Új hozzászólás Aktív témák
-
waveson
tag
Egy dolog van, amit agyilag egyszerűen KÉPTELEN VAGYOK FELFOGNI!!!!
Van egy 560 TI videókártyám.
Kb 6 éves?
És a mai középkategóriás kártyákat is néha-néha bealázza...
Vettem egy 960 GTX-et, és néha előfordul hogy magasabb fps-em volt az 560TI-vel. Ez mi??
Igaz, 50 wattal többet zabál, 256bites memóvezérlője van, DE jóval lassabb és kevesebb GPU magja (384) szemben a 960GTX 1024-ével...
Aminek ráadásul 6GHZ-s effektív ramspeedje van.
Meg az is nevetséges, hogy a 7790-es radeonnál is néha sokkal gyorsabb.
Hogy a fenééébe?
A 384 számolójávalAgyam eldobom..
Gyorsabb a 650TI-nél, de még a 750TI-nél is sokszor... -
csonor
tag
-
csonor
tag
Üdv!
Van egy Sapphire hd7790 dual-x oc kártyám. A probléma az, hogy minden játékban lecsökkent az fps. Friss Windows install után minden teljesen jól ment pár napig. Most megint ezt csinálja. Legmagasabb fps is csak 30. Ez így elég idegesítő. Eddig semmi baj nem volt vele. Illetve arra valami vélemény, hogy miért csak pci express 3.0 x8-on megy? Ennek elvileg x16-on kéne mennie. BIOS-ban nem találtam ilyen beállítást pedig az alaplap biztosan tudja az x16-ot (ASUS H97M-E). -
törölt tag
Sziasztok!
Vettem 3 napja egy AMD Radeon HD 7790 Dual X videokártyát és jó pár játéknál előjött az úgynevezett micro lag. Eléggé idegesítő tud lenni sokan azt mondják, hogy driver hiba tehát várni kell egy friss driverre. De viszont nekem azt mondták nálam a táppal lesz a bibi mivel az 500W FSP tápom meghalt már egy jó ideje és a tartalék táp az egy PowEr 400W, és persze 500W kellenne mellé. Fő kérdésem az lenne mi tévő legyek? Egy új tápot ígyis-úgyis vennem kell csak hát a kassza nem engedni meg mostanság :-D
Gépkonfigom:Win7 64bit
Gigabyte GA-78LMT-S2P
AMD AthlonII X4 635 2,9GHz
8gb ram
1db 500gb winchester
1db dvd íróVálaszotokat és tippjeiteket előre is köszönöm :-)
Üdvözlettel Pasder
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Peaceliker #263 üzenetére
Hogyha :
600Watt Power Supply is recommended for CrossFireX™ System.
Akkor egy kártyának nem szükséges 500W - de ajánlott , hogy maradjon tartalék tápban ... sosem szabad 90% fölött terhelni ... azaz akkora tápot venni - hogy ez még épp elég neki
Maradjon kb 20% tartalék a tápban , hogy lazán tudja a konfigot ellátni ...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Rypejakten #262 üzenetére
Persze, hogy olvastam. Csak a gyártó honlapján 500w ot írnak, azért kérdeztem...
Köszi a választ! -
Rypejakten
addikt
válasz
Peaceliker #261 üzenetére
Elolvastad egyaltalan a tesztet? Fogyasztas grafikont erdemes szemugyre venni.
Boven eleg neki.
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok!
Szemezek egy ilyen Sapphire Radeon HD7790 1GB DUAL-X OC GDDR5 /11210-01-20G/ vidkarival. Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy előlre láthatóan a 450w os iarena cheiftec táp elég lesz-e neki? Mert a gyártó honlapján 500w ot írnak, így kicsit fosok megvenni...
Köszi, üdv!
-
freestailo
őstag
válasz
Gzula[HUN] #259 üzenetére
Igen, jó ötlet lecserélni.
-
Gzula[HUN]
addikt
Sziasztok!
Álláspontotok szerint lecseréljem-e a régi, de jó 4870-es videokarimat a 7790-esre? A 4870-essel nincs különösebb gondom azon kívül, hogy elég hangos, és ritkán jön hozzá már friss driver, és időnként ez probléma tud lenni. Ezen kívül elég sokat is fogyaszt.
Szóval vagy egy új hűtő lenne beruházva rá, vagy egy új videokari. Ez utóbbi mellett szól még, hogy kb. fele, harmad annyit fogyasztana, ami számításaim szerint havi 1-1500 Ft megtakarítás lenne.
A 7790-esből Zafírosat vennék, abból is 1 GB-osat, de két ventiset. Asszem annak magasabb az órajele. (A 2 GB-os, szerintem paraszvakítás)
-
Ágógreen
senior tag
pixel clock overclock monitorokhoz csak nvidia kártyáknál működik ?
annak látnám értelmét hogy a 60hz-ből 80-90-et csináljak 5 perc alatt.
még nem probáltam, mert egyenlőre HD4000-ben utazom.7790 passzív verzióját várom.
nem is értem miért nem úgy jelennek meg ezek a kártyák alapból.még 7850-et és 6850-et megoldották már akkor egy 85W-os kártya nem kéne h gond legyen.
7790 2GB és 1GB között melyiket választanátok ? mennyivel jobb a két gig ?
köszi
-
Oliverda
félisten
válasz
Ágógreen #256 üzenetére
A sima 650-et szerintem felejtsd el. Az még a 7770-nél is jóval gyengébb.
A PhysX-ről pedig annak fényében dönts, hogy milyen játékokkal játszol/játszanál. Az elmúlt hónapokban nem sok új játék jött ki ami támogatná, de a régebbiek között természetesen még akadnak nagyobb címek.
Btw egyes 7790-ek mellé most BioShock Infinite kupon jár.
-
Ágógreen
senior tag
még erre a modellre figyeltem fel.
megbízható szerintetek ?
Zotac GeForce GTX 650 AMP! Edition csak 100€ ? elég jó ár.és egy 7790 ellen mit kezdene ?
fogyasztás 85W vs 64W.
elég zöld párti vagyok. hajlok a zotac felé.de 7790 is elég meggyőző.
minden nvidiában van physx ?
-
fsb1000
nagyúr
Bocsi... már megint tévedtem...
Ha a HD 7790 2GB-ot hasonlítjuk a GTX650 ti Boost 2GB verzióhoz akkor csak 3-4 eFt az árkülönbség (azonos bolton belül érdemes vizsgálni, páédául: IP@N) hiába volt áresés.
Ezt a 3-4 ezer forintot meg bőven lefedi a kupon amit adnak a GTX650-hez..Szóval ha nincs különösebb averziód az NVIDIA ellen, pl márkahűség az ATI-hoz, bizalom a jövőben, mely a PH! jósok szerint az ATI-nak kedvez game fronton, akkor egyértelműnek látszik melyik a jobb választás.
Egyébként én úgy tapasztalom, hogy a 2-3 éves VGA-k esetén a használt piacon az NV-k jobban tartják az árukat, ez is lehet egy szempont, mert azért ennyi idő alatt megjelenik 2 generáció és érdemes VGA-t cserélni. Nem mindegy mennyit kell ráfizetni az előzőre.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Ágógreen #251 üzenetére
Szerintem nem a PhysX miatt éri meg nvidiázgatni, de akinek van pár pár játéka amiben a PhysX miatt jobb lesz a játékélménye akkor mindenképp.
Az a helyzet, hogy a HD 7790-nek esett az ára és így már 8-10e Ft az árkülönbezet a vele egy kategóriába eső EVGA GeForce GTX 650 Ti SSC-vel.
Ezért én inkább ugyanazon árért egy GTX 650 Ti BOOST verziót javasolnék.Itt már mindenképp megéri a felár a jóval nagyobb 3D teljesítménytért és az NVIDA fillingért. A promoció is jelentős az esetleg a játékkuponokat eladhatod, ezzel elvileg csökkenthető az árkülönbözet. A WoT kódra azonnal találsz vevőt. Én ezt választanám.
ASUS GTX650TIB-DC2-2GD5 GTX650Ti BOOST 2GB GDDR5 PCIE + 16.500Ft értékben kreditHa EVGA-ban gondolkozol akkor szerintem érdemes ezt a típust megnézni:
EVGA GTX 650 Ti Boost SC 2 GB Az eredményei magukért beszélnek a HD 7790-et maasan veri, és meg merem saccolni hogy jó néhány játékban zökkenőmentesebb képi élményt kapsz: -
Ágógreen
senior tag
szerintetek mi teljesítene jobban ?
EVGA GeForce GTX 650 Ti SSC
vagy
Radeon 7790szerintetek a physx miatt megéri nvidiázgatni ?
6800Ultra óta nem volt géforszom. -
balu077
tag
Csatlakozom a klubhoz egy Giga 7790-el!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Oliverda #247 üzenetére
Szerintem az nem rébusz, ha valakinek azt javaslom hogy több tesztoldal eredményei között is tájékozódjon.
Én sem gondolom, hogy mindenhol egyforma eredményt kell olvasni, hiszen az nagymértékben függ a mérési metódustól, melynek része az is, hogy miként válogatunk játékokat és azokat milyen ingame beállításokkal futtatjuk.Amúgy meg mezei userként tévedhetek is. Köszönöm, hogy rávilágítottál a mostani tévedésemre és pont azon oldal eredményeit hoztad fel érvként amely a mumus vagy elutasítandó szokott lenni "elavult" játékcsokra miatt.
-
Oliverda
félisten
"Természetesen ezeket a dolgokat jelen PH! cikk nem igazolja vissza az ismert okok miatt, ezért érdemes más tesztoldalakon is tájékozódni."
Mint most kiderült más oldal sem igazolja vissza.
El kellene fogadni, hogy nem egy kaptafára készülnek a tesztek. Megértjük, ha neked xy site tesztje jobban bejön. Azt olvasod amelyikhez kedved van, nyilván nem kötelező az összeset átnyálazni (a miénket sem). Az alaposan alátámasztott konstruktív kritikát szívesen vesszük, de a rébuszokban megfogalmazott, folyamatos fikázást hosszú távon mi sem kedveljük. Köszi
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Oliverda #245 üzenetére
Én sosem vádoltam senkit ferdítéssel a tesztek kapcsán. Persze önellentmondások vannak a tesztadatokban, de ahol ez megesett ott jeleztem is a cikk írónak (pl. táp teszteknél).
Elfogadtam hogy a VGA teszteknél modern felfogásban kerülnek kiválasztásra a játékok, és az okozza a tesztoldalak eredményei közötti eltéréséket. Szó sincs ferdítésről.Ennek szellemében választhatok én is forrást a véleményem alátámasztására.
Utána persze nem tudok vitatkozni azokkal akik szerint nem helyes OC verziót nem OC verzióval összevetni, hiszen magam is több PH!-s cikk alatt kifogásoltam ezt az eljárást.Legközelebb körültekintőbben fogok fogalmazni vagy hivatkozást választani.
-
Oliverda
félisten
Az általad linkelt listán a GTX550 TI a HD 7790 mögött van. Az egyetlen GeFroce ami a ref. HD 7790 előtt van az a ref. GTX 650 Ti.
"Ráadásul ezek a geforce kártyák 50%-al kevesebbet fogyasztanak idle állapotban "
cáfolat: [link]
"Illetve a leggyakrabban használt fhd felbontásban azonos vagy jobb 3D teljesítményt nyújtanak."
cáfolat: [link]
A GTX 650 és a GTX 550 Ti is a HD 7790 mögött van 1920-ban.
...és ezek után még van képed minket gyanúsítgatni. Ez már a pofátlanság komoly szintje.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Ágógreen #241 üzenetére
Persze, például a GTX650 meg a GTX550 TI is jobb PERFORMANCE/WATT arányú [link]
Ráadásul ezek a geforce kártyák 50%-al kevesebbet fogyasztanak idle állapotban ami a gépidő nagyobb részét teszi ki. Illetve a leggyakrabban használt fhd felbontásban azonos vagy jobb 3D teljesítményt nyújtanak.
-----
Szerk: Természetesen ezeket a dolgokat jelen PH! cikk nem igazolja vissza az ismert okok miatt, ezért érdemes más tesztoldalakon is tájékozódni. -
Ágógreen
senior tag
válasz
Oliverda #240 üzenetére
szerint naggyon király a 7790.
majdnem 7850-es teljesítmény 85W-ból ???
naggyon kemény
már csak a passzív megjelenésre várok és akkor leperkálom érte 45-öt is.
francnak kell 130W-os fogyasztás.ennél létezik egyáltalán jobb PERFORMANCE/WATT arányú karesz ?
a 2GB verzió mennyivel jobb mint az 1GB verzió ? számít ez ezen a szinten ?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Oliverda #237 üzenetére
Ez így van. A cikk címe pontosan írja le a helyzetet.
A VGA-k teljesítménye és árai precízen be vannak lőve, néha azt vizionálom, nem csak gyártón belül, de a két gyártó viszonylatában is (kivéve TOP kategória)Ahogy korábban is írtam, szerintem ennek a VGA-nak megjelenését nem egy technológiai szükségszerűség váltotta ki, hanem a piaci pozíciók balanszírozása.
-
Oliverda
félisten
Elég világosan le van írva az első oldalon, hogy a 7790 miért hiánypótló.. Ennél egyszerűbben nem nagyon lehetne megfogalmazni.
Hol kapsz most 35 ezer forintért 7850-et?
-
balu077
tag
Sziasztok.
Nemigazán értem ezt a hiányzó láncszem jelzőt!
Az ati kiadott egy gyengébb ,de ugyanakkor a 7850-el azonos árú vga-t.
Miért vennének az emberek 7790-et? -
sssskull
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem
hd 7770 , 7790, 7850 között hezitálok lassan 1 hete.
x4 630 2.8 as cpu val megéri megvenni a 7850-et vagy nagyon lekorlátozná? Mert akkor jöhet a 7790 -
czanga
őstag
Bakter.
Pont VGA vásárlás elött állok. Eddig 7770 volt a jelölt, de most elbizonytaalnodtam. Vajon a 7790 megjelenése árban hatással lesz e 7770-es modellekre, illetve a 7790 mennyi lesz vajon az olcsósítása után?
-
törölt tag
Faja kis kártya, ha lesz kövi konfigom ezer év múlva a 2 GB-ból CF nagyon durva lesz. És 85W nem a hűthetetlen kategória. Bár addig még a 8xxx is színre lép, meglátjuk az mit alkot, vagy a hibridCF.
Szerintem is sovány a 128 bit. Ezt úgy kellett volna, hogy 76xx és alatta 128 bit. 77xx 192 bit. 78xx 256 bit. 79xx 384 bit. Persze ha jól tudom nem ilyen egyszerű kivitelezni...
-
mghltm
addikt
nem eleg hogy hosszu, meg bekotni is forditva kell. a nagy hutes az oka, nem ertem miert nem forgattak el 90 fokkal a tapcsatit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Dedikált GPU szintjén a GCN2 tök lényegtelen. Ennek az extra képességeit a Kaveri APU tudja majd használni. Persze működni fog dedikált GPU-k szintjén is az egységes címtér, csak gondolod a fejlesztők a rendszermemóriába fognak dolgozni a PCI Express kapcsolaton keresztül?
-
Nagynozi
aktív tag
Jó teszt, köszönjük szépen! Amúgy nekem is HD5850-em van 60 ezer Ft-ért vettem még 2009-ben!
Nagyon jól sikerült vétel volt és én is úgy vagyok vele, hogy egyelőre még nem éri meg lecserélni, még a most 60k-ért újonnan! ( ezt kiemelném, mert csak újonnan veszek kártyát ) megvásárolható kártyákra sem. Majd mikor kijönnek a HD8XXX kártyák, akkor fogok 50-60k-ért venni egy új kártyát, addig meg marad ez a jószág. HD7790, nekem amúgy a neve sem tetszik, de kellett egy űrkitöltő kártya. Na majd csak jönnek az igazán új fejlesztések, én azt várom már nagyon.
-
Indy69
aktív tag
Jó a konzol ha van jó és nagy lcd tv és 1-2 games amit szeretsz és tudod tolni a gyerkőccel,családdal ,vagy haverokkal de egyébként felejtős mert azért nem olcsó
Már engem se hoz lázba a legújabb játék akármilyen csilli villi a graf egyedül World of Tanks nyomom ha van rá időm arra meg bőven sok is az 5850
ha esetleg behalna akkor jó választás lenne a 7790 de max 35k amit adnék érte mert többet nem ér
-
törölt tag
A tesztet ennél reálisabbnak értékelném, ha 1920x1080-ban és Catalyst 13.2béta7-el készültek volna el. A minimál FPS-ek beesése is ennek köszönhető? Rövid időre feltelepítettem a 13.3béta2 drivert és játékok, Unigine tesztek alatt érdekes kilengéseket produkált (vissza is raktam a 13.2-es béta7-et). A Tomb Raider grafikai beállításokban a TressFX engedélyezve volt?
-
kNG
senior tag
Elég jóra sikeredett ez a kártya, kb. azt hozza mint a tuningolt HD 5850-em, jóval kisebb fogyasztással...
-
gyuszaa
őstag
Vártam már a cikket
-
tetszik érteni, de le tetszik sz**ni. ha valaki úgy vesz videokártyát, hogy ránéz az összesítésre, és megveszi, amelyik 5 fps-sel gyorsabb, akkor annak úgyis olyan mindegy lesz.
amúgy biztos Te is megfigyelted, hogy az emberek egy része a jövőre gondolva vásárol, más része meg a jelenre. az előbbi csapatnak ideális a pH! teszt, az utóbbinak valóban nem árt megnézni mást is.
@djculture: nem csak a sávszélesség kevés a 7790-nek, hanem a pixelfeldolgozásban sem jeleskedik. szerintem hasonlóan utálja az MSAA-t, mint a 660Ti - bár ebben középen is van egy szűk keresztmetszet, a szétfűrészelt GK104-ben meg csak a végén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megérkezett a vadiúj középkategóriás Radeon, mely a Sapphire tálalásában került kezünk közé.
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest