Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
(és az is megkérdőjelezhető, hogy egyáltalán volt-e ilyen "hivatalos" elutasító álláspont)
Eppur si muoveAmúgy én nem az 1800-as évekről beszéltem (ami ugye már a modern kor)... Mindenesetre érdemes összehasonlítani az elmúlt 100-200-300 év tudományos fejlődését az azt megelőző kb. ezer évvel. Elsősorban nem a papság a lényeg - hanem az, hogy ha egy ideológia alá vannak beszorítva a meterialista tudományok, akkor a fejlődés csak olyan ütemben lehetséges, hogy az az ideológiát ne veszélyeztesse. A középkor végével (reformáció) a gyakorlati tudományok szép lassan kicsúsztak az ideológia hatóköre alul, és azóta egyre gyorsuló ütemben vagyunk képesek megismerni a "valódi" környezetünket és annak működését.
Nem azt mondom hogy ideológiára (ideológiákra) nincs szükség - de ezek természetüknél fogva (szociális-, társadalmi gátak, dogmák) gátolják a természettudományok fejlődését.
Amúgy ideillik, pont tegnap hallottam a katradioban

A fizikus tehát hajlandó volt, és valószínűleg a jövőben is hajlandó lesz beadványokat készíteni a kormányok számára minél hatékonyabb fegyverek gyártásának előmozdítására, ugyanakkor békeidőben szívesen vesz részt békekonferenciákon.” (Simonyi, 1986)AE
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi