kikapcsoltam a haptic feedbacket, de meg mindig rezeg neha, pl launchernel stb... Hogy lehet teljesen kikapcsolni?
Van valami egyszeru mod locked bootloadernel rootolni ics-t?
Varhato a kozeljovoben valami hasznalhato custom ics, vagy jb?
-
spawn21
veterán
A kijelző nektek szokott melegedni?
-
g0n21
senior tag
válasz
TomWexX #2929 üzenetére
Megtettem, köszi.
Most a step2.bat-ot hiába indítottam el éhes dugtam fel a telefont, nem történt semmi, úgyhogy windows kapott egy restart... Hogyha nem csinálom tovább, akkor mi baj lehet?
Elvégre ics fent van...Szerk: újraindítottam mindent, step2.bat rendszergazdaként indítom, a maga daemonját betölti, bedugom a telefont, és a büdöségvilágon semmi nem történik. Azt se jelzi a telefon, hogy milyen módban van feldugva, csak azt, hogy tölt...
-
g0n21
senior tag
neorow1 leírása alapján eljutottam a 7. pont végéig. nem wipeoltam ennél a résznél, csak a GB flashnél, ahogy írva vagyon. 214 android alkalmazást végigszámolta, és már vagy 10 perce az van kiírva, hogy:
android frissítése folyamatbanrendszerindítás befejezése
a rendszerindítás befejezése bal oldalán lévő töltést jelző kör már vagy 5 perce nem forog, hanem egy helyben áll.
Várjak még, vagy valami gond lépett fel?
Újraindítsam a telefont, vagy az nem ajánlott? kapcsoljam ki a telefont, flasheljem újra az ICS-t?
mindent a leírtak szerint csináltam -
neorow1
aktív tag
megmarad a garancia, ettől függetlenül már csinálhattál volna egy hard resetet, minthogy találgattok. Most rákerestem mi ez a wakelock és elvileg egy belső folyamat ami nem engedi alvóba a telefont amíg szinkronizál vagy beszélgetés folyik a telefonon. Még mindig tartom a feltételezést, hogy a szinkron miatt merül a telefon.
-
darvinya
titán
Ha mindenképp chat akkor a Gtalk.
És wacapp beleeszi magát, ilyenkor már a unistall nem segít.
Mondjuk a Viber használom, de csak 1 valakiért.
Nemsokára megkérem, hogy inkább Gtalk-ozuk.
Mert az eszi a legkevesebbet és eleve integrálva van magába az op-ba és ennél biztos csak interneten lesz a csevely. -
Knight666
aktív tag
Én a jó öreg IRC-t használom (AndChat), de ha mindenkivel tartani szeretnéd a kapcsolatot, akkor az nem opció (vagy legalábbis nehéz megoldani). IM progiból most így hirtelen a Trillian jut eszembe. Ha jól tudom, Androidra ingyenes. Én PC-n használom néha és nincs vele gondom.
-
darvinya
titán
Akkor pontosabban:
„spawn21a whatsapp telefonszám alapján kommunikál másokkal.
Ergo küldhet sms-t, amikor nincs bekapcsolva a neted.”
És emiatt van az „ auto-sync” folyamatosan.
Mielőtt kérded, de a Viber is szám alapján kommunikál az nem szedi ki a SIM-ből a számot.
Magyarán nem eszi bele magát a rendszerbe.
Hogy idáig még nem volt az nem biztos, hogy nem lesz.CE1= Central Europa 1.
És ebbe nincs integrálva a wacapp. -
g0n21
senior tag
válasz
darvinya #2914 üzenetére
Oh, egy picit másról beszélünk szerintem.
A zöld kis ikon a bal felsőben a whatsapp jele. A whatsapp egy IM app, azonalli üzenetküldő program, olyanokkal lehet rajta csetelni, akiknek szintén fent van.
Smst nem küldött senki, nem is írtam ilyet, azt írtam, hogy a screenshoton a zöld whatsapp ikon nem problèma, mert a screenshot kèszítèse előtt érkezett egy üzenet whatsappon, egy ismerőstől.
Barátnőmnek 2 ève van t-s előfizetése, egyszer sem volt túlszámlázás, rejtélyes üzenet, pedig a kezdetek òta fent volt a telefonján, zte blade-n, èn 3 éve vagyok pannonos, nekem sem volt ilyen problémám sem a dèzin, sem a HOX-on.
Tehát röviden:
- auto sync a gyári szinkronizacio (beállítások - fiókok, szinkronizacio)
- whatsapp nem küldött smst.
- azèrt talált meg, mert rendeltetés szerű működése képpen jelzett, hogy egy ismerős a programot használva adatforgalmat használó üzenetet küldött.
- nem jelentkezett túlszámlázás sem a program használatából adódóan, sem másért.
-az egyetlen (2) bajom a két screenshoton, a tegnapi hozzászólásomnál ott van. A gyári auto-sync ikonja nem tűnik el sehogy, ès valami eszi az akksit (ami egyszer wakelock kiiras mutatott, egyszer az android.process.acore).
A whatsapp állítólagos fogyasztása reális.Az idézett rèszt sajnos nem èrtem, mert az india neoV ICS.en-t, és a CE1-et sem tudom, hogy mit jelent.
Minden tisztelettel,
Gonzi
U.i..: felrakom inkább ma az ICS-t, csak tudjam meg, hogy gari marad-e, ès van-e esély a brick-re.
-
darvinya
titán
AutoSync- a gyári szinkronizáció?
Wacapp miért küldött SMS?
Valójában miért talált meg?
Vírus nem így működik?
Nem ez generál pénz(SMS, hívás) fogyasztást.
Miért van az, hogy csak a T-mobil-os készüléknél fordul elő android-on a rejtett költségek jelenléte?Ezeket a kérdéseket kéne feltenni.
Nemrég feltett kérdéses a válaszom:
„Elméletben igen, de mégsem.
Mert azok kilépnek, ha kilépsz belőle.
Ebből ha kilépsz betelepül mélyen a rendszerbe.
Anno az India NeoV ICS.en is volt alapból, de azt élből kiírtottam.
Viszont a CE1-n nem is volt integrálva.” -
g0n21
senior tag
válasz
darvinya #2894 üzenetére
Nem a wacapp ikonja a baj, arra eppen jött üzenet, hanem a sync... Letöröltem a wacappot, sync ugyanúgy kint van. Syncet kikapcsoltam mindenre, újraindítottam, sync megjelent, nem tűnik el.
Neorow1: t-mobile gari nem vèsz el, ha kézileg rakom fel az ICS-t? Ennèl a műveletnél van esély arra, hogy brick lesz a telefonból?? Lehet, hogy du. nekiesem.
Mèg valami: ha kèzileg rakom az ICS-t, ha jön ismét frissítés, azt OTA-n fel tudom rakni (ha OTA-s frissítès)?
-
spawn21
veterán
válasz
Lacika2332 #2908 üzenetére
milyen router? milyen szabvány?
-
Lacika2332
csendes tag
Hali!
A wifihez sosem sikerül elsőre kapcsolódni, mindig ezt írja: korlátozott kapcsolat.
Majd többszöri próbálkozás után felenged. Nem tudjátok mitől lehet ez?
(laptoppal rendesen működik) -
NY_A
őstag
válasz
Rhino666 #2900 üzenetére
Én azt tapasztaltam a telefonnál, de nem csak ennél hanem az előzőnél is, hogy az elején jelentkező kisebb bugok idővel eltűnnek. Ezen is volt olyan amivel az elején egyszer találkoztam, és azóta sem. Olyan, mintha be kellene járatni a gépet.
A legelső videó felvételemnél pl. nem tudtam leállítani a felvételt, csak sokadjára. Azóta sem volt ilyen.
Az akku pedig néhány töltés után áll be igazán. Nekem két napig simán húzza. Mondjuk képes vagyok egy hónap után is folyamatosan nyomkodni, így van amikor fél nap alatt lemerítem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!