-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
*RLaci*
addikt
válasz
Luck Dragon #198 üzenetére
Az igaz.
De mint felhasználó abszolút átlagosnak mondanám magam, így lehetek Józsi.
-
-
DS39
nagyúr
Ezért rossz, hogy már nem kapható értelmes, új telefon IPS LCD kijelzővel, mert ott nincs ilyen PWM. (Csak ritka esetekben)
Rejtély számomra, hogy miért gyártanak egy olyan technológiát, ami rosszabb az emberi szervezetnek, mint az előző.
Persze átlag Jóska csak annyit lát, hogy de szép színek, viszont este alacsony fényerőn bámulni egy ilyen villódzó kijelzőt közelről nem jó.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Luck Dragon #191 üzenetére
Nekem az első a Samsung Wave S8500 volt ilyen kijelzővel, meg ez volt az első (Am)oledes.
Megvan most is karcmentes, gumitokban, kitünő akkuval, jó pénzért megválok tőle, jelentkezni privátban. -
dave987
aktív tag
válasz
Luck Dragon #191 üzenetére
Én se találtam más régi telefonnak. Valószínűleg akkor még nem ismerték ezt a hatást,vagy nem tulajdonítottak neki jelentőséget.
-
-
dave987
aktív tag
válasz
Schuler888 #186 üzenetére
Nekem voltak mindenféle kijelzős telóim. Nem is tudtam erről a pwm-ről, nem is tudom megmondani hogy szenvedtem-e ilyentől. De mióta az A50em van egyértelműen észrevettem hogy valami nem okés. Most hogy így utánajártam,és nézegetem a kijelző értékeket rájöttem hogy a mostani telefonom a legrosszabb ilyen téren. 119Hz! Azt írják 250Hz alatt érezni a dolgot erősebben. Bármelyik másik amoledest megnéztem ami eszembe jutott,vagy volt olyanom,mind 250Hz körül vannak,vagy ugye vannak kivételesek ennél magasabb értékkel is.
Nem véletlen hogy pont most figyeltem fel erre a jelenségre amikor pont kifogtam a legalacsonyabb frekvenciájút!
Kíváncsiságból megnéztem mit ír tesóm Xiaomi Mi 10Tjéhez... 2381Hz! 20x-os érték! -
törölt tag
válasz
pl Munkahelyeden kiderült volna, hogy a többiek 30eFt-al többet keresnek és karácsonykor ők kaptak mindig 200eFT jutalmat te meg nem.
5 évig nem zavart míg nem tudtad, mikor kiderülne miért hőzöngenél egyből?
Sokan az alacsony PWM-re érzékenyek megfájdul a szemük, a fejül akik a még érzékenyebbek szédülnek is miatta.
Sok embert vajon miért zavarja ha megfájdul a feje meg szédül is és az előzőnél méééé neeeem volt?
Azért mert pl az iphone 11 telója fasza volt ilyen téren és váltott 12-re ami már nem az.
Valaki nem érzékeny az alacsony PWM-re de szerinted miért zavarja mikor megtudja, hogy pl váltott OnePlus Nord 2 5G-ről OnePlus 9 Pro-ra 200eFt-al drágább telóra és az olcsóbb telónak ilyen téren sokkal jobb volt a kijelzője?
PWM szempontjából az A40 telómnak a kijelzője jobb mint a fórumtársnak a drágább A50-es telója. Most ilyenkor mi van? Az, hogy panaszkodik, hogy zavarja mert érzi. -
doooo
veterán
válasz
Arról nem is beszélve, hogy sima TFT-n/IPS-en is ugyanígy lehetséges ez, és van is számtalan példa rá.
-
miska17
tag
Köszönöm a válaszokat !
-
miska17
tag
Üdv !
FM rádióhoz létezik valami app ? ; számomra fontos lenne tudni, mielőtt veszek egy ilyen telefont. ----látom volt már ez a kérdés , dehát a régi J5 is csak külön appal rádiózott, -
törölt tag
Redmi Note10S sem egy nagy eresztés.
Nem akarom szét offolni ezért befejezem.
Végignézed a telefonok tesztjét a notebookcheck oldalon és látni fogod a különbségeket.
pl amelyik kijelző 130 Hz és 320Hz között mozog 50% fényerő alatt az sem jó az állandó 320Hz lenne jó.
Keress rá a telefonokra és nézd meg melléjük pl az oneplus nord ce 5g-t. -
törölt tag
250Hz alatt mondják gáznak.
A redmi note 10 az 69% tényerő tartomány alatt 113.6Hz és 250 Hz között változik ez fárasztja igazán a szemet.
A50 119Hz, te kifogtad ezekkel ám Amerikát!
Az állandó 250Hz már barátibb az már nem olyan zavaró sok embernek.
Ha érzékeny vagy rá akkor megfájdul a szemed a fejed is egy idő után.
Ha nem vagy érzékeny akkor sem tesz igazán jót. -
dave987
aktív tag
válasz
#20584850 #165 üzenetére
Van esetleg tapasztalata valakinek ebben a témában?
Én úgy veszem észre hogy PWM érzékeny vagyok. A50em van,ami max 250hz körül tud csak,és a mérés szerint minden fényerő tartományban vibrál.
A Redmi Note 10 is hasonló hz, de csak asszem 50-60% fényerő alatt vibrál. Meg a Note 10S szintén,de annak van DC dimming. Ezek jobbak lehetnének az A50emnél pwm érzékenység szempontjából? -
törölt tag
válasz
Luck Dragon #166 üzenetére
Az olcsó gagyi amoled kijelzők esetén szokták azt csinálni, hogy próbálják csillapítani a villogást főleg amikor olyan 130Hz környéke. [link]
Jobb panelek esetén már szeretik kihagyni mert gyengül a kijelző minősége színei ha be van kapcsolva. Valamit valamiért... -
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon #164 üzenetére
Display – Samsung smartphone with AMOLED technology [link]
Nézz rá pl a Realme 8 Pro kijelzője milyen, az odab@sz a szemnek! -
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon #162 üzenetére
Csak bírja a szeme a 231.5 Hz PWM-et. A másikkal nincs ilyen gondja.
Oneplus 8T 458.7Hz ez az előrelépés nem folyik ki a szeme ha érzékeny rá. -
-
atoka1
tag
Sziasztok! Szerintetek érdemes Honor 20-ról erre váltani?
-
lindermen
senior tag
válasz
undercover #158 üzenetére
Most ismerkedek a telefonnal. Szerintem ezt külön appal tudod csak esetleg megoldani. Nekem is keresgélnem kell még egy-két dolgot, ami ios-en alapvető volt, itt külön app kell hozzá.
-
undercover
őstag
Olyat lehet, hogy beállítom meddig töltsön a telefon? Vagy én nem találtam ezt a lehetőséget. Mert érdekelne az üzemidő de ha csak 100%-ra töltöm ugye akkor 0-ik a számláló.
-
-
undercover
őstag
Üdv! Ma lettem tulajdonosa a telefonnak
Mi ez a My Games applikáció? Ilyen piros controller az ikonja, de letörölni nem lehet futtatni se nagyon.
-
TTomax
félisten
válasz
Stauffenberg #71 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest