- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generációt
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amazon Kindle
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
Mostantól akartok ilyen rövidebb teszteket is csinálni rendszeresen, vagy ez csak egy kivételes alkalom volt a főszerkesztő szíve csücskének?
-
kisza25
félisten
nekem is ilyen van nagyon-nagyon megvagyok vele elégedve, igaz tuning csak 775/4800Mhz alapon, de sapphire trixx progijával és HD5830 feszével 860Mhz-et is megy a kártya,
maxban 880Mhz volt nálam 1,18V-vel -
Solten
őstag
Vettem is egyet...
~30k HUF koruli osszegert kihagyhatatlan volt.
-
atti_2010
nagyúr
Nem támadom mert nem mentem tróllkodni a 460 topikba mint egyesek idetróllkodnak a Radeonba, a memória ne nagyon foglalkoztasson csak nem frissítem minden nap az aláírásomat, amúgy meg mi a gond elromlott a zöld mikulás szánja és nem jönnek az ajándékok? Salyát választás, hardvert lehet venni jót olcsón és méregdrágán is.
-
Zso Ro
senior tag
válasz
OldJohnny66 #68 üzenetére
A linken nem feltétlen látszódik pontosan a különbség,ahogy írják más drivert használtak,és ez igencsak befolyásolta az eredményeket.
(#61) sz_abika:
Ez a [link] talán hitelesebben mutatja be a különbséget. -
MrCsiT
addikt
válasz
atti_2010 #40 üzenetére
Későbbi hsz-ben linkelt teszt szerint, nincs sehol az általad említett alázás.
(és BS sincs nVidia kariknál, pedig Gigabyte-6850 AMD tulajok "kedvence";az enyém a "nem veszem vissza az órajelem, mert húztál a VGA-n 5Mhz-et" - volt a saját 6850-emnél)
Most komolyan : volt 460-ad ? Elég vadul támadod szegényt
..és a konfigodból - ha az, mint az adataidnál - szvsz nagyon hiányzik +2GB ram
-
Zso Ro
senior tag
"jópár hónapja már alaposan kiveséztük" link rossz helyre mutat.Javításra szorulna a teljesség kedvéért.
-
Giot
addikt
A legjobb ár/értékű VGA a piacon!
-
Probber
őstag
Na most elgondolkodtam egy ilyen kártya vásárlásán...
-
mghltm
addikt
tobb mint 1 eve van 5850-esem ( eloszor referencia sapphire, majd musashi hutos msi ). szerintem ez a kartya a megjelenese ota az egyik legjobb ar/ertek aranyu vga. kis oc utan eleri a gyari 5870-et, 2 darab cf-be kotve pedig majdnem egy 5970 teljesitmenyet adja. a 30k koruli ar nevetseges erte, best buy.
-
atti_2010
nagyúr
Megint megérkezett az AMD télapó, kár hogy nyáron járkál és nem karácsonykor.
-
kop8
őstag
5870-eknek is az ára jó lent van, már az is szinte kihagyhatatlan!
-
törölt tag
Állítólag 150db volt a készlet,nyitás után fél órával kijött egy alkalmazott a boltból és sűrű elnézést kérések kíséretében kiosztott minden hoppon maradónak egy ingyen kávé kupont és közölte,hogy ne tessék már fáradni többet,mert nem lesz készleten ezentúl
A barátodba meg a franc essen,igazán lepasszolhatott volna nekem egyet
-
FefeeX
veterán
Az ilyen olcsó cuccok láttán mindig belém bújik a kisördög, és megpróbálom megmagyarázni, miért lennék hülye, ha nem venném meg...
4850em van, de PC-n csak stratégiát játszom meg netezem (régebben WoW is volt); minden más x36...
Egyelőre 19" 5:4 arányú, 1280x1024 monitorom van, amihez eddig kellett, minden tökéletesen ment rajt
De ha vennék új 23" FullHD monitort egyszer, azon már lehet ki tudnám akasztani a 4850-ezekkel is... Nem tudom, cseréljek-e... Basszus. Szutyok fogyasztói társadalom....
-
Srodney
senior tag
ilyet is ritkán csinálnak a gyártók!
-
-
Turbolada II
őstag
válasz
Csabulator #54 üzenetére
Amíg nem cserélsz procit addig nem lesz olyan óriási különbség. Legalább egy tuningolt i3 kell alá. Nekem a jelenlegi procimmal nagyon durva CPU limit van.
-
Findzs
addikt
"A Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme videokártyát fLeSs bocsátotta rendelkezésünkre."
na most fless vagy nagykert nyitott vagy a saját kártyáját ajánlotta fel egy teszt erejéig
de akkor miért nem ő maga csinálta a tesztet ?
-
kutga
félisten
De jó hogy még időben tudtam venni egy ilyet.
GTS450-ről váltottam, gyakorlatilag kétszeres a sebességnövekedés, fullhd-ban is mennek a játékok, nagyon jó kártya.
-
sz_abika
addikt
válasz
OldJohnny66 #68 üzenetére
-
Hooper
őstag
Én is ilyen 5850et vettem nemrég, szintén 4850ről váltottam.
Nagyon jó vétel!
6850hez képet jelenleg (!) gyorsabb és olcsóbb.
A hangja pedig tényleg nincs. -
Zso Ro
senior tag
Eddigiek alapjan meg nem ment 60 fok fole 800/1100Mhz-en.8cm-es plussz huto beteve merolegesen ala,ami elszivja a hazba aramlo meleg levegot.
TRIX-ben nem adtam meg plussz feszt neki,majd magasabb orajeleken esetleg ha keriTheChos3nOne: 4850-rol valtottam en is.COd-on kivul massal nem jatszok,ott pedig az MW2 szoftver limites,BO-ban levo gyorsulas meg nem egetrengeto,de azert erezheto.
-
-
IO.sys
őstag
Üdv! Lehet, hogy jó nagy hülyeséget kérdezek, de miért rövidebb a légterelő, mint amilyen hosszú a kártya? Gondolom a gyártók ezt nem véletlenül csinálják ilyenre. És ha nem jó, hogy a hűtés a házba tolja a meleget, ti nem szoktátok megpatkolni a légterelőt, hogy a nyílásokig érjen? Vagy ez nagy baromság?
-
sz_abika
addikt
Valakinek nincs vagolapon egy 5850 xtreme vs 6850 tesztje?
-
Tomcat
őstag
Jelenleg én sem tudnék jobb ár-érték arányú kártyát ajánlani senkinek sem, főleg egy olcsó CF rendszer kiépítéséhez mint a jóárasított Sapphire HD5850-es, esetleg végszükség esetén a HD5830-as.
Én is erősen gondolkodok egy pár ilyen Sapphire kártyában a második gépbe. Végülis DX11 megvan, az 1GB GDDR5 szintén, ami gond lehet eseleg a későbbi Catalyst kiadások optimalizálása most még a HD6k-ra, ősztől (remélhetőleg) a HD7k-ra fog fókuszálni. Esélyes hogy a HD5k széria idővel ugyanarra a sorsra jut a Catalyst optimalizációk terén mint amit jelenleg a HD4k változatoknál tapasztalhatunk. -
vaki
aktív tag
Üdv!
Nekem sikerült sajna egy gariztatós példányt kifognom (memóriahibás volt), elvben ma kapom a másodikat.Kérdezném, hogy az enyémnek volt egyedi kinézete, vagy mindegyik ugyanolyan tünetekkel bír:
- egyrészt a nyák nekem nagyon vékonynak tűnt, vékonyabb mint az ősrégi 8600GT-m; lehet hogy ez is a súlycsökkenés egyik oka.- másrészt úgy nézett ki, hogy a hűtőrögzítéstől a power csatlakozók felé hajlik a nyák, azaz nem egyenes, hanem ha benne van a gépben akkor láthatóan hajlik lefelé a vége.
Azért kérdem mert ma személyesen megyek érte és tudjak róla ha mindegyik ilyen... (nehogy esetleg ugyanazt kapjam vissza)
-
törölt tag
Ha jól emléxem 67-68 körül, húzva 70
Gyári vga hűtő, 5 db 12-es venti a házban.
Megjegyzem CUSTOM-ra állítva a ventivezérlést a TriXX-ben cseppet magasabban jár az RPM, mint auto-n és nem zavarólag.5850-es topikba egyébként DroidMester sok infót pakolt, akit érdekel ott beleolvashat.
Egy fontos dolog: ha TriXX-el emeltek fesz-t, az kikapcsolásig megmarad, restart sem állítja default-ra meg Trixx sem. Állítólag minden ATI karinál így van.
Oliverdának pedig GRAT a cikkért és az előzőekért is!!! Végre egy jó cikkíró a PH-n!!!
-
flexxx2
őstag
válasz
Csabulator #54 üzenetére
Én 4830ról váltottam, tuning 650mhz gpu, 2ghz ram ment (kb 4850es szint). Ahol sokkal jobb lett 1920ban: AVP dx11ben is, crysis 1 (4xAA-val, másik nélküle is szaggatott), nfs shift 1, bf2 nem szaggat és sokkal szebb is lett (dx10-dx11-re). A 8xAA nem nagyon szereti már. core2 e8400al hajtva 3ghzen, "csak" 2magos.
-
Nektek hány fokos a kártya Furmark alatt?
-
Csabulator
tag
-
Azért szerintem érzed Te is, hogy (mivel a szóban forgó egység a tápellátás milyenségén dolgozik) kifejezetten fogyasztás függő a digitális PWM szükségessége.....
Szóval egyértelmű, hogy általánosságban nem lehet kijelente azt, hogy ne lenne negatívum a digi PWM elhagyása, de hogy teljesen korrekt legyen a megfogalmazás, igen is vannak olyan fogyasztás kategóriák, ahol előnyt jelent a digi PWM alkalmazása...
Ennyire nem tartalak elvakult fannak, hogy ezt ne fogd fel....
-
törölt tag
válasz
#16729600 #49 üzenetére
".Nem is láttam még ilyet ,hogy Ausztriában sorba álltak volna az emberek bármiért is."
80%-a magyar, szlovák, meg szlovén volt nem?A színvilághoz: nekem volt GTX460 768-asom is, annak is nagyon szép színei voltak, még LCD TV-n is. Nincs szerintem észrevehető különbség képben ATI és nVidia között.
-
törölt tag
Ausztriában vettem egyet,sajnos amikor akciózták a ( Seiersberg bevásárló központ ) lemaradtam róla,mert nyitás után kígyózó sor volt az üzlet előtt (89.99 Eur.) és volt aki a 3db-os maximum darabszámot pakolta a kosarába.Nem is láttam még ilyet ,hogy Ausztriában sorba álltak volna az emberek bármiért is.Végül maradt az itteni pixmánia 95.99 plusz szállítási költségért.Végére egy kis szubjektivum,kéretik nem megkövezni érte.Egyik itteni srácnál lett kipróbálva a kártya akinek GTX 460-a van.Sokkal szebb,melegebb,élesebb színtónusa volt az 5850-nek egy full hd pana. plazmán mkv lejátszáskor, mint az Nvidiának.Nincs az a zöldes fakó érzet.Persze,lehet kalibrálás vagy megfelelő beállítás után nem lenne különbség.Saját vélemény ez,nem képminőség háború kirobbantása a célom vele ;)
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #22 üzenetére
Az nVidia-nál volt pár hete a Sparkle GTX465 1GB, 29eFt-ért. El is fogyott pár nap alatt.
Amúgy a 6850-nél ez 10%-al gyorsabb, ugyanannyit fogyaszt és ugyanolyan halk, tudom, mert előtte 6850-es Sapphire-om voltHúzni már lehet a TriXX újabb verziójával feszemeléssel is. 1,16v mehet neki 24/7-ben, úgy példánytól függően 900/950 Mhz-en megy stabilan.
sutty66: 31k-ért itt?
-
Sutty66
tag
Ha esetleg valaki tud raktáron lévő példányt jelezze. Sehol nincs
.
-
Fr3eWar
őstag
Elfogyott a Zafír most van helyette ASUS..
-
TTomax
félisten
Nem,nem néztem be semmit... a refen van a az extremen meg nincs..
Vagy akkor nem is olyan fontos?Ha jól emlékszem pont te voltál aki hangsúlyozta,hogy ez mennyire kell is amikor kijött az 590...értem én,hogy annak nagyobb a fogyasztása,de úgy látszik mégsem olyan fontos ez ebből a szempontból...
Kijelenthetjük akkor hogy a digit PWM hiánya nem hátrány? -
madgie
titán
válasz
atti_2010 #40 üzenetére
Miben? Jobb felső sarokban lévő egérakadozásban? BC2 multiban néha eltűnő robbanáseffektben?
Most mondom, hogy nekem volt mindkettő, sőt, a 460 a kistesó volt, mégsem tudtam olyan szituációt előhozni, ahol rettenetesen elverte volna. Ja bocs, a Metro 2033-ban nem 42 volt az átlag fps-em Full HD/High-on, hanem 45. Wow. BC2 sem gyorsult látványosan tőle, pedig a tesztek szerint kellett volna (ott vagy 5- 10% fps pluszt hozott, 80 fps körül ez már nem oszt, nem szoroz)
-
TTomax
félisten
Már nem is olyan fontos a digit PWM... csak akkor ha NV-re nem kerül... piros pont jár érte hogy lehagyták..igaz a refen még volt...
-
Bandit21
addikt
Vadászom rá 1 ideje. Amikor megjelent a hír anno, 1 hónapja kb, pont akkor született a Kislányom, így lemaradtam róla, a 3T-nél megrendeltem múlt hétfőn, múlt péntekre ígérték, aztán szóltak, h két hét mva jön (tehát jövő péntek). Remélem lesz belőle valami, elég kevés helyen lehet egyáltalán rendelni is sajna.
Közben lement az ASUS 5850 ára is 1-2 helyen az árgép szerint. De az is csak rendelésre van. Edigitalnak van elvileg raktáron 5830-a, az is jó lenne "b" tervnek csak félek, mire kiderül a 3T-nél esetleg h még jövő péntekre sincs, addigra elfogy megint az 5830 is... -
yakuza.tora
addikt
70K alatt ki lehet belőle hozni egy CF-et!!!
Azért az elég komoly fegyvertény...
-
subaruwrc
félisten
ennek a kártyának lényegében mi értelme van ?
-
flexxx2
őstag
Nekem is ez van, szinte a hír után lecsaptam rá néhány hete (30.4k áron). Kellett egy bios update a giga ds3as lapra. Tuningot nem próbáltam, nagyon halk. Teljesen megfelelő 1920ra 4x AAval. Majd ennyiért veszek 6950et 2 év múlva
-
sün
tag
Árgép ezt hozza, de tény, hogy ahonnan az én gépembe is bepattant egy, ott már nincs. Jah és én még 31k-ért kaptam
Hihetetlen volt számomra, hogy az öreg 7900 GS-hez képest mekkorát ugrott a teljesítmény (játékok alatt), igaz most kb minden mást is cserélni kéne, hogy kellő társai legyenek a kicsikének -
geckowize
őstag
Az 5830 Xtreme-ről nem csináltok egy gyorstesztet?
-
AceTom
aktív tag
A Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme videokáryát fLeSs bocsátotta rendelkezésünkre.
Nekem ez a mondat tetszett leginkább.
Egyébként pont tegnap szereztem be a kistestvér, 5830-ast, elég jónak tűnik. Igaz X1950PRO után a véleményem annyira nem mérvadó.
Az 5830-as NYÁK-jának van valami köze a 68xx szériához? Kíváncsi vagyok rámenne-e az Arctic Cooling S1 borda.
-
sz_abika
addikt
válasz
csucsbicep #4 üzenetére
Csak az nem hogy hol kaphato, mert jelenleg csak 5830ast talalok.
Igaz eleg jo aron van -
csucsbicep
nagyúr
Jó kis teszt, a lényeg kiderül belőle.
-
A Volterra PWM linket javítsátok, pls.
-
mate1990
csendes tag
ez jobb mint a gtx 460?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem mai darab, kis újítással, de különösen jó vétel még mindig.
Főleg most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Sapphire R7 250 1GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest