- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
Aranyosak ezek a chipset hűtők. A deszkának meg nem én vagyok a célkategóriája.
Artengo TR 990 Pro
-
DeckardCain
senior tag
Mikor lesznek ezek kaphatóak?
A 20-21ks 780G helyet ilyen kell nekem . -
HERR Z
veterán
kis olvasgatás közbe láttam máshol, hogy az integrált gpu(hd3000) 350MHz-en fog menni a 780g 500-a helyett
ez...-0.1V-ot simán jelent, és akkor elég lehet rá az a kis lófing hűtő is akársb710-meg annyiban különbözik az sb700-tól hogy az internal clock generator probléma javítva van..
[ Szerkesztve ]
-
Thulcandra
senior tag
Árára kíváncsi leszek, ha jóval olcsóbb mivel a 780G -vel szerelt lapok, akkor nagyon szűk pénztárcájú usereknek netezésre, zenehallgatásra, office, stb., illetve vállalkozásoknak általános munkára tökéletes lesz.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
HERR Z
veterán
ez egy alulfeszelt, emiatt alulórajelelt, és pár helyen megkurított 780g
1-2 helyen át kellett vágni a chipet és meg is lett ez
teszkó gazdaságos megoldás
és mivel alufeszelt, ezért elég rá a kisebb bordaamúgy feltupírozott 690g az a 740, mert új déli híd van mellette, de ennyi
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
lehet, hogy tévedek, de ez inkább egy feltupírozott 690G -nek tűnik... (dx10 és talán több sata csati)
Tudtok valahol összehasonlító táblázatot mutatni, amin szerepelnek az adataik? (690G, 740, 760, 780 ...)
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
-
törölt tag
Én viszont attól vagyok rosszul, hogy a legtöbb lapon a SATA csatlakozók a lap leges legalján vannak. Egy kicsit is nagyobb házban a lapokhoz mellékelt szabvány 45cm-es kábelek már kevésnek bizonyulhatnak. Ezen már majdnem pont jó helyen vannak. Igazából továbbra is egy Abit KT7 szintű elrendezéssel bíró lapot várok. Azon minden ott van ahol lennie kell.
A Floppy már meg sem kapta a tűsort se ezen a lapon...
-
Gyuri27
félisten
válasz VaniliásRönk #2 üzenetére
Ejj barátom megint fején találtad a szöget. Hugomnak pont jó lesz majd ez a lap. A 780g szolgáltatásait nem használná ki, tehát a sallang nem kell amit lehagytak róla. A 740g elég spártainak tünik ill nem is igen támogatják a phenomokat. Tehát ha ez a lap tudásban több (márpedig több mint a 740g) és olcsóbb mint a 780g (ami most drága a válság miatt) tökéletes választás. Tőlem megkapja az 5000+be-t és kész a faja olcsó irodai, netezös gép.
Amd - Radeon - Ryzen
-
CYBERIA
senior tag
Meghagyod, a régi gépedet is, azzal használod tovább.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Metalfan
senior tag
A gyári borda mérete nekem elég sok mindent elárul az alaplapról, illetve a chipsetről. Jelen esetben azt súgja, hogy ne ilyet vegyek, mert bordacsere nélkül nem úsznám meg a GPU megrántását. 780G meg ilyen szempontból nagyon pöpec.
-
veterán
-
ngabor2
nagyúr
kvevsebb tranzisztor -> kisebb selejtarány (nem biztos, csak tipp), kisebb felület, kisebb fogyasztás, kisebb melegedés. nem kell driver a be nem épített extrákhoz -> kisebb összeakadás-veszély... ráadásul ezt olyan helyre szánták, ahol ezek nem létszükségletek, sőt, valszeg nem is használnák, tehát a lap előállítása is olcsóbb.
második ide: én személy szerint azt várom, hogy az első ide mikor tűnik el... kifutott, idejét múlt dolog. oké, hogy sok vinyó még mindig nem tudná kibélelni azt a sávszélességet se, amit az biztosít, de a sata már minden területen jobb nála. akinek meg nagyon kell, az gyűjtsön be ócsó pízér' egy pcie1x-es pata kártyát. azért nem pci-st mondok, mert abból is egyre kevesebb van a lapokon. bár abba lehet, hogy olcsóbban kapna mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #19617792 #12 üzenetére
Nekem pl. a régi IDE vinyóim is számítanak és csak azért, mert a gyártók úgy akarják, nem dobom ki... sajnos már szinte minden lapról lemarad a második IDE, de nem nagyon értem, hogy miért kell levenni...
Hogy a témában is írjak:
"és hiányzik belőle a második generációs UVD is, ami a nagyfelbontású videofájlok lejátszásának hardveres gyorsításához kell." - ennek sem volt sok értelme, hogy lehagyták.
[ Szerkesztve ]
-
adorjant
őstag
elég érdekes lett,de rossznak azért nem mondanám
-
gyiku
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
-
glutamin
őstag
Nem tudom gyártástechnikailag mennyivel olcsóbb egy ilyen chipet legyártani. Van egy olyan sejtésem, hogy 100Ft-okban sem mérhető a különbség. De bizonyára még így is érdemes, ha kijöttek vele.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
TomBoy1986
veterán
Végre tudom, hogy mi az az SB710. Hát kb. az, amire nincs szükségem
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
gyiku
nagyúr
eleg erdekesen vannak elrendezve a sata csatik
hüllő
-
simonzé
addikt
Hát nem tudom... Gyengített onboard VGA ráadásul HD gyorsítás és modern kimenetek nélkül... Nem tudom. HTPC-be kevés, olcsó alaplapnak meg talán sok. Szerintem nehezen tud olyan olcsó lenni, hogy a 780G mellett labdába rúgjon.
I don't fit in. I fit out.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Irodai és egyéb lowcost konfigba ideális, egy X2 úgyis elviszi a HD mozikat izomból (és akkor nem kell szívni a DXVA támogatással), ha meg később kap a konfig egy normális VGA-t akkor absz. mindegy.
#3 simonzé: A chipsek előállítási költsége nem túl nagy, ha akarják tudják versenyképesen árazni.
#5 TomBoy1986: X2 vagy Ph II mellé kellene az ACC, vagy a RAID5 hiányozna annyira?
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
gfefe
őstag
NA hogy ennek mi értelme van...
Olcsóbb lesz max 3-4 E ft vel és cserébe minden számomra pozitívat kivettek belőle....DOWNLOAD ██████████████ 105%
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android játékok topikja
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okos Otthon / Smart Home
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...