- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
Aranyosak ezek a chipset hűtők.
A deszkának meg nem én vagyok a célkategóriája.
-
DeckardCain
senior tag
Mikor lesznek ezek kaphatóak?
A 20-21ks 780G helyet ilyen kell nekem . -
HERR Z
veterán
kis olvasgatás közbe láttam máshol, hogy az integrált gpu(hd3000) 350MHz-en fog menni a 780g 500-a helyett
ez...-0.1V-ot simán jelent, és akkor elég lehet rá az a kis lófing hűtő is akársb710-meg annyiban különbözik az sb700-tól hogy az internal clock generator probléma javítva van..
-
Thulcandra
senior tag
Árára kíváncsi leszek, ha jóval olcsóbb mivel a 780G -vel szerelt lapok, akkor nagyon szűk pénztárcájú usereknek netezésre, zenehallgatásra, office, stb., illetve vállalkozásoknak általános munkára tökéletes lesz.
-
HERR Z
veterán
ez egy alulfeszelt, emiatt alulórajelelt, és pár helyen megkurított 780g
1-2 helyen át kellett vágni a chipet és meg is lett ez
teszkó gazdaságos megoldás
és mivel alufeszelt, ezért elég rá a kisebb bordaamúgy feltupírozott 690g az a 740, mert új déli híd van mellette, de ennyi
-
azbest
félisten
lehet, hogy tévedek, de ez inkább egy feltupírozott 690G -nek tűnik... (dx10 és talán több sata csati)
Tudtok valahol összehasonlító táblázatot mutatni, amin szerepelnek az adataik? (690G, 740, 760, 780 ...)
-
törölt tag
Én viszont attól vagyok rosszul, hogy a legtöbb lapon a SATA csatlakozók a lap leges legalján vannak. Egy kicsit is nagyobb házban a lapokhoz mellékelt szabvány 45cm-es kábelek már kevésnek bizonyulhatnak. Ezen már majdnem pont jó helyen vannak. Igazából továbbra is egy Abit KT7 szintű elrendezéssel bíró lapot várok. Azon minden ott van ahol lennie kell.
A Floppy már meg sem kapta a tűsort se ezen a lapon...
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #2 üzenetére
Ejj barátom megint fején találtad a szöget. Hugomnak pont jó lesz majd ez a lap. A 780g szolgáltatásait nem használná ki, tehát a sallang nem kell amit lehagytak róla. A 740g elég spártainak tünik ill nem is igen támogatják a phenomokat. Tehát ha ez a lap tudásban több (márpedig több mint a 740g) és olcsóbb mint a 780g (ami most drága a válság miatt) tökéletes választás. Tőlem megkapja az 5000+be-t és kész a faja olcsó irodai, netezös gép.
-
Metalfan
senior tag
A gyári borda mérete nekem elég sok mindent elárul az alaplapról, illetve a chipsetről. Jelen esetben azt súgja, hogy ne ilyet vegyek, mert bordacsere nélkül nem úsznám meg a GPU megrántását. 780G meg ilyen szempontból nagyon pöpec.
-
-
ngabor2
nagyúr
kvevsebb tranzisztor -> kisebb selejtarány (nem biztos, csak tipp), kisebb felület, kisebb fogyasztás, kisebb melegedés. nem kell driver a be nem épített extrákhoz -> kisebb összeakadás-veszély... ráadásul ezt olyan helyre szánták, ahol ezek nem létszükségletek, sőt, valszeg nem is használnák, tehát a lap előállítása is olcsóbb.
második ide: én személy szerint azt várom, hogy az első ide mikor tűnik el... kifutott, idejét múlt dolog. oké, hogy sok vinyó még mindig nem tudná kibélelni azt a sávszélességet se, amit az biztosít, de a sata már minden területen jobb nála. akinek meg nagyon kell, az gyűjtsön be ócsó pízér' egy pcie1x-es pata kártyát. azért nem pci-st mondok, mert abból is egyre kevesebb van a lapokon. bár abba lehet, hogy olcsóbban kapna mostanában.
-
válasz
#19617792 #12 üzenetére
Nekem pl. a régi IDE vinyóim is számítanak és csak azért, mert a gyártók úgy akarják, nem dobom ki... sajnos már szinte minden lapról lemarad a második IDE, de nem nagyon értem, hogy miért kell levenni...
Hogy a témában is írjak:
"és hiányzik belőle a második generációs UVD is, ami a nagyfelbontású videofájlok lejátszásának hardveres gyorsításához kell." - ennek sem volt sok értelme, hogy lehagyták.
-
adorjant
őstag
elég érdekes lett,de rossznak azért nem mondanám
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #8 üzenetére
ha van is, en meg nem jottem ra. talan +2 sata?
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #5 üzenetére
sb750 utan persze. node sb600rol
-
glutamin
őstag
Nem tudom gyártástechnikailag mennyivel olcsóbb egy ilyen chipet legyártani. Van egy olyan sejtésem, hogy 100Ft-okban sem mérhető a különbség. De bizonyára még így is érdemes, ha kijöttek vele.
-
TomBoy1986
veterán
Végre tudom, hogy mi az az SB710. Hát kb. az, amire nincs szükségem
-
gyiku
nagyúr
eleg erdekesen vannak elrendezve a sata csatik
-
simonzé
addikt
Hát nem tudom... Gyengített onboard VGA ráadásul HD gyorsítás és modern kimenetek nélkül... Nem tudom. HTPC-be kevés, olcsó alaplapnak meg talán sok. Szerintem nehezen tud olyan olcsó lenni, hogy a 780G mellett labdába rúgjon.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Irodai és egyéb lowcost konfigba ideális, egy X2 úgyis elviszi a HD mozikat izomból (és akkor nem kell szívni a DXVA támogatással), ha meg később kap a konfig egy normális VGA-t akkor absz. mindegy.
#3 simonzé: A chipsek előállítási költsége nem túl nagy, ha akarják tudják versenyképesen árazni.
#5 TomBoy1986: X2 vagy Ph II mellé kellene az ACC, vagy a RAID5 hiányozna annyira?
-
gfefe
őstag
NA hogy ennek mi értelme van...
Olcsóbb lesz max 3-4 E ft vel és cserébe minden számomra pozitívat kivettek belőle....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A korosodó AMD 740G chipset leváltására készült a 780G megkurtított változata.
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Automata kávégépek
- Politika
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Kalandor: Habemus papam
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest