Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Ez lesz a legújabb. Azért ilyenkor boldog vagyok, lassan másfél éve van E7200-as C2D-m és ez alapján semmi értelme váltani. Kíváncsi vagyok hány évig lesz elég ez a sebesség edit: meg a 2 mag.
-
gV
őstag
nézd meg kinek a hszre válaszoltam és rájössz h miért irtam amit
vagy akkor neki is magyarázd már el ugyaneztha nem lenne egyértelmü, nekem az nem cpuba integrálás amit lezso6 annak vél, csak 1-be tokozás, ellenben ezen nem fogok vele vitatkozni ha 1x a kép sem elég neki h belássa
-
Devid_81
félisten
Na ezekre leszek én kíváncsi de nagyon
Kicsit fura ez a hibrid megoldás. -
priti
addikt
válasz
atti_2010 #59 üzenetére
A fermiből se tudni mi lesz, mi nem lesz, az NV nem volt túl meggyőző a kamukártyával, mi is volt levágták a nyák végét?
pff
Én egyébként nem azt vitatom, hogy ez megvalósítható e, minden csak pénzkérdés én csak azt nem gondolom, hogy ez gazdaságosabb az intelnek, azaz több nyereséget jelentő termék lenne egyedül, mint amennyit hozott idáig külön a "kettő" összesen, ha meg nem akkor meg mi motiválná őket ebbe az irányba, ha meg megtartják mellette a teljes eddigi felhozatalt, akkor meg szvsz, ebből nem lesz nagy sláger, max egy plusz alternatíva, ami persze jó ha van, de minek is? költői kérdés volt.(#57) Kopi31415
Te én fogom, rajzolok egy négyzetet beleírom hogy xy server, aztán szépen alá jönnek a munkaállomások valahol lent az utolsó switch után, ha egyszer az a munka hogy egy webes felületen rámelózik az adatbázisra akkor irodai alapgép a munaállomás, szerintem minden további szőrözés, de ezen nem veszünk össze, biztos úgy van hogy van aki szerintem nem ugyanaz a két megnevezés, nekem még a kutya se mondta soha hogy ezzel bármi gondja lenne, hogy én egy seholsemmi cerkaprocis vasat munkaállomásnak hívok(#66) llax
szerintem ez a felhasználási terület egy integrált VGA-s alaplappal szerelt vasra is elmondható, de hamarosan meglátjuk mi az amit ez tud és azok nem -
llax
senior tag
Nem mindegy hol van. Már csak a memóriavezérlő elérhetősége miatt sem.
Csak egy kicsit kell csiszolni a 4500HD-n és igazi mindenes lehet (persze ahova nem kell brutális 3D/GPGPU teljesítmény). Jó irodába, "második" vagy "netezős" gépbe, de egy kis finomhangolás után HTPC-be is jó lehet.#64 gV Hasonlóan gondolom én is. Aki az teljesítmény miatt vált erre a foglalatra, annak jó a P55 video kivezetések nélkül, valószínű, hogy egy későbbi upgrade során sem integrált GPU-s procit fog venni.
-
gV
őstag
de akkor aki Lynnfieldet használ annak feleslegesen lenne 1+ monitor csati a lapján
szal jó így, akinek már van p55-je az ugyis mellévette már a Core i5/i7 procit, nem gondolnám h januárba egyből cserélne Core i5 (32nm)/i3-ra, az meg aki azt vesz tudni fogja h h55-et kell vegyen ha a int vgát használni akarja -
Oliverda
félisten
-
törölt tag
válasz
Thulcandra #60 üzenetére
miért? Egy prociba integrált gpu-t melyik jelenlegi lapból tudnál használni videojel megjelenítésére?
-
Thulcandra
senior tag
Előbb olvastam másik cikkben, hogy az AMD majd 2011-ben szeretné kidobni az ilyen procikat... erre az intel már elő is állt velük! Természetesen vegyek hozzá egy új lapot ismét, ha kiakarom használni, csodás! Nem tudom mire játszik az intel, úgy tűnik mintha valami prémium kategória akarna lenni kizárólag, mert le se megy az áruk megfizethető szintre az új termékeiknek már jön is a következő amire megint lehet szórni a pénzt.
-
atti_2010
nagyúr
Lehet hogy nem tetszik lehet hogy nekem se, de akkor is így akarják megoldani és szoftveresen intézik a renderelést valamint az 50-60 akárhány magból annyit tilt le amennyit akar így könnyebb beállítani hogy milyen szintre megy a proci, valamint valószínű hogy selejt is lesz, a Fermi is ilyesmi csak CPU nélkül.
-
törölt tag
attól, hogy te minek nevezed a terminológi még nem úgy nevezi, így gyakorlatilag ha nem definiálod miről beszélsz senki nem fogja érteni. A klienses megoldás meg nem terjed mindenhol, mert bizonyos méret alatt nem éri meg meglépni. Az meg, hogy mennyire újabban, már vagy tíz éve biztos léteznek kliens-kiszolgáló rendszerek, aztán mégsem terjedt még el. Még ott sem, ahol lehetne értelme, sőt, megszüntették teljesen. A szerintemes mondatod megint csak fantázia. Ahova kell a WS, oda azt tesznek. Ahova irodai gép kell, oda azt. mindkettőre léteznek a kliens megoldások is, azonban a gépek mint olyanok nem egy kategória.
-
darkarthur
senior tag
Nagyon kíváncsi vagyok rá én is, de az biztos, hogy ezért nem fogok váltani, még mindig.
Valószínűsítem, hogy sokan inkább AMD platformra fejlesztenek tovább, drága móka az Intel móka... -
zetorg
senior tag
pár év és integrálják az alaplapot a cpu-ba
olyan lesz, mint a régi integrál procis mercury lapok, csak egy marha nagy fém kupak lesz az egészen
-
Oliverda
félisten
Vajon P55-be pakolva majd teljesen le lehet lőni a kihasználhatatlan VGA-t vagy azért még egy kicsit fűteni fog?
-
-
priti
addikt
válasz
#06658560 #38 üzenetére
Én egy hálózatban a gépeket munkaállomásnak hívom, szerintem sokan mások is, nem értem mi ez a különbségtétel. Egy irodai hálózatban egy irodai alapgép a munkaállomás meg szerintem döntő többségében lovkosztos pécéket dobnak be mindenhol a júzereknek, ma már sokkal inkább divat a szerver-kliens alapon operáló hálózat, ahol mindenki egy szerverre dolgozik még a pénzesebb helyeken is, mert az milyen jó, hogy a monitor mellett csak egy pici doboz van, ami alig nagyobb, mint egy modem. Most újabban ez a raj már egy ideje.
Egyébként ha van két nyereséges termékem miért csináljak belőle egyet? Nekem ez nem vili.
-
priti
addikt
válasz
atti_2010 #39 üzenetére
Ennek így semmi értelme, hát pont amiatt lett mindenre külön kártya, mert így sokkal nagyobb a nyereség a hardveren és kevesebb a veszteség a garanciális cserén, egy ilyen agyonintegrált multichipnek gazdaságilag max akkor van értelme ha monopoliumot eredményez a piacon, ilyen jellegű várakozások meg nem tűnnek túl racionálisnak. Ez nekem nem kerek. Gondolj bele, egy ilyet ritkábban cserélnének, kevesebbet lehetne belőlük eladni, max ha ezáltal tudják jó hatásfokkal megoldani az újrahasznosítását a régi daraboknak a gyártásban, de túl sok itt a ha ahhoz, hogy egy befektetőt érdekeljen, ez inkább valami rövidebb távú spekuláció lesz, én nem érzem egyáltalán hogy ez kinőheti magát arra a szintre amire te gondolsz.
-
Tigerclaw
nagyúr
Valahogy nem áll össze, hogy mire jó az integrált gagyi vga ezekbe a procikba. Ha a következő atom-ba integrálnák, akkor az érteném, de erős prociba minek?
Egyébként inteles mércével mérve a "továbbfejlesztett" VGA gondolom akár +5% erőt is fog jelenteni a 4500HD-hez képest. -
TomLion
tag
Az a lényeg, hogy ha Intel procit veszel, így már tuti veszel vga-t is
(a' la Atom + Chipset), nem kérdés, hogy kié marad a legnagyobb részesedés a grafikus piacon.
Ha esetleg eltekintesz a az integrált magtól, azt pedig felárral büntetik, lásd Ci7, Ci5 9-8-7-es széria.
Qva jól ki van ez találva, nézzétek csak meg az új procik típusjelét, káosz a köbön.
Az egyéb gyártóknak meg csak a lerágott csont marad, alig van már valami mozgástér, a külön chipset biznisz meg is hal teljesen.
A P55 is egy hulladék "chipset". Odavetett koncként a sokféle foglalat köré tervezhetik az alaplapgyártók a rengeteg deszkát, kérdés, ez mennyire jó üzlet -
"Ahhoz hogy piacképes legyen valahol az nv Ion körül kellene mozogniuk, kérdés tudják-e majd."
Nem fogják elérni annak a teljesítményét.
glutamin:
"Sehol nem írták, hogy a játékosokat céloznák meg ezzel az összeállítással. Eleve 2 magos lesz csak ez a cPU."Manapság még elég kevés játék profitál a kettőnél több magból.
Straw:
"Másik lehetőség ha veszünk diszkrét VGA kártyát, és valyon fog-e úgy működni mint az atinál a hybrid CF, hogy kisebb feladatokra az integrált, a nagy dolgokra a komolyabb magot használja a rendszer. Tudom hogy állítólag fog, de ezt már sok mindenre mondták."Nem tartom valószínűnek, hogy a kettő teljesítménye összeadható legyen, de a kapcsolgatás nem elképzelhetetlen. Ebben az esetben viszont meg kellene egyezniük az ATI/AMD és NVIDIA párossal a támogatás kérdésében... elég veszett ügynek tűnik.
-
atti_2010
nagyúr
Van egy olyan érzésem hogy az AMD ezen a téren nagyon megveri az Intelt, és az ára is jóval barátibb lesz.
-
glutamin
őstag
Sehol nem írták, hogy a játékosokat céloznák meg ezzel az összeállítással. Eleve 2 magos lesz csak ez a cPU. Teljesn nyilvánvaló, hogy a belépű szintre szánják. Az árazás pedig idővel jó lesz. Egy x4500-ös alaplap is megáll 10-12e Ft körül. Ez a rendszer is nyilván olcsó lesz.
-
Straw
senior tag
-
atti_2010
nagyúr
Igen de ez csak egyfajta próba a végső elképzelés hogy később egyáltalán nem kell külső VGA még a játékokhoz sem, lesz egy 50 akárhány magos CPUGPU egybe és az csinál mindent ami lehet hogy nem hülyeség legalábbis ha megoldják az idle fogyasztást, azon felül egy integrált GPU sokkal magasabb órajelen járatható kisebb áramfelvétellel mert lecsökkennek a veszteségek, ezert került a nemvezerlő is a CPU-ba.
-
tome.jr
addikt
Kíváncsian várom, hogy milyen grafikus teljesítményük lesz ezeknek a prociknak. Ahhoz hogy piacképes legyen valahol az nv Ion körül kellene mozogniuk, kérdés tudják-e majd. De ez az új chip készlet egyenesen nevetséges/felháborító/elbaltázott. Szerintem ezzel igencsak visszafogják az amúgy sem nagyon tündöklő P55 eladásokat. Azt hozzá kell tenni, hogy a fogyasztási adatok tetszenek.
-
Straw
senior tag
Kérdés csak az hogy működésben, ez hogyan nyilvánul meg. Mert ugye ezek a GPU-k még messze nem dx11-esek és mire eljut az intel odáig hogy dx11-es apit támogató gpu-kat pakoljon a proci tokozásba addigra az ati már rég dx13-nál fog tartani és ez így megy majd az idők végezetéig
Az világos hogy nem játékra való, én nem is azt mondtam, viszont lehetnek olyan progik amiknek nem kell csúcs vga viszont dx11 meg kelleni fog.
Másik lehetőség ha veszünk diszkrét VGA kártyát, és valyon fog-e úgy működni mint az atinál a hybrid CF, hogy kisebb feladatokra az integrált, a nagy dolgokra a komolyabb magot használja a rendszer. Tudom hogy állítólag fog, de ezt már sok mindenre mondták. -
lenox
veterán
Hat nem tudom, ha ugyanazt a chipet alaplapra integralod, vagy cpu-ba tokozod, erzesem szerint az egyik amennyivel nehezebb, a masik annyival konnyebb. Raadasul a cpu-ba tokozva generacionkent csak egyszer kell kifejleszteni, nem gyartonkent kulon, tehat hamarabb megterul, ergo osszessegeben olcsobb. Raadasul az intel kaszal rajta az alaplapgyartok helyett. Szerintem ez sokkal jobb. Az intelnek...
-
priti
addikt
Nyilván ez csak ilyen idorai 2D-s történetre való GPU, nem egy erőmű játékra, de munkaállomásokat inegrált VGA-s lappal eddig is össze lehetett dobni olcsóbban és a rendszermemóriát zabáló integrált VGA szerintem minden irodai igényt kielégített, nem értem, hogy az egészet mi motiválja, végtére is ezekben nem szoktak lapot cserélni, leírják a cégek nullára aztán vesznek újat kompletten, tökmindegy a cégeknek hogy az alaplapon vagy a CPU-ban van a GPU
-
Ribi
nagyúr
Lehet elkerülte a figyelmed az a 32nm, ami sokat javít a figyasztáson.
Azért nem növekszik a figyasztás, mert egyre kisebb a tsííkszélesség.Lehet a végén a programozók is jobban járnak, hogy nem kell mind a 10 csillió féle kinfiggal számolniuk, hanem lesz 3 féle gpu a cpu-ba és annyi. Ha megírják jól akkor nem lesz gond vele. Most összeszámolni sem tudom hányféle vga van, amiknek a 70% totál felesleges. Csak szivatják a népet és összezavarják a sok számozással.
-
Peter13
senior tag
Bár már azt hiszem el lett mondva (a macska meg fel van mászva a fára, igen) hogy errefele visz a jövő útja, valaki hozzáértő pls világítsa meg sötétben bolyongó elmémet: miért olyan jó az nekünk hogy összenövesztik a GPU a CPU-val? Eddig legalább lehetett szabadon válogatni, és pl egy közép CPU+közép VGA messze értelmesebb játékra mint egy csúcs CPU+alap VGA páros (de munkára pl az utóbbi lehet hogy jobb, alkalmazástól függően). Szóval hogy fogják ezt ezentúl kezelni? Minden CPU-GPU párosítást legyártanak hogy az ezerféle igényt kielégítsék? Nem hinném....meg vicces is lenne.
Szóval pls, ha valaki birtokában van a tudásnak, ossza meg velem -
priti
addikt
Alaplapról-prociba, de nem tök mindegy hol van a GPU? Igazából hazudnék ha azt mondanám, hogy értem, a hűtés miatt
-
Ren Hoek
veterán
Ázz' belemegy P55 -be de H55 kell hozzá...(P55 ami nem is olcsó!) Elképesztő hogy hány bőrt akarnak lehúzni még az emberekről. 20K-ból kapok egy 785-ös AM3-mas lapot, HD4200-al ami szerintem leiskolázza ezt a cumót, ráadásul nem a CPU magot melegíti. Kíváncsi leszek egy H55-ös lap mennyibe fog kerülni.
Office gépnek talán elmegy, de ha 30K lesz a minimum lap akkor... felejtős
-
Straw
senior tag
-
mmdms
addikt
i5 és i3 között milyen különbségek vannak? A táblázatban csak az órajel szerepel ugye...
-
Pekkk
aktív tag
Játékra biztos nem ebből a felhozatalból fogok választani. Lesz GPU nélküli változat is ezekből a procikból?
-
lsc
nagyúr
Jó páran úgy írnak mintha kötelező lenne erre a procira cserélni mert annyival jobb . Én sem a cikkben sem máshol nem láttam hogy ez jobb mint a c2d-k vagy a Quadok /azt a 3,4-et simán ki lehet hozni a c2d procikból/, akkor meg minek ez a sírás . Intel megcsinálta, az árazást meg a teljesítményt meglátjuk ha megjelenik . Nem hiszem hogy a gamer közösséget célozták ezekkel, a grafikus mag teljesítményét csak ismeri a gyártó is . Lesz ilyen, akinek kell majd vesz, ennyi .
A cikkhez, érdekesek a fogyasztási értékek, mióta egyre több minden bekerül a prociba /memvezérlő, grafika/ egyre kevesebbet fogyaszt , igaz ebben csak két mag van.
-
Picturemaker
őstag
Gondolom a procik is jó drágák lesznek meg az új lapok is. Kettő együtt kb. 100e körül.
Szerintem ez egyszerűen nem alternatíva. -
Mikiller
aktív tag
az integrált grafikus processzort csak a hamarosan megjelenő H55-os chipkészlet fogja támogatni az FDI (Flexible Display Interface) technológiának köszönhetően.
Most akkor ehhez a H55-ös chipkészlethez új alaplapokat is fog kiadni megint minden gyártó?
-
nevo
aktív tag
remélem az i3-asok az árban is remekleni fognak
-
djyuri
őstag
Üdv
egy kicsit le vagyok maradva a technológiában...
Ez egy normál proci,ami fel van szerelve grafikai maggal is?
Bocs a láma kérdésért.
-
mephi666
nagyúr
a 2x3ghz-es athlon2-m 65w-ot eszik... nem olyan nagy szám ez a fogyasztás szerintem sem...
(oké... abban nincs integrált grafikus mag, stb...)
elég durva, hogy intelnél minden évben simán kukázni lehet a régi konfigot, amíg a másik oldalon pont a lehetőségek tárházával csábítják a vevőket...
"intel, én így nem szeretlek..."
-
L4R$()n
tag
Tetszenek ezek a fogyasztási adatok
ilyen órajelek mellett
-
Móci
addikt
Várom, nagyon érdekel, mit tud majd a cucc!
-
waterman_
aktív tag
valaki vett mostanság egy p55-ös lapot méregdrágán és ugyan bele tudja tenni a procit, csak kihasználni nem fogja tudni. ez egy mesteri terméktámogatási rendszer kedves intel.
-
B4nd1t4
tag
3,33 Ghz + Grafikus mag és megáll ~87W--nál a fogyasztás? Úgy legyen...
Már nagyon nagyon kíváncsi vakok a teljesítményére. -
P00By
nagyúr
Zsúfolt cucc lesz
Én már kíváncsian várom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Intel tervei szerint a következő év legelején kezdődhet az árusítás.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Képregény topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest