Új hozzászólás Aktív témák
-
Raiu
tag
válasz
golya32 #2961 üzenetére
Mikor ennyire gyorsan merül,akkor nem feltétlenül garis probléma.
- Aksi adatoknál nézd meg a kijelző üzemidejét és nézd pár napig, mielőtt esténként fullra töltenéd.
- Feleslegesen ne mennyen semmi a háttérben (Wi-Fi, NFC, bluetooth, GPS, alkalmazások)
- Bal gomb -> minden bezárása... Ez sokat jelent az aksinak, ha rendszeresen megteszed.
- Ha teheted ne maxon legyen a képernyő fényereje és legyen automatikus. Így sötétben nem veri ki a szemed és az aksi is meghálálja.
- Nem mindegy az sem, hogy mit mennyire használsz. Párom alig használja a telefont és naponta/2 naponta tölti. Nekem volt, hogy 3-4× lemerítettem egy nap.
Röviden ennyi. Ha van időd egyszer olvasd végig a fórumot. Többször szóbajött,hogy mennyit bír az aksi. Illetve mennyi az aktív kijelző hozzá. -
chris-v
senior tag
válasz
golya32 #2957 üzenetére
Reggel 6-tól, este 10-ig az 16 óra. Lényegében ez idő alatt használod a wifi-t, talán a Bluetooth-t, helymeghatározást stb, plusz még talán nyomkodod is egy kicsit, és nem utolsó sorban telefonálsz is.
Nekem nem tűnik irreálisnak ez a fogyasztás. Inkább vegyél egy powerbankot amivel napközben rátöltesz, mert a lítiumos aksik élettartam úgy lesz a leghosszabb, ha kb 3/4 töltöttségi szinten van tartva. Persze ez a való életben lehetetlen, de még mindig jobb, mint a full lemerüléstől a full töltöttségig használni. -
eax1650
aktív tag
válasz
golya32 #2833 üzenetére
Köszi!
A szolgáltató tudta csak módosítani! Az első ügyintéző szerint csengetés-számot lehet beállítani, 30-at kértem, mondta beállította, de nem lett változás! Pár perc múlva egy másik ügyintézőt értem el, Ő azt mondta konzultál a kollégákkal, Ő 30 másodpercet állított, ez jó lett! Két csengetés között 3 mp van kb. Az első azt is mondta, ha nem lesz jó, akkor szervizbe kell vinni a készüléket! Egyébként T mobil. -
Burt1793
veterán
válasz
golya32 #2762 üzenetére
Nagyon jó telefon lett az s7, én is gondolkoztam a váltáson, de mindig eszembe jut, hogy nem ér annyit, most egy kicsit vágyom rá, de ha megveszem, nem különösebben fog megmozgatni szegénykém...
Nem vagyok nagy hardcore felhasználó.
Az S7 mindenben sokkal jobb az A5-nél természetesen.Szerk.: Jó az aláírásod, illik a kérdéshez.
-
chris-v
senior tag
válasz
golya32 #2638 üzenetére
Egy barátomnak van S6 Edge-je. Szép és fogásra csalókán vékonyak tűnik, a szélei miatt. Napi használatban nincs óriási különbség az A5-höz képest, a rendszer szinte egy az egyben ugyan az. Az appok és programok kicsit gyorsabban indulnak, de mást nem nagyon venni észre így kézben. Viszont a barátom szerint nagyon, de nagyon csúszik. Az üveg hátlap miatt nem lehet vállhoz odaszorítva telefonálni, vagy figyelni kell hova teszed le mert lecsúszkál minden honnan. A probléma mondjuk orvosolható, egy vékony szilikon tok került rá, így a csúszkálás megszűnt.
A másik probléma amit Burt1793 is említ, hogy nem lehet bővíteni a tárhelyet. Tehát ahány gb-osat veszel, azt kell hogy használd. És elég hamar el tud fogyni a hely, ha az ember nem figyel.
Az én véleményem, hogy amennyivel drágább, annyival nem jobb. Persze ha nagyon olcsón tudsz hozzájutni, akár szinte 1-1 csere, akkor mindenképpen megéri. -
Pano
addikt
válasz
golya32 #2638 üzenetére
Tedd fel magadnak a kérdést: A benne rejlő lehetőségeket kihasználnád? Erősebb hardver stb.
Igazából én csak a külleme és megjelenése (+ a prémium gari) és viszonylagos jó optimizálása miatt választottam az A5-öt. Én csak facebookozok, netezek meg e-mailt fogadok, zenét hallgatok. Erre elég lett volna egy jóval olcsóbb lumia is pl.
Tehát nekem teljesen felesleges lenne egy s6 csak indokolatlan rongyrázás (néha úgy érzem az A5 is luxus volt, de amikor meglátom meg megfogom a hideg fém telefont, elszállnak ezen gondolatok).
Ilyen szempontokra gondoltamHa úgy érzed igen, akkor meg van a válasz, mert akárhogy nézzük jobb az s6, nem hiába felső kategória.
-
Burt1793
veterán
válasz
golya32 #2638 üzenetére
Attól függ mennyit kell ráfizetni. Az s6 ára eléggé lement, a 32 gb-os már egészen emészthető áron van, én is gondolkoztam a váltáson. Viszont a 64 gb-os microsd-vel is kevés nekem az a5... Arra jutottam, hogy egy s7-re lecserélem egy év múlva, amikor az lesz kifutó.
Én net, email, fb, messenger, fotó, zene fogyasztó vagyok, ezeket tökéletesen tudja az A5 is, a QI, infra, mirrorlink, ujjlenyomatolvasó hiányzik maximum. Viszont az s6 vastagabb és nem fém, hanem üveg borítású (plusz drágább, ezért jobban kéne vigyázni rá, félteném). -
Burt1793
veterán
válasz
golya32 #2157 üzenetére
És a vékonyságtól is megfoszt egy ilyen tok.
Szerencsére nem szoktam leejteni a telefonjaimat, szóval nincs szükségem tokra, egyelőre a 3 hónap alatt nem jelentkezett rajta semmi kopás a zsebben hordástól, a kijelző se karcolódik, nem lesz gond, bár nem is szokott lenni. A keret se ütődött meg, pedig az már nekipattant dolgoknak, a 930 ezt nem bírta, azon puhább volt a keret. -
Burt1793
veterán
válasz
golya32 #1490 üzenetére
Igen, az lehet, hogy a telenor GSM frekvencia hálózata gyengébb, ezért kell 4G-re engedni, akkor nem lesz gond, én még nem tapasztaltam ilyen gondot a telenorral, valószínűleg amiatt, hogy sose megy le 2G-re, ha meg le is ment pl a 930-nál, akkor úgyis eldobta teljesen a térerőt a telefon, ez ilyet még nem csinált és ugyanott használom. Anno az s2 is jó volt, igaz azt még nagy SIM-mel használtam.
Ja és én Budapesten és az agglomerációban mozgok. -
Burt1793
veterán
válasz
golya32 #1488 üzenetére
Én telenoros vagyok, mindenhol LTE-t ír a mobil, nincs ilyen problémám. Cseréltess SIM kártyát, persze, lehet, hogy jobb a vodánál, de az LTE hálózat a telenornál is új és gondolom hasonló, bár ehhez nem értek, a lényeg, hogy nincs baj a térerővel. 930-ban ugyanez a kártya volt, van egy erdei út, ami összeköt a várossal, ott a 930-nál mindig elment a térerő, nem lehetett telefonálni se menet közben, ezzel simán lehet.
-
havelk
csendes tag
válasz
golya32 #1364 üzenetére
Engem is idegesített, de van a WIFI speciális beállítások között egy "Hálózati értesítés" opció. Ha erről leveszed a pipát, akkor nem kapsz több értesítést elérhető wifi hálózatokról, így nem kell mindig ki-be kapcsolgatni.
Viszont ilyen jelszó elfelejtős problémával én sem találkoztam, nekem mindig megjegyzi ha kikapcsolom-bekapcsolom a wifit. -
havelk
csendes tag
válasz
golya32 #1344 üzenetére
Nekem is van gyári tok, ha megyek meccsre vagy valami hasonló nem túl telefonbarát helyre, akkor hasznos, de egyébként nem használom.
Bár még így is volt vele gond, sikerült elejtenem gyári tokban kb. 1 méterről. Mire földet ért, a tok persze kinyílt és kijelzővel lefele csattant.Szerencsére csak egy minimális, alig észrevehető helyen pattogzott le a festék a készülék alján az egyik sarokban, kijelzőnek semmi baja nem lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A dél-koreai gyártó újdonsága Snapdragon 410-zel, fém házzal és HD felbontású kijelzővel hódítana a középkategóriában, csak az árat nem sikerült eltalálni.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest