Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vertigo

aktív tag

Egesz jopofa kis cikk/teszt...

...nehany honapja en is megejtettem nehany napnyi nezelodest teve ugyben es en is a sharp mellett tettem le a voksom.

Nezegettem en is japan es koreai plazmakat, lcd-ket, led-eket, rgb-t es quatron-t is, es vegul egyertelmu befuto lett a 60LE635.

Plazmakbol sajna pio-t mar nem lattam, igy foleg a panakat lestem, igazan kellemes volt az SD teve musorok kepe is, de minel inkabb joibbb minoseggel kinalta az ember annal inkabb nott a kulonbseg kepelessegben az lcd/led-ek javara, ez pedig karoltve az lcd-khez kepest fokozottabb odafigyeles igenyre, es nagyobb kepatlonal a fogyasztaskulonbsegre, kiestek a versenybol. A hagyomanyos LCD-k is ekkora meretben foleg fogyasztas miatt estek ki (habar be kell valljam nem is lattam 60"-esbol olyat ami nem led-es hattervialgitasu lcd lett volna).

Koreai markakkal mar volt nemi eloiteletem, de a nagyobbik (S betus) termekei szvsz marketing paneleivel (melyeknel avval szembesutlem, hogy meg mindig nem lehet termeszetes borszineket beloni) rogton kihullott a rostan, a "szerencses" marka viszont hozta tovabbra is a kituno termeszetes szineket (korabban is ilyenem volt, 4 ev alatt grafikus leven hozza se kellett nyulnom a szinbeallitasokhoz), viszont tapasztalatbol tudom, hogy ezen koreai markanak is pocsek minosegu az elektronikaja, es a szervizuket az ellensegemnek sem ajanalam!

Maradtak a japan led megvialgitasuak, es ekkor szembe jott a 60"-os szerelem, ami igaz "csak" rgb, de a mellette levo kisebb (ugyebar nagyobb pixelsurusegu) quattron mellett is helyttallo (mind2t nekiestunk allitgatni) keszulek.

4-5 honapja van meg, es gyarilag a kepminsege a korabbi lg-hez kepest picit alulmarad, igy hozza kellett nyulni a beallitasokhoz, viszont belove nagyon tuti a keszulek, es olyan feketeje van, amit korabban lcd-n meg nem lattam!!!

Jojjon akkor nemi negativum is, a hattervilagitasban egyertelmuen eszreveheto felhosodes (4 helyen), de szerencsere egyaltalan nem zsavaro mertekben, medialejatszokent, ha nincs mellette pc, vagy valami komolyabb lejatszo azert nem 100%osan hasznalhato, de mondjuk, hogy egy vinyon vagy pendriveon bedugjuk kedvenc soroxzatainkat boven jo. Timeshift mukodik , viszont sajna rendes idozitett felvetelt nem engedelyez a szoftver (ezt nagyon sajnalom). Ami meg erdekes lehet, hogy eleg nagy az inputlaggja (dvi-hdmi-n van osszekotve) magyaran egyszeru kurzormozgasnal is kifejezetten erezheto. (saccra egyertemluen 50ms fole becsulnem)

Diohejban ennyi lenne!
    (egy ezidaig elegedett Sharp vasarlo)

u.i.
    pixel pontosan kepes hdmi-n kitenni a kepet mind nvidia mind ati vga-val!!!

Új hozzászólás Aktív témák