- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinikis
tag
Szia,tesztekben olvastam hogy a Snapdragon 888 pl.full forrósodik,illetve az Iphonok elsötétednek 15 perc erősebb használat mellett,amit a lányom xs-e is produkál.
Szóval igazad van fura,de valóban az lehet hogy ezek már úgy ki vannak hegyezve hogy hidegen nem tudnak működni,ezt támasztják alá a gamer mobilok,ahol külön kis hűtőt adnak a telefonhoz,az egyéb belső hűtésen,osztott aksin kívül.
2 napos a telefonom még nincs melegedés tapasztalatom,de ha lessz kipróbálom a Spigen Cryo tokot ami elvileg kis hőrlvezetéssel bír.✌️ -
subset
senior tag
válasz
ShadowLac #7095 üzenetére
Melegedés alatt azt értem - ha nem lett volna teljesen világos, hogy egy régebbi csúcsmodellhez képest melegszik, már a kamera app futtatása közben is. Olvastad ? - ja ! csak cinikus voltál a "szervizzel"
...neeem annyira azért nem, csak "érezhetően" jobban mint a másik - ahogy írom is
még mielőtt bárhova küldenél...
De köszönöm a jótanácsaidat.#7093 pepe792
Igen azok is letiltanak, aláírom, elfogadom nem tudunk mit csinálni.Nekem továbbra is "vicces", hogy egy telefonnak több energiájába (és hőbe) kerül most a modernebb/erősebb hardware-el csak egy kamera app futtatása is mint pár éve...ami nyilván hozzájárul, hogy egy szint felett le is tiltson.
De elfogadom ezt is, bár érthetetlen, köszi a hozzászólásokat ! -
minilego
senior tag
Nagyon nézegetem, hogy vegyek egy ilyen telefont. Rengeteg magyar és külföldi videót néztem. A videó felvételre panaszkodtak sokan. Ez a megjelenés óta javult? Mennyit bír ténylegesen az akku? Nekem nincs semmilyen social media, de szeretek egész nap zenét hallgatni power amp-ön keresztül.
-
cinikis
tag
Fehérváron pihi, tegnap óta nem merem elővenni a telefont dobozból, védelem beszerzése lehetőség korlátolt, így Mediamarktban ajánlotta itt valaki a Clearplexet, felrakatva. Meg vettem egy tokot, majd beszerzés egy erősebbé ha lessz lehetőség.
-
subset
senior tag
Este a lakásban egy kislámpa fényénél nem a kijelző magas fényerejétől melegszik...
-
Curtain
senior tag
Samsung One Ui vs One Ui Core
"Galaxy M12, A02, M51, and Tab A7" ezek az one ui core-os mobilok amiken nem működik megfelelően. Minket ez nem érint. -
Zeban58
tag
Eddig még sosem használtam mobilt bankkártyaként, de most kipróbáltam. S22 Ultrán beállítottam a Google Walletben a CIB-es Visa kártyát, minden rendben megy, leszámítva egy dolgot.
Elvileg 15 ezer forint alatti fizetések esetén nem kellene feloldani a készüléket odaérintés előtt, de így nem akar működni a dolog, valami hibaüzenetet ír a terminál, nem emlékszem már, hogy mit.
Ezek szerint mégis minden esetben fel kell oldani a telefont fizetés előtt, vagy van rá megoldás?
Az NFC beállításokban a Google Pay van beállítva alapértelmezett érintés nélküli fizetésnek, a "Fizetés a megnyitott alk.sal" nem aktív. Utóbbi nem tudom micsoda, gondolom azt jelenti, hogy ha be van kapcsolva, akkor a fizetéshez meg kell nyitni a Wallet appot. Az Egyebek fül alatt a "Nearby" és a "Google Pay" is be van ikszelve. -
ShadowLac
addikt
+ Nem csak a számítási dolgok többek. Egyszerűen a fényerő is óriási. A kijelző is csak árammal megy!! 1700nit!! Mivel hasonlítgatjatok az ultrát 300-400-500 nites telókkal.
Egyszerü leveszitek a fényerőt is kb a 20 % ra oszt mán meg is kaptad a p20 szintjét. És öröm boldogság.
Kapcsolatok be valami akkumulátor kímélő módot és mégnagyobb boldogság.
Videózzatok fhd ba és maga a paradicsom ez a teló.Mindenesetre nekem úgy ahogy van tökéletes a teló. Már a másodikat vettem ebből a ,,borzalomból''
Ne győzködjétek magatokat engedjétek el ezt a telót. Úgy is találtok valami óriási hibát ami miatt meggyőzitek magatokat hogy szar ez.
Kell vennetek valami litte verziót és van a boldogság ócsón.
Ja és a csúcs iphonoknal is van a túlmelegedés probléma. (Mondjuk nálam még nem jött elő s22 Ultránál) -
cinikis
tag
A Spigen Cyro tok mennyire segíthet a "túlmelegedésen", ami ugye nem fordul elő túl gyakran?
https://youtu.be/WNT-RZiGB08 -
subset
senior tag
válasz
kchris78 #7071 üzenetére
Ez is igaz lehetne...de csak h.264-ben készülnek az s22u videók (külön kell a hevc-hez beállítani)
Itt vannak előttem, egy p30pro és s22u a 30 fokos lakásban...
Egy képet nem lőttem, csak a kamera app megy mindkettőn, érezhetően csak az ultra melegszik.
Most visszaemlékezve, pár éve nyáron egy note9-el és egy mi9t-vel voltunk ugyan akkor ugyan ott és kb. ugyan azt is csináltuk (fotó, navi)...már mint én csináltam is, a note9 meg "túlmelegedés"-t játszott.Szóval érthetetlen....előre kellene menni nem hátra...még az mtva-n is ilyesmikkel sokkolják szegény embereket
Na, csak ezt nehéz szerintem megmagyarázni, miért tudja a régi míg az új nem...#7073 ollie
Írtam, hogy processzálni is kell a felvételt...nyilván kell, és a régi is megteszi...mégsem fut túlmelegedési hibára.Ha nagyon unatkoznék, de nem tudok sajnos - tényleg kipróbálom a tűző napon videózva a 2 telefonom...
-
fHD-nál kétmillió igen, de sokan nem fHD-ban rögzítenek felvételt, és sokkal többet dolgoznak a processzorok a videóval (meg képekkel) most, mint évekkel ezelőtt. A videófelvétel nem annyit jelent, hogy az érzékelőből jött jelet csak lementik, sokkal több utómunkát végeznek a felvételen, mint korábban. Plusz, ahogy előttem írták, komolyabb tömörítési algoritmusokat is használnak.
-
subset
senior tag
Igen értem én, hogy x+1 celsius fok fölé miért nem fogják engedni a mobilokat melegedni...stb. de ez csak részletkérdés, vagy már valaminek a következménye.
A főkérdés az, hogy miért is melegszik egy modernebb, alacsonyabb csíkszélességű mobil ugyan azon feladat elvégzése alatt jobban mint a nála x évvel öregebb ? És a videózás pont az a folyamat aminél minden eszköznek 2millio pixelt kell rögzítenie és processzálnia, slussz.Említed még a hőelvezetést, oké, a hátlapra is elvezetik...de elméletileg nem keletkezhetne több hő, csak kevesebb mint egy régi telónál a fent említett okok miatt.
+ A régieknek, hamarabb be kellene dobniuk a "túlmelegedést" hiszen, ott csak magában főhet a chipset, nincs elvezetve sem a megtermelt hő a hátlapra...ha elfogadjuk, hogy régebben tényleg így volt.
Elhiszem, hogy játszás közben n+1x annyi fps-t tud a régihez képest, de ugye most csak 2k pixelben rögzítenénk...
Nehogy félre értsd, semmi kötekedés, de szerintem az lenne a logikus amit én mondok...
pont, hogy hűvösebbnek kellene lennie, és nem is merülhetne fel itt a fórumon olyan, hogy a régi telefonom megugorja azt amit egy mai nem... -
kchris78
veterán
az meg a másik hogy van h265 amit az új mobilok szeretnek használni.. és a bitráta se mindegy meg úgy egyáltalán a kódolási profilja a felvételnek. ezeket mind össze kellene hasonlítani hogy kijelenthessuk hogy egy fHD felvétel csak annyi igényt rak az új telefonra amit egy régi is hozott... szerintem simán vannak sokkal teljesítmény igényesebb kép/jelfeldolgozó eljárások az ujban amin egy régi mobil bőven megakadna. (zajmentesites, kontraszt, szoftveres remegés stabilizátor és még lehetne sorolni)
-
Arányaiban kevesebb a hőtermelés a régebbi chipsetekhez képest, de annyival több a teljesítmény, hogy összességében meg nem. És a mobiloknál eléggé a határon van már az az 50 fok is. Nem lehet hagyni, hogy 80 fokig melegedjenek, mint a számítógépeknél, mert beleégne a mobil a kezedbe. Az 50 fok környéke már túlmelegedésnek számít. A hőt a ház külsejére vezetik a mostani telefonok (4-5 éve még nem így volt), és nem szívesen fognál egy 50-60 fokos telefont sem a kezedben (nem hogy 80 fokosat), hidd el. Már a 40 fokot is forrónak érezzük, a felett meg egyértelműen megégeti a kezedet a mobil.
És még jön a vízállóság kérdése. Minél többször melegszik fel a telefon, annál hamarabb adja meg magát a ragasztás. Egyébként nem próbáltam, lehet, hogy fHD-ban sokáig bírja, még 40 fokban is a telefon, de manapság a legtöbben 4k-ban szeretnek videózni. -
subset
senior tag
Szerintem ennyivel nehéz megmagyarázni, hogy egy régebbi telefon miért nem dobja be a "túlmelegedés" üzenetet így a nyáron a 40 fokban...videózáskor.
Nyilván úgy van, hogy egy mai mobilos architektúra x+1-szer gyorsabb (magasabbak az órajelek is) a pár évvel öregebbnél, már ami a benchmarkokat és a nyers számítási kapacitást illeti.
De most ugye sima videózásról (nem 8k) beszélünk.
Tehát mindkét esetben ugyan annyi pixelt kell feldolgoznia mindkét telefonnak, ahhoz egy csúcsmobil miért melegszi szét magát ? Hiszen x+1-szer több számítási kapacitás van a tarsolyban, modernebb a cpu/gpu architektúra ezért elméletileg alacsonyabb órajeleken is röhögve kellene lőnie a FHD videókat - így értelem szerűen kevesebb hővel kellene ennek járnia...nem ?
Nem beszélve arról, hogy jelenleg 4-5nm -en készülnek a mobilos chipset-ek ami megint csak kevesebb hőtermelést kellene hogy jelentsen, a régebbi (néhány éves) chipset-ek 8-10nm -jével szemben.
Érdekes kérdés... -
Sun777
tag
válasz
gyuri81 #7052 üzenetére
[#7050 cinikis] : [link] itt tudsz olvasni róla, de ez csak egy példa, más is gyárt ilyesmi fóliát. Lényegében a hidrogél fóliákhoz hasonlít.
[#7052 gyuri81] : Én elszíneződést nem tapasztaltam. Érdemes a fényes változatot kérni, nem a mattot. Előbbi teljesen átlátszó. Van viszont egy nagyobb baj ami az Ultra-nal gond lehet... Az ívelt kijelző miatt...
A tokbarát változat nem ér ki az ívelt peremekre és idegesítő lehet. A széltől szélig érő változatnak pedig könnyen feljön a széle. Amikor hasonló ívelt kijelzős telefonom volt, el is kezdett feljönni a szélein mindkét típusú fólia, pontosabban alámenni a kosz. Ezt sík kijelzőn (pl. S21 FE) nem tapasztalom, itt már 6 hónapja van fólia és tökéletes. De átgondolandó. Én sem tudom hogy mit vegyek erre, ha megveszem mégis...
A gyári fólia is hidrogél, vagy csak sima "műanyag"?
-
Sun777
tag
Mégegy kérdésem lenne, ilyenkor azaz ha túlmelegszik, csak a kamera áll le vagy teljesen kikapcsol a telefon?
Mert ugye nem mindegy, a videózást újra tudom kezdeni,de ha elérhetetlen leszek telefonon, az nagyobb gond lehet. Volt olyan telóm is ami csak kiírta hogy a "kamera nem használható amíg le nem hűl a telefon", ez is ilyesmi?
-
válasz
cinikis #7050 üzenetére
Sokan nem szeretik a clearplex fóliát mert narancsos kicsit a képe.
A fórumban sokan a gyári fóliát preferálják. Pl: [link]De ha rajta van még a kicsomagoláskor kapott védő fólia, akkor ne húzd le róla, azzal is el lehet egy darabig lenni. ( max levágod a kis fülecskét róla)
-
TODI1111
veterán
válasz
cinikis #7048 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz az üveghez akkor én a [íspigen neo Flex] fóliát ajánlom.Könnyű feltenni és az ujjlenyomat olvasó is tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Álnéven tért vissza a Note, és szögletes külsővel teszi kerekké a csúcsmobilos történetet.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256/12GB Black.
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Phantom Black, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S22 Ultra gyári független szép jótállással!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Phantom Black, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest