Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
A közelségérzékelővel kapcsolatban: úgy néz ki, a Google telefonnal lehet gond. Nem szoktam messengeren telefonálni, de ma kaptam egy hívást, elég hosszan, és tökéletesen működött az érzékelő, direkt tesztelgettem.
-
Voice24
őstag
Úgy döntöttem, kikapcsolom az AOD-ot, mert vele kb. kétszer olyan gyorsan merül a teló, mint nélküle. Pedig a lehető legegyszerűbb órát választottam ki, semmi csili-vili, de mégis ez van. Amúgy már szépen működött, ahogy kell, jelezte még az amúgy néma értesítéseket is kis ikonnal. Kikapcsolt AOD mellett majdnem 3 napot elmegy a teló, bekapcsolttal nincs másfél nap sem, pedig nem lógok egyfolytában rajta. De majd később még talán meggondolom magam, és visszakapcsolom.
Szerintetek a MIUI optimalizációt érdemes visszakapcsolni, vagy maradhat kikapcsolva? Mi a jobb alapból a telónak? -
scyllarus
veterán
Custom rom: [link]
Akit érdekel. Én nagy MIUI fan vagyok, engem hidegen hagy. -
doongoo
addikt
A Boldbeast recordernek szerintem mennie kell itt is (nem próbáltam, de poco F3-on pl. megy, ami szintén ugyanez a miui) [hívásrögzítés]
-
Docsa2
lelkes újonc
Szia. Valóban van valami változás az ikonoknál. Viszont nem midegyiknél. Ha ki van kapcsolva az optimalizáció a háttere némelyiknek szögletes lesz. Főleg a rendszer alkalmazásoknál. Pl. Beállítás, számológép, stb. Ezt vissza lehet állítani lekerekítettre a globális ikonanimációk menűben. Viszont vannak olyan ikonok is amiknek a háttere áttetsző lesz. Nem látszik a lekerekített háttér. Ha visszakapcsolod az optimalizációt akkor látszik a háttér. Én ennyi változásról tudok az ikonoknál. Tapasztalsz még valamit?
-
Gery1987
őstag
Szia!
A hívás minősége megfelelő a másikat tisztán hallani. A két SIM kártyás használatról nem tudok nyilatkozni csak 1 van benne. Nem EU ROM alatt lehet megoldani ahhoz meg root kell hogy feltedd. Ujjlenyomat érzékelő rendben van, WiFi rendben van, a közelség érzékelő itt sem a legjobb. Utóbbi ne tántorítson el a vásárlástól.
-
joe833
újonc
Sziasztok!
Xiaomi Redmi Note 10S ds vásárlását fontolgatom a telenornál.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, tapasztalototokra.
Telefonhívás minősége milyen?
Két sim kártya használata mellett mennyire stabil a térerő mobilnet használatánál.
Rootolás nélkül megoldható e a hívásrögzítés?
Ujjlenyomat érzékelő mennyire megbízható?
Wifi, közelségérzékelő hiba megoldódott e?
Köszönöm válaszotokat. -
-
Cyone
tag
Nálam is működik már a gmail értesítés. A gmail applikáció, email értesítés beállításainál a "Csak fontos" opció volt bekapcsolva.
Átállítottam "Mind" -re és azóta jönnek az értesítések AOD-ra is.
-
Voice24
őstag
Na, éjszaka azért dolgozott a kicsike, reggelre több értesítés is fogadott az AOD-on. Tehát úgy néz ki, mégis műxik a dolog, de hogy mi kellett a beindulásához, rejtély.
Viszont úgy látom, lesz egy dilemmám: vagy az AOD, vagy a hosszabb üzemidő között kell választanom. Legelső töltés után, még nonstop AOD nélkül majdnem 3 napot elment a teló, most, hogy ott van végig az óra, már csak 41%-on vagyok, és csak kora délután lesz meg az egy nap a töltés óta. Pedig szinte a legegyszerűbb óra számlap van kiválasztva, sima vonalak, csicsa nélkül. -
Voice24
őstag
Közben kísérletezgetek, és nem találom a logikát, az alábbiakat tapasztaltam (most a gmail appban gmail-es és telekomos emaileket kezel):
- bekapcsolt AOD mellett először nem jött semmilyen értesítés bejövő emailekről,
- kikapcsoltam az AOD-ot, így lezárt képernyő mellett gmail-es címre érkező emailt a beállított hanggal és animációval jelezte a teló, a telekomos címre érkező emailt csak animációval jelezte, hangjelzés nem volt,
- visszakapcsoltam az AOD-ot, most már jelezte aktív AOD mellett a gmail-es címre érkező levelet, de hang nélkül. A legutolsó próbálkozásomnál, amikor freemail-es címről küldtem levelet a gmail címre, aktív AOD mellett már hangjelzés és animáció is volt. Amikor az AOD jelezte az emailt, minden esetben megjelent az akksi jelzés alatt a mail ikonja is, ahogy kell.Tehát elvileg tud működni, de hogy mi alapján dönti el, melyik emailt hogyan jelzi (ha jelzi egyáltalán), nem tudom egyértelművé tenni. Mindegy, holnapig várom az emaileket és figyelem a teló reakcióit.
Bzs77: köszi, megnéztem, nálam a csak wifi nem volt bekapcsolva.
-
Bzs77
tag
-
donbig
tag
Nekem értesít a Gmail.
Értesítések és irányítóközpont--Alkalmazásértesítések--Gmail bekapcsolva
Ugyanitt---Értesítések--képernyőzár---Gmail engedélyezve
Automata adatszinkronizálás biztos be van kapcsolva mindenkinek.
Érdekes, hogy még az akkumlátorkímélő is be van kapcsolva.
Most frissen próbálva kb. 1-1,5 perc múlva villant az aod+hangjelzés a levél PC-ről történő elküldésétől számítva. (Értesítősávon is ott az ikon.) Ugye innentől kezdve nekem úgy van beállítva, hogy koppintásra ébred a képernyő, így látom a gmail ikont, hogy "esemény van".Ha van ötlet milyen beállítást nézzek meg,jelezzétek. Remélem jól értettem a problémát, ha nem bocs... -
Voice24
őstag
Nos, elkiabáltam a dolgot, a gmail sem hajlandó értesíteni a bejövő emailekről. Megy szépen és jól mutat az AOD, de szerinte csend van. Megnyitom a telót, és lőn, 2 db új email van. Fent az értesítési sávon látszik az értesítés és a gmail ikonon is a pötty, de az AOD-on nem jelzett semmit, és hangjelzés sem rémlik, pedig tényleg mindenféle értesítés engedélyezve van, rezgés és hang is. Mi lehet ezen a telón tiltva, ami miatt se a bluemail, se a gmail nem jelzi hanggal a bejövő leveleket?
Kipróbáltuk, bejövő sms-t jelzett hanggal, és egyből meg is jelent az sms ikonja az AOD-on. De bejövő emailről 4 nap alatt, amióta megvan a teló, még nem kaptam hallható értesítést, csak akkor szerzek róluk tudomást, ha kinyitom a telót. -
Voice24
őstag
Köszi mindenkinek a javaslatokat! Kikapcsoltam a MIUI optimalizációt, emellett úgy döntöttem, kipróbálom a gmail appot, ha már ott van a telón (addig soha nem használtam, a gmail címem csak a google-hoz kellett). Pc-n adtam hozzá a t-online-os fiókot, simán ment, és a telón is egyből mutatta a telekomos emaileket. Nem tudom, hogy az optimalizáció kikapcsolása volt-e az oka, vagy alapból is jól működött volna, a lényeg, hogy most jó.
Az AOD-ot pedig tesztelem, mennyire válik be folyamatos működéssel.scyllarus: nem tudom, nálam mi lehetett az oka, de én hiába próbálkoztam, nem tudtam úgy beállítani, hogy jelezzen email érkezéskor.
-
Docsa2
lelkes újonc
E-mail fogadás problémára egy gondolat. Elképzelhető, hogy a miui optimalizálás kikapcsolása erre is megoldás lehet. Egyébként én a gyári g-mailt használom gond nélkül. Ez a funkció arra szolgál, hogy a rendszer futása, az aksi kímélése érdekében korlátoz bizonyos funkciókat. Ilyen többek közt a háttérben futó alkalmazások kilövése, adat forgalom korlátozása, kijelző felbontás csökkentése, processzor teljesítmény visszafogása. Lehet, hogy az adatforgalmadat fogja vissza, vagy kikapcsolja az e-mail alkalmazásodat amikor a teló alvó módban van. Szóval szerintem csak gátolja a telefont a normális működésben. Az aksi élettartama úgyis előre meghatározott, (800-1000 töltöre rakás) tehát napi egyszeri töltéssel két és fél-három év. Szóval én úgy vagyok vele, had pörögjön az a proci ne fogja vissza magát semmi a telómon. Persze senkit nem akarok se lebeszélni, se rábeszélni semmire. Ez a magán véleményem.
-
Docsa2
lelkes újonc
Pontos adatot nem tudok róla. Néztem már korábban mennyi volt az éjszakai aksi használat, azt hiszem pár száz mAh a képernyő és android rendszer összesen. Tehát telefon inaktív állapotban. Mivel én minden nap töltöm a telót, akármennyi %-on van, engem nem zavar. Csak egy javaslat: Próbáld ki bátran, bármikor kikapcsolhatod a fejlesztői módot, vagy vissza is kapcsolhatod az optimalizálót.
-
Voice24
őstag
Köszönöm én is a leírást!
Az lenne továbbra is a kérdésem, hogy tapasztalatod alapján mennyire befolyásolja az üzemidőt az AOD jelenléte?Azt pedig mindenkitől kérdezném: milyen email applikációt ajánlatok ehhez a telóhoz, ami normálisan jelzi is az emailek érkezését? A Mi A2 Lite-on előbb évekig a mymail-t használtam, de valamiért tavaly év végén teljesen behalt, utána lecseréltem a bluemail-re. Az A2 Lite-on működött ez is, így ezt tettem fel a 10s-re is. De hiába van mindenféle értesítés engedélyezve az appban, hang, rezgés, minden is, a teló értesítési engedélyei között is ott az app, de mégsem jelzett eddig egyetlen bejövő emailt sem. Felvillanva alvó módból sem, és a fenti értesítési sávban sem. Ha konkrétan megnyitom az appot, akkor persze mutatja az új emaileket, de értesíteni mégsem hajlandó róla. Amúgy telekomos az email-cím.
-
Docsa2
lelkes újonc
Az első lépés a fejlesztő mód: beállítások/a telefonról/miui verziót kell pöckölgetni kb ötször, de kiirja, hogy még hányszor kell. Második lépés: miui-optimalizáló kikapcsolás. Vissza a beállításokba/ további beállítások/ fejlesztői beállítások/ miui optimalizáló kikapcsolás (itt rengeteg dolog van, csak óvatosan! Ami neked kell az oldal alján van!) és kész is vagy. Ezután csak személyre szabod az aod-ot, és állandóan jelzi amit beállítottál neki. Egyszer már írtam, bocs hogy ismétlem magam. Nekem csak üzenet kijelzésre kell, de van olyan opció, hogy egyéni háttérképet adhatsz hozzá. Oda egy fekete képet raktam be, gyakorlatilag nem is látszik, csak az üzenet. (Amit tudok erről innen tudom, nem akarok mások tudásával visszaélni.)
-
Docsa2
lelkes újonc
Köszi szépen! Most, hogy írod, valóban volt olyan, hogy egy-egy alkalmazást, ha elindítottam úgy tett mintha először használtam volna. Viszont ilyet frissítés után is tapasztaltam már. Mivel én p20 lite-os voltam, tudatosan, de bevállaltam egy olyan telót amin nincs led. Hát most tudatosan bevállaltam a folyamatos AOD-ot is. Egyelőre nem bántam meg. Sok mókolást nem látok a fejlesztői funkció bekapcsolásával. Minden teló tudja élből szerinem. Csak aztán okosan kapcsolgatni az így elérhető opciókat.
-
Voice24
őstag
Keresgélés közben olyasmiket olvastam, hogy az optimalizáció kikapcsolása bizonyos fájlfeltöltéseket megakadályoz, illetve az alkalmazás engedélyeknél is újból meg kell adni mindet. De azt is írták talán valamelyik Xiaomi teló topikjában, hogy egy MIUI frissítés után már ahhoz is ügyeskedni kell, hogy egyáltalán eljuss oda, hogy ki tudd kapcsolni ezt az optimalizációt.
-
Docsa2
lelkes újonc
Sziasztok! Akiknek gondjuk van a 10mp-es AOD funkcióval: Van olyan beállítás, hogy állandóan mutassa az órát, üzeneteket, stb. Pont ebben a fórumban írták le, igaz kicsit régebben. Én is így tudtam beállítani.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy alapból mennyi üres hely van a 64GB-os változaton? A rendszer mennyit vesz le belőle? -
Voice24
őstag
Nos, kicsit utánaolvasgattam, és kiderült, a Xiaomi sara, hogy ennyire elszúrta az AOD lényegét. Nem csak ennél a típusnál, hanem több amoled-es Xiaominál is írják ezt a 10 másodperces korlátot, amivel lényegében teljesen értelmét veszti az AOD. Mi szükség lehet vajon arra, hogy kijelző-lekapcsolás után még 10 másodpercig lássam az órát?
Írnak rá mókolós megoldást, a MIUI optimalizációt kellene kikapcsolni valamelyik menü mélyén, de az meg más kavarokat okozna a működésben. Szóval felejtős ez az opció, én ki is kapcsoltam az AOD-ot, mert amire kitalálták, arra használhatatlan ezzel a 10 mp-es korlátozással - by Xiaomi. -
Harkovz
aktív tag
válasz
PietPunto #341 üzenetére
Hello.Mi is most vettünk két ilyen telót a feleségemmel,én is ezt akarnám normálisan megoldani a led hiányát.Én nem is értem miért spórolják ezt ki,vagy miért nem oldják meg,egyszerűen kéne egy pont ami villog a kijelzőn mikor van valami és kész.Bonyolítani sem kéne,a kijelzővel is meg lehetne oldani ha már amoled.Villogjon egy ponton különböző színekben és kész.Ennyi.Érthetetlen.
-
GEPESZ66
veterán
A barátnőm telefonjára szeretném felrakni az Idékép-et.
Hogyan tudom beállítani, hogy a gyári időjárás app ne frissítsen automatikusan? -
Voice24
őstag
Pont ezt szeretném részletesebben megismerni, hogy mikor és mit tud jelezni az AOD. Mert ha csak annyit, hogy koppintásra, vagy közvetlenül a lezárás után egy animáció keretében mutatja pár másodpercig az időt és a töltöttséget, akkor az kb. halottnak a csók. Ha már oda kell nyúlnom a telefonhoz, hogy aktivizáljam az AOD-ot, akkor annyit erővel már a gombot is meg tudom nyomni, és AOD nélkül is látom az órát meg minden mást, az értesítéseket is. A neve az opciónak azt jelenti: mindig a kijelzőn. Hogyha itt nem lehet beállítani az állandó jelenlétet, vagy hogy értesítés esetén megjelenjen és ott is maradjon, akkor nagy humbuk az egész. Az értesítési leddel legalább láttam a telefonhoz való hozzányúlás nélkül is, ha hívásom, sms-em vagy emailem érkezett.
Tehát akkor konkrétabban kérdezek: ennél a telefonnál az AOD-ot be lehet állítani úgy, hogy amennyiben elmulasztott hívásom, bejövő sms-em vagy emailem van, akkor méltóztasson ezt a kijelzőn felém jelezni? Mert ha csak konkrétan felébresztve, hozzányúlva tudja ezt jelezni, vagy ha kizárólag az órát és a töltöttséget tudja mutatni, akkor valamit nagyon elszúrhattak ezzel a "Mindig a kijelzőn" opcióval. -
PietPunto
tag
Sziasztok!
Adott egy Redmi Note 10S, szeretném beállítani hogy az Always-on display folyamatosan aktív és/vagy paraméterezhető legyen. Lezárás után csak 10-15 másodpercig működik, utána teljesen kikapcsol a kijelző. Az AoD beállításait már átnéztem, ami feltűnt hogy az opciók között nem szerepel az elemek megjelenítése funkció (ellentétben az én Mi9 Lite-omnál).
Az lenne a kérdésem hogy ezt külön máshol találom, vagy én vagyok a béna!?
A tanácsokat előre is köszönöm.
-
tibaimp
nagyúr
Pont azért nem kell jelzőfény, mert van AOD, ami alapból mutatja az órát és a töltöttséget. Van külön menüje és beállítási opciója a Beállítások menü alatt. Beállítások -->Always-on display funkció és Képernyőzár alatt.
Értesítési hatás alatt tudod megadni, hogy mit tegyen a kijelző, mikor értesít téged, nálam ez a Csillagfény animáció.
Kb ennyi az AOD beállítása.
Annyi van még, ha rákoppintasz 2x a kijelzőre, akkor feléled az AOD és mutatja az időt és a töltöttséget, majd megint elalszik.Én ennyit állítottam és használok, ezek így jól működnek nálam.
-
Voice24
őstag
Hali!
Új vagyok a topikban, a mai napon lettem (remélhetőleg boldog) tulajdonosa egy ilyen kütyünek, egy Mi A2 Lite-ról váltottam 3 év után.
Látom, oliwire fórumtárs emlegette az allways on display funkciót, a felvillanó értesítéseket, nekem is ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, megszoktam már az értesítési ledet. Tehát az lenne a kérésem, hogy valaki le tudná írni röviden, de a lényeget tartalmazóan az AOD beállítási lehetőségeit, esetleges apró trükkjeit? Nyilván alap az óra, az akksi, nekem fontos lenne az elmulasztott hívás, bejövő sms és email jelzése, meg ugye hogy hogyan és meddig jelezze ezeket. Köszönöm előre is! -
oliwire
őstag
Sziasztok!
Páromnak a Note 10S-e azt kezdte el csinálni, hogy ameddig nincs megnézve az értesítés, addig fel-fel villan az Always on Displayes értesítő (pulzus), egész éjszakán át akár. Ez természetes? Ki lehet kapcsolni? Még a ne zavarjanak mód meg az éjszakai üzemmód miatti értesítés miatt is felvillan.
Mi lehet a gond? -
tibaimp
nagyúr
válasz
Cpt. Flint #330 üzenetére
Jogos! Pedig jó dolog az okos tok, mert én pl. a Honor-ral a tokon keresztül simán fel tudtam venni a hívást, láttam az órát, stb.
Direkt nézegettem, én sem találtam ebben a telefonban ilyen opciót.
Attól persze lehet én voltam figyelmetlen. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Cpt. Flint #328 üzenetére
A Honor 8-nál is volt ilyen.
-
Cpt. Flint
tag
Sziasztok! Ezen a telón nincs okostok mód? Vettem hozzá smart tokot, de kinyitásra/becsukásra nem xsinál semmit, 3s a beállításokbanbsemntalálok erre semmit. (MI 8-nál ez kül9n bekapcsolható opció).
-
ChRiS_RS
aktív tag
-
-
LadaLord
aktív tag
Inkább adnák már ki a 13at.
-
Sakira
tag
12.5.15-ös frissítés érkezett a telefonra.
-
tibaimp
nagyúr
Hangalapú hívás van a telóban? Vagy valami app rá?
-
Docsa2
lelkes újonc
Sziasztok! Hála nektek tovább tudtam faragni a telómat. Nem egyszerű, hogy hozza a p20 lite elvárásokat. Amiért ide keveredtem, az a közelség érzékelő gond volt. Aztán megoldottátok nekem az üzenetek állandó kijelzését is.
Nagyok vagytok! Talán csak annyit azoknak akiket zavar, hogy állandóan világít az óra: Én egy fekete háttérképet raktam be, csak az üzenet kijelzés opció van bekapcsolva.
-
Nozy82
tag
Sziasztok!
Azt tudja valaki,hogy tudnám megnézni mi meríti az akkumulátort? Elmúlt pár napban alig használom a telót mégis egy nap alatt lemerül.
Tegnap este 92%-ról reggelre 28% merült. Akkumulátornál az van, hogy az Android rendszer meríti legjobban, de vajon mi pontosan? -
United7078
csendes tag
Na ezt is sikerült megtalálni.Ha ranyomok a számra a hívásnál eleve írja,hogy tiltott.És ott van,hogy tiltás feloldása.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Olyan gondom lenne a rendszerrel nem találom benne a Hívástiltó funkciót, hiába írom be a keresőbe tiltólista csak a bluetooth tiltási funkciót dobja be, viszont ha ismeretlen hív akkor előjön a funkció
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!