- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dragon3000 #337 üzenetére
Ja... de általában nem driver gond miatt okoznak hibákat a MS update-jei, még mindig. OK, a drivertelepítős downloaderben lehet bug, de ekkora? Nem, még mindig a MS kódjának rossz a minősége.
Amúgy az ellenőrzött tárolók ennek nagy részét kiküszöbölik. Egy rosszindulatú szoftvereket terjesztő repó elég gyorsan kigyomlálásra kerülne bárhonnan. -
válasz
Dragon3000 #334 üzenetére
Amúgy ja, ez nem meglepő. Amikor valamihez drivert keresek, művészet olyat találni, ami nem akar downloadert rám erőltetni.
Ettől függetlenül, egy ilyen izének se kéne különösebb hibákat okoznia, ha az OS nem egy tákolmány. -
válasz
Dragon3000 #332 üzenetére
Ja, csak szerintem több embernek nincsenek ilyen sz@rjai, mint vannak
-
válasz
Dragon3000 #323 üzenetére
"Windows esetében azért több millió variációra érkezik a frissítés, nem csoda, ha vannak olyan esetek, ahol gondot okoz, "
De általában nem a hardverkörnyezet miatt hal meg, hanem ilyenek, hogy összetúrja az OS saját magát, meg leszórja a dokumentumokat, meg ilyenek
Az a baj, hogy ha megnézel más OS-t PC-re, akkor ott nincsenek ilyenek. Ha egyszer fent van, működik, akkor bármilyen update után is fog.@Ricsi99 : Az év javaslata, biztos minden megjavul tőle
(Mondjuk most a céges T480-on nincs, de a dokkolóról DP-n lóg a monitor
)
@hunluki : Nézd meg a preview-t, van benne
-
hunluki
senior tag
válasz
Dragon3000 #325 üzenetére
Persze, agyatlan nagy kódbázissal dolgoznak, simán benne van a hibalehetőség, nopláne dedikált tesztelőcsapat nélkül
Sajnos itt a works4me elég vékony jég, nekem nem kevés munkát adott a W10, cserébe rengeteget tudtam fusizni jó pénzért szóval valahol azért pacsi az MS-nek.Volt itt bootloop update után, recsegő hang, eltűnő network share, nyomtató/scanner eltűnés vagy hibás nyomtatás, megpurcanó start menü, eltűnő adatok, kékhalál hegyek amik clean install után eltűntek, FPS drop játékokban, default cuccok átvariálása, irgalmatlan winyó darálás indulás után akár órákig is, el nem induló programok amik előtte és clean install után újra hibátlanul futottak, de tudnám még folytatni a sort.
Szerencsére engem is elég sok elkerült de azért egy-kettőt azért sikerült kifogni.
Az előző hozzászólásomban igazából arra akartam rámutatni hogy itt egyáltalán nem csak driver jellegű hiba jöhet szóba, szóval az hogy ezer féle vasra kell fejleszteni egyáltalán nem mentség. Tisztán látszik hogy a probléma az agile módszertan, ami hiba épp jön gyorsba ledarálják, aztán max ha nem sikerül akkor jön az update javításához a hotfix aztán jóvanazúgy. Illetve a látványos fejlesztéseken van a hangsúly, legyen új ikontéma mert az fontos, legyen ilyen-olyan design irányelv, az hogy közbe maga a core rendszerben egyre több a kuszaság az meg kit érdekel, úgyis mindenki ezt használja mert ezen megy az office meg a photoshop, ha lassúnak érzi a júzer majd vesz új gépet.
Anno töredéke ennyi hiba volt a 7-el pl, ott még nem volt ez az agyatlan fejlesztési modell, volt rendes tesztelőgárda, meg is látszott a rendszeren. Nézd meg, W10 még mindig nem képes oda eljutni hogy egységes legyen az új gépház része, meg merem kockáztatni hogy 2025-ig még mindig lesz olyan elem ami csak a vezérlőpultban lesz vagy ide-oda ugrálhat majd a user a kettő között. De közben jött sötét téma, új ikonok, időjárás a tálcára, kontaktok a tálcára, szanaszét variált dnd mód és egyéb "hasznos" fícsörök. Sőőőőt, még nem láttam W11-et, de meg merném kockáztatni hogy még ott is ott kandikál a klasszikus vezérlőpult.
-
hunluki
senior tag
válasz
Dragon3000 #323 üzenetére
Windows esetében azért több millió variációra érkezik a frissítés, nem csoda, ha vannak olyan esetek, ahol gondot okoz, főleg, hogy nagyon sokan túl okosak szoktak lenni és szétbarmolják a rendszert.
Ez jogos akkor ha driver jellegű gebasz van. Ellenben az MS hajlamos rengeteg dolgot szétbarmolni a frissítések alkalmával, lásd az egyik frissítést ahol simán törölte a fájljaidat ha nem a default helyen volt pl a dokumentumok vagy egyéb user mappa.
Vagy lehetne emlegetni a w10 első éveiben rendszeres megpurcanó start menüt, a default beállítások elbarmolását (akkor is edge-el nézed a PDF-et), de ha elkezdenék túrni az emlékeimben akkor biztosan találnék még párat ami egyáltalán nem driverhiba, szóval nehezen fogható arra hogy sokféle vason fut. -
shotika
őstag
válasz
Dragon3000 #274 üzenetére
Nem, egyáltalán nem szándékoztam kihagyni semmit, hajnali 4 óra volt basszus
-
shotika
őstag
válasz
Dragon3000 #258 üzenetére
Persze, hogy lehet még venni, mert a W11 még meg se jelent.
És még utána is bőven lehet majd kapni, ha sok marad készleten." legjobb esetben 3 év után már nem lesz rá támogatott rendszer windows szempontjából"
Pontosabban: legrosszabb esetben. Sok az a 4 év. Mire (várhatóan) megszűnik a W10 támogatása, egy i7-es proci már 8 éves lesz. Ha pedig nem jönnek a számok, ki lesz tolva a támogatás úgyis.
Az, hogy mit mond most a Micro, az csak egy üzleti terv, így volt ez akkor is, amikor közölték, hogy W10 után nem lesz több Win.
Az Xp eltakarítására is elég agresszív módszereket alkalmaztak, mégis kénytelenek voltak végül meghosszabbítani a támogatást.Én most felmentem az Iponra, gyakorlatilag elenyésző az olyan procik száma, amiket nem támogatnának. Aztán csekkoltam a notebook-okat, és ott se számottevő.
Szvsz úgy gondolom, páran túlparázzátok a témát - persze nyilván, nem csak az Ipon létezik, de hajnali 4kor nem túrnék már fel 30 különböző webshopot, és azt is megértem, akinek (pl az itteni közösségből) a rendszere nem felel meg a követelményeknek, de van még jó pár év, mire jön a kaszás -
shotika
őstag
válasz
Dragon3000 #254 üzenetére
"Az a gond, hogy sok sok gépet lehet még boltból venni, ami nem lesz támogatott, pl ryzen első széria.... ezeket még pár évig lehet majd venni. A baj az, hogy 4 év múlva nem lesz tovább támogatva a win10 és ezekre a gépekre jelen állás szerint ugyanúgy támogatás nélkül lehet csak felrakni a win11-et, persze, ha addig változik, akkor nincs gond."
De ez még mindig nem a Microsoft problémája. A gép összerakós júzerek száma közel sincs annyi, mint azok, akik előre összeállított pc-t vagy laptopot vesznek. Ezeken meg biztos ott lesz az a plecsni majd, hogy Win11 előretelepítve, vagy támogatva. Ez eddig is így volt. A Microsoft-nak eddig is abból volt a nagy lóvé, hogy vállalati, céges partnereknek, iskoláknak stb-nek szállítottak a rendszerükkel gépeket, illetve lakossági részről pedig az előretelepített gépekkel.
(Ilyen - a konkurencia szempontjából elég gerinctelen - módon tudták a 90-es években megszerezni a piac több mint 90%-át. Persze egyéb szerződések is voltak partnerekkel, de ebbe nem mennék bele mélyebben most, meg vannak akik jobban értenek ehhez.)"Az meg érdekes elvárás a vásárlótól, hogy a win11 támogatással legyen tisztában, amikor 80%-a azt sem tudja mi van a gépében."
Én olyat sose írtam, hogy elvárás. Én azt írtam, aki váltani akar, az jobban jár, ha megnézi mi-mivel kompatibilis, vagy megkér olyat, aki ért hozzá - vagy fizet a tanácsadásért, tökmind1. De ez, főleg a computer technikában, mindig is így volt. A benzinkutas se kérdezi meg, hogy ha veszel 40 liter dízelt kannában, azt benzines autóba töltöd-e be majd otthon, pedig otthon neked az van, és az az első kocsit, és amúgy se értesz hozzá. Ezt csak azért hoztam fel, mert én segghülye vagyok az autókhoz, és ha esetleg valaha vennék egyet, pont leszarnám, hogy mivel megy. Aztán jönne a koppanás, ha ezekre nem térek ki.
Vszeg a kiskereskedők fogják megoldani azt, hogy jelezzék a fogyasztók felé, mi mivel kompatibilis - a Microtól max megkapják a listát -, mert nekik már érdekük, hogy a vevő ne hozza vissza a terméket.
A 80%, akikről beszélsz, még ha ennyi is a szám, azok, akik semennyire nem értik mi van a gépükben, azok eddig se nagyon vettek külön alkatrészeket. Az a kategória, aki meg mégis, és megveszi a nem támogatott hardvert, az így járt.Elhiszem, hogy ez esetleg gázul hangzik, de ilyen a világ
-
shotika
őstag
válasz
Dragon3000 #214 üzenetére
Mármint mi a gond? Ahogy írtam, nem kötelező a váltás. Másrészt kinn van az egyelőre legaktuálisabb rendszerigény a W11-hez, aki ha nem néz utána, az magára vessen.
Az nem a Microsoft hibája, ha a user nem tudatosan vásárol. -
BiP
nagyúr
válasz
Dragon3000 #162 üzenetére
Egyébként a Win10 support lista is sokkal szűkebb [link] , mint amin valóban elfut. Tehát ott valóban az volt, hogy a MS-ot nem érdekelte, mire rakod fel, (persze volt egy minimum requirement), de ha problémád van, akkor ott volt egy cpu support list, ugyanúgy az utolsó néhány generációt tartalmazva.
Win11 kapcsán azért érdekes az egész kérdés, mert most először merül fel, hogy a nem támogatottra fel sem engedi. Eddig sokkal megengedőbb volt az MS. -
vicze
félisten
válasz
Dragon3000 #162 üzenetére
Nem ugyanazok a listák, tök mások, Gen5 wan Win7-nél, nincs Win11-nél, és még sok más különbség is van.
Az AMD lista rövidebb és egyértelműbbek a különbségek, tehát mindegyik frissítve van, és aktuálisak. -
vicze
félisten
válasz
Dragon3000 #151 üzenetére
Tehát akkor mennyire értelmes ugyan ez Win11 esetében, ha csak az Intel által még hivatalosan támogatott CPU-k vannak benne az adott pillanatban?
Gyakorlatban az a CPU lista amire mindenki hivatkozik semmilyen relevanciával nem rendelkezik arra, hogy mire fog feltelepülni és mire nem. Mert a lista nem arról szól.
Tehát egy "csöppent" túl van lihegve a dolog. -
vicze
félisten
válasz
Dragon3000 #144 üzenetére
Tehát a konklúzió?
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Dragon3000 #33 üzenetére
Itt olvashatsz róla miért 12nm az AMD Athlon™ 3000G
[link]
A sima Zen magos az az AMD Athlon™ 200GE. -
Robitrix
senior tag
válasz
Dragon3000 #36 üzenetére
Én fordítva tudom. az 1600AF az egy 1600-s mag csak nem 14 nm-en gyártva, hanem a 12 nm-en készül, mint a ZEN+. Talán a gyárak átállítása miatt már nem jutott elég kapacitás a 14 nm-es 1600-as gyártására. Ha visszavett 2600-as mag lenne akkor nem az 1600-as nevet adják neki hanem a 2600-as jelzés után mókolnak be valami betűjelzés. Marketing szempontból jobban hangzik a 2600(+ valami), mint a 1600AF....
Új hozzászólás Aktív témák
ph De menekülőút, hogy bármilyen gépre megoldható a telepítés, noha ennek komoly ára lehet.
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Megújult a PROHARDVER!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest