- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali processzoros kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
akkor felszaladt a proci 86 fokra.
Ez teljesen abnormális. Nem tudom, hogy mi történhetett ott, ennek a procinak max kézmelegnek kéne lennie. Amit el tudok esetleg képzelni, hogy a biosa valamiért úgy van beállítva, hogy átlépheti a 6w-os keretet. Megfigyeléseim szerint körülbelül 15-20 másodpercig kell turbó módban futnia az N processzoroknak, ezt követően lehúzzák az órajelet (és vele együtt a feszültséget, fogyasztást, hőtermelést), ami nálad esetleg valamiért nem történt meg. Amit írsz, hogy játék közben 30w, valószínűleg ez az oka a nagy hőmérsékletnek, amit mértél, mert alapvetően ennek nem kellene átlépnie a 12w-ot (természetesen billentyűzettel, egérrel, rammal és ssd-vel, stbvel együtt sem) max terhelés mellett, az is arra enged engem következtetni, hogy egy hibás beállítás miatt átlépi a megengedett tdp-t a gép, de az idle fogyasztás is magas. Esetleg a memóriára (N-hez általában laptop foglalatú DDR3L-t szoktak használni, de a te alaplapodon desktop ddr4 van, ami utóbbinak nem ismerem a fogyasztását), vagy a géphez kukázott adapterre tudok gondolni (ami mondjuk 3-4w-al többet fogyaszt üresjáratban, mint kéne).
Linuxos környezetben nem készítettem érdemi képernyőképet, mert ilyen teljesítmény mellett nem láttam értelmét
Én Linuxon használom az N-es konfigomat, teljesítmény tekintetében nem volt gond, a firmware csomagok telepítése tapasztalatom szerint csak a WIFI drivereket kelti életre, de mást nem változtat meg. A linux alatti játékteljesítményéről nem tudok semmit, mert én csak munkára használom az N-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest