Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- Maduro szerint venezuelai gyerekek gyártják majd az NVIDIA chipjeit
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- DUNE médialejátszók topicja
- Plazma TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy DSC-WX350-es gépem és az alábbi problémám van vele.
Wifi-n nem tudok a számítógépre fájlokat másolni. Már megpróbáltam egy pár dolgot amit a neten olvasni, de eddig egyik sem jött be. A legviccesebb, hogy ha a pc-vel szétkapcsolódok a routertől és utána visszacsatlakozok és közben már a fényképezőgépen elindítom a csatlakozást, akkor felcsatlakozik. Volt már valakinek ilyen baja? Mi lehet a megoldás? Van valami ötletetek???
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
100k körül megmenthető a gép újonnan, még mindig jó választás, vagy már idejétmúlt a cucc?
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, mással is előfordul, hogy időnként lassabban kapcsol ki a masina ?
-
mrsmart
csendes tag
Sziasztok,
Egy gyors segítséget szeretnék kérni, egyelőre nem találtam meg, hogy lehetne kikapcsolni a digitális zoomot videózásnál. A megfelelő menü már ki van iktatava, de a 3,6-os zoom után még valami clear image cucc-ot használ. Biztos, nem így hívják, most emlékezetből próbáltam leírni

Köszi előre is.
-
Nordico77
csendes tag
Hátha valakit érdekel egy full-os Sony RX100 mk1. fotós szett: hardverapro. Hivatalos magyarországi beszerzés, számlával, makulátlan, karcmentes állapotban + Richard Franiec féle RX100 alu markolat, eredeti Sony bőr tok/táska (LCJ-RXA), Sony félkemény képernyővédő lap a kijelzőn (PCK-LM12), LensMate QuickChange 52mm-es Adapter Kit, MagFilter CPL polárszűrő, 52-es árnyékoló, +1 plusz akkumulátor, stb.
-
andrew01
tag
Uh.. bemutatták a III-t ez már igen.. ez az upgrade már tetszik...

-
andrew01
tag
Mostanában kajak gondolkodtam, hogy megválnék.. de csakis kizárólag az "újkütyü" mániám miatt.. régen max. fél évig volt fényképezőgépem, telóm, laptopom... de rx100 másfél éve megvan.. és most olvasgattam, néztem teszteket pár új masináról.. de egyszerűen nem ütik meg ennek a szintjét.. dúúrva.. még mindig nagyon ott van.. és még mindig nagyon szeretem használni, és maximálisan kiszolgálja az igényeimet..
HA egy 50k-val olcsóbb lenne rx100-II akkor rámennék az 'újkütyüre' de piszokdrága.. -
oneal1
senior tag
nincs esetleg valaki aki megválna a gépétől?
sehol nem találok használtan:S
-
hegyimorc
senior tag
"Azért a 40%-kal nagyobb érzékenységű szenzor,"
van aki még bedől az ilyen parasztvakító dumáknak? (Írtak volna 10%-ot, talán még hihető is lenne)Nagyobb lett, nehezebb lett, lett rajta vakukapucs de kérdés, hogy kell-e ilyen gépre. Mindegy, jó volt ebből már az első is, és ez sem lett rosszabb.
-
BlackV
őstag
ISO6400 rawból, zajszűrés nélkül.
Csökkentenem kellett utólag 0,85-tel az expót, de még így sem hiteles, mert teljesen vaksötét volt, a fal mintázatát egyáltalán nem lehetett látni. Persze kicsit bemozdult, mert fél secet kért, ha újrafotózhatnám akkor -1 expo..szerk: óó sokat rontott rajta a ph, kár
-
sideburns
aktív tag
Sony RX100 II
hot shoe, dönthető kijelző, 20MP BSI-CMOS szenzor, WiFi, NFC -
viraga
tag
Sztem az utolsó mondat a lényeg. A felsorolt gépek mindegyike alkalmas kiváló képek létrehozására, a különbségek árnyalatnyiak. Hogy ezen a szinten ilyesmin múlna egy jó kép... kétlem. Vagy ha mégis, ott inkább a kezelővel lesz a hiba. Leírásod és a tesztképek fényében ennél a sonynál kicsit marketing-ízű ez a szenzorméret, hiszen többet is ki lehetett volna hozni belőle. (Persze az utódnak is meg kell ágyazni valamivel.) Aki abban hisz, hogy a nagy szenzor miatt készít majd jó képeket a gépe, az fogja ezt a sonyt választani.
-
sphe
senior tag
Érdekes elgondolás ez a gép. Nekem elsőre nagyon tetszett, hogy 1" szenzor, kompakt, utánajártam. A problémásnak tartott kezelés nem gond szerintem, a vaku jó, hogy plafonra deríthető. A probléma itt az optika, ami tele végén sötét, wide állásban pedig nagyon nagyon lágy. Gyakorlatilag f4-től éles a rajza, tehát nincs is akkora FÉ előnye, vagy pedig ott tartok, hogy f1.8-on kis túlzással élve a 20mp-t a felére méretezhetem az optika lágy rajza miatt, viszont ez a többi optikai (széleken, kóma) hibát nem is orvosolja. Nem rossz, de a képeken meglátszik, hogy az optika a szenzorhoz képest alulteljesít, lágy.
Először kicsit sarlatán gondolatnak tartottam, de összevetettem a panasonic lx-7-tel. Sokat olvastam, egyidőben ugyanarról a helyrő készült tesztfotókat hasonlítottam össze, rengeteg színtesztet végignéztem. A pana obi már f1.4-en is tűéles, ezért ugyanahhoz a záridőhöz már 1-2Fé-el kisebb iso kell, tehát kb ugyanannyira zajtalan és éles képet adhat kevés fénynél, mint a sony kompaktja. Az xz-2 topikba linkeltem is képet, hogy milc alap kiteket felülmúlhat egy fényerős modern szenzoros csúcskompakt, ha kevés fény - árfekvés -súly állandókról van szó (de csak ebben az esetben, minden más esetben a milc jobb!). A zoom tartomány végén is fényerősebb, a panasonic fehéregyensúlya és a jpeg motorja végre nagyon jó (élethűbb) lett. (az én szememben jobb, mint az elődé vagy a sony-é). Akinek pedig kell a sony-s szaturáltság, az felcsavarhatja a szaturációt a kamera bállításoknál. Viszont a sonynál jpeg-ben egyes színárnyalatok úgy elcsúsznak, hogy azt már nagyon nehéz visszahozni. Azt viszont meg kell hagyni, hogy a sony dinamikatartománya mindenképpen jobb, mint a panáé.
Itt van a másik üdvöske, az xz-2, itt viszont f2-től indul az optika, tehát eleve magasabb iso kell ugyanahhoz a záridőhöz, mint a panának. Viszont itt a legendásnak tartott olympus színvilág jellemző, amitől nem vagyok oda, de sokan szeretik.
Egyébként az XZ-1hez most fele-harmadáron lehet az amazonról hozzájutni, annyiért nagyon jó vétel.
Mindegyik fényképezőgép jó.
-
BlackV
őstag
én meg nagyon szemezgetek a géppel, mohón olvasnám én is a tapasztalatokat, csak nem igazán pörög a téma.

-
andrew01
tag
Akinek van ilyen masinája írhatna tapasztalatot !!
Én már leírtam az enyém
de kiváncsi volnék máséra akinek van.. -
rebugra
aktív tag
Kéne!!! Bár az a vaku irtó ronda

-
Tulku
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Valahogy a beírásaid saját magamat juttatják eszembe

Nem kell a dslr...igen, sok évvel ezelőtt azért váltottam sanyi 717-esről kanyon 300d-re mert egy valóban gyors és jó képeket készítő gépet akartam...akart a bánat esküvőzni, profi dolgokat csinálni, csak a család, a gyerök meg miegymás...hamar rá kellett jönnöm, hogy ugyan eszméletlen jó raw-okat lövögetek, de a kitoptika egy fos, ha venni akarok rá jobbakat akkor mélyen a zsebembe kell nyúlnom...ez is bekövetkezett 2 db L-es optika képében (70-200 és 24-105 IS) és mikor már gépet is váltottam, talpat, külső vakut is beszereztem hozzá, akkor döbbentem rá, hogy minek egy ekkora behemót, mindig otthon hagyom, mert méretben-súlyban túlnőtt engem...így indultam el az mft felé amit ma is bevállalok mint egyetlen kis kompromisszumokkal működő kis méretű rendszert...de kisebbet akartam...ezért lett x10 ami már majdnem tökéletes!
És itt az rx100-nál nekem (mint te is írtad) csak az evf hiányzik, ha ráteszi a sanyi, biztosan megveszek egy ilyen kis méretű, igen használható jó gépecskét...Hogy miért nem raknak bele minden földi jót? Szerintem mindig egy kicsit adagolnak, nem akarnak nagy ugrásokat, hiszen így elveszthetnek vevőket.
A másik véglet a szinte mindent bele (Fuji x pro és Oly OMD) ekkor viszont átlépnek egy olyan bűvös határt amit nem tud egyszerű magyar földi halandó megfizetni...Itt a 200 ezer szintén egy elgondolkodtató érték, viszont szinte biztosan fogják akciózni, és ha eléri a 180 körüli értéket, akkor kevésbé fog drágának hangzani, nem is beszélve egy-két webáruház árlenyomó árképzése kapcsán keletkező áresésről...egy év és 150 környékén megvásárolható...
-
andrew01
tag
Jó a diskurzus az igényekről.. mindenkinek igaza van.. és abszolút szubjektívek az igények, valóban. Nem nehéz kitalálni, nálam szempont volt, van, (nem tudom-'lesz') a méret! Méghozzá egy átlag zsebben elférő méret. Továbbá jó videó, (mert nincs kamom, nem is akarok, azt is zsebben akarom tudni) és természetesen egy jó képminőség, mely túlmutat a már megszokott kis kompaktjaimon.. ( régen még a zoom is - ezért válogattam a Pana TZ és Samu Wb szériából.. de nyáron mikor elkezdtem böngészni eldöntöttem prioritásban előrébb helyezem a képminőséget. ) És természetesen egyáltalán nincs tervben hogy A2 nyomatokat akarnék
ahhoz valóban 'annyival nagyobb kütyü' is kell
ellenben a 10x15- kell amiből már készült is pár és pompásak... -
andrew01
tag
Akku - első napokban, mikor ismerkedtem a menüvel és funkciókkal naponta ment töltöre

Most így 6-7 töltés után az akksi is beállt, mármint erősebbnek érzem az első napi nyers állapotához képest. (továbbá nyilván nem mászkálok annyit menüben)
Ezt sejteti a következő is: kerek egy hete-töltőről le; belvárosi körtúra tesókkal, portrék, épületek stb. kb 50 kép ; majd másnap szülinap kb 50 kép vakuval + 2x 4perc FullHD video és ezután még mindig 4esen(maxon) azóta is kb. 50 kép erröl arról..és 3on van töltöttség.. számomra nice !
Autofókusz sötét - sem nem lassú, sem nem gyors.. tényleg a kettő közé helyezném.
Magas Iso - nekem nincs.. 2 dolog miatt.. P módban maximalizálom iso 800ig ; még nem volt alkalmam este vagy igazán sötét körülmények között fotózni..
De azért mutatok iso800 ra példát
Meg van netről letöltött highIso-s példaképem is

-
Ed Parker
nagyúr
válasz
benedekco
üzenetére
Deák kompakt az mindig kompromisszumos marad sztem, mivel sok funkció az életben nem kell a legtöbb usernek.
Itt nem az a cél hogy keresztbetegyenek az amúgy jól fogyó Dslr piacnak.
Amikor a Canon kiadta a G1X-et, gondosan ügyelt arra hogy a képminőség ne érje el a belépő Dslr-ek szintjét, különben az 1100D és a többi xxxD mehetne a listáról.
Pedig abba aztán nagy szenzor van.
Én is így látom, hogy csak így lehet újabb vásárlásra ösztönözni a népet.
Azt kiválasztod hogy a sok ficsör között neked melyik a fontosabb.
Nálam a video nem szempont, így én csak fényképezőt keresek.
De ma már szinte minden készülék tud full HD videót, még s mobilok is. -
válasz
Ed Parker
üzenetére
Az a gyanúm, hogy ha megcsinálnák azt amire szükség van, akkor elég sokáig nem tudnának mit letenni az asztalra. Nem is tudnák motiválni a vásárlókat a régi lecserélésére.
Nekem ez a négy dolog kell, evf, vaku, normális méretű szenzor, kicsi gép. De ez ma luxus. Meg tudnák csinálni de akkor a népek megvennék azt és nem kellene nekik 5-10évig gép.
Ma meg kiadnak valamit amiből mindenképp hiányzik valami. Vagy veszel egy ilyen gépet 200k felett.
Amúgy itt is van egy gép ami megfelelne, csak gondolom szintén bazi drága lesz. Ne legyen így. Én még bízom az Oly-ban is. Remélem még idén előállnak valami hasonlóval.
Sajna a kompaktok piacára nem igazán számíthatok. -
válasz
Ed Parker
üzenetére
Nem, valójában nem ez az enyém.
Az enyém az EVF+beépített vaku, amivel lehet a plafonra lőni. Az evf-ről még le tudok mondani, a vakuról már nem. Igaz, hogy baromi ritkán használom, de ha kell, akkor kell.
A NEX-eken nincs vaku. A Nex7 lehetne jó, de az meg 150pezóval drágább ennél. 2kilónál többet nem adnék soha egy fotógépért. Már az is sok.
Illetve a NEX-ekre óriási bumszli optikákat csinálnak. -
válasz
Ed Parker
üzenetére
Nekem nem a súllyal van a bajom hanem a mérettel.
Ez egy jó méretű fogyasztható gép. Ha lenne ennyi pénzem fotógépre akkor azonnal megvenném. Mert perpill a legjobb választás lenne számomra. Pici, de mégis használható képeket produkál. Nekem nem kell már DSLR, nem használom annyit a fotógépet. Egy hónapban még egy tekercs filmet nem sikerült ellőnöm... Viszont ha lövök akkor az legyen jó minőségű kép! Számomra ez a fontos.
A tükröt macerra volt magammal hordozgatni. Ezt nem lenne azt, ezzel többet is fotóznék. -
Ed Parker
nagyúr
Azt azért mindenképp le kellene szögezni hogy ezt egy másodgépnek veszi valaki Dslr mellé vagy kis utazó kompaktnak?
A másik hogy a képekből 10x15-ös nyomatok vagy A2-es nyomatok készülnek?
Ezek mind olyan tényezők amik megválaszolják az utolsó kérdésedet.
Ha fontos a képminőség, vagyis a képek eladásra mennek, akkor igenis a Dslr a mérce, ha viszont annyira nem fontos a kiváló rajz, akkor minek fizessen érte 200ezret?
Sztem a legtöbb embernek a súllyal van problémája és nem a gép méretével. -
FEDman
addikt
válasz
Ed Parker
üzenetére
Ja hát csak onnan indultunk, hogy az RX100 milyen drága és most eljutottunk akkor ezek szerint oda, hogy inkább egy belépő DSLR profi L-es üvegekkel.

Nem tudom felfogni mi a rák köze van ennek itt bármihez, miért gondolja bárki hogy annak aki minél kisebb méretben keres minél jobb képminőséget, annak az RX100-al szemben alternatíva lehet bármilyen DSLR?

-
Tulku
veterán
Azt nem értem miben mond ellent az általad leírtaknak a pamfletem?...
Ha csak annyiban nem, hogy te drágállod, én reálisnak találom...ne feledd, hogy egy emberréteg úgy játszik a pénznemekkel, inflációval és egyéb általuk kitalált szuper faszságokkal, hogy meg tudják kalibrálni; a tíz éves játékszer és ez a játékszer ugyan annyi legyen akár mikor...esetleg drágább is...jelen körülmények között ez a masina ennyi...ha Sörös elad és lesz 270 a svejcifrank akkor lesz 230, ha vesz mer olyanja van, akkor lehet akár 170-180 is...ilyen világot élünk, nem mi játsszuk, hanem ŐK...
És persze ennek a folyománya (én megértem, engem sem vet fel a pénz) hogy sokan leírják minden masinánál; drága...
-
FEDman
addikt
Igen, a DSLR kit obik míg elég harmatosak, addig az RX100 egy egész komoly kis üveget kapott. És azt az 1"-es szenzort se becsülném azért le. Persze nem APS-C, de azért egy 1" lapkából már egész komoly dolgokat ki lehet hozni.
Az általad említett X10-esben pl. kisebb szenzor van, mint ebbe a kis Sony-ba.
-
válasz
scarabaeus
üzenetére
Koszonom, igy mar szuper!

FEDman
Most megneztem es valoban elesebbnek, jobbnak tunik a sony kepe, itt tenyleg arrol van szo, hogy gyenge minosegi a kitobjektiv. 
De az x10-el osszehasonlitva is. Nagyon el lett talalva ez a masina. -
FEDman
addikt
Ja hogy ez ilyen trükkös!
Nálam gond nélkül ment a link, nem tudtam hogy van egy ilyen tiltás ezen az oldalon így aztán meg se fordult a fejemben, hogy Lauda esetleg nem látja. Ebben az esetben viszont elnézést tőle, azt hittem csak kötegszik.
-
scarabaeus
őstag
A dcresource sem hagyja, hogy kívülről linkeljék a képeit, nálad csak azért jelennek meg, mert előtte megnézted a galériában, így a cache-ből veszi először elő, akinek még nincs a cache-ében a kép, és megpróbálja a böngészője a dcresource-ról letölteni prohardver.hu-s oldalról, kap egy Forbiddent.
A chinatowni vöröstéglás Old St Mary's Cathedral képekről van szó (3. kép a galériákban).
D5100 galéria
600D galéria
RX100 galéria -
FEDman
addikt
A gondolatmeneted egy picit ott bicsaklik meg, hogy pont a belépő DSLR-ekhez adott kit-ek a játékobik, ellenben az ilyen komolyabb kompaktok meg nagyon jó objektívet kapnak.
Persze lehet a kit obinál jobb üveget is venni rá, csak akkor az örök "ennél még egy belépő DSLR-t is olcsóbban megkapok" duma nem lesz igaz.

A dpreview tesztek ilyen szempontból elég becsapósak, mert a fő összehasonlító táblázatukat mindig nagyon jó fix obikkal lövik még a legolcsóbb DSLR modell esetében is, de aztán a felhasználók zöme már csak a buta kit obival fogja használni.
Végül egy gyakorlati példa:
-
A vilag olyan egyszeruen mukodik jelen esetben, hogy egy harmad akkora erzekelo (aps-c - hez viszonyitva) egy gyerekjateknak jobban beillo objektivvel a budos eletben nem fog elesebb es reszletgazdagabb kepet produkalni mint mondjuk egy nikon d80/d5100 barmilyen objektivvel. Es akkor hol vannak a full frames gepek.
De nincs ezzel gond, minden gepet a maga helyen kell vizsgalni es a kompaktok kozott valoban csucs a kepminosege. 
-
sphe
senior tag
igen- a felső kategóriás gépek régen - úgy 2002-2005 körül - is ennyibe kerültek. 180-200e kicsi szenzorral mai szemmel kis tudással. Ez egy mostani felsőkategóriás kompakt gép, mostani! forint vásárlóértéken 200ért. Sőt, nagy előrelépéssel kompaktok szenzora terén. Akkor most mit szeretnél mondani?
-
viraga
tag
sphe-nek is
Én meg nem értek egyet. Az, hogy kinek mi a drága, szubjektív. Még ha vki azt gondolja is h objektív paraméterek alapján felállít egy sorrendet, akkor sem lesz objektív, hiszen a paramétereket ő válogatta össze a saját szájíze szerint. DE. Hogyan is indult ez a digitális fotózás dolog (már a kommersz, kompakt gépekre gondolok) ? Tizenpár éve megjelentek a VGA - 0,8 - 1,3 megapixeles izék, amik fejletlenek, bénák, lassúk, kiforratlanok voltak, leginkább csak játékra voltak jók, és horribilis 2 - 300.000 Ft-okat kértek értük. Aztán a gépek egyre jobbak lettek, és ezzel együtt az árak mégis egyre lentebb mentek. A gépek képminőség szempontjából óriásit léptek előre, az árak mégis lefelé mentek, vagy azonos áron 2-3 évvel később sokkal jobb gépet vehettél. Ez a folyamat jópár éven keresztül tartott, és aki nem cserélgeti évente a fényképezőjét, az valószínűleg ebben az időszakban vásárolta az utolsót. Ehhez képest mi van az elmúlt pár évben? (Mittomén, kb 3 - 4 éve kezdődött) Jöttek létre persze új kategóriák, és érdekes dolgok, de az árak is elindultak fölfelé. Szinte egy területen stagnálnak csak, a legolcsóbb 18-20000 Ft-os gépek környékén, egyébként az összes többi megy fölfelé lassan, az ilyen csúcsgépeknél meg nem lassan hanem gyorsan. És mennyi változás van a gépekben? Hátőőő... Azért valljuk be, nem sok... Egyszerűen kezdik elérni a technológiai határokat, pl felbontásban, ami már régen olyan magas, hogy az átlag felhasználónak abszolút nincs rá szüksége. Nemhogy 20 MP-re, de 10-re sem. Nem mondom, h ezek a gépek nem jobbak, fejlettebbek, szebbek, stb, mint elődeik, viszont míg 5-6 évvel ezelőtt egy csúcs kompakt kezdett 120-130e Ft-on, majd beállt 100-110e-re, addig a mostaniak kezdenek 180-200-vagymégtöbb áron, és beállnak 150-160-x Ft-ra. Szóval én megértem azt aki sokallja. Persze 231423-szor leírni uazt felesleges, attól olcsóbb nem lesz.

Még egy dolog. Keress rá pl videokártya tesztekre itt a ph-n. Az összes találat miről szól? Közép és felső kategória, 50-100-150e Ft-os cuccok. Nem a low-end 8000 Ft-os Nvidia f*stalicska lesz tesztelve, mert nem érdekli sem a tesztelőt, sem a potenciális gamer vásárlót, és a kereskedő sem nyomatja, hiszen kicsi rajta a haszon. Fényképezőknél dettó. Nem a 15000 Ft-os teszkó akciós digitálist fogják tesztelni, hiszen amit tud azt tudták a gépek már 10 éve is, mindenki ismeri, senkit nem érdekel. Sóska Jóska megveszi eldobható gépnek. Így aztán a tesztek nagy része az érdekes, újdonságnak számító, komolyabb gépekről szól, amik nem épp olcsók. A tesztet viszont sokan olvassák, a nagy többség sosem szán annyi pénzt fényképezőre, így aztán ráböki, hogy "Na ez k drága".
-
andrew01
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
whatever.. picasa megjelenítő.. egér görgetés-zoom- amit kiir

-
andrew01
tag
Persze nem minden esetben.. de van hogy igen.. szerinted tényleg ilyen egyszerűen működik a világ?? papírról meglehet állapítani melyik jobb masina? Ebben egy fél inchel nagyobb a szenzor-ez jobb képet csinál - ebben még egy féllel - ez még jobbat... Nyilván rengeteg tulajdonság és paramatér együttes munkája, mérnöki összehangoltsága adja az eredményt.
Egy sötét beltéri templomi képet és kültéri utcai képet töltöttem le.. majd a tesztelő oldalról letöltöttem vagy 15 gép köztük 5-6 dslr masina azonos képeit.. majd 200-300x szoros nagyításban hasonlítgattam össze.. másnap megvettem a gépet
ha csak egy kép lett volna jobb, egy dslr-hoz képest, lehet akkor is megveszem, de jóval.. jóval több lett 'jobb'....
J1 , Gx1 stb hasonszörű társaikról már ne is beszéljünk..
De ugye föl lehet tenni slr-re más objektívet, mely lehet akár utolérhetetlen.. de ez is nyilvánvaló..
De nem áll szándokomban ezen gépek elé helyezni ezt a kis masinát .. badar dolog volna.. csak egy kis jóképeket csináló masinát akartam.. hx20v lett majdnem, csak nem tetszett a menüje igy kerestem tovább.. és megtaláltam a legkisebb 'igenjó' képeket alkotó masinát
-
Szuper kis gep es a teszt is nagyon ott van. Az ara szerintem korrekt a tudasaval es a tobbi geppel osszehasonlitva es meg egy teljesen uj masina. Mar csak azt nem ertem, mi a jo budos eletnek 20mp? Eleg lenne a 10 is max, csak a helyet foglalja meg eszi a gepet is feleslegesen.

-
Egy ilyen evf-el és ezzel a vakuval tök jó kis gép lenne. Ez a lapkaméret már tényleg elég fogyasztható. A Nikon tesztképeitől nem voltam hasra esve. Valószínűleg ott az Oly/Pana pároshoz hasonló képminőséget vártam volna el. Ezt meg a kompaktokhoz hasonlítom.
Ez teljesen jónak tűnik, az ára meg idővel realizálódik, főleg ha más gyártó is tesz majd ekkora érzékelőt a kompaktjába. De ha a kánon meg oldotta az aps-c-t akkor ezt is meg tudják oldani. -
Tulku
veterán
válasz
Ed Parker
üzenetére
"Egyszerűen ezek az árak az európai piacra lettek beárazva"
Ezért írtam, hogy NEKÜNK...És gondolom emiatt a posztok többsége...túlárazott.
És most (hogy az adott terméknél maradjak) képzeljünk el egy cserélhető objektíves, 1,8-as fényerőről induló stabis zúmos, 1"-os szenzorú kis gépet, baromi jó videóval...na az vajh kit-ben honnan indulna?
(Nikon j1 170-180-ról indult, és ott biza az optika 3,5-en kezdett, nem 1,8-on...most egyéb kezelési és képminőségi anomáliákról nem beszélek, mert az szubjektív...)Mindegy nem polémiát akarok indukálni, egyszerűen tetszik a kis masina, nekem az evf hiányzik belőle, szerintem 1-2 év és lesz ilyen is...
-
geezer
aktív tag
Huhh, ismerős forma!

-
PRO-peller
senior tag
Nohát, ez így ebben a formában igaz! Tehát van szájsírás ám ilyen 'drágaságok' megjelenésekor (no lám már megint !
). De most felnyílt a szemem végleg. 
Amit itt még leírok az az, h tök mind1 mit dobnak ki a gyártók 1-2 havonta úgy sem veszi meg az ember mindet még ha van is rá lé. Inkább legyen zajosabb az a k*rva kép.

-
sphe
senior tag
Egyetértek. Megjelenik egy újításos dolog, egyből jön a mentalitás, hogy nem ilyen nem olyan stb. Nahát hogy merészelnek ilyet, hogy egyből nem tökéletes!
Ez nem gond, az már annál inkább, hogy SEMMIT nem értékelnek abból, amiben jó, vagy mert nem értenek hozzá, vagy mert hatalmasok az elvárások.Képzeld, viszont van olyan ahol jókat írtak egyből. Kijött egy olcsó miniszenzoros szuperzoom a nikontól. Szép számok, olcsó ár, egyből jó szavakkal illették. Képminősége hát khm olyan nincsen.

-
Ed Parker
nagyúr
Én arra reagálok így amire azt érzem az én szempontjaimat figyelembe véve,a gép az árához képest keveset nyújt.
Sok gép korrekt árazású,sőt vettem én már drága vázakat újonnan 7D,5DMkII,de ezekkel meg voltam/vagyok elégedve,mert jók.
Kétségtelen hogy vannak túlárazott gépek és kajakra nem érdekel hogy belefér e ingzsebbe vagy nem,egy kompakt gép,ami nem rendelkezik olyan professzionális felszereltséggel mint egy Canon G sorozat,az nem ér 200ezer Ft-ot(nekem)Amúgy meg tényleg mit vársz,mit írjanak a hozzászólásokban? Ez tök olcsó?
Az Apple fórumokon írják,mikor megjelenik egy új MacBook,hogy nem is drága,sőt bőven éri az árát.
Egyszerűen ezek az árak az európai piacra lettek beárazva,tény hogy Magyarország is itt található,csak anyagilag az emberek nem ott tartanak,hogy egy ilyen gépet könnyen megvegyenek.Sztem az s100 nincs túlárazva.
-
Tulku
veterán
válasz
Ed Parker
üzenetére
Az a furcsa (és ez nem neked szól, de hozzászólásaid kapcsán rád reagálok) hogy minden egyes gépbejelentés-teszt-mittoménmi kapcsán itt a Prohardveren az első 10-20 hozzászólás között megtalálom a "hűdefasza de kurvadárga" pongyolaszövegemre hajazó hozzászólásokat...vagyis elkönyvelhetjük, hogy mindegyik frissen megjelentetett gép túlárazott (persze hozzá tehetem hogy NEKÜNK), vagyis minden így indul...
Persze ezen megjegyzésemmel lehet vitatkozni, de írjon már valaki egy fotó apparátot amit többen is olcsóként jellemeztek...
rx100-hoz: szerintem egy év múlva sokaknak eléri a kívánt álomárat ...persze addigra már kit érdekel ez az ócskaság az újdonságok tükrében

-
FEDman
addikt
válasz
Ed Parker
üzenetére
Döbbenetes, hogy milyen szinten képtelen vagy értelmezni azt amit írok neked.

Keresd vissza az ide írt legelső hozzászólásom és nézd meg mivel zártam azt.

Az első pillanattól kezdve én is azt mondom, hogy ez elég keményen árazott cucc. Én csupán azt nem értem, hogy ez miért olyan meglepő sokaknak.
A Sony-n kívül senki más nem kínál ilyen kis méretben ilyen nagy szenzort, ilyen jó képminőséggel, természetes hogy megkéri hát az árát. Máshogy fogalmazva ha valami a topot képviseli akkor attól naivitás elvárni, hogy mindez pont az árában ne tükröződjön vissza.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
PRO-peller
üzenetére
én is azzal szemezek
(#68) narumon:én ugyanezt mondtam szombaton,de áá,ez egy tök fasza gép és még csak nem is drága,mert pici.
vegye meg az akinek van 2kilója,hogy ilyenekkel bohóckodjon.
Fedman:mond má' meg Te is hogy ennyiért ez state of art

-
PRO-peller
senior tag
A S biztosan jobb mint a P képminőség terén. Ez tuti. Én is látom a teszteken. De hatvanezerrel jobb? Ha vki vesz egy rx100-at valszeg megizzad mire eldönti... Tudnak árasítani. A S most az egyetlen, aki ezt a méretű (és jó méretű) érzékelőt teszi kis-kompaktba. Nem vagyok ugyan fgép vásárlás előtt (egy darabig), de kíváncsiságból kipróbálnám, az is fix. Én most egy jó előjelnek veszem az rx100-at, mert ez a formátum még csak most indul és nagyon biztató a méret-képminőség harc megnyerésében. Vagy a Nokia megeszi ezt is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sphe
senior tag
válasz
PRO-peller
üzenetére
Akinek jobb minősèg kell kis mèretben, annak lehet hogy a pana szenzor kevés. Amit ez tud az pedig Tulku szerint is nikon j1 szint (feletti).
-
narumon
őstag
Jó kis gép ez de az ára miatt teljesen felejtős. Azért 200 forint környékén már nagyon komoly gépeket is lehet venni. Én ennyiért inkább cipelek magammal egy DSLR-t.
-
PRO-peller
senior tag
'Sajnos' 140k körül kezd az lx7-es. Rx-100-nak ez mélyütés.
-
Stargun!
tag
Srácok, látom megint előkerült az AA ceruzaakku kontra Li-ion akku kérdésköre.
Engedjétek meg, hogy ehhez egy apró gondolatot magam is hozzátegyek, ami lényeges lehet a kérdés eldöntésében.
A "hagyományos" Ni-Mh AA akkuk (még az Eneloop vagy Recyko alacsony önkisülésűek is) olyan kisülési görbével rendelkeznek, hogy a kisütés során az akku feszültségszintje nagyon sokáig vízszintes, vagyis a használat során alig csökken. Ezt követően egy nagyon hirtelen letörési szakasz következik. Ez előnyös, mivel a lehető legtovább tudja használni a névleges feszültség közelében az ember az akkut.
Ezzel szemben a Li-ion akkuk esetében a kisülés során a cella feszültsége folyamatosan lejtő görbeként ábrázolható. Ez ugye hátrányos, mivel folyamatosan csökken a cellafeszültség.
Fentieket összegezve az lenne a gyors megállapítás, hogy a Ni-Mh akksik sokkal jobbak mint a Li-ion-ok, azonban EZ NEM ÍGY VAN.
Az ok az, hogy a Li-ion energiasűrűsége még mindig nagyobb a Ni-Mh-nél, vagyis azonos méretben több energiát tudunk tárolni. Ráadásul az előbb említett kisülési görbe miatt a Li-ion akkumulátorok aktuális kapacitása meghatározható a cella feszülségéből (vagyis tudjuk, hogy még mennyi töltés van az akkuban).
Így lehet, hogy egy Li-ion akksival (a fényképezőgép fotónként felhasznált energiamennyiségét ismerve) szoftveresen akár azt is meg tudjuk mondani, hogy még hány kattintásra elegendő energia maradt az akkuban, így nem érhet komoly meglepetésként a hirtelen lemerülő akksi. (Mielőtt valaki nekem esne, hogy télen a -20 fokba kivive a gépet hirtelen csökken az akkukapacitás igen, igaza van. Minden akkutípus esetén!)
Ez a fajta pontos "maradék töltés mennyiség" kijelzés Ni-Mh akkuk esetén a kisülési görbe jellegéből adódóan sajnos nem megvalósítható.
-
nismoka
addikt
válasz
Matula 007
üzenetére
Per pill a hx9 85eFT, a hx20 100eFT..
-
bajuszati
tag
ha az ára a fele lenne ezt venném az s100 canon helyett...
-
Ed Parker
nagyúr
volt G1X-em,de eladtam,mert annak meg az AF része volt gyenge,valahogy nehezen találta meg a dolgokat,picit sötétebb helyen meg folyamatosan vadászott.
a képminőség viszont kiváló.
elötte volt G9,G10-em,ezek mind jók voltak a maguk idejében.
most S90-es van,ezt szeretném leváltani.
azért ez egy egész pici gép,könnyű,olcsó és egész jó képet csinál,sajnos csak iso 800-ig.
utána már vesznek el részletek.az lx7 érdekel,mert már a D lux 5 képei is tetszettek,ami Leica cimkés pana.
ha az lx 7 jobb lesz,már érdemesebb ilyet kipróbálni. -
sphe
senior tag
válasz
Ed Parker
üzenetére
Amúgy jó fejnek tartalak, és ennyiért most én sem vennék. Viszont szerinted miért "támadtak" - mert erős és általánosító volt egy hozzászólásod (csak pl egy kompakt kategóriában gigantikus 1" szenzor szerinted milyennek számít), vagy mert mindenki azt gondolta, hogy ápr 1 alkalmával csipkelődjünk és pont veled?

Az lx7 obija valóban fényerősebb, viszont a sony szenzornak a 1.5Fé előnye van még 100% crop-on a 20 megapixelével is. És természetesen nem mindent telében fotózunk. Nézd meg az imaging resource teszteket, nekik van sony és pana tesztjük is ugyanazon témájú képekkel.
Én is nézelődök, gondoltam már én is a g1x-re és a gx1-re, a pana g5 is nagyon jónak tűnik, bár ezek már sokkal nagyobbak (p.s.: obikkal együtt). A nagyon szubjektív álláspontom az, hogy az rx-100 most a legjobb képminőségű zsebkompakt a világon.
-
Ed Parker
nagyúr
Nem értem miért támadtok, nekem ez a gép drága, a képminősége sem ér nekem ennyit, szóval felejtős.
Ja és az lx7 úgy került szóba hogy picit világosabb az obija, ami még ha kisebb is a szenzor, nem hátrány, az f4.9-hez képest.
A video része engem hidegen hagy.Tervezek vásárolni a közeljövőben egy kisebb gépet mint a tükrös vázam,de még keresgélek.
-
Matula 007
tag
Jó kis gép csak pár buta hibája van sajnos. Pl az állványos dolog az sztem gáz. Nem látták a mérnökök hogy a gyűrünél fel fog feküdni??

Amúgy tényleg túlárazott. De a Sony idei induló árai mind elszálltak. A HX20V is jóval drágább a HX9V nél és nem sokban tud többet,és mégis 120e/75e . Arzért ez nagy különbség.
Ha a HX20V lemegy 80 körülre akkor az RX100 ért sem adnék 110 nél többet. Még így nagy szenzorral sem. -
viraga
tag
Ceruza vs Li-ion akkumulátor
Az én gépem 4 db AA akkuval megy, és sajnos elég háklis, sokszor eljátszotta hogy 5-10-20 bekapcsolási próbálkozásra is azt mondta h cseréljek akkumulátort, majd 6. 11. 21. stb próbára bekapcsolt és vígan lőtt 2-300 képet. Sokat szívtam emiatt, különböző akkuk, töltők, stb. Nem kevés pénz ment el rá, kb jobban megérte volna gépet cserélni (utólag okos az ember.) Már a legelső akksi és töltő cserénél tudtam, hogy mi a tuti: Voltcraft IPC-1 vagy IPC-1L töltő és Sanyo Eneloop akku. Viszont akkor még sajnáltam rá a pénzt, bíztam benne hogy jó lesz az xy márka is... nem kellett volna, mert végül csak ezeket vettem meg... Namost árban ez úgy néz ki, hogy az említett IPC-1L töltő 9000 Ft (nem lesz olcsóbb, nem szokott akció sem lenni), 4 db Eneloop (vagy panasonic infinium, ami uaz) pedig 3200-3500 Ft kedvezményesen sztech üzletben, de a hülyék boltjában és hasonló nagyoknál simán 4-5000 Ft / 4 db. Lehet próbálkozni másokkal is, ha vkinek sok kidobni való pénze van, de jelenleg a legolcsóbb! normális töltő Mo-on ez a 9000 Ft-os. Akkuból pedig az Eneloop, de nem a Lite vagy mi a fene, hanem az eredeti fehér színű fantázianév nélküli. Ez ebayről sem lesz olcsóbb, max kiad az ember 2000 Ft-ot hamisítványra. Innentől egyszerű a számítás: 4 akksis géphez 1 tartalék pakkal ez 9000 + 3500 + 3500 = 16000 Ft-ot jelent, 2 akksis géphez 1 tartalék pakkal 9000 + 3500 = 12500 Ft. Nem kevés, sztem.
Ceruzaelem? Hagyjuk már... Régebbi gépek bírnak duracell elemmel 30-40 képet, az újabbak talán 80-100-at is. Nem túl gazdaságos megoldás. És ha véletlen találsz egy sarki üzletet ahol van elem, mégis mennyit vennél? 3-4 garnitúrát cipelnél magaddal, hogy bírja nap végéig? Én nem láttam még olyan embert aki ezt csinálta volna. MAX 1 garnitúra elem van pluszban az átlag turistánál, vésztartaléknak, hogy a legfontosabb 10 képet havária esetén is meg tudja csinálni, de akkor már nagyon alapos és teherbíró kirándulóról van szó.
Li-akku: régen a magas ár és gépenként egyedi formátum volt az ellenérv, egyébként csak pozitívum van. Először is: minden lítiumos géphez adnak akkut és töltőt, tehát indulásnál erre költeni nem kell. Ceruzás géphez esetleg ajándékba kapsz, de az semmit nem ér, mert sosem a fent felsorolt típus lesz, hanem olyan töltő, ami max az akkuk elrontására jó. Szóval itt rögtön vásárolni kell, ha nem akar az ember szívni akkor lásd fenti útmutatás. Olcsóbb lítiumos gépek esetében az akkut csak a fényképezőgépben lehet tölteni, ami praktikus, mert nincs külön töltő, de hátrányos, mert pótakkut nem lehet tölteni míg az ember fényképez. Pótakku árak: már a gyári eredetik is megállnak 4-5000 Ft környékén (nem dslr), utángyártott akku 2500-3000, ebayről még olcsóbb. Külső töltő: gyári változó, a kínai noname 500-1000 Ft.
Már ennyi alapján is bőven vezet a lítium, és még nem beszéltünk a jobb hidegtűréséről, gyorsabb tölthetőségről, kisebb mértékű memóriaeffektusról, gyorsabb vakuműködésről...
Ha vki már rendelkezik jó AA töltővel és akkukkal, annak tképpen nem szempont hogy lítium vagy ceruza, de akinek ilyenje még nincs, annak sztem egyértelműen pozitívum egy fényképezőben ha lítium akksis.
-
sphe
senior tag
válasz
Ed Parker
üzenetére
Vannak hiányosságai, nekem az ND filter nagyon hiányzana, de már ügyes kezűek ezt is megoldották.
Nekem pl az lx7nél egyből a relative miniatürizált szenzor, az ebből eredő gyenge képminőség a hiányosság. Ennélfogva nem értem, hogy teszed ide azt, ha nagyobb szenzor kell az igényeidnek?
Szerinted mekkora lenne ez a sony egy még nagyobb szenzorral? Mit gondolsz mekkora és milyen átfogású objektívvel lehetne egy nagyobb szenzort kirajzolni? Nem értem, hogy kerül egy nagyon kicsi kompakt mellé egy nagyobb milc?
Szerinted mennyibe kellene kerülnie egy olyan eszköznek, ami veri a 200ezres kamerákat és képminőség terén és még kompakt méretű is? (fotó terén pedig egyértelműen a kompaktok legalább 90%-át)
Egyetértek, hogy a sony világ szinten gondolkodik, amikor az árazást állapítja meg. Nekem is szemet szúrt, de akinek kompakt kell plusz csúcsminőségű videó, az jelenleg ebben a méretben nehezen talál jobbat.
-
Tulku
veterán
Fotó minőség: már elfogadható kategória (szerintem messze jobb mint a J-V1)
Videó minőség: közel nex 5n szint, ebben a kategóriában pillanatnyilag listavezető (talán az lx7 fogja megszorítani, de nem beltérben)
Méret: brutálisan kicsi, valóban zsebméret (itt jegyzem meg; nem biztos, hogy a zsebre tehetőség egyértelműen mondjuk a farzsebbe csúsztatást jelenti, elég egy apró övtáskára gondolnunk nyáron - most ezzel használom a fuji x10-emet - vagy egy közepes kabátzsebre télen...persze igazán hülyék mindenhol vannak...)
Kezelhetőség: már elfogadható kategória
Ár: Na ezen lehetne csiszolni, hozzá teszem, egy ilyen tudású ekkora méretű gépért 200 ezer nem falrengető SZERINTEM! 150 körül megáll egy éven belül...
Szubjektív: Én akkor váltok ilyenre ha egyszer beletesznek egy kicsike evf-et, mondjuk oldalra...akkor ilyen lesz a gépem...más kifogásom nincs ellene.
-
Ed Parker
nagyúr
Mindenki (legalábbis az értelmesebb) a saját szubjektív véleménye alapján vásárol gépet, ami az igényeit kielégíti.
Ha valamelyik opció hátrány akkor kétséges a vásárlás.Sokmindenben egyetértünk, de az nagyon fontos, főleg a magyar piacon, hogy 200ezerért már egy gépnek nagyon kell virítania, hogy megvegyék, ahol az ország nagy része még mindig 200ezer alatt keres.
Remélem Te is érzekeled mit akarok kihozni.
Písz
-
FEDman
addikt
válasz
Ed Parker
üzenetére
Már megint a saját szubjektív igényeid alapján ítélsz meg valamit ami egyértelműen nem neked szól.
Ez kicsit olyan mintha én most bemennék mondjuk egy Canon Eos-1DX fórumba és azt mondanám hogy ez a gép egyszerűen vállalhatatlan, egyszerűen túl nagy, túl nehéz és ráadásul az árához képest a képminősége se annyival jobb. És mikor elmagyaráznák nekem, hogy ez a gép miért olyan nagy, miért olyan drága akkor csak annyit válaszolnék rá, hogy nekem nem fontos se a gyors sorozat, se jó követő AF, se az olyan építés ami mellett akár egy szöget is be lehet verni a falba, majd ezek alapján újra levezetném hogy az Eos-1DX egy vállalhatatlan gép.

De természetesen én ilyet nem fogok tenni, de azért remélem ezzel sikerült valamennyire érzékeltetnem mennyire abszurd az amikor valaki valamit olyasmi alapján húz le ami az adott termék tervezésekor eleve nem is volt szempont.

-
FEDman
addikt
válasz
Ed Parker
üzenetére
Ez a kompakt a kis méretről szól, így aztán a Canon G1X-et felhozni ellene, hát hogy is mondjam..

Ha nem fontos számodra hogy elférjen a kompaktod mondjuk akár egy ing zsebbe is és még némi korrektség is szorult beléd, akkor a G1X-et minimum egy NEX-hez fogod hasonlítani és akkor a Canon máris nem lesz több egy buta kockánál.

-
Inkorrektség lenne ha nem írnám be, hogy javulnak a tesztképek.
A gép: szerintem nagyon jól eltalálták az eddig olvasottak alapján.
Kíváncsi lesz az árára mondjuk úgy 6 hónap múlva. -
FEDman
addikt
Nagyon összerakta a Sony ezt a kompaktot, szerintem nyugodtan kijelenthetjük hogy ekkora méretben jelenleg nincs jobb képminőséggel rendelkező gép a piacon.
Ettől függetlenül nem lesz egyszerű dolga jelenlegi mezőnyben. Például picit nagyobb méretben ott a GF2 + 14/2,5, amit jelenleg így kit-ben éppen fele ennyiért akciózzák.
Persze itt a picit nagyobb méret is pont elég ahhoz, hogy már ne lehessen olyan könnyen zsebre vágni.Ennek a kis Sony-nak pedig ebben rejlik az igazi ereje, a lehető leglaposabb méretben nyújtja a jelenleg elérhető legjobb képminőséget. És természetesen ennek keményen meg is kéri az árát.

-
törölt tag
válasz
Ed Parker
üzenetére
Mégis mekkora szenzor lenne neked elég nagy, egy ekkora testben?? Komolyan...

A mélységélességről hozzávetőlegesen jó képet lehet kapni ezen táblázat alapján, a dpreview tesztből:
http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100/Focal length range (equiv.) / Aperture range / Aperture range (equiv.) (Effective aperture, in 135 film terms - this gives an idea of the depth of field control offered by the lenses when the sensor size is taken into account.)
Sony DSC-RX100 / 28-100mm / F1.8-4.9 / F4.9-13.4
Canon G1 X / 28-112mm / F2.8-5.8 / F5.2-10.7
Olympus XZ-1 / 28-112mm / F1.8-2.5 / F8.5-11.8
Fujifilm X10 / 28-112mm / F2.0-2.8 / F7.9-11
Canon S100 / 24-120mm / F2.0-5.9 / F9.3-27.4
Nikon1 J1 / 27-82mm / F3.5-5.6 / F9.5-15.3
Olympus E-PM1 / 28-84mm / F3.5-5.6 / F7-11.2
Nikon D3200 / 27-83mm / F3.5-5.6 / F5.4-8.7Tehát tele végállásban a Fuji és az Olympus is keskenyebb mélységélességet produkál, kicsivel hosszabb zoomnál. Viszont nagylátószögnél egy hajszállal jobb a kit DSLR-nél is.
(Szerk.: na, szépen szétcsúszott a táblázat)
-
Ed Parker
nagyúr
2 kilóért eléggé hiányos gép, pici szenzorral és nem túl meggyőző képminőséggel.
Ismétlem 200 ezerért már rengeteg lehetőség közül választhatok(G1X, 4:3-as milc, stb), tehát ehhez képest.Kiváncsi lennék az lx7-es panára, meg tudná szorongatni ezt a kis gépet?
Remelem lesz tesztelve itt a ph-n. -
vinibali
őstag
a kissrác írásos engedélyét adta, hogy felhasználjátok az arcát egy teszthez? csak mielőtt személyiségi jogokat sértene valaki....
)
nagyon jó cikk lett, köszönjük!
szerk.: megnéztem a videót is...ilyen sokat számítana a CCC?
nagyon szépet csinált 
-
sphe
senior tag
1. hosszabb optikai zoom kisebb szenzorral vagy nagyobb gépmérettel lenne fizika törvényei miatt megvalósítható, ezek tudta mellett ez az ötlet/kívánság mennyire életképes elgondolás?
2. jogos gondolat a ceruzaakksi, viszont szerinted mennyire életképes elgondolás a gyártó részéről az, hogy alig pár kép után ceruzaaksival lemerül és a vásárlók emiatt reklamáljanak hogy a sony így nem jó úgy nem jó stb mert kevés képet tud készíteni?
Megértem, hogy néhány kompakt tud elemmel működni, de még egy vaskosabb akksi töltése is vajon meddig bírná full hd videót, ekkora szenzorkiolvasás gyorsasággal, adatfeldolgozással és szinte realtime tömörítéssel? Másrészt ennek a gépnek a gyártásánál nagyon fontos volt a méret. Ez a sony útja, ezzel tud kiemelkedni a kompaktok köréből és nem kell egyértelműen milcek mellé tenni.
Ajánlom minden elemmániás figyelmébe az ide vonatkozó pixinfo cikkeket az akkumulátorokról, mert az elv ami szerint gondolkoznak jó, csak nincs megfelelő háttérinformációval megalapozva. Pedig ennek tudtában - már aki érti is mi az üzenete - már nem lenne annyira hangoztatva a Kiskunröcsögében lemerül az elem történet. Amekkora ennek az esélye különben, akkora eséllyel lehet már kapni kurblis, vagy napelemes akksi töltőt is.

Más: Lehidaltam a prohardver-től! Alig pár napja kijött az adobe raw támogatás a dsc-rx100hoz és a teszt már el is készült! Még nem olvastam a cikket de remélem van benne esszenciális raw-jpeg összehasonlítás!
Jó kis masina brutális szenzorral és még brutálisabb 200 ezres videokamerákkal versengő képminőséggel. És ez még jó fényképeket is tud készíteni, ha innen nézzük nem is sok az a 200.
-
andrew01
tag
http://amydavies.com/2012/06/12/portraits-liz-shot-with-the-sony-rx100-a-compact-camera/
itt találtam egy sorozatot portréból..
-
lujo10
aktív tag
Jó kis masina, brutális áron és nagyon kevés garral. Köszönöm szépen, de nem
kérem. -
andrew01
tag
Najó.. azt leszögezném, hogy igen amatőr és hobbi fotós volnék.. és eddig 80 volt a legtöbb amit kiadtam gépért és kizárólag kompaktért
Szóval nem is vagyok fotós..
csak szeretek minden eseményt, természetet stb. mindent fotózni 
Tehát nem tudom hogy hangozna egy szakszerű válasz.. de.. épp első nap csináltam a próba portrét - iróasztalra lehelyezve, a mögöttem 1 mre lévő polc ill. a közvetlen elöttem lévő tárgyak is életlenek.. szóval szerintem elég kicsit tudok vele elérni.. -
flash-
veterán
csak én érzem azt hogy még mindig jobban megéri egy belépő dsl-t venni,mint egy csili vili mindennel tele szerelt kisebb formátumú gépet?
-
Örni
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Hát igen, ha mondjuk 1.8-2.8-as obi lenne rajta, akkor igen jó kis gép lenne, de gondolom nemsokára ilyet is kiadnak Sony-ék
És igen, én is csak max. 120-at adnék érte. Pár év és jó kis kompaktok lesznek a piacon.
Kerestem már sokat google-el, de nem találtam jó portrés képet. -
Beri78
őstag
lehetne ez a masina a panám utóda, de akkor még dolgozhatnának picit (nagyon) az áron

-
Buci21
addikt
Ilyenkor nem készülnek tesztképek, amiket kielemeznek? egy fényképezőgéppel mégiscsak fotózni kell nem?
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
(Elnézést, most látom, azt kérdezed, aki első kézből tud róla beszámolni)
-
scarabaeus
őstag
Portrénál (
és nem a srégan felfelé tartott nyújtott karos képre gondolva) inkább a zoomtartománya tele vége kellene a zoomtartományának nagylátó végéhez tartozó fényerővel. Ha google képkeresővel rákeresel, RX100 portrait, találni fogsz portrékat. Nem mondható el róluk, hogy kicsi a mélységélességük. -
Ennyiért szvsz SOK!
-
100k-ért kéne. Na jó, 120k-ért is

-
Örni
senior tag
Portrénál milyen kicsi mélységélességet tudsz vele elérni? Ez érdekelne, mert nem nagyon találok ilyen képeket neten, az itteni tesztekben meg sosincs portré ugye... néha a kisfiúról.
A HD videofelvétel hiányát itt sem és a NEX-5R-nél sem értem... Nem akar mindenki Full HD-ban filmezni.
-
nord_
veterán
válasz
Atom_Anti
üzenetére
A kórházakban pedig jelentős többségben vannak betegek, mégse mondhatjuk ez alapján, hogy az ország lakosságának jelentős többsége hospitális ellátásra szorulna.

Szerintem azon rugózni, hogy milyen aksi kell egy gépbe, az nem fényképezés, hanem fényképezőgépezés. Huszonéve kvázi folyamatosan fotózok, mégse kerültem olyan helyzetbe, hogy a nap végén ne tudtam volna az adott témát megörökíteni ilyen ok miatt.Olbeteam,
ez a "mobilod is ceruzaelemes?" jó duma!
-
nord_
veterán
Ha annyira bamba vagyok, hogy indulás előtt vagy előző este vagy a legutóbbi használat végén nem tűnik fel, hogy tölteni kell az aksit... Nos, akkor beülök egy kávézóba vagy pizzériába, és mire kihozzák és megeszem a pizzát, addigra pont lesz annyi nafta az aksiban, hogy estig kibírja.
Ugyanez eljátszható egy világvégi falu egyetlen kiskocsmájában is. A különbség annyi, hogy ott biztos nem kapsz cerkaelemet.
-
MZperX75
addikt
Minden rendben van ezzel a masinával,csak az ára 200.000Ft

Atom_Anti
Azt ne elfelejted 1óra alatt maxra töltöd legalább is a Canonomnál így van.
Aztán lehet tartalék aku-t is magaddal vinned. -
Atom_Anti
senior tag
3an 3 géppel, az ukráné egy kép elsütésére sem volt alkalmas (majdnem földhöz vágta), a brazilé kb. 10 kép erejére futotta, az enyém sem sokkal többre, de ceruzaelemes. Azt pedig bármelyik sarkon lehet kapni
. Hát ezért nem akarok akksisat. -
andrew01
tag
1 hete használom ezt a készüléket... Vagy 7-8 külföldi teszt elolvasása és megtekintése után döntöttem úgy, hogy nem kis pénzért, de megveszem ezt a kis különlegességet..
Jól döntöttem.. Fantasztikus képeket csinál. Nagyon jó kezelni, szerethető 
-
Atom_Anti
senior tag
Tetszik, jöhetne több ilyen gép; kicsit hosszabb optikai zúmmal és ceruzaelemmel.
Most néztem a videót és meglepődtem milyen nagyot tud zúmolni. Digitális rásegitéssel?
-
Picturemaker
őstag
A cérnás képek egy "kicsit" rosszak lettek. Tök elmosódott az összes.
A JPG-k (szerintem) max. ISO400-ig tűnnek jónak.
-
-
student
őstag
nice test
a szenzornövelés pozitív de az ára
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Hardcore café
- Maduro szerint venezuelai gyerekek gyártják majd az NVIDIA chipjeit
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sorozatok
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

van aki még bedől az ilyen parasztvakító dumáknak? (Írtak volna 10%-ot, talán még hihető is lenne)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)