Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • jerry311

  veterán

  Erős állítás ez, talán túl erős is.
  R4-em volt, most R6 van.
  Kn. ugyanazt tudja mindkettő, ami bénább és ezzel kevésbé megbízható az oldalfali gyorszár. Inkább lenne rajta két csavar. :U

  https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

 • #65675776

  törölt tag

  Továbbra is a tré 0,6 mm-es papírból gyárt mindent a Fractal? Számomra masszív csalódás emiatt a Define S. Nyeklik minden létező irányba, kisebb terheléstől is széthajlanak a lemezek. Ráadásul a mai napig nem sikerült megtanulniuk menetet vágni. Meg a műanyagok minősége is elég bazári.

  [ Szerkesztve ]

 • DraXoN

  addikt

  Ez a type-c panel eddig ha jól tudom külön volt megvehető, akkor mostantól alapból a csomag része.. Jó az...

  Jó dolog, hogy minden alkatrész kapható külön a házaikhoz a saját webshopjukban.

  Nem rég szereztem be egy R5öst, nekem tetszik.. valahol "középtájon" vannak a házaik az olcsó vékony gagyik és a nagyon drága, nagyon prémium(?) termékek között... Talán árban is középtájon vannak, bár inkább kicsit felfelé igazodva...

  relatív okos megoldások vannak bennük, bár vannak "buta" olcsósítások, a lemez vastagság tényleg lehetne kicsit vastagabb, bár nem ugrálni kell rajtuk, az R5 nem rezonál, bár annak vannak hangcsillapításai.

  Szerintem jók a házaik, erősen ajánlhatóak, csak csavarokat nem kell megtépni (bár azt számítógépben egyébként se). Ha a design tetszik, árba belefér és méretben is megfelel, akkor érdemes elgondolkodni rajtuk.

  [ Szerkesztve ]

  The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

 • Dragon3000

  őstag

  Ilyen gondokat nem tapasztaltam at R4-mel, pedig már jó ideje megvan, sőt sokszor van rápakolva és nem nyeklik, nem hajlik és a menetekkel se volt még gondom.

 • Joz76

  tag

  r4-em van, nagyon szeretem. ha mér nagyon fájni fog az usb-c hiánya, akkor valszeg erre lesz a csere, bár alaplapot még normális áron nem láttam, amin lett volna hozzá csati, de majd biztos lesz.

 • #65675776

  törölt tag

  Amikor egy kézicsavar ki és betekeréséhez is csavarhúzó kell, akkor ott igen komoly gondok vannak. Nem is egy Fractal háznál tapasztaltam már ezt.

  A lemez meg vékony. Mikor szereltem, csak úgy hajladozott minden irányba. És akkor elméletileg el kellene bírnia a tetőnek akár egy 420-as radiátort is, ami ventilátorokkal együtt testvérek között is legalább 2 kg. A frontlemez így is láthatóan meghajlik a 360-as vékony radiátortól. Pedig az alig több 1,5 kg-nál. Mi lenne ha egy 60 mm vastag radiátort szerelnék oda? És akkor oldalra még megy majd a pumpa és a tartály, szintén vagy 1,5 kg.

  A vékony lemez nem lenne éppen baj, de semmiféle merevítése nincs, mégcsak bordák formájában sem.

 • Piftuka

  addikt

  Elszomorít, amit írsz! :(

  Évek óta "szemezek" a Fractal Design házakkal, pusztán azért, mert gyakorlatilag az egyetlen gyártó, amely ezeket a letisztult, fekete, rendkívül konzervatív külsőket használja a számítógép házainál.

  És valahogyan itt a fórumon még soha senki nem írta le mindezeket a problémákat, amelyeket most felvázoltál...

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • DraXoN

  addikt

  Jó hát, nem egy lianli ház vastagságban, de árban se ott van. Corsairt tudom, hogy alsó kategóriában az is ilyen vékony, nagyobban azok pl. vastagabbak? Vagy kik csinálnak vastagabb házakat?

  The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

 • #52588800

  törölt tag

  Mert az az R széria. Vannak akik azt hiszik, hogy minden széria egyforma. R3 volt nekem anno, még 1 gépet lazán elbírt a tetején, heteket is állt rajta. Azóta vettem egy "papír" Focus G -t, egész egyszerűen azért, mert a másikat még megemelni is alig bírtam, ha mozgatni kellett :DDD

 • Balika911

  nagyúr

  Évekkel ezelőtt használtam Lian Li házakat, de azok is vékony lemezből készültek. Nem is baj ez, ha átgondoltan le vannak merevítve. (Fractalból csak Node 605-öm volt, a Lian Li-khoz képest az egy tank.)

 • Tomkaa

  tag

  mondjuk azok a Lian Li házak meg úgy néznek ki mint a 90-es évek szerverei a Minolta székházból....
  Nem tudom mit eszik azokon a házakon sok ember, vagy a szakma...... főleg ha most azt írjátok vékony is. Eddig legalább azt hallottam róla hogy az anyagot beleteszik mégha csúnya is.
  Egy NZXT vagy be Quite ezek szerint még mindig sokkla jobb választás náluk is.

 • DraXoN

  addikt

  már lian li is vékony?
  Úgy 10 éve volt egyhez szerencsém, az valami monstrum volt, üresben is vagy 15 kiló... (haver gépét építettük át "modernizáltuk" akkoriban). Fogalmam sincs már melyik modelljük volt (jó nagy a földtől kb. az asztallapig felért).. Azóta már más háza van, kellett neki usb3.

  Egyébként define R5 is amim van, oldallap nélkül, főleg ha a merevlemez kereteket is kiszedem "nyeklik" kicsit. De szerintem a legtöbb ház ilyen. De hiába volna vastagabb lemezből, akkor is ilyen maradna (ha mindenütt egységesen vastagabb lemezre állnának át). Bár nem tudom eldönteni, hogy "rugalmas" kicsit a keret segít vagy inkább rosszabbá teszi az esetleges rezonancia elvezetést.

  The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

 • Balika911

  nagyúr

  Nekem a CM Stacker után Lian Li PC-A71-em, majd PC-A05-öm volt. A mostaniak nem tetszenek, már a PC-C60 helyett is inkább a Node 605-öt választottam.

  (#12) Tomkaa: Az be quiet!

  [ Szerkesztve ]

 • belaur

  tag

  Szerintem azért annyira nem rossz a helyzet, mint ahogy a kolléga írja. Nyugodtan megveheted bármelyik verziót...

 • joysefke

  veterán

  És valahogyan itt a fórumon még soha senki nem írta le mindezeket a problémákat, amelyeket most felvázoltál...

  Hát én sem fogom, mert nekem pozitív tapasztalataim vannak. Nem ismerem azt a modellt amivel ezeket a negatív tapasztalatokat szerezte, de hogy abból nem lehet az összes modellre vagy akár a modellek nagy részére illetve a fő vonalukra az R-szériára következtetni az teljesen biztos.

  már ott kezdődik, hogy ami a cikkben van az is, meg úgy álltalában az R széria illetve még az én DefineMinim is dög nehéz házak, és garantáltan nem 0,6mm-es lemezvastagsággal készültek. Még a Define Minik sem. Azt hiszem ott 0,8mm a lemezvastagság, legalábbis a legutóbbi PH teszten azt írták. De mondom, 10+ Kg-os masszív házak ezek.

  Nekem egy régebbi hangtompított Design Define Mini házam van (már az USB3-as)
  Én erős ember vagyok, de én sem szeretem cipelni a telerakott dobozt. Masszív, nem nyeklik sehogyan. A kézicsavarokhoz pedig még nem kellett nekem csavarhúzó, pedig szétszedtem 1-2x. Volt vele hiba (venti szitája elvetemedett és beleért a ventibe, de ezt garanciaidőn túl cserélte a gyártó ingyen)

  Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a vétellel és hosszú évekkel később is minden alkalommal örömmel nézek a gépemre.

  Nézd meg valahol a konkrét kiszemelt típust vagy nézz róla valami YT unboxing videót.

  [ Szerkesztve ]

 • h-yle

  őstag

  Coarsair 400C-m van. Egy szarhalom. Konkrétan nem lehet értelmesen leszedni a frontpanelt, emiatt kb. 1 éve letörtem a picsába mert felidegesített, hogy csavarhúzóval kellett matatni a gép mindkét (!) oldalán egy porszűrő levételhez. oldallap is tessék lássék illeszkedik, a hangszigetelés meg egy vicc. Barátnőm CM Silencio 650 háza sokkal korrektebb, mondjuk az anno asszem többe is került.

  Köv. házam sztem valami NZXT, vagy korrektebb CM lesz. Viszont egy biztos, 20k-ért nincs minőség sajnos. :(

  Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

 • #65675776

  törölt tag

  A merevség ott kezdődne, hogy van egy merevített vázszerkezet, és azon a lemezek. Lásd pl a Chieftec Scorpio/Dragon-t (a régit). 1,5 mm vastag váz és merevítők, 1 mm-es lemezek. Na az valóban tank volt, még a nagytorony sem csavarodott, hajlott semerre sem, pedig az oldalarányai nem erre engedtek következtetni. Az alkalmazott műanyagok is messze jobb minőségűek voltak. A közepes változat volt 12,5 kg üresen. Ránézésre nem több, mint az R6, csak nem mindegy hogyan van az anyag elrendezve benne. (Egyébként meg mai értelemben már az is kétkamrás volt, ahogy az összes Dragon, plusz moduláris felépítésű.) Ismerősömnél volt szerencsém R5-höz. Üresen csavarodik, kb az alaplap merevíti ki valamennyire. A Dragon-t üresen sem tudod megcsavarni. A két kamrát elválasztó C-profilok megteszik a hatásukat merevség szempontjából. Volt/van valódi funkciójuk, nem csak esztétikai, mint a mostani lemezburkolatoknak. Plusz az olyan okos megoldások, mint a rezgéscsillapított, csavarmentes ventilátorkeretek.

  Akinek volt Dragon-ja vagy Scorpio-ja, az csak röhög a mai házak szilárdságán. Azokban semmi nem hajlott el a beépített dolgok súlya miatt. A Define S-ben viszont igen, kb minden deformálódik ha rögzítesz rá valamit. A tálca mögötti meghajtótálcák egyébként megintcsak feszítik, deformálják a tálcát. Az SSD-t úgy kellett izomból a helyére feszíteni pl, de a vinyótálcák sem éppen könnyedén mentek a helyükre. A csavarok meg mint írtam nem egy háznál voltak ilyenek. Ha valaki nagyon akarja, akkor megkeresheti egy régebbi hsz-om, ahol egy Core 1000-rel kapcsolatban írtam le ugyanezt. Akkor elfogadtam valamennyire, hogy azért, mert az alsókategória, de mint kiderült mindegyikben az. A Define széria a Fractal-nál a csúcs (mind), de még itt sem sikerült rendesen megcsinálni. Legalább már valamennyire lesorjázzák a lemezek széleit.

  Ventilátort viszont még mindig nem képesek egy legalább épkézláb darabot rakni a házaikba.

 • DraXoN

  addikt

  Tény.. üresen volt némi "nyeklése" R5nek.. én is észrevettem...
  De "korához képest" masszív azon az áron amennyiért adják manapság... ez egy "sajnos" pont, de örömmel fogadom azon házak listáját amik nem ilyenek... (anno régi 2000 elején vett Codegen 8011 házam sok mai háznál stabilabb, 1mm-es oldallemezek, és ugyan 1mm-es váz is, de az meghajlítottan a szélein, így kb duplájának számít.. az is eléggé nehéz darab)

  De hát tudjuk, a régiekben mindig több volt az anyag, a mai autók is már csak "műanyagok" nem fém és króm mint a 60-as évekbeliek... (ha van is rajtuk króm még az is műanyagon van, nem fémen).
  Ásványvizes üvegek palackjai is időről-időre vékonyabbá vállnak.. mikor megfogod az újat "huh de vékony" érzésed lesz, és hogy ennél vékonyabb már "zacskó" lenne... de eltelik pár év és jön a még vékonyabb de még palack "üveges" víz...

  Kíváncsi vagyok mi lesz 30 év múlva... majd lesznek "zacskós" házak? Vagy olyanok ami csak keret, és egy bőr/műanyag/vászon van ráfeszítve (mint egy velorex)? ... (wow .. most eszembe jutott, ez jó modding kiindulási alap egy modding showra :D )

  The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

 • Dragon3000

  őstag

  Csak azt felejted el, hogy a Fractal alaplaptálca részének az 1/3da ki van szedve, hogy ne kelljen az alaplapot is kiszedni egy normális procihűtő leszerelésénél. Na meg az általad említett házak nagyobbak és elviekben vastagabb lemezekből készült és mégsem nehezebb a Fractal megoldásánál az R4 üresen 12,3kg. Csavarok nálam egyedül a vga esetén kell használni a csavarhúzót, de ott is csak azért mert a vga rálóg kb 2cm-t és nem fér oda a kezem normálisan, az összes többi csavart ki tudom tekerni kézzel, ki van szedve a középső hdd keret, ami által elég sokat veszít a stabilitásából, de így sem csavarodik meg a ház. Ventilátor a gyári 2db 14cm-es ventilátor meg a többi is le van szabályozva 5V-ra és nincs hangja a gépnek és nem is melegszik túl, aludni is lehet mellette, nincs benne hdd, ami kerregne, hdd-k a nasban vannak az meg a konyhában. Csak a Te kedvedért megnéztem, ráültem a házra a 82kilómmal és egy hang nélkül elviselte, így nem tudom mit vársz még egy ilyen háztól.

 • ledgeri

  veterán

  Arc Mini r2 is olyan, itt csücsül :))

  Nekem meg a garival kapcsolatban annyi tapasztalatom van, hogy amikor néztem akkor mindenhol olyan USB 3.0 kábel volt benne, amiek a végén volt egy USB2.0 toldalék is.

  Amikor megvettem ebben nem volt. Írtam nekik, hogy "mégis mikor került ki" - csak kiváncsiságból.
  Leírta mikor, kért egy sorozatszámot, kért egy címet, és küldte is! -jól esett...

  anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

 • DraXoN

  addikt

  egyértelmű mit várnánk el...
  ha a gépházra ráhajtana egy tank a lánctalpával, akkor az utóbbiból törjön ki egy darab, a gépház esetében meg a fényezés se karcolódjon már meg...

  ennyi, nem hiszem, hogy ezt olyan nehéz lenne megcsinálni, csak spórolnak a gyártók...

  ... oké-oké tudom .. fáradt vagyok, megyek aludni :) ...

  The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

 • #65675776

  törölt tag

  Nem felejtek el semmit.

  -A kivágás önmagában nem jelent semmit. Már csak azzal duplájára lehetne növelni az alaplaptálca merevségét, hogy az ablak szélét 1,5-2 mm szélességben visszaperemeznék! Ezzel még a tömör síklemez verziónál is merevebb lenne, miközben összességében kevesebb anyag lenne benne. Ésszel elhelyezett bordákkal ez tovább növelhető. Szerencsétlem AKM tokja 1 mm-es lemezből van préselve, megfelelő bordázattal. Mégis elviseli mindenféle gond nélkül akár a sorozatlövés dinamikus terhelését is, miközben ~1 kg-mal könnyebb, mint az AK tömör fémből mart tokja. És még merevebb is. Az anyag mennyisége önmagában nem jelent semmit, a kialakítás sokkal fontosabb tényező.

  -Nem nagyobbak az említett Chieftec házak. A DX-01 203x522x473 méretekkel van megáldva, azaz a térfogata 50,12 l. A Define S 233x451x520 méretekkel bír, ebből a térfogata 54,64 l. Ergo a nevezett Chieftec ház 9%-kal kisebb! Ehhez tartozik azonos tömeg. A Chieftec mérnökei jobb munkát végeztek a ház merevítése során. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy van két kivehető vinyókeret, három kivehető ventilátorkeret, egy kivehető bővítőkártyavezető, és egy 4 férőhelyes 5,25"-es meghajtókeret, akkor a különbség még drámaibb. Ha ezeket mind kiszeded (a nagymeghajtók keretét mondjuk le kell fúrni), a ház merevsége még mindig megmarad, ugyanis egyik sem része a teherviselő váznak. Viszont így a ház tömege 8 kg-ra csökken. És még mindig messze merevebb lesz, mint a Define S, vagy bármelyik R. Az R6 egyébként 58,83 l térfogatú, tehát 17%-kal nagyobb, mint a DX-01. Ehhez tartozik hasonló tömeg, de ha a vázat nézzük, akkor meg eleve jóval nagyobb tömeg. A DA-01, ami a nagytorony, 64,55 l-es, ez már valóban nagyobb térfogató, a tömege viszont 15 kg a két vinyókerettel, a ventilátorkeretekkel, a kártyavezetővel és a 7 helyes nagymeghajtókerettel. Ezek nélkül 10,5 kg a tömege, és továbbra is messze stabilabb, mint bármelyik Fractal ház. Pedig az oldalarányai ennek egyáltalán nem kedveznek. A többlet tömeg pedig a felsorolt plusz belső alkatrészekből adódik. Maguknak a házaknak a váza fajlagosan kisebb tömegű, mint a Fractaloké.

  A Fractal házak esetén az alapvető probléma, hogy nincs egy teherviselő váz, a merevséget a beszerelt alkatrészek adják. A probléma csak az, hogy ezért a ház átadja a feszültséget a beszerelt alkatrészeknek, amelyeket viszont nem úgy terveztek, hogy a házat merevítsék. Főleg igaz ez az alaplapra. Sajnálatos módon az alaplaptálca merevségét döntő részben maga az alaplap adja, ami a fordítva ülünk a lovon tipikus esete.

  Csak ránehezedtem a Define S tetejére (65 kg vagyok), már attól meghajlott. Szerencsére csak rugalmasan, szóval visszanyerte az eredeti alakját. Meg meg is ijedtem kicsit, szóval nem tehénkedtem tovább rajta.

  De összefoglalva a lényeget: ugyanebből a tömegből ésszerűbb kialakítással sokkal merevebb, strapabíróbb konstrukció is készíthető. És mégcsak a felhasználási rugalmasságot sem kell feláldozni.

 • Tomassy00

  senior tag

  Nemtudom ti hogy vagytok vele de ülni én széken szoktam, nem számítógép házon :R

 • joysefke

  veterán

  Vidéken vagyok ezért nem tudom megnézni, hogy az én Define Minimben hogyan van az alaplapi tálca illetve kb milyen vastag az anyag. Ha meg tudnám nézni az akkor sem segítene a Te másik modellel szerzett tapasztalataidon illetve nem feltétlenül lenne releváns az itt felbukkant usernek, aki egy harmadik féle Fractal házzal szemezget.

  Mint említettem a számomra ez a ház kielégítette mind a funkció mind az esztétikum mind a minőségérzet iránt támasztott követelményeimet. Minden nap boldogan nézek rá -az én "házam" az én gépem- és abszolút semmilyen formában nem azokat a dolgokat szűrtem le mint Te.

  Elképzelhető, hogy vannak/voltak házak, amelyek vastagabbak vagy jobban merevítettek, de az én szubjektív megítélésem szerint ez is elég merev, ez sem hajlik és ezen is szépen pontosan illeszkednek az alkatrészek, semmilyen furat vagy vágás nem sorjás és minden kézicsavar kézzel nyitható/zárható. Nincsen hiányérzetem.

  A véleményed tálalásával az a problémám, hogy ha valaki ezt olvassa arra a következtetésre fog jutni, hogy a Fractal Design az minden kategóriában olcsó vackot gyárt drágán, mindezt alátámasztandó hivatkozol egy öreg felső tápos, HDD-ket hátrafele ki-/ beszerelős házra ami semmilyen viszonyban nincsen már a mai igényekkel lemezvastagság meg stabilitás ide vagy oda.

  Ha azt mondod hogy a Fractal termékei szarok mert problémáid vannak a termék valamelyik tulajdonságával akkor lehetőleg hivatkozz egy két mai házat ami a mai igényeket lefedi, ahol jól megoldották azokat a dolgokat amit te a Fractálnál kifogásolsz. Mert ez így nagyon nehezen megfogható.

  Egyébként utólag nekem is volt 1-2 apróbb kifogásom a termékkel kapcsolatban, de azok teljesen diszjunktak a tieiddel ezért ide sem keverem őket. Az egyetlen közös, hogy a (folyadékcsapágyas) Silent Series R2 venti lehetett volna halkabb, de ugye ezeket azóta ugye újabbra cserélték az újakról pedig nem tudok nyilatkozni.

  [ Szerkesztve ]

 • Dragon3000

  őstag

  Én sem, csak azt állította, hogy csavarodnak a Fractal házak, én meg ezzel magamnak cáfoltam az állítását, mert az R4 minden gond nélkül elbírt úgy, hogy csak az alsó hdd keret van benne a középső 5 helyes ki van szedve, az lemaradt, hogy a lábaimat is felemeltem a földről. Szerintem a felhasznált műanyaggal sincs gond, ebben az ársávban mások se használnak jobbat.

  [ Szerkesztve ]

 • Tomassy00

  senior tag

  Így van. Az R4 mindent kibír. Ha látom az atom villanást, tuti az R4 mögé bújok ami itthon van :K :D

 • Piftuka

  addikt

  Csak az a probléma, hogy azt már sehol nem lehet megvásárolni! :(

  Egyébként érdekes társalgás alakult itt ki a témáról... Hogy "régen minden jobb volt?" Gyakran bizony igaz.

  Az én első számítógépem egy ilyen DTK házba került. Pontosabban az ablak nélküli változatába.

  Szó szerint "súlyos darab". :K

  Belül, azon az oldalon még egy plusz merevítő sín található, amely az egyébként rendkívül vaskos lemezből készült háznak plusz merevítést ad. És amely, valamint a hozzá adott kis speciális műanyag kiegészítők segítségével a gépben lévő összes kártyát meg lehet támasztani.

  Tartósságra ilyen házat keresek.

  Szóba hoztátok a Chieftec, Be Quiet!, LianLi márkákat...

  De mit tegyek, ha a Fractal Design az egyetlen olyan, "sallangmentes" ház, ami tetszik? :U

  A többin vagy legalább valami "ufo"-sított kinövések, rácsozások, "él csipkézések" vannak, nem ritkán színezve, vagy nem téglatest formájúak, nem is beszélve arról, hogy némelyik egyenesen gusztustalanul ízléstelen és csúnya. :(

  Hát tényleg nincsen a Fractal Design-on kívül gyártó, amely teljesen fekete, kívülről egy szimpla téglalapnak tűnű, de masszív, jó minőségű házat gyárt? :F

  Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

 • #52588800

  törölt tag

  De mit tegyek, ha a Fractal Design az egyetlen olyan, "sallangmentes" ház, ami tetszik?

  Akkor veszel egy Fractal házat. Van a távolabbi környéken egy custom PC -ket építő cég, évek óta használnak Fractal házakat. Ha annyira rosszak lennének, nem használnák őket.

 • Dyingsoul

  veterán

  Te az R4hez képest mennyire érzed úgy hogy vékony a lemez és a ház nem elég merev?
  Én is R4ről R6ra váltáson gondolkodom de amit itt olvastam elbizonytalanitott... R4 szerintem teljesen rendben van, mégugyancsak masszív háznak tűnik számomra. És persze dog nehéz is de azt írtatok a súly nem minden ha rosszul van elosztva. Persze ez így logikus is de nem olyannak ismertem meg a Fraktált mint akiknek ne lenne elég tapasztalatuk házak tervezése térén.

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • SunMount3r

  veterán

  A gyári ventijeik mennyire hatékonyak és halkak általában a Fractal-nak?

  Érdemes esetleg lecserélni őket mondjuk BeQuiet-re vagy Noctua-ra egy kis extra szellőzésért és halkításért?

 • Dyingsoul

  veterán

  Nekem a Define R4-ben a gyári ventik vannak, én meg vagyok elégedve velük. Halkak és már vagy 4 éve használom őket. Régebben teszt erejéig Akasa Viper PWM-re cseréltem őket de azok irdatlan hangosak voltak, menniük kellett.
  Noctua-n viszont én is gondolkodtam, csak azért mert több venti kellene mivel gyárilag csak 2-t kaptam. Ahogy utána olvastam biztos nem lehet megbánni a cserét viszont azt nem tudom megmondani mennyivel jobbak. Neked kell eldönteni, hogy kell-e a jobb airflow halk üzem mellett, szerintem viszont első körben benchmarkolj és állítgasd a venti fordulatszámokat. Legyen összehasonlítási alapod egy esetleges csere esetén.

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • #65675776

  törölt tag

  "Mint említettem a számomra ez a ház kielégítette mind a funkció mind az esztétikum mind a minőségérzet iránt támasztott követelményeimet."

  Alapvetően ez a lényeg. Az esztétikummal és a funkcionalitással nekem sincs az égvilágon semmi bajom. Sajnos sok ház már ezen is elvérzik. Abban igazat adok nektek, hogy sallangmentes, alapvetően minimál dizájn házban nem igazán van más választási lehetőség.

  De a szilárdság valóban nem világverő. A mai mezőnyben lehet OK, de a mai mezőny csúcsa ebből a szempontból nem ér fel a régi középmezényhöz. Sőt, egy 20 éves Codegen (igen, azok bizony tankok voltak) ház is merevebb volt, mint pl a Fractal bármely háza, amihez szerencsém volt (többféle Core, pár Define R, egy Arc és most a Define S). És a többi problémám is fennált mindegyik szériánál.

  A csavarok pár ki/betekerés után mondhatni bejáródtak, de nem értem miért nem lehetnek jók egyből. (20 éve az alsó kategória tetején már belefért az M3-as szegecsanya használata, pl a Codegen-nél.) A Core-ok mindegyike sorjásabb, mint a 20 éves alja Acorp házak. Eddig minden Core szerelésekor többször is megvágtam magam. Ezek olyan dolgok, amelyeken minimális odafigyeléssel lehetne javítani.

  A műanyagok minősége megint érthetetlen számomra. Ennyire kopogós, rideg műanyagot, mint ami a Define S előlapja nem láttam még házon. Az érzésen, kopogósságon sokat segítene, ha a belső oldalán lenne pár borda, amelyek ráadásul a zajelnyelésben is segítenének. Itt a minimál dizájn üt vissza némileg.

  "hivatkozol egy öreg felső tápos, HDD-ket hátrafele ki-/ beszerelős házra"

  Erre azt tudom mondani, hogy semmi technikai bravúr nincs benne, hogy fejreállítsunk egy házat. A tervező részéről csak egy 180°-os forgatás, illetve a hát- és előlap fejjel felszegecselése. Ez továbbra is nagyon gyenge indok. A vinyókeretek meg megint egy könnyed probléma. Ez pl annak a hozadéka, hogy a háznak van egy valódi váza, a kiegészítők azon belül szabadon pakolászhatóak, forgathatóak, variálhatóak. Erre nagyon jó példa a Chieftec Bravo: a vázszerkezete alapvetően megegyezik a Dragon-éval, a vinyókeretek mégis ki vannak fordítva benne. Szintén minden komolyabb beavatkozás nélkül tudták módosítani a nagyhelyeken a rögzítést. A fő eltérés vázszerkezetileg a Dragonhoz képest az, hogy a midikből kikerült a két keresztmerevítő, a nagyból pedig a két kamrát elválasztó tálca (ami egyébként mindig is felesleges volt). Minimális tervezőmunka kellett hozzá. Ahogy könnyedén a mai igényekhez lehetne alakítani teljes egészében. Szóval lehet első ránézésre nincs hozzá köze, de csak első ránézésre.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák