Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azopi74

addikt

válasz hcl #29 üzenetére

"Aha, a telefon üzletáguk akkor? Igaz, az kicsi, de ennyi erővel arra sem lenne szükségük."

Ha olyan részesedése lenne a WP-nek a telefonpiacon, mint a Windowsnak a PC és szerver piacon, akkor tényleg nem lenne rá szükségük ...

" teljesen mindegy, így kell összekapcsolni a kettőt."

Össze is van kapcsolva az IBM-nél: Ismét leírom: a System p, System z, System i marad.

Ami megy, az csak a Windows-os/Linux-os System x.

"Az elején mondtam olyat is, hogy az IBM mint brand jó név a HW piacon is, és az ilyesmit nem lehet pénzért venni. "

Vállalati szintű beszerzések esetén a logó huszadrangú, ez nem sportcipő vagy okostelefon piac.
    Nem fognak azért kevesebb System X-et venni, mert nem IBM logo lesz a szervereken, hanem Lenovo és esetleg átkeresztelik őket ThinkServer-re. Egyébként pontosan a Lenovo már egyszer bebizonyította, hogy igenis lehet ilyesmit pénzért venni, sőt a PC piacon, ahol azért van consumer piac is, ahol viszont igenis fontos a branding.

Amikor 2004-ben megvette az IBM-től a PC üzletágat, az 4-5% körüli részesedéssel épp csak benne volt az első ötben (ehhez adódott hozzá a Lenovo 2-3%-os részesedéséhez), és nem hogy csökkent volna a részesedés, töretlen növekedésnek indult, így ma már ők a piacvezetők. Természetesen nem növelték vissza a PC-piaci nyereséghányadot a korábbi mesés szintre, de nem is az volt a cél, egy Lenovo vígan elvan 10%-os átlagos marginnal is.

Új hozzászólás Aktív témák