- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Androidos fejegységek
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Steam Deck
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Tervezettnél kicsit előbb vagyok kénytelen búcsúzni a topiktól. Mivel a kijelzőcsere a beázott ArcS-emben 25k lenne - és nem is biztos, hogy azzal van gond ugyebár, úgy döntöttem, hogy inkább ezt használom a Z1 megjelenéséig [link]. Attól tartok az elsők között fogok lecsapni a Z1-re amint Európába érkezik.
-
soldier2
őstag
Szaisztok. A strandszezon utolsó napján sikerült megúsztatnom az ArcS-emet. Nap végére szépen feltámadt, de pár perc után azonban elszállt a kijelző. A telefon működik szépen - ezt abból gondolom, hogy a bekapcsolt wifin az üzeneteket, emaileket szépen szinkronizálja, csipog is ahogy kell, visszajelző led is működik szépen. Ha rendelek egy kijelzőt ebay-ről (elvileg 50 dollár körül kapható) ki lehet cserélni? Esetleg tudtok valakit aki Budapesten vagy környékén elvállalná. Köszönöm.
-
soldier2
őstag
válasz
zekk007 #13028 üzenetére
Nem biztos, hogy feltétlenül megéri, de kaphatók mindenféle telefonkijelző tisztító kit-ek, ezekkel áttörölve 1-2 napig kevésbé gyűjti az ujjlenyomatot. Én is azért vettem le a fóliát pár napja mert sikerült pofára ejtenem a telefont és csúnyán megsérült a fólia (ujjal érezni lehetett a sérülés helyét) - ezzel valószínű megmentette a kijelzőmet - és mivel ha ősszel végre megjön a Honami akkor mindenképp cserélek addig megpróbálom megóvni a kijelzőt a karcoktól. Ha meg nem sikerül sem tragédia, eladni úgysem lehet majd egy ArcS-t év végén. Akkor inkább megtartom állandó navigációnak az autóban.
-
soldier2
őstag
válasz
Tody56 #13021 üzenetére
Én is ezzel szívtam, eddig csak egyszer jött elő (full gyári a rendszer, még egy sima root sincs rajta). Gyári visszaállítás megoldotta, azután nem jött elő többet, pedig ennek már több mint egy hónapja. Mivel már igencsak kifutottam az elérhető ROM/RAM-ból a visszaállítás előtt így csak a legszükségesebbeket telepítettem újra. Én arra gondoltam, hogy valamelyik telepített program zavarhatott be. Én akkor nem találtam megoldást sehol, remélem neked több szerencséd lesz.
-
soldier2
őstag
Rákötöm és nem történik semmi, TV-be is be van dugva természetesen. Lehet a kábel a hibás, megpróbálom kipróbálni másikkal.
Scope2007 - próbáltam USB-n is igaz csak 1x, a TV nem ismerte fel, de ha ez nálad megy akkor még próbálkozok vele. A számítógép csatlakozáskor automatikusan felismeri telefont, lehet, hogy a Sony "okos TV" mégsem annyira okos, és állítani kell. Majd próbálkozok még
-
soldier2
őstag
Sziasztok. Sikerült valakinek a telefont HDMI-n TV-re kötni. Megvan a kábel, de a telefon nem érzékeli. Emlékeim szerint régebben a telefon felismerte a kábelt, de TV-re jel akkor sem ment. Ezt akkor inkompatibilitásra fogtam, de most telefon és TV is SONY, így gondolom valamilyen beállítás probléma lehet Ötlet?
-
soldier2
őstag
Sziasztok. Gratulálok a "Z"-hez. Én is szemezgetek vele, de aztán meggyőztem magam, hogy nincs is igazán szükségem új telefonra az Arc S helyett (ebben azért szerepet játszott a Z mérete, ára, és hogy gyakorlatilag tavalyi hardverrel jön - ezen a "jó" szokásán a Sony igazán változtathatna). Erre ma reggel óta ha a kapcsolatokat megnyitva szeretnék hívni valakit, a névre koppintva nem csinál semmit. Egy pillanatra kijelöli a megfelelő nevet, de nem történik semmi. A név előtti képre viszont adja a szokásos felugró kis ablakot ahonnan lehet hívni is. De nekem a nevet kijelölve egyszerűbb volt. Ötlet, hogy ez mi lehet? (a nevet hosszan nyomva, szerkeszteni enged).
-
soldier2
őstag
válasz
szabosasito #8170 üzenetére
Igen. Radugtam a telot a gepre es felajanlotta. SEUS-al siman felment. Sokkal gyorsabb mint a 4.03, de azert nem GB sebesseg (bar majdnem). Bocs az ekezetekert (hianyaert)
-
soldier2
őstag
válasz
szabosasito #8141 üzenetére
Igen ki. Tegnap este tettem fel. Sokkal gyorsabbnak tűnik mint az előző ICS verzió. Mintha visszakaptam volna a régi (GB) telefonomat, csak az ICS előnyeivel. Valahogy így kellett volna kiadnai az első ICS-t.
-
soldier2
őstag
A tok kérdésről csak annyit, hogy eddig 3x landolt földön (járólap) a telo, ebből 2x úgy, hogy a bőrtokból kiesett
Ilyen szempontból a régi HTCm vászon tokja sokkal jobb volt. Nem nézett ki jól, de nem esett ki a teló belőle, és ha letettem valahova ott maradt, nem csúszkált el (pl autóban). A körülölelős tokokkal pedig pont az vesz el, ami ennek a telonak az előnye, vagyis a design. Persze a ki dobálja az inkább vegyen rá egyet, de annak inkább az Xperia Active a jobb választás
A netes problémám megoldódott, és factry reset sem kellett rá. Az első WiFi hotspotnál leszedte a mobilnet beállításokat, és azóta megy ahogy kell. Kikapcsolva is volt, de a beállítások maradtak.
Valaki más tapasztalta, hogy az ICS frissítés óta a telefon és a telefonkönyv ha nem volt egy ideig használva hosszú másodpercek alatt nyílik meg (néha 3s-nál is több kell míg a tárcsázó életre kel). Nem kicsoit idegesítő néha. -
soldier2
őstag
válasz
viewdetails #6736 üzenetére
Nálam alapból ki van kapcsolva
-
soldier2
őstag
válasz
darvinya #6731 üzenetére
Elolvastam, kipróbáltam, nem működött. Akkor próbálta a Dottore féle megoldást, nem működött, de ha próbálkozás közben újraindítommam van net. Csak az egy böngészőn kívül semmi nem éri le. (beleértve a telepítővarázslót, gmail klinest, youtube klienst, WhatásApp, stb. semmi csak a böngésző)És érdekes módon nem elfelejti újraindítás után a beállításokat, hanem csak akkor jegyzi meg őket ha próbálkozás vége előtt újraindítom (ha újból rákeresek kézi kereséssel és hagyon hogy végigpróbálja akkor a böngésző sem éri le, mindaddig amíg újra kézi keresést nem indítok, és még a vége előtt újra nem indítom a telefont).
-
soldier2
őstag
válasz
darvinya #6729 üzenetére
Először megnéztem amit te mondtál, de ott mindketto be volt jelölve. Utána lekértem a beállításokat (Köszönet a segítségért Dottorenak is) ahol érdekes jelenséggel találkoztam. Amíg a beállításokat próbálta leszedni (Wifi híjján próbálta használni a mobilnetet) a böngésző talált netet, de a beállítások nem jöttek le, hibaüzenetet adott. Amikor a beállítások leszedését feladta, a böngésző sem talált netet többé. Aztán egyszer próbálkozás közben nyomtam egy kikapcsolást, és újraindítás óta van net, csak bizonyos programok nem tudnak kijutni. A böngésző megy, számítógép kap telóról netet, de egy csomó programot nem enged ki. Mintha egy tűzfal fogná a forgalmat.
-
soldier2
őstag
Márt tegnap írtam, hogy ugyan nem tudta leszedni az ICS (Telenor) az internet beállításokat azért megy a net (hibaüzenetet ad kb 3 perc próbálkozás után). Arra viszont nem jöttem rá, hogy pl semmilyen videót nem hajlandó lejátszani, youtube kliens sem működik. Majd megpróbálom holnap a net beállításokat letölteni WiFin hátha segít (email klines sem tud csatlakozni, tehát nem videó gond). Más ötlet?
Hogyan lehet modem módban rákötni a telóra ICS alatt. Nem tudom, hogy elrontok-e valamit, vagy csak a félig működő netbeállítások miatt van -
soldier2
őstag
Sziasztok. Tegnap sikeresen felment az ArcSre az ICS, de amint lenni szokott közbejött egy kis gubanc. Az APN ON/OFF alkalmazas Off allapotában frissítetem és a frissítés óta nem hajlandó elindulni. Természetesen net azóta sincs. Telenor honlapjáról újra megnéztem a beállításokat, érdemi eltérés nem volt. Valakinek ötlete, hogy mit lehet még csinálni?
Előre is köszönöm -
soldier2
őstag
válasz
Forzareal03 #3695 üzenetére
"Azok a pici ikonok a főképernyőn amikkel lehet a wifit, bluetooth-t stb"
Én kiraktam az "Állapotváltás" widgetet a főképernyőre azon ott van minden ami nekem kell. Biztosan van hozzá külön app is de nekem ez eddig megfelelt. Mellette még elfér egy másik widget ami a HTC Sense kezdő képernyőjére hajaz, és marad még hely 2 kissebb widgetnek is. -
soldier2
őstag
válasz
bokrosolajos #3513 üzenetére
Jóvanna. Úgy látszik tévedtem. Bár miután lesett az egyik sarkán a műanyag kissé benyomódott, de a csík nem. És az a kiálló tizedmiliméternyi rész annyira éles, mintha fém lenne.
-
soldier2
őstag
válasz
#32711680 #3447 üzenetére
Dottore: annyit szidtam már szegénynek az anyaghasználatát, gondoltam tompítom az élét. Mellseleg ahhoz képest hogy egy PET palack vastagságú a hátlap, nem esik le soha, és az illesztések is pontosak. Az enyém ráadásul nem is nyikorog. Akié meg nyikorog egy darab SE márkájú papírzsebkendővel orvosolhatja (ez híjján ZevaSoftis, vagy akár Tesco gazdaságos is megfelel)
A hangszórója szerintem nem jobb és nem rosszabb mint a legtöbb mobilé. Audiofileknek nem ajánlott, de teszi a dolgát. Basszusra persze ne számítsunk ekkora mérettől. Nálam állandóan a gyári bőrtokban van ha épp nem használom, de nem hiszem hogy a fenti tényező bármiben is befolyásolna. Zenét hallgatni telefonról csak és kizárólag fej- vagy fülhallgatóval szoktam. Ha már itt tartunk sokan hiányolják a magas hangokat a gyári fülesből, nekem nem tűnt fel, pedig Metalnál nem kifelyezetten a full basszu az előnyös. Kell egy lejátszó amiben van equalizer (én még nem szereztem be egyet) az sokat javít. -
soldier2
őstag
válasz
#32711680 #3438 üzenetére
Olyan nincs neki
Ha nagyon akarunk kukacoskodni akkor fel lehet hozni ellene a felhasznált nayagminőséget, de abból is alehető legjobbat hozták ki. Kicsit gyűjti az újlenyomatokat (na jó nagyon gyűjti) de ez nem egyedi jelenség. A jobb felső sarokban a fényérzékelő mellett meg szokott repedni a hőingadozás miatt (nem zavaró, alig észrevehető) de ez inkább Arc betegség volt, nem hallottam volna, hogy ArcS tulajnak megrepedt volna. De a lényeg, hogy a fgelhasználói élmény, görgetés, stb sok kétmagos processzorral szerelt telefonnál jobb, kevesebb a lag stb. Szóval ha bejön a forma, ezért a pénzért jobbat nem kapsz. Hajrá
-
soldier2
őstag
válasz
HELLAFLUSH #3308 üzenetére
Hehe. Pont ez volt a terv nálunk is. Csak ágyban szabadott játszania, aztán sikerült egy madárral ledöntenie mindent, és kirohant apához a konyhába, hogy nézd, apa... Azóta nincs "tökös madaras" játék (Angry birds season- Halloween)
Füles: én meg vagyok vele elégedve, igaz nem Mozartot hallgatok. Viszont kompatibilitási gondok akadtak nálam is az elején (jack-jack kábellel nem tudtam rákötni a HiFire, számítógép hangszórót nem tudta kezelni stb.) aztán egy ideje elmaradtak a gondok, pedig ugyanazokat a kábeleket használom. Régen kicsit mozgatni kell őket, hogy megegye, kihúzni-bedugni egy párszor, de ezek elmaradtak egy idelye. Hogy frissítés volt, vagy "megbarátkoztak" egymással azóta sem értem. De már megy mindennel.
-
soldier2
őstag
válasz
HELLAFLUSH #3305 üzenetére
Én igen. Kőkemény járólapra esett a 4 éves lányom kezéből. Nem lett semmi komolyabb baja (egyik alsó sarkán a műanyag benyomódott egy tizedmilimétert de a fém díszcsík nem, így újjal érezhető, hogy kijjebb áll. Helyzet komolyságára utal, hogy kb 2 héttel később vettem észre, pedig esés után átnéztem rendesen). Azótan nincs Angry birds a szegénykémnek.
-
soldier2
őstag
válasz
HELLAFLUSH #3270 üzenetére
Az gáz, mert az enyémen valahogy megkarcolódott. Szerencsére csak tisztítás után látható pár percig, majd az ujjlenyomatok eltakarják. Pedig mindíg tokban van, vagy a kezemben. vsz valami nagyobb porszem karcolhatta meg ahogy vettem ki a tokból.
-
soldier2
őstag
válasz
hurenzon #3263 üzenetére
Annak a szerepe a kijelző védelme a szállítás alatt. Az első dolog amint kiveszed a dobozból a telefont, hogy leveszed, mert nem eléggé átlátszó, zavarja a taperolást is. Alatta van az ami annyira jól van felrakva, hogy észre sem veszed, és ahogy itt a fórumon írták egy páran, nem hogy nem jön le magától, de leszedni is elég nehéz. Szóval nézd csak meg a telefonod még egyszer, és rájössz, hogy mekkora "böszmeséget" is írtál
-
soldier2
őstag
Végre elhagyták a zongoralakk borítást. Elég szépen összerakottnak tűnik, ami ha a Sony azt akarja hozni telefon vonalon is amit egyéb termékeiben, és minőségben az Iphone Androidos megfelelője akar lenni akkor a minimum. Ha ez mellé tényleg jönni fognak a frissítések (lehetőleg a konkurencia előtt) és optimalizációban hozzák a 2011-es szintet akkor talán lesz némi esélyük a Premium Android címre, amit annyira szeretnének.
Presslaboy: ne bántsd az Ericssont. Letettek annyit a mibiltelefónia asztalára, mint bárki más (legtöbbnél többet). Az R320 máig a kedvencem. -
soldier2
őstag
válasz
bokrosolajos #3137 üzenetére
Nekem úgy tűnt a Ray kijelzője ugyanúgy gyűjti az ujjlenyomatokat, de a kissebb felület miatt nem annyira szemet szúró. A hátlapon viszont alig látszik újlenyomat a Raynél. Amit a fekete ArcS-em egyáltalán nem mondhat el magáról.
-
soldier2
őstag
válasz
Danny750 #3067 üzenetére
Itt van előttem egy Ray meg egy ArcS. Én nem látok lényeges különbséget a kijelzők között (mármint a méretet nem számítva). Feleségem naponta kb 1-1,5 órát netezik a Ray-el, szerinte jól haszálható ha oldalra fordítja (sms, email írásakor szintén inkább elfordítva használja). Arcnál értelemszerűen erre nincs szükség. Igazából neked kell döntened, hogy a méret a fontosabb, vagy a jó anyaghasználat. Az én ArcS-em nem nyöszörög de van aki panaszkodik rá. Szerintem bárhogy döntesz, meg leszel vele elégedve.
-
soldier2
őstag
Az az egyetlen lényeges hátránya az Arc-al szemben. És ez miatt majdnem teljesen más célcsoportot szólít meg.
Danny: ha rendszeresen neteznél/játszanál/filmet néznél rajta akkor szerintem Arc (S). Ha inkább egy telefont szeretnél, amin szükség esetén megnézed a menetrendet/híreket akkor Ray. -
soldier2
őstag
válasz
Avicularia #3025 üzenetére
Mert ha valaki 50 km/h al megy ott ahol 90 a megengedett az 10 esetből legalább 8x telefont tart a kezében. Én meg utálok tötymörögni (nem vagyok krónikus gyorshajtó sem, csak szeretem kihasználni a törvény és az útviszonyok adta lehetőségeket). Ha meg gyorsan mennek az ugye balesetveszélyes, mert az emberi agy nem képes multitaskingra. Gyorsan váltogat a különböző műveletek között, de amíg a telefonra figyel addig nem tud a vezetésre figyelni (ezt ne úgy értsd, hogy végig amíg telefonál nem figyel a vezetésre, csak a figyelme gyorsan ugrál a telefonálás-fezetés-telefon tartása között. Ráadásul csak félkézzel fogja a kormányt, nem tud váltani/jelezni közben). De ez már tényleg nagyon off
-
soldier2
őstag
válasz
Danny750 #3021 üzenetére
Azt többen írták, hogy a 3,4-es droiddal jobban merül az aksi. Ha használom nap végére tölteni kell, de ha nem nyúzom állandóan kibírja estig. Mivel a feleségem közel sem használja annyira intenzíven így neki 2 naponta elég tölteni, néha megy hármat is. Én rendszeresen használom kihangosítva autóban (rühellem a headsetet, de a kézből telefonálókat is
) elfogadható a hívás minősége/hangereje. Zenehallgatásra meg ugye füles kell mindenképp. Ha nekem kéne választani újból az Arcot választanám a mérete miatt. A Ray nekem már túl kicsi. Fényerővel nem volt még gondom, jól olvasható az Arc napsütésben is. Holnap majd egymás mellé teszem őket és leírom mire jutottam.
Igen. Fekete
-
soldier2
őstag
válasz
csatakacsa #2999 üzenetére
Hát például azért mert a hátlap körben kissé túl lóg a telefonon (ArcS) ha oldalt lehúzod az ujjad érezni fogod. Eddig azt hittem ez annak tudható be, hogy a lányom (4é) leejtette a járólapra, de ma néztem a Westendes Sony boltban, és ugynaz a jelenség észlelhető a kiállított darabon is. Valamint az egész borítás olyan, hogy a telefon kb 10 másodpercig képes tiszta maradni. A hátlap minden egyes levételekor azon izgulok mikor törik ketté stb A belsőbe nem tudok belekötni, nagyon jól, gyorsan teszi a dolgát. De ha a feleségem Ray-e mellé kerül akkor nem értem, miért is az Arc a csúcsmodell. Persze értem én, hogy nagyobb a képernyője, de anyagminőségben ég és föld. Egyébként a fenti leesést simán vette, nincs sem karc semmi (azóta a fóliát sikerült valamivel végigkarcolni, de csak akkor látszik ha letörlöm a képernyőt, és akkor is csak percek kérdése, hogy a sok ujjlenyomat eltakarja)
-
soldier2
őstag
Amikor bent vagy a mail kliensben, jobb alsó gomb megnyom, a továbbiakban követed a menu utasításait. Nem bonyolult, nem rég állítottam be. Tudsz csangetést, rezgést és egyéb dolgokat állítani. Remélem ott van. A telo kint maradt a kocsiban, remélem senki nem hív az éjszaka
Ha nem megy, majd holnap megnézem pontosan hogy kell csinálni. -
soldier2
őstag
válasz
expander #2294 üzenetére
Nincs semmi baj az SE-vel. Nekem eddig az évek során mindíg az volt (azelőtt meg Ericsson R320), és tették a dolgukat rendesen. WinMo kicsit nehézkesen indult, volt 1-2 rossz sorozat. De nekem eddig egy telefonomat kellett lecserélnem mert hasznélhatatlan lett nem egészen 2 év után, és az egy HTC Touch HD volt, nem egy SE
-
soldier2
őstag
Sajnos ellent kell mondanom neked. Ugyanezzel a problemaval kuzdottem-kuzdok. Az regi kontaktok, amiket a Win MOsHTC-ről húztam át (ott lehetett választani hogy mented) a vezetéknév van elől, amit meg újat írok be ott a keresztnév. Kész szívás, azzal viszont egetértek. Nem törölhetem a kontaktokat és szinkronizálhatok újra csak mert beírtam egy újabb telefonszámot. Eddig azt hittem Android hiba, de ezek szerint SE. Tudok vele élni, de elég amatőr hibának tűnik.
-
soldier2
őstag
Én nem csak tapiztam, használtam is, és volt képem azt venni a feleségemnek. És ugyan sokkal kissebb mint az Arc (nem is ugyanaz a célközönség) ha jó a szemed megfelelhet. Mindenkinek mások az igényei. És az Arc anyagminősége a Ray után kiábrándító. Na ez az ami zavar. Értem én, hogy a Rayt prémium terméknek szánják (az is) de a zászlóshajó azért állhatná vele a versenyt. Akinek meg drága a Ray, és nem akar Arc-ot annak ott a Neo. Nem fos az, csak nem neked való, de attól másnak még bejöhet. MOndom én, akinek Arc-ja van
-
soldier2
őstag
Amint ráteszel egy tokot, oda az amiért annyira tetszik. A légiessége. Márpedig ezért elnézem azt is neki, hogy a hátlap vastagsága egy PET palackéval vetekszik. Csak lenne matt. De hát semmi sem tökéletes. Nyöszörgés nem zavar, nem nyomom annyira, hogy nyöszörögjön
(papírzsepi a hátlap alá és a nyöszörgés a múlté ha zavar. régebbi SE-imon legalábbis bejött). A Feleségem a héten kapott egy Rayt. Na annak az összeszerelési minőségéért és anyaghasználatáért adnék még egy tízessel többet az Arcért (lehet többel is). Csak az nekem egy kicsit picike.
Akku: mivel az enyém ArcS így alapból 3,4-es Androiddal jött. Az aku viszont nem egy bajnok. Ha nem kapcsolom ki a mobilnetet, estére már átlagos használat mellett is enni kér. Majd egyszer kipróbálom net nélkül. Csak eddig túl nagy volt a kisértés -
soldier2
őstag
válasz
hitman77 #1710 üzenetére
Arc S tulaj vagyok lassan 3 hete. A gyári rom teljesen jól használható, kell néhány app, hogy tökéletes legyen, de nem lassú, nincs lag. 720p .mkv videót nem próbáltam, megfelelő méretű file híján (a legkisebb is 7gb ami van, és nem akarom letörölni a zenéket), de az általa felvett .mpeg 720p videót simán lejátsza, ami szerintem természetes. El még nem repedt. Ami viszont lassan az agyamra megy az a hátlap ujjlenyomat gyűjtő képessége. Az valami fantasztikus.
-
soldier2
őstag
Gratulalok a telefonodhoz, hasznald egeszseggel. Nekem kb 3 hete van meg, hasit ahogy kell. Meg mindig nem tudom, hogy 720p mkv-t viszi-e, nincs eleg hely a memoriakartyan, hogy felmasoljak egy fel filmet. Annyira meg nem erdekel, hogy szerkesztgessek.
Nekem az APN OnOff van fent teszi a dolgat ahogy kell. A fokepernyon kint van egy kis widget azzal tudom ki-be kapcsolni a mobilnetet. Mar csak azert is jo, mert az aku is tov'bb tart kikapcsolt 3g mellett.
Futo programok miatt ne aggodj, intezi helyetted an Android. A Symbianon meg volt oldav, mert ott szukseg volt ra, it nem kell foglalkozni vele. -
soldier2
őstag
válasz
Dottore #1494 üzenetére
Valaki igazán írhatna már a SE-nak, hogy a következő modelljeik mellé mellékeljenek egy csomag SE márkajelzésű papírzsebkendőt. Az úgy már prémiumposabb lenne, ha már a nyikorgást nem tudják megoldani. Nekem elsőre nem a súlya tűnt fel (nem baj, ha nem húzza a földig az ingzsebet) de a középen lévő vékony rész miatt állandóan az volt az érzésem, ha megszorítom eltörik. Aztán megszoktam
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
válasz
#31757056 #1456 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Anno mikor a HTC-t rákötöttem a gépre választanom kellett 3 mód közül. Az egyik ez volt. Mivel sokáig nem volt mobilnetem, így frissítettem, syncronizáltam dolgokat. Furcsa lenne ha egy Android nem tudná amit a 6.1-es WinMo tudott. De nem kizárt.
Bár a WinMo-ban azt is állíthattam, hogy hogy a telefonkönyveben Kis Pista, vagy Pista Kis-ként legyenek elmentve a nevek, de a droid ezt sem tudja. Legalábbis én még nem jöttem rá hogyan kell változtatni -
soldier2
őstag
Nem gyakran járok Pécsre, és már kint voltunk a városból (jöttünk vissza Budapest felé) mikor láttam hogy már fogytán a benzin, de mivel a várost nem ismertem, gondoltam majd az autópálya mellett veszek :kicsit drágább ugyan de nem megy el a fél délután keresésre. A fene gondolta, hogy 65km után találok kutat
Kibírta, bár a végén már 100-al döcögtünk, hogy hátha azon múlik
A google GPS meg rendre akkor jelezte, hogy kút van a közelben, amikor elhagytam a lehajtót. Persze lehet, hogy én csináltam rosszul. Remélem hamarosan megjavítják a HTC Touch HDmat, és akkor megint lesz Igo. Szegénykém másra már úgysem nagyon jó. Viszont olcsóbb volt benne képernyőt cserélni, mint venni egy új navit, és még többet is tud.
-
soldier2
őstag
válasz
#31757056 #1393 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy nincs legális Igo az Arc-ra, valószínű tévedett, vagy nem volt up to date aki írta. Jó tudni. Nekem az volt eddig, és tökéletesen bevált WinMo-n. Miután az M6-on majdnem benzin nélkül maradtam a Google navival (ha rá hallgatok akkor lettem volna csak sz..ban igazán) kissé megingott benne a bizodalmam.
Jó lett a kép Cayman. Bár kíváncsi lennék a nyers verzióra is ha megvan még. Egy kis photoshop csodákra képes ugyebár.
Doki a beteghez. Van egy jó meg egy rossz hírem.
-Mondja a rosszat doktor úr.
-Hát a mellkas felvételen egy óriási tüdődaganat látszik.
-És ezek után mi a jó? A
- A fiam phtotshoppal 2 perc alatt eltünteti. -
soldier2
őstag
válasz
laszlolczka #1350 üzenetére
Az enyimé kártyafüggetlen ázsiai modell. A WinMo 6.1ben állítani llehetett. Lehet, hogy az Androidon nem lehet. Fura lenne
-
soldier2
őstag
Egy kerdes? A telefonkönyvben lehet valahol állitani, hogy az elemntett neveket magyarul írja ki (Nem Istvan Kovacs, hanem Kovacs Istvan). A WinMo-s HTCmen lehetett választani és minden contactnal külön van elmentve keresztnév, vezetéknév. Nem mondom, hogy nem megszokható, de jobban esne a szememnek (és keresni is könnyebb volna)
-
soldier2
őstag
válasz
#31757056 #1340 üzenetére
[link]
Most hirtelen ezt találtam. Az egész lényege, hogy optikán átjutott adott mennyiségű foton nagyobb része jut el a fényérzékelő lapkához. Magyarul úgy csinál viszonylag világos képet, rossz fényviszonyok között, hogy nem kell az ISO-n emelnie, így viszonlyag tényleg kisebb a képzaj (nagy ISO, zajos kép). De azonos ISO-nál nincs hatása a zajra, így nem csoda, hogy ISO80nál ugyanolyan zajos a kép. A képzaj pedig fordítottan arányos a lapka méretének és a felbontásnak a hányadosával, valamint egyenesen arányos a lapka fényérzékenységével (ISO). Tehát bármilyen furcsán hangzik is, ha az Arc mondjuk egy 5MP-es kamerát kap (ami szerintem bőven elég lenne) kissebb lenne a képzaj, de mindenki fujjplna, hogy az SE csak 5MP rak a zászlóshajóra. A népnek millió megapixel kell, hát azt kap. Persze rá lehetne engedni egy még agresszívebb zajszűrést, ami csak tovább rontaná a kép részletességét. Akkor meg az lenne a bajod (ha nem neked akkor másnak, az első CyberShot telefonjaikat épp a rossz részletesség miatt b...ogatták aminek oka az agresszív zajszűrés volt).
Röviden az Exmor R indirekt módon csökkenti ugyan a zajt (ugyanolyan fény mellett alacsonyabb ISO-t tud használni), de azonos isonál nincs hatása rá. -
soldier2
őstag
Na jó, nem bánom, még egyszer nekifutok, hátha a tisztelt fórumtárs végre megérti: soha nem mondtam, hogy tökéletes képeket készít az Arc. Azt mondtam ,hogy a jelenlegi Androidos mezőnyből a legjobb. Ennyit, nem többet. (Illetve azt, hogy ha telefonos fényképezőket vesszük úgy általában a Nokia N8 van előtte egyedül). Erre kivágsz egy nappal szemben fotózott képből egy alulexponált részt, hogy bizonyítsd az igazadat. Mivel a kép sötét volt, gondoltam sötétben készült. Ekkora ferdítést, hogy belefotózol a napba, aztán egy alulexponált részt beraksz bizonyítani bármit is nem feltételeztem. Ez már az én hibám. Aminbt írod sosem használtad fotózásra. Lőttél pár képet (4ből kettőt ellenfényben, a másik kettő türhető lett) és hoztál egy döntést, és nem érted, hogy miért van az, hogy senki nem ért veled egyet. Az Exmor előnye egyedül alkonyatkor, vagy viszonlylag kevés fényben (beltéri fotók mesterséges megvilágítással) jön ki. És nem sok köze van a képzajhoz. És ha a K800-al (ami mellesleg 3 éve szintén az egyik legjobb fényképezős telefon volt) hasonló fényben lősz egy ugyanilyet (mint a plázás kép), na akkor talán bizonyítasz valamit. Ráadásul megnéznén az első pár DSLR-SLR képedet. Tuti, hogy nem volt tökéletes mindegyik (ezzel mindenki így van, minden géppel másképp kell fotózni).
-
soldier2
őstag
válasz
#31757056 #1320 üzenetére
Fény nélkül, nincs fényképezés. Sötétben mindkettő sz..r képeket csinál, de szürkületben már kijön az Exmor előnye. Az én Arcomon legalábbis. A két éves HTC-m a kanyarban sincs hozzá képest (egyedül koromsötétben csinál hasonló képet
). Persze te azt hiszel amit akarsz, de nem sokkal előtted vannak olyan Arc-al lőtt képek feltéve, amik ellene mondanak az általad bizonyítani akart dolognak. Ráadásul ha belegondolsz, hogy a Nikonnál mekkora fejlődés volt három év alatt (a megapixelt nem számítva ugyebár, kategórián belül) el fogod sírni magad. Reszelünk az elektronikán, de a lényeg az optika az adott. Mondhatni évtizedek óta. Sajnos ez van. Én ezzel a kérdést részemről lezártam, teljesen értelmetlen tovább folytatni. Azaz mégsem, mert az Arc topic nem volt ennyit az első oldaon hetek óta
-
soldier2
őstag
válasz
#31757056 #1313 üzenetére
Mobil fényképező nem fog egyhamar olyan képet csinálni mint a D50-ed. Még csak közel sem. EGyszerűen nincs hová elrejteni egy jó optikát egy ekkora házban. Nem is arra van, hogy egy külföldi út során fotózz vele. De ha meglátsz valami érdekeset, és nincs ott a D50 akkor lekaphatod, és megmutathatod a haveroknak. A profi fényépezőkből sem lesz soha profi kamera, full HD ide, vagy oda. Egyszerűen csak kategórián belül kell ellenfelet keresni.
Fólia: most hogy mondod, tényleg rajta van. Már azt hittem, hogy az enyém dobozából spórolták ki sok minden egyébbel együtt (memória kártya, tok).
-
soldier2
őstag
válasz
#31757056 #1309 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, rájösz, hogy az van oda írva, hogy kicsit jobb az N8. De az Arc képei közelebb vannak az N8-hoz mint bármelyik HTC-hez pl. Ráadásul az N8 egyetlen előnye a kamera, szóval mint telefon nem egy kategóriában versenyeznek.
A feltöltött képeidből nekem az jön le, hogy rengeteget utazol, van egy nikon D50esed amivel szép képeket csinálsz, valamennyire értesz a photosophozis, de hogy ez hol bizonyítja, hogy az Arc szar képeket csinál azt nem találomlaszlocka: pont ezért kérdeztem. Valahol olvastam hogy az, de nem tudom hol, és nem tudom, hogy megbízható volt-e a forrás. A gyártó honlapján pedig nem ír semmit róla. Fontos lenne tudni, mert ha GorillaGlass akkor nem veszek rá fóliát, ha meg nem akkor kelleni fog.
-
soldier2
őstag
válasz
laszlolczka #1307 üzenetére
A GeoTagginget én kikapcsolnám az otthon készült fotóknál
. Egyébként gratula a képekhez, valóban jól sikerültek. Kár hogy nem élesebbek egy kicsit
-
soldier2
őstag
válasz
#31757056 #1300 üzenetére
Azt nem mondta senki, hogy jobb lesz mint a a Leica legújabb csúcsgépénél. Még csak ne is a kompakt fényképezőkhöz hasonlítsd. Hanem a többi mobilos fényképezőhöz. És ott látszik a különbség. Főleg ha kevés a fény. Persze a kép nem lesz stúdió minőség, de használhatóbb mint a legtöbb mobilos fényképező. Talán a Nokia N8 van pariban vele (kicsit talán előtte is, de az nem Android ugyebár), de ha Samu, LG, HTC fényképezőit nézed, akkor rá fogsz jönni, hogy igenis jobb képeket csinál az Arc. Nekem legalábbis.
-
soldier2
őstag
Tudja valaki miből van, mennyire karcolódik az Arc-Arc S kepernyoje?
-
soldier2
őstag
válasz
laceeek #1258 üzenetére
Felm;sz T-mobile honlapjára és letöltöd-beállítod az internetet eléréséhez szükséges dolgokat (APN és a többi). Ne a telefon neve alatt keresd a beállításokat, hanem Android név alatt. A Telenornál legalábbis ott volt.
Volna egy problémám nekem is. Megvan az ArcS, megy ahogy kell neki, de ma próbáltam csatlakozni egy nyílt WiFi hotspothoz ahol a csatlakozáshoz nem, de az internet eléréshez jelszó kell. Eddig minden gép (laptop, HTC touch HD) kérte a jelszót, amikor elindítottam a böngészőt, de az Android böngészője simán hibát ad, és nem jut el a jelszó kéréséig sem.
Valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest