- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
2,5 évvel később sem ért meg nekem egy videókártya 80-90 ezret se.
45-ért vettem boltból, akkoriban 60-70 körül mentek ezek. Ennyit megért, többet nem áldoznék rá, évekig jó lesz még nekem. Majd ha a Steam backlogot kivégeztem, lehet venni mást.
Bár jelenleg egészen más projektjeim vannak, így megint csak ez volt észszerű, tavaly ősszel is más volt a prioritás már.
Amúgy meg vegyen Nvidia kártyát, aki akar, én biztos nem.
-
Dilikutya
félisten
Jó, de a World of Tanks alatt valami fospermet engine van.
A Call of Duty WII is megvan 60 fps, pedig az se valami korszerű. De mivel úgyse veszek megjelenéstől számítva 1-2 évig semmit, így tökéletesen elég ez a videókártya még igen sokáig, procit sem tervezek cserélni, minden, amivel játszok, tökéletesen megy.
-
Dilikutya
félisten
Ez kivételesen pontosan ennyire egyszerű, mivel a Kubuntu is egy Ubuntu, ami az egyikben nem jó, az nem jó a másikban se. Én csak ennyit mondtam. Nem azt, hogy a Linux vagy az Ubuntu szar lenne.
Csak arra a felvetésre írtam, hogy a kolléga jelezte, az Ubuntun nem a legjobb a Vulkan API. Vulkannal nincs tapasztalatom, nem játszok Linuxon, mert mégis minek. Amúgy sem erőltetem a használatát, nem tudom, a használt programjaimnak van-e linuxos verziója, de nem is állok neki utánanézni, esetleges, 100%-ig megfelelő alternatívát keresni meg végképp. Netezni, filmet nézni megfelelne, da már egyszer van oprendszer a gépen, minek rakjam fel. -
Dilikutya
félisten
válasz
ATi GAMES #255 üzenetére
Nem is az operációs rendszernek kell tudni kihasználni a hardvert. Elméletben a Windows 7-nek, ha van a hadverhez driver, DX11-ben kb. ugyanúgy kéne működnie játékokban, mint a Windows 10-nek. DX12-ben ez ugye jelenleg mérhetetlen, hisz nincs támogatás, és ezután is csak ott lesz (részlegesen), ahol azt a fejlesztő belerakja. De miért ne rakná bele azt a kis extra munkát, feltételezem, könnyebb, mint DX11-re is megcsinálni a programot. Nyilván lesznek dolgok, amik nem fognak működni a Windows 7 miatt, de a játék futni fog, és gondolom, látványban olyan nagy kár nem esik benne. Akinek meg RTX2080 van a gépében, az jó eséllyel eddig sem Windows 7-en játszott DX11 módban. Ez igazából a fejlesztőnek jó, mert elhagyhatja a DX11-et végre, a DX12-t meg úgy is támogatja egy rakás hardver, már a Radeon 7xxx sorozat is, ami nem fiatal.
-
Dilikutya
félisten
válasz
rathelor_g #217 üzenetére
Ez méretes user errornak tűnik, vagy valami nagyon elkókányolt beállításnak, amit nem vettél észre. Ki van zárva, hogy egy upgrade után, ha minden más ugyanaz, kétszer annyi RAM is kevés. Még csak azt sem konckáztatnám meg, hohy valami régebbi, szarul megírt programot használsz, mert ilyet azok se csinálnak. De hogy ilyen jelenségről sehol nem olvasni semmit, az is biztos. Amúgy a virtuális memóriának a kikapcsolásával direkt szívatod magad?
-
Dilikutya
félisten
válasz
#00137984 #206 üzenetére
Az optikai meghajtók tökéletesen működnek Windows 10-en.
A jelenlegi DVD íróm a Windows 7 óta szolgál, szerintem még a Nero is ugyanaz, ami akkor.
TV kártya esélyes lehet, anno volt olyanom, amit 3-4 évesen már az XP sem támogatott. Bár azt elég bosszantónak találtam, de nem volt mit tenni, mivel ugyanazon a vason jobb volt használni, mint előtte a 98SE-t. Azóta már nem bosszant, mivel a videóklipek egyből mennek a Youtube-ra, meg már nem is gyűjtjük őket, egyébként meg rendes TV adást nézzen az, akinek két anyja van, degenerált, fogyatékos műsor megy ma már mindenhol.Windows 7-re amúgy a SP1 óta lényegében csak játékhoz (DirectX) és alapvető működéshez szükséges (biztonsági) frissítések jöttek, nem nagyon volt más. Azokat meg nem árt felrakni néha.
Amúgy elég vicces ez a rettegés a frissítésektől, miközben mindenki meg van győződve róla, hogy a Windows egy bugtenger, meg lyukas mint a tésztaszűrő, de ha a Microsoft ezt próbálná befoltozni, akkor meg elutasítóak.
Értelemszerűen ha tele vagy nem támogatott hardverrel, akkor nincs mit tenni, de régi gép amúgy se profitál a DirectX 12-ből se.
Bár a Xonar DX-hez van driver Win10x64, nem kell azt minden build-re külön megírni.
De azt nem értem, minek neked az a konfig, DirectX 12-es játékok kiesnek így, bár azt nem tudom, mi van olyan, ami a 11-et egyáltalán nem támogatja már. Remélem, egyszer majd csak el jön már az ideje, az a nyomorult DX11 fölöslegesen vonja el a fejlesztők kapacitását, elavult, csík kínlódás van vele. Te csak annyit érzékelsz, hogy ugyanolyan gyors mint a DX12, csak épp a háttérben sokkal elavultabb.
-
Dilikutya
félisten
HD7770-el felejtsd el a DX12-t. A régebbiekbe nem fogják már beépíteni, az újakhoz meg kevés az a kártya. Konzol átiratoknak persze hogy jobb a DX12, Xbox-on is az van.
Kevés játékot próbáltam ki DirectX 11-el és Mantle-vel is, elvileg gyengébb CPU+erősebb GPU esetén jönne ki a Mantle előnye, pl. a Battlefield 4-ben én nem nagyon éreztem semmit. A Thief meg kimaradt, mint a másik húzónév.
-
Dilikutya
félisten
Az otthoni gépem sem CPU, sem SSD terén nem tekinthető csúcsnak. Egy SSD amúgy ma már alap egy rendszerben szerintem, össze sem lehet hasonlítani, mennyivel kellemesebb a használata.
Hogyan igazoljam? Ugyanúgy max pár % (0-5% között váltakozhat kb) a CPU terhelés üresjáratban, egy Firefox meg ugyanúgy felzabál mindent. Windows 10-ből Pro van mindenhol. Group policy nincs babrálva otthon se. A gép nem lett hangosabb a Windows 10-re váltástól. Pláne, hogy azok a ventilátorok nem 1-2%-kal magasabb terhelésnél kapcsolnak feljebb, azt meg nehezen hiszem, hogy kétszámjegyű eltérésed lenne terhelésben a két rendszer között, mert akkor ott valami más is lesz.
-
Dilikutya
félisten
Az nem izgat, hogy nincs rá szükséged, az egyéni szociális probléma.
Jó, a Windows 7-et elbuktam, a céges notimon tavaly frissítettem Windows 10-re, de egészen addig használtam mindkettőt, mivel otthon évek óta Windows 10 van. Sőt, az otthoni gépen a 8/8.1-el is van összehasonlítási alapom, mert a jelenlegi gépen még azok is voltak használva.Én bármelyik gépem bekapcsolom, sosem frissít, állít, variál csak úgy. Nem tudom, a tiéd miféle öntudatra ébredt botnet része, az enyém csak a szokásos frissítős napokon frissít, amit jobbára észre se veszek, mert leállításkor csinálja, ha filmezek, akkor meg alszok már a végén. Sosem kell a gépre várni, eleve nincsenek hosszadalmas frissítési procedúrák, mivel a frissítős kedden vagy szerdán csak biztonsági frissítések jönnek, feature update leginkább csak a tavaszi/őszi csomaggal.
Semmiféle nagyobb terhelés nincs, nem számottevő, attól nem pörög jobban a ventilátorod, több áramot sem vesz fel, nincs nagyobb igénye, mint a Windows 7-nek.
A rendszeres biztonsági frissítések bele sem nyúlnak a programokba, de én még a fél éves nagyfrissítés okozta problémákat sem láttam, pedig a munkahelyi gépekkel együtt együtt jó pár gép frissült már.
Nem állítom, hogy nem okozhatnak bizonyos változtatások gondokat, de azok nem a biztonsági és funkciófrissítések, inkább rendszerszintűek, pl. a WDDM verzióváltás, ilyesmik. De hogy pl. egy igény szerint beállított AutoCAD-et nem csesz szét, az is biztos, modern szoftverekkel nem lehet gond olyan nagyon, ami meg Windows 10-en problémás, az szerintem legalább 80-90%-ban Windows 7-en is problémás volt.Nincs baj a Windows 7-el, jó rendszer, igazából a hétköznapokban elavultnak sem mondanám még. A UI, olyan, amilyen, nekem ott is az első volt minden effektet meg dizájn kikapcsolni, az ilyen parasztosan egyszerű felület nekem jobban tetszik. Már amennyit látom ugye használat során.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Atom_Anti #175 üzenetére
Ez szubjektív. Nekem Windows 7 telepítéskor első dolgom volt az alap Win2000 dizájnra belőni, ahogy anno az XP-t is. Egyszerűen nem tetszik. Jobban bejön a Windows 10 puritán, szögletes formavilága. Már amit látok belőle. Játéknál, filmnél semmit, egyéb programok teljes képernyőn, start menüt szinte soha, a Windows 8 óta az Win+X kombós menüt használom, ott elérhetőek a beállítások, meg több leállítási opció van.
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CS]Blade2 #50 üzenetére
Én már a Windows 8 idején dobtam a 7-et, és azt sem bántam meg, a 8.1 pedig már felületre is kiforrottabb, átgondoltabb volt. Jó, ez az átlag számára egy kihagyható állomás volt, mivel kitartott a támogatása a 7-nek is, sőt, pl. az AMD is előbb dobta a 8/8.1-et. De korszerű gépre semmi pénzért nem tennék Windows 7-et.
-
Dilikutya
félisten
Igazából amúgy ha csak annyit elérnek, hogy a fos DirectX 11-et végre lehet kukázni, már jó. Még ha nem is teljes funkcionalitású a DX12 támogatás, annyit biztos tud, mint a DX11, csak nem kell mindkettőre fejleszteni.
-
Dilikutya
félisten
Személy szerint az AERO volt mindig az első, amit kikapcsoltam, a start menünek a teljesen lényegtelen mivoltára pedig a Windows 8 alatt jöttem rá, amikor nem is létezett. De ha valakinek ingere van matatni benne, a programok ugyanúgy ott sorakoznak. Egyedül a Gépházzal nem tudok megbarátkozni, teljesen irracionális, hogy van egy Gépház, meg egy Vezérlőpult, és igazából nem tudja a MS eldönteni, melyiket akarja, van amit csak egyikben lehet megcsinálni, van ahol átirányít a másikba, teljesen átgondolatlan.
-
Dilikutya
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mostantól nem csak a Microsoft partnerei férhetnek hozzá a szükséges állományokhoz.
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Formula-1
- Gitáros topic
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest