- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- 
			  PROHARDVER! Összefoglaló   Firmware letöltése Firmware letöltése
 XEH (független) - 2025-09-01 (Frissítés: 2025-09-29) [Android 14]
 TMH (Telekom) - 2025-09-01 (Frissítés: 2025-09-29) [Android 14]  Frissítési ütemterv: megszűnt Frissítési ütemterv: megszűnt  
 A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
 Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
- 

natë nagyúr Sziasztok, van olyan gcam a készülékre, ahol működik a szelfi kamera is?   
- 

vodrosjozsi addikt Na, Európa szerte kezdik kiadni a 12-es rendszert, a héten nálunk is meg lesz. 
 Egyébként miért nem lehet olyat csinálni, hogy a kontinensen ugyanarra a telefonra kiadás a szoftvert?
- 

gerner1 nagyúr válasz  tanosgabi

üzenetére tanosgabi

üzenetéreAz a helyzet, hogy nincsen app, ami jelzi plö, hogy a szolgáltatód központjában "úgy döntöttek" hogy forgalomelterelés/átirányítás van éppen érvényben másik tornyokra, vagy 5G -ről (4G -ről szint úgy..) hova/melyik (?) toronyra dob le/át, stb, stb... 
 Aztán, ugye ezekkel a torony-váltásokkal + fallback + stb -kel könnyedén kifuthat a hívás, a központban beállított hívásfelepülési idő-limitből, és ilyenkor bizony a hívás bent ragad(hat), vagy ki sem megy.
 Aki emlékszik még, hogy milyen (?) hívásproblémák (és azokhoz tartozó szimptómák ) voltak, amikor a 4G -t építették, aztán a VoLTE miatti fejlesztesi időszakokra...⇒azonkak nem újdonság az "ilyesmi" ...
- 

bozsozso őstag 
- 

bazsy01 csendes tag válasz  gerner1

üzenetére gerner1

üzenetéreMás készüléken sem működött, szerintem nincs is másik telefon a családban (Mi A2, XZ1c), ami támogatná, így nem tudom kizárni a SIM-et. 
 Köszönöm a tippeket, pár napot még próbálgatom máshol mit tapasztalok.  

Az hogy webshopból vettem és nem telekom-tól az nem befolyásolja?
- 

gerner1 nagyúr válasz  bazsy01

üzenetére bazsy01

üzenetéreAkkor, amennyiben ugyan azon a helyen, korábban, más készülékkel működött a VoLTE, akkor nem zárható ki, hogy jelenleg nem szolgál ki a torony (lehet az 5G installálás miatt, vagy karbantartás, vagy a forgalom mértéke miatti híváselterelés olyan toronyra, amely szintén nem szolgál ki VoLTE -val...). Szóval, ha ugyan ott, korábban, másik készülékkel + a jelenlegi SIM -kártyáddal működött, akkor a SIM -met jó eséllyel kizárhatod. Helyileg (tehát, a jelenlegi lokalizációdat lefedő tornyok hatókörein túl..), máshol is ugyan ezt tapasztalod ? 
- 

bazsy01 csendes tag Sziasztok! 
 Pár napja csatlakoztam az A52s tulajok körébe, azóta is ismerkedem a samsung féle szoftverrel az Xperia (és korábban Nexus) kütyük után. A legtöbb megoldás eddig nagyon is tetszik, csak pár kellemetlenségben kérnék segítséget:
 - A gyári Home alkalmazást lecseréltem Nova launcherre, és a home gesztus után szinte mindig van egy akadás/újratöltés. Érdekes hogy csak gesztus vezérlés + 3rd party launcher kombinációban jön elő. Van valami megoldás/trükk erre a bugra?
 - VoLTE nem működik. A beállításokban természetesen bekapcsoltam, a szolgáltatónál (telekom) kell valamit állítani, vagy a SIM okozhat ilyet? (4 éves, adatra megy az 4G+)Egy bónusz: érdekelne, hogy a 4GB RAM plus mit csinál, de csak annyit sikerült kiderítenem, hogy van ZRAM a telefonon, azt nem hogy használ-e swapfile-t mellette. 
- 

nagyj74 senior tag Nem olvastam vissza, hogy volt-e már, de kint van a 12 XEH-re. OTA-n lehet letölteni 
- 

t72killer titán válasz  vodrosjozsi

üzenetére vodrosjozsi

üzenetéreDroid12 frissítés után én is beleásom magam a gcam-be. A hivatalos verzió pixel-only, más telókra nem adják ki  . .
- 

MrChris nagyúr válasz  vodrosjozsi

üzenetére vodrosjozsi

üzenetéreA Motioncam próbálgatásom meg másoké alapján ezen a telefonon raw videóra kissé fura, valamiért a Samu általában nem szereti, exynos soc-al egyáltalán nem fut. 
 Gcamről nincs tapasztalatom, mert nincs ilyen telóm. Csak a raw videó mitt váltottam volna erre, még agyalok rajta... Csak a raw videó mitt váltottam volna erre, még agyalok rajta...
- 

Dayerdroid tag válasz  Jungle Man

üzenetére Jungle Man

üzenetéreKell hozzá kapcsolat. Az aptx hd-t azt hiszem csak snapi 850-től felfele lehet használni. Az LDAC-et nem tudom. 
- 

Jungle Man junior tag válasz  Dayerdroid

üzenetére Dayerdroid

üzenetéreSony WH1000XM3. Ez tudja az LDAC-et meg az aptX HD-t is, a teló viszont úgy tűnik egyiket sem.  Egyébként a fejlesztői menüben sem lehet kipipálni az LDAC-et, meg részletezni annak minőségét. Ezen beállításokhoz nem is kell élő BT-kapcsolat. Egyébként a fejlesztői menüben sem lehet kipipálni az LDAC-et, meg részletezni annak minőségét. Ezen beállításokhoz nem is kell élő BT-kapcsolat.
- 

üzenetére Jungle Man

üzenetéreHa a fülhallgató tudja, akkor engedi elvileg kiválsztani, de akkor alapból is úgy van. Milyen fülhallgató? 
- 

Jungle Man junior tag Még egy lényeges kérdésem lenne: 
 A telefon Bluetooth-on LDAC kódeket hogyan lehet beállítani? Mert állítólag fejlesztői módban a listából ki lehet választani, de nekem nem enged semmit az SBC-n kívül. Pl. itt írnak erről.  
- 

MrChris nagyúr válasz  vodrosjozsi

üzenetére vodrosjozsi

üzenetéreMotioncam app-al lehet raw-ban fotózni többféleképpen. Akár rawvideót is lehet, teljes felbontáson kb 20-25 másodpercet ami kb 2-3GB. 
- 

Jungle Man junior tag válasz  Dayerdroid

üzenetére Dayerdroid

üzenetéreKöszönöm! Mondjuk azért ez más, mint amit angolul találtam leírásokat erről... (Advanced Settings, Caller ID, Anonymous etc.)  Hálózati alapértelmezetten volt, és többen panaszkodtak, hogy amióta telefont cseréltem, titkos a számom...  Most "Mindig"-re állítottam. Most "Mindig"-re állítottam.
- 

Dayerdroid tag 
- 

üzenetére Jungle Man

üzenetéreVan ilyen beállítás. A telefon appban kiegészítő szolgáltatások alatt az első 
- 

Jungle Man junior tag Feladom. Megpróbáltam megkeresni, hogy állítható Android 11-en a rejtett telefonszám. 
 Call Settings -> Caller ID stb. egy csomó "megoldás" van a neten, de egyik sem a 11-re - gondolom, mert ilyen menüpontok nincsenek is.
 Panaszkodnak, hogy rejtett a számom, mikor hívok/üzenek... Ezt akarom normál helyzetbe állítani.
 Tud valaki segíteni?
- 

jackooo84 tag válasz  vodrosjozsi

üzenetére vodrosjozsi

üzenetéreMegtaláltam, de ha jól látom a főkamerára nem engedi   
- 

jackooo84 tag Régen a s7 semben volt olyan a fenyképezőnél h amit lefotoztam még visszajátszott par masodperc videot, ebben nincs olyan? 
- 

undercover őstag Nekem is van néha problémám, hogy nem tudnak elérni 2 SIM esetében. Amugy csak nem kapjuk megfelé az Android 12-est updatet. 
- 

tanosgabi újonc Sziasztok! Én is csatlakoztam az A52s birtokosok klubjába. Azokhoz szól a kérdésem akik 2 simmel használják a készüléket, hogy nekik is gyenge e a jelerőség. Többen panaszkodnak hogy nem tudnak elérni... vidéken eddig se volt soha 4 csík, de azért fel tudtak hívni... Előre is köszönöm a segítséget. 
 Egyébként tudtok e erre a problémára valami monitorozó programot.
- 

t72killer titán Droid 12-n próbált már valaki gcam-et/esetleg a stock kamera appban van valami előrelépés? 
- 

gerner1 nagyúr válasz  agostonism

üzenetére agostonism

üzenetéreNyugodtan felrakhatod. Amennyiben, ODIN -ba a HOME_CSC**** file -t tallózod be, akkor minden marad a helyén. Olyan, mintha OTA frissítés települne. Többször volt téma, hogy ennél a készüléknél nincs külön TMH -s firmware, mert ez a kód is, itt, ugyan abban az OXM firmware -ben van benne, mint a XEH, XEF, AUT, stb, ahogy nyilván már olvashattad. Tehát, külön 11 -es TMH droid sincs ... Ugyanakkor, megvárhatod, amíg az OTA szerverek elkezdik osztani ugyan azt az OXM (12 -es droidot) firmware release -t a ⇒TMH kódra is. A végeredmény ua lesz .... 
- 

nagyj74 senior tag válasz  agostonism

üzenetére agostonism

üzenetéreMár csak azért is, mert ha most fel raksz egy másikat odinnal, akkor később fel kell raknod a THM-t is, hogy a későbbiekben kapj OTA-n frissítést. 
- 

nagyj74 senior tag válasz  agostonism

üzenetére agostonism

üzenetéreFog működni. 
 De most már érdemesebb szerintem megvárni a Telekomos fw-t.
- 

agostonism újonc Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretném feltenni a telefonomra az Android 12-es romot. Jelenleg a TMH-s Telekom-os Android 11 ROM van rajta. Nem tudom, hogy ha például ODIN-nal felteszek egy Francia(XEF), egy Svájci (AUT), vagy esetleg egy Lengyel(XEO) ROM-ot, akkor fog-e működni nekem a 4G, 5G, a VoLTE, és a VoWiFi.   
- 

gerner1 nagyúr válasz  Jungle Man

üzenetére Jungle Man

üzenetéreSamun, ez eddig is így volt (a nevek rendezésével együtt..). Azaz, a 'Telefon app' -ban 'látható' névjegyzék opciói nem azonosak a Névjegyzék app lehetőségeivel. Ugyanakkor, a 'T. app' is a Névjegyzék adatbázisát használja. A "Súgó" és/vagy az OS Beállításokban a: " 🔍 " pedig, nem ad találatot az egyes 'modul app' -ok beállításaihoz, csak az OS -hez tartozókhoz. 
- 

ricsip addikt Attól függ milyen típusú szállítással kérted / küldte az eladó. Vannak rá fórumok melyiket kell választani ahhoz h. a magyar királyi posta közelébe se kerüljön az országba beérkezéskor. Mert akkor várhatsz rá 2-3-4 heteket, ill. imádkozhatsz hogy végül ne tűnjön el vmi postai feketelyukban. 
- 

Jungle Man junior tag válasz  gerner1

üzenetére gerner1

üzenetéreKöszi, már rátaláltam, viszont máshonnan ugyanez a menü kevésbé részletes, ez pont nincs benne. Pl. a súgóban való keresés eredményeként sem jelenik meg minden részlet. 
 A négy vízszintes vonal is félrevezetett, az Android 12-ről nem is beszélve... Régebben egy új telefon beállítása 1-2 óra volt, most, úgy tűnik, ugyanennyi nap. 
- 

üzenetére Jungle Man

üzenetéreMelyik app -ot megnyitva keresed? A 'Telefon app', vagy a 'Névjegyzék app' ? ... -mert, ez utóbbinál (1:37 -nél...) ott kéne lennie a: " ☰ " jelnek... 
- 

kengyel nagyúr válasz  Jungle Man

üzenetére Jungle Man

üzenetéreVárj, ezt elcsesztem, nálam az android 12 van fent. Valahol a 11-ben is lennie kell. 
 Négy vízszintes vonal, egymás alatt.
- 

kengyel nagyúr válasz  Jungle Man

üzenetére Jungle Man

üzenetéreNévjegyzék--bal oldalon hanburgermenü ikon--jobb oldalt fent, beállítási ikon--névjegyzék. 
 Itt tudod állítani a névformátumot.
 Ha erre gondoltál.
- 

t72killer titán válasz  Jungle Man

üzenetére Jungle Man

üzenetére  
- 

Jungle Man junior tag válasz  gerner1

üzenetére gerner1

üzenetéreÉs hol található az a "Rendezés szempontja"? Mert a Névjegyzék közelében sem találok semmi hasonlót. #1132 
 Semmi extrát nem kellett fizetni erre sem és másra sem. Az árban minden benne van, illetve a nagyobb kínai cégek már szerződtek az összes futárcéggel és postával, hogy sima legyen az ügyintézés.
- 

t72killer titán válasz  Jungle Man

üzenetére Jungle Man

üzenetéreKellett rá áfát/postai ügyintézést fizetni? Mióta az új vámolós cirkusz van, nem rendeltem semmit. 
- 

Jungle Man junior tag válasz  vodrosjozsi

üzenetére vodrosjozsi

üzenetére Én Aliexpressen rendeltem még két hónapja tokot, és úgy voltam vele, amikor megérkezik, megveszem a telefont. Így egy napja van meg a készülék. Én Aliexpressen rendeltem még két hónapja tokot, és úgy voltam vele, amikor megérkezik, megveszem a telefont. Így egy napja van meg a készülék.  
- 

vodrosjozsi addikt Sziasztok Tegnap vettem egy 52s-t telekomnál. 
 Decemberben gondolkodtam, hogy milyen tokot vegyek rá, volt jó pár aprón, most viszont egy sincs  
 Hol lehet olcsóbban beszerezni az aktív kijelzős tokot?
- 

üzenetére Jungle Man

üzenetéreSajnos, ha pontosan mindent a helyére írsz, és a vezetéknevet állítod be Rendezés szempontja -nak, akkor az Üzenetek (a gyári app: SMS / MMS /stb -hez...), akkor is a keresztnév szerint fog listázni. A névjegyzékben a 'Keresztnév' -hez vidd fel a teljes nevet. Majd, ez(ek) után, a Névjegyzék beállításaiban a "Rendezés szempontja" -hoz a ⇒'Keresztnév' beállítás. 
 Ezekkel (⇑) lesz mindenhol elől a Vezetéknév.
- 

Jungle Man junior tag Hogyan lehet beállítani, hogy ne nyugati, hanem magyar módon értelmezze a névjegyekben szereplő neveket? Vagyis a családnevet írom először, majd azután a keresztnevet. 
- 

stof tag Akkor előbb megvárom még mások letesztelik az új rendszert. Ha gond van vele, akkor csak később rakom fel. 
- 

PA80 tag válasz  Jungle Man

üzenetére Jungle Man

üzenetéreNem tudom, az A52s esetében mi lesz, de az S10+-nál nincs lassulás nálam. Egyetlen apró bug jelent meg: akad az Alkalmazások menü. Érdekes módon ugyanez van az A52s-emen is! Amúgy mindkét telefon hibátlan - leszámítva az A52s-em kijelző-problémáját, de az más téma. 
- 

stof tag Pixel telefon esetén több újdonság lenne. 
- 

stof tag Tudom hogy nincs sok újdonság, de én azért már várom. 
- 

MrChris nagyúr Ma próbálgattam egy ilyet, elfelejtettem megnézni, hogy FM rádió végül is van benne? 
- 

stof tag Talán a héten már megérkezik a 12. 
 https://www.sammobile.com/news/galaxy-a52s-android-12-update-released-europe/
- 

t72killer titán válasz  Atikaatika

üzenetére Atikaatika

üzenetéreNem. Az a52s 64MP-es és valóban több részletet tud. Itt a zöld négyszöget a tesztkép bármelyik érdekes részére kell mozgatni, a tesztkép alatti scaling csúszkát pedig pl 12MP-re húzni. Kíváncsiságképp beraktam az én régi telómat (s7e). A szövegnél pl elég szépen látszik, hogy három ténylegesen különböző generáció a három teló. 
- 

PA80 tag válasz  cybelaci74

üzenetére cybelaci74

üzenetéreSzia! Én amondó vagyok, hogy érdemes elvinni ezzel a hibával inkább szervízbe! Szervíze válogatja, hogy adnak-e cseretelefont és hogy mennyi idő a javítás! Van, ahol 1-2 óra alatt megcsinálják! Nekem hasonló gondom van, annyi különbséggel, hogy nem csak telefonáláskor jelentkezik ez a hiba, szóval, én biztos elviszem javítattni! Mondjuk én annyival vagyok szerencsésebb helyzetben, hogy van másik telefonom! De ettől függetlenül is azt mondom, hogy szervíz! 
- 

kutga félisten válasz  Atikaatika

üzenetére Atikaatika

üzenetéreAkkuban jobb lesz, fejlettebb a modem, talán a kamera is, cserébe műanyag, az S10 ugye üveg. 
- 

t72killer titán válasz  cybelaci74

üzenetére cybelaci74

üzenetéreFactory resetet próbáltál, hogy esetleg szoftveres a probléma? Kicsi rá az esély, de 1 próbát megér. #1103: nem egy óriási előrelépés sztem (én s7 edge-ről jöttem, onnan azért érezhető hogy új telóm van  ) , neked kell eldönteni. Ha más nem, a 7-8óra SOT elég jó dolog és az új kamerában is több a potenciál - de lehet én is hagynám még 1-2évig az s10et. ) , neked kell eldönteni. Ha más nem, a 7-8óra SOT elég jó dolog és az új kamerában is több a potenciál - de lehet én is hagynám még 1-2évig az s10et.
- 

PA80 tag válasz  Atikaatika

üzenetére Atikaatika

üzenetéreSzia! Nekem van mindkettő (mondjuk S10-ből a plusz, nem a sima)! Szerintem nem érdemes váltani, ha nincs különösebb problémád az S10-el! De ez csak az én véleményem... 
- 

Atikaatika csendes újonc Sziasztok! S10-ről érdemes a52s 5g-re váltani? Köszönöm   
- 

cybelaci74 csendes tag Sziasztok! Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a kb 3 hónapos A52 s 5G telefonom, kimenő, bejövő híváskor mindenféle színben beszínesedik, vibrálva a kijelző, és olyankor semmit, vagy csak részben lehet látni, ki hív például... 
 Érdekes a dolog, mert nem mindig van ez, és kizárólag csak a telefonáláskor, amikor világít a kijelző....
 Böngészéskor, vagy bármilyen egyéb tevékenység, fotózás, videó, film nézésekor semmilyen probléma nincs.
 Hosszanti, vízszintes színes csíkozással, és nem minden esetben..Esetleg van valakinek valamilyen ötlete, mit tegyek....A samsungba ha elviszem, kb ott kell hagyni, nincs másik telóm... Arra is gondoltam, ha hibás a kijelző, akkor minden funkció használatánál rendellenesen működik Köszönöm szépen..   
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új
- Redmi 15C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Firmware letöltése
Firmware letöltése

Itt még ezt ajánlották korábban:
 Itt még ezt ajánlották korábban:  

.
 . 

Csak a raw videó mitt váltottam volna erre, még agyalok rajta...
 Csak a raw videó mitt váltottam volna erre, még agyalok rajta... 

Én Aliexpressen rendeltem még két hónapja tokot, és úgy voltam vele, amikor megérkezik, megveszem a telefont. Így egy napja van meg a készülék.
 Én Aliexpressen rendeltem még két hónapja tokot, és úgy voltam vele, amikor megérkezik, megveszem a telefont. Így egy napja van meg a készülék.  

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dr Bubo
 Dr Bubo