Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
640x480-ban, egy darab fényforrással egész baráti sebességet produkál. Kíváncsi vagyok hogy ehhez mennyi energiát emésztett fel.
A "bővítő kártya" elég rosszul hangzik így elsőre, persze ha elég erős akkor jöhet
-
arn
félisten
mire elterjed, ennek szvsz a hpc piacon lesz szerepe, ott meg kevesbe szamit az, hogy milyen szabvany van mogotte.
-
Jól hangzik, csak nehogy ezt is megvegye az nvidia és kinyírja, mint anno a 3dfx-et és a phisx-et.
szerk: Tudom, hogy elvileg nem úgy megy, hogy gyere cipó bekaplak, de láttunk már ilyet korábban is...
-
Pikari
addikt
Csak a tisztán látás végett.
Az imgtec nem egy amcsi cég, tele vannak pénzzel (mint ahogy linkeltem is), a dolog erősen kötődik az ARMhoz, az Applehez, és sokkal jelentősebb annál, hogy csak úgy fel tudja vásárolni akárki (még az intel se hiszem, hogy el tudná intézni, az intel is csak licenszeli az imgtec implementációit néhány cpuba integrált grafikus vezérlőjéhez). Az imgtec gpuk az egyik legjobb, legelterjedtebb mobil implementációk, amiket a piac nagy része licenszel, és amikkel még az nvidia se bírja felvenni a versenyt.
Tehát ez nem úgy megy, hogy jajaj az imgtec pici (mert nagy), meg hogy jaj jaj kezdők (mert nem azok), vagy hogy ez meg az jön és felvásárolja (mert még ha valakinek véletlenül lenne rá pénze, akkor is közbelépne az ARM vagy valamelyik ingyenélő európai hatóság).
Ha ray tracert akarnak csinálni, nyilvánvalóan tudják, hogy mit csinálnak.
Én is próbálkoztam már ray tracer hardver előállításával ismerősökkel. Csak sajnos akkora lett, mint egy fél szekrény, és még úgyis tized akkora teljesítményt hozott mint amekkora a cél volt, így ebbéli próbálkozásainkat feladtuk
Az övék ennél nyilván kisebb lesz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Imagination Technologiest nem olyan könnyű felvásárolni, ugyanis az Apple elővásárlási joggal rendelkezik. Ha bármelyik cég tesz egy ajánlatot, akkor az Apple is leteheti az asztalra ugyanazt az ajánlatot, és ekkor az almásokhoz kerül a vállalat. Ezért nem vette még meg a céget az Intel, mert az Apple úgyis elviszi előlük.
Az Imagination Technologies helyzetével egyébként mindenki boldog. A vállalat tervezgeti az IP-ket, amelyeket bárki licencelhet (Apple, Intel, TI, Sony, stb.). Még az AMD is, csak ők nem akarják, mert jóval fejlettebbek a Radeonok. -
Balazs_
senior tag
Habár az AMD nem áll jó helyzetben pénzügyileg, de miért nem veszi meg a céget? Beléphetne az okostelefon/tablet 'versenybe' a PowerVR SGX-es cuccokkal + megkapná ezt a ray-tracinges cumót, s ha rárakná ezt integráltan a kártyáira még talán jól is járhatna. Nem?
-
Male
nagyúr
Kinek? (Amúgy amiket írtam, azok wiki adatok.)
...de tessék, hogy piaci érték is legyen: Forbes Top 2000, 2011. Áprilisi adatok:
Intel - 114.5
nVidia - 10.5
AMD - 5.9
ImgTec - a listára sem jutott fel(milliárd dollárok az értékek)
Szóval az ImgTec az kicsi ezekhez képest.
-
mikej95
aktív tag
Én azt sem tom mire jó egy ilyen.
-
Srodney
senior tag
régen is volt egy ilyen terv a vga gyorsítására,amikor bejött az x16 pci-ex és váltotta az agp-t,akkor terveztek egy kártyát ami megnöveli a 8x-os agp-t így nem lesz nagy a lemaradása a pcixhez...szerintem veszett ügy az ilyen kártyák tervezgetése...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #4 üzenetére
Konzumer piacon. A professzionális felhasználók valószínűleg nem fogják kidobálni a FirePro/Quadro kártyáikat, hogy Llano-ra váltsanak...
-
Pikari
addikt
megfelelően rafinált húzás lenne, ha a gpu mellé feldobnának egy raytracer chipet a drágább kártyákra
-
Yutani
nagyúr
Ez egy speciális és ráadásul nagyon erőforrásigényes terület, amelyet nem is lehet összevetni a VGA kártyák piacával. Valamint nem lehet összehasonlítani a fizikai gyorsítók piacával sem.
Ez a hardver ha beváltja a hozzá fűzött ígéreteket, nagyon népszerű lehet a profi réjtrészerek között. Sőt lehet, hogy ez lesz az alapja a jövőbeli RT alapú játékoknak is.
-
ftc
nagyúr
Csak ne hadjak veszni mint anno a Kyro terméküket
-
GIJoe
addikt
Sosem váltak be igazán a spec gyorsító kártyák, vagy max beépültek lásd: Nvidia fizika
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az előzetes adatok szerint a PowerVR RTX sorozat a CausticTwo jelzésű termék terveire épül.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest