- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- OLED TV topic
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
Nem tudom, mi az az MPD, de most gáz van. USB-ről bootoltam többször is egy Tiny Core-al, ment UTP-n a net. Aztán egyszer bootolás közben kikapcsolt...azóta nem lehet bekapcsolni. Másik táppal is próbáltam, nem táp baj van. Először még megcsinálta a táp ráadásakor amit eddig, egy pár másodpercre világított a bekapcs gomb körül majd ki. Ez után lehetett indítani. Most már ezt sem csinálja, vége...
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
Szia!
Köszi. Ez a kép biztató, ha jól értelmezem. Ha az alaptudás úgy általánosságban kell pl. windows hálózat, akkor azzal nincs baj, ha Linux, akkor baj van.
Viszont ezek szerint elég lehetne 1GB is bele? Ahogy lesz egy kis időm rá, lehet, hogy elsőre megnézem XP/Serviio-val, aztán majd próbálkozom a többivel. Csak lássak már belőle valamit... -
Inhouse
őstag
Ez is a kiszemeltek között van, csak hát 0 linux tudásom van. Valahogy úgy képzeltem, hogy van egy ISO amivel bebootol, aztán egy-két alap beállítás GUI-val, majd elérés http-vel másik gépről és ott beállítom, majd használom...
4GB sosem lesz benne, mert csak 1 foglalat van és 2GB max.
-
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Nem épp málna, de a cél ugyanaz, láttam mások is hűtlenkedtek kicsit...
Szert tettem a bolhán egy HP t5440 miniPC-re, otthonra csinálnék belőle DLNA szervert. Most még csak 512MB RAM van benne (1GB-ot máris tudok bele rakni, de lehet kapna 2GB-ot ha kell), meg kell még egy 2,5"->3,5" IDE átalakító, vagy USB-s külső HDD-t kap. Amúgy 1GHz a proci, 6db USB 2.0, 100MBit ethernet. Milyen megoldást ajánlotok? Csak belső hálón menne a TV-re a média. Nézegettem a Linux megoldásokat, nem tudom, melyik lenne jó, ha egyáltalán menne rajta. Arra is gondoltam, elsőre felpakolok rá egy XP-t, hátha megeszi és megnézem, hogy Serviio-val megy-e?
Néztem, hogy a DLNA-t tudó NAS-okban is 800MHz-1,2GHz processzorok vannak és akár 128-256MB RAM-al elmennek. A málnát nem is néztem még, hogy mit tud, de tippelem, hogy hasonló paraméterekkel rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- BestBuy ruhás topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Trollok komolyan
- CPU léghűtés kibeszélő
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 5 5600 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IGZO érintő i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-10400F - RTX 3060 12GB - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Pc kompletten
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest