Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Az a51-esben két nyomtatott áramkör van. Az egyik sok chippel az alaplap, a másik pedig egy töltő áramkör amin az usb csatlakozó is van. Alaplaphoz nehéz hozzájutni illetve drága, a töltő áramkör viszont eléggé olcsón megrendelhető. Van egy telefonom, ami nem működik, de a képernyője jó.
Azt szeretném megkérdezni hogy milyen “tüneteket” produkál egy alaplap hibás telefon illetve egy töltő áramkör hibás telefon. Az alaplap csere túl drága, így ha az a hibás akkor nem éri meg a telefonnal foglalkozni. Viszont egy töltő áramkör cserének nekiugranék.
Szóval ha van valakinek tapasztalata a “tünetekkel” akkor írja már le őket.Az interneten amúgy azt olvasom hogy az a51-esek gyakran meghibásodnak.
Köszi.
-
hYpErKe
tag
válasz
cinemazealot #1317 üzenetére
Köszönöm a tippet és a segítséget végül pixel 7 topikban egy kolléga tippje bizonyult befutónak. :R
Sajnos akksi leválasztás után elment az idő és a dátum, és nem működött ez miatt a net. Végül manuális beállítás után helyreállt a rend. Most már működik minden rendesen. Sok telefonnal találkoztam már javítás során, de egyik sem produkált még ilyet csak ez a Samsung A51 -
hYpErKe
tag
válasz
cinemazealot #1317 üzenetére
Az egyelőre nem játszhat, sok fontos adat van rajta.
-
hYpErKe
tag
válasz
cinemazealot #1315 üzenetére
Semmilyen wifin nem megy a net, kipróbáltam többet is. Dns-t állítok manuálisan akkor sem megy. Helyi eszközöket nem néztem még. Vpn nincs telepítve.
-
hYpErKe
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy felkapcsolódik wifire a telefon, de nem megy fel a netre, azt jelzi, hogy nincs internet a wifi-n.
Próbáltam már static ip-t adni, hálózat alaphelyzetbe állítani, majd a wifi keresés szabályozást is bekapcsoltam a fejlesztői beállításoknál, szétkaptam a telefont cseréltem szalag kábelt, usb csatlakozót, középső keretet is, wifi jelerősség maxon van.
Mielőtt még valaki mondja a routeren csináljak netet köszönöm a meglátást másik eszközökön minden tökéletesen működik csak az a51 telón nem....
-
cinemazealot
addikt
Nem biztos, hogy egy dedikált chipről van szó, hiszen a telefonok manapság SoC (System on a Chip) alapúak. No meg ahhoz szét is kell szedni az egész készüléket. Viszont ha már ott vagy, megteheted, hogy az alaplapot kikapod és csak a többi alkatrészt (keret, kamerák, kijelző, akku, vibra motor, hangszórók stb.) dobod piacra.
-
kisapa
senior tag
válasz
cinemazealot #1311 üzenetére
Azt a chippet mennyire bonyolult eltávolítani?
-
kisapa
senior tag
Sziasztok!Lehet butaság amit kérdezek de ehhez egyáltalán nem értek. A lényeg, van egy Samsung A51-es telefonom ami a szervíz szerint alaplap hibás mert nem tölt be az oprendszer. A kérdésem ha esetleg el adnám alkatrésznek mivel a kijelző tökéletes a rajta tárolt adatokhoz más hozzáférhet?
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Egy Samsung a51 nem kapcsol be. Előtte csinált már néhány furcsaságot, például újraindulgatott. Próbáltam a Recovery menüt előhozni ahogy itt írta valaki (számítógéphez kötve hangerő fel + bekapcs gomb egyszerre nyomva), de nem történik semmi. Valami keményebb módszer lenne, mondjuk arra gondolok hogy átflashelni usb-n keresztül. Van ilyen?
Ezt nyilván akkor működne ha valami szoftveres hiba lenne. Ha hardverhiba van akkor nem segít.Ha a telefont rádugom usb-vel a gépre akkor nem jelenik meg új hardverként. Van egy ilyen powerbankom, ha arra rádugom akkor úgy tűnik hogy a telefon töltést vesz fel (merül a bank, illetve egy picit melegszik is a telefon háta.)
Ha hardware hiba van akkor mennyire lehet komoly? Érdemes vele foglalkozni? Nyilván alaplapot nem cserélnék benne mert az túl sokba kerülne egy ilyen régi telefon.
-
panizzi
aktív tag
60 fps video megy valakinek?
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok! 1-2 hete feleségem A51-ének felső (fülnél) lévő hangszórója elnémult. Eleinte csak néha-néha, aztán véglegesen, ezért mára már csak kihangosítva vagy headsettel tud vele telefonálni. Mint kiderült, egyik kollégája, akinek szintén A51-e van (munkahelyi, céges beszerzés) pont ugyanezt kezdte el produkálni, szintén nem régóta. A neten is olvasni ilyen esetekről, ezért valószínűnek tartom, hogy széria hibával állhatunk szemben.
-
fecaga21
senior tag
Legutóbb lemerült az A51-em fullra, éjszaka rádugtam a töltőre, kikapcsolt állapotban 100%en ment töltőn míg délelőtt le nem húztam, azóta nem jön be egyáltalán, néha bejön a Samsung üdvözlőképernyő, de onnan nem megy sehova sem tovább. Nem tudjátok mi lehet a gond illetve hogy ki tudná ezt orvoslni nekem valamilyen szervíz?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A "billentyű" vagy nyomkodott kijelző hangját (szóval a pittyegést) hogyan lehet megváltoztatni? Nem a hangerőre gondolok, hanem a pittyegés típusára? Elképzelhető hogy sehogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest