Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
helgi
aktív tag
Engem az érdekelne, hogy a vissza portolt dx12 teljes értékű e. Ugyan az e mint win10 alatt. Elnézést ha már volt szó róla.
-
Dilikutya
félisten
2,5 évvel később sem ért meg nekem egy videókártya 80-90 ezret se.
45-ért vettem boltból, akkoriban 60-70 körül mentek ezek. Ennyit megért, többet nem áldoznék rá, évekig jó lesz még nekem. Majd ha a Steam backlogot kivégeztem, lehet venni mást.
Bár jelenleg egészen más projektjeim vannak, így megint csak ez volt észszerű, tavaly ősszel is más volt a prioritás már.
Amúgy meg vegyen Nvidia kártyát, aki akar, én biztos nem.
-
-
Dilikutya
félisten
Jó, de a World of Tanks alatt valami fospermet engine van.
A Call of Duty WII is megvan 60 fps, pedig az se valami korszerű. De mivel úgyse veszek megjelenéstől számítva 1-2 évig semmit, így tökéletesen elég ez a videókártya még igen sokáig, procit sem tervezek cserélni, minden, amivel játszok, tökéletesen megy.
-
ricsi99
addikt
válasz
Dilikutya #292 üzenetére
Kinek mi a hobbija.
Annyi köze van ,hogy linux alatt nem tudom a hw működését annyira kontrollálni.
Ez nem az oprendszer hibája hanem az enyém."Meg gyakorlati haszna se sok"
meg se merem kérdezni ,hogy az aláírásodban szereplő gépeden minek tünteted fel a tuning értéketet. -
ricsi99
addikt
Még1 játék ami használja a dx12 kiegészítést.
-
ricsi99
addikt
válasz
Dilikutya #289 üzenetére
Passz ,mint irtam nem tudom...
Vulként se teszteltem még linux alatt ...Nem tudom a Sniper elite 3 -nak van e linux portja.."már egyszer van oprendszer a gépen, minek rakjam fel."
kb én is igy vagyok a napi használattal
De én imádok tuningolni... mindig babrálok valamit a géppel +1 +2 mhz ért... hobbim ...a win7 -et meg jobban ismerem azért megy napi szinten -
Dilikutya
félisten
Ez kivételesen pontosan ennyire egyszerű, mivel a Kubuntu is egy Ubuntu, ami az egyikben nem jó, az nem jó a másikban se. Én csak ennyit mondtam. Nem azt, hogy a Linux vagy az Ubuntu szar lenne.
Csak arra a felvetésre írtam, hogy a kolléga jelezte, az Ubuntun nem a legjobb a Vulkan API. Vulkannal nincs tapasztalatom, nem játszok Linuxon, mert mégis minek. Amúgy sem erőltetem a használatát, nem tudom, a használt programjaimnak van-e linuxos verziója, de nem is állok neki utánanézni, esetleges, 100%-ig megfelelő alternatívát keresni meg végképp. Netezni, filmet nézni megfelelne, da már egyszer van oprendszer a gépen, minek rakjam fel. -
ricsi99
addikt
válasz
Dilikutya #287 üzenetére
Nem kell sarkosítani. Nem fekete és fehér
Van egy tonna disztró
Egyik ebben jobb ,másik meg abban.
Pl amikor a szomszéd wifi hálózatát teszteltem akkor meg a "Blacktrak" hoz ragaszkodom... Kali nem jött be napi használatra
Gondolom igény is van rá azért van annyi fajta
Ki mire használja a gépet... az os amit használsz ,lehet neked is beviszi a kávét ,de tejjel mert úgy szereted.Ebben a szemléteted olyan mint akik a win10 "fanatikusok" tábora... csak egy rendszer ami tuti...többi meg sz@r... elavult , stb.
Persze meg lehet ,győzni magunkat ,hogy az kell ,csak az jó.... Én napi használaton 2-3 Os-en tudom elképzelni magam.
Szóval mivel nekem pl "Baotian" kis robogóm van amivel munkába /boltba / 5 utcával lejebb a kurv{khoz járáshoz használok , akkor azt cseréljem le mert nem trendi?
"Magyarul tehát, ha az Ubuntu szar, akkor ez is. Csak a KDE-ben tér el, semmivel nem kéne hogy stabilabb legyen"
Mint irtam... fogalmam sincs róla miben más... nem vagyok IT guru... csak leirtam amit olvastam.
Neked van? -
ricsi99
addikt
válasz
Dilikutya #285 üzenetére
Halvány van.
KDE nekem bejön , rendszert fel tudom rakni, csomagokat tudok hozzá telepiteni. Vga-t a zárt drivert is fel tudom tenni ,ha kell.... wifi kártyámat is hozzá tudom adni, Operát is rá tudom tenni.Skype ,egyéb álltalam használt programok /vagy alternatívűja is megy repóbol vagy csomagból.
Aztán működik szépen ahogy kell.
Steam alól és fel tudom pakolni a játékot.Tudom ,hogy ubuntu kde-s felületeként indult és mindig az aktuális ubu disztro ra épül/t ,de számomra stabilabb , szebb , és a kávét is ágyba hozza.
Nem vagyok sw- zseni...nem tudom a motorház tető alatt ,hogy mint van megoldva ,de mivel úgy működik mint ami számomra egy os-nek kell igy nem is érdekel...
Computer... definiáld... förmedvény:
Egy csilivili ,haszontalan dolgokkal megtömött rendszer... ami varázslóval nyit és parancsorral végződik ha gond van... azon felül próbál valami másra hasonlítnai -
akaido
addikt
A magam részéről úgy értelmeztem, hogy eredetileg csicso82 kolléga a w10-és megjegyzését általános értelemben használta, nem éreztem rajta w7 ellenségességet, inkább tényszerűen próbált ecsetelni.
W7 van 3 gépemen is, szóval ezt használom évek óta és fájdalmas lesz ha már nudli lesz a "szupport." -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hátő, driver frissítés az kell persze, mindegyik oprendszernél. Linux alatt a mesa része a vulkan, így friss mesa-t szállító disztró kell, ha érdemben Vulkanozni szeretnél. A népszerű Ubuntu pl. pont nem jó erre a célra a kiadási modellje miatt, de az Ubi alapú Pop! OS nagyon is. https://www.youtube.com/watch?v=Co6FePZoNgE&
-
ricsi99
addikt
válasz
CPT.Pirk #278 üzenetére
Vulkán +1... nemhiába kapadozik az Ms... Platformfüggelen és ,működik... nem kell driverfrissités ,anyámkínja .
Ha megirják jól... (vagy úgy ahogy )akkor megy ... ha nem akkor meg a játékfeljesztő csinálja meg ha kell neki a pénzt... nemár az oprendszer +driver korrigálja a dolgokat. -
ricsi99
addikt
Igen.
És ?
Mi ezzel a problémád? Elöször meg akarsz győzni ,hogy elöbb-utóbb váltani kell"Nem érted, előbb utóbb szó szerint kikopik a hardver. A friss alaplap vagy processzor nem fogja támogatni, már most is van olyan - ha jól tudom - amire nem lehet Windows 7-et telepíteni csak Windows 10-et, csak idő kérdése."
ezt te írtad.
Én felvázoltam több lehetőséget,ami majd meg talán, meg a jövő kategória...
Engem nem tudsz meggyőzni hogy ez az egyetlen alternatíva....
Az hogy az Ms-nem ad supportot? És akkor mi van? Lehetséges te nem tudsz telepíten egy win-7 vagy régebbit os-t vagy más os-t support nélkül. Nekem eddig sikerült.Te mit teszel ,ha holnap valaki bedobná ,hogy hú jött egy gixer a win10-ben és ezentúl tilos használni?
Mittomémén zombihálózat megeszi a vga-d... van b.) terved? -
Cs1csó
titán
-
ricsi99
addikt
Miért ne?
Arra a rendszerre váltok ami nekem szimpatikus.
Veled ellentétben engem nem köt a DX12-WIN10 szimbiózis...
Most képzeld el... nem kell rettegnem a csúnya cackerektő..... jövőre nem kel antivírus licenszet fizetnem....
Nem akarnak meggyőzni a fanatikusok ,hogy BWM alatt ne vegyek verdát.....
Mondjuk januárban bekapcsolom a gépet ,aztán csak elég az altatás...5 sec alatt fel is ébred a mostani ócskavas... majd kikapcsolom ha szerelgetni akarok valamit.
Wine -ben megy simán sok játék... amit meg én tolok oda van linux port ...
Az opera /chrome /porhub ikonja is ugyan úgy néz ki.....
Szóval tele van hátránnyal... hidd el MS a csúcs... bármely Almás felhasználót megkérdezhetsz. Ámen -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Cs1csó
titán
Érdekes vita alakult ki de előbb utóbb kikopnak a hardverek a Windows 7 alól és mindenki váltani fog, ha tetszik, ha nem. Persze akinek 10+ éves hardvere van és 10 éves játékokkal játszik ott kb. mindegy, de i9 és 2080Ti mellett valami friss AAA címet tol akkor azon a konfigon lehet nem is tud települni már a Windows 7.
-
ricsi99
addikt
válasz
CPT.Pirk #266 üzenetére
"Mind a két információ a Win10 újdonságait taglaló cikkekben volt, vissza kellene nézni a híreket. Az FPS többlet dolgot azt hiszem maga az MS is tényként kezelte, mint indokot a W10-re váltásra."
Na ja ha az Ms tényként kezeli... ez belőlem max egy laza félmosolyt fakaszt...
Hangrendszernél meg ha asio driveres kártyám van akkor a win -nek sok beleszólása nincs...
Azt hittem visszatér az a rendszer ,hogy a játék miegyéb közvetlen el tudja érni a kártyát -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mind a két információ a Win10 újdonságait taglaló cikkekben volt, vissza kellene nézni a híreket. Az FPS többlet dolgot azt hiszem maga az MS is tényként kezelte, mint indokot a W10-re váltásra.
A hangrendszer módosítását meg a 8.1-ben még nem csinálták meg ha jól tudom, az tisztán a 10-be került be. Most meló közben erről sem tudok linket adni, de biztos találsz audio latency teszt cikkeket erről. Mondjuk egy alaplapi hangkeltőt nyilván nem túlzottan fog befolyásolni a dolog.
-
ricsi99
addikt
válasz
CPT.Pirk #263 üzenetére
"Ez nem csak személyes tapasztalat, tényszerűen több fps-t kapsz W10-el, mert egészen más a grafikus alrendszer benne. Ez mérésekkel igazolt dolog."
pl?"Zenét is értelmesebb W10 alatt hallgatni mint Win7-en (külső ASIO drivert nem nézve), mert végre kivették a mixert meg az egyéb köztes rétegeket amik késleltetéseket okoztak, így már párban van ezen a téren a Windows egy bármilyen Linuxal, míg korábban nem ez volt a helyzet."
ez viszont nagyon érdekelne... viszont általában ASIO drivers hangkártyáim vannak... viszont a zenét szeretem.
Most viszont mezei alaplapi recsegöm van... és nem hallok igazán különbséget.... tudsz mutatni egy oldalt ahol van ilyen teszt? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ATi GAMES #259 üzenetére
Ez nem csak személyes tapasztalat, tényszerűen több fps-t kapsz W10-el, mert egészen más a grafikus alrendszer benne. Ez mérésekkel igazolt dolog.
Zenét is értelmesebb W10 alatt hallgatni mint Win7-en (külső ASIO drivert nem nézve), mert végre kivették a mixert meg az egyéb köztes rétegeket amik késleltetéseket okoztak, így már párban van ezen a téren a Windows egy bármilyen Linuxal, míg korábban nem ez volt a helyzet.
Viszont munkában semmivel sem érzem gyorsabbnak, mint elődeit. Maga az oprendszer is nagy méretű, amivel gyorsabb az azért van, mert azóta fejlesztettünk gépet meg kb. mindenki átállt SSD-re, Win7-et meg még inkább HDD-n használta az ember... Van is valami hivatalos MS ajánlás róla, hogy ne telepítsd HDD-s gépre a Win10-et, mert a user experience gáz lesz.
-
ATi GAMES
tag
1. Nem vagyok a barátod.
2. Nem mondtam, hogy másnak sem kell, nyilván megvan a maga haszna, de az nem a játék, meg a munka, főleg, hogy már frissítések sem nagyon jönnek rá.
3. Én nem személyeskedtem és a többiekkel el is tudtam beszélgetni.
4. Nem apu vette a gépet, kamionozok és telik rá, nem tehetek róla ha neked nem.
5. Javaslom, hogy foglalkozz a saját dolgoddal inkább, ha nem tudsz személyeskedés nélkül társalogni. (biztos sokan mondták már neked...) -
ricsi99
addikt
válasz
ATi GAMES #259 üzenetére
Drága barátom
Értjük ...te cuccaidon a win7 rosszabbul fut. Ezért másnak se kell.
Tiszta feleseg.
Munka is gyorsabb , játék is ."Ha neked ennyi jött le abból amit írtam, akkor ülj le, 1-es"
apuci amikor megvette a géped ,viselkedni nem tanitott meg?
gondolom sokat halhattad ezt a mondatot.... -
ATi GAMES
tag
Ha neked ennyi jött le abból amit írtam, akkor ülj le, 1-es.
Többiek akik értelmezték is a lényeget:
Nekem az volt a személyes tapasztalatom, hogy a windows 7 alatt kevesebb fps számot tudtam elérni, ráadásul a vga meg a cpu sem volt kihasználva.
10 alatt már a gpu a nagyobb címeknél, meg amik normálisan meg is vannak írva közel 100 százalékon ment illetve értelemszerűen a proci is jobban dolgozott.
Munka területén meg főleg érzékelhető a különbség. Mintha másik gépet használna az ember, nem is ugyan azt.
Ez a saját tapasztalatom, az új architektúrájú Vga-k még nem kerültek kezeim közé tesztre, de gyanítom, hogy ott is a gyakorlatban hasonló lehet a helyzet. De lényegében többen is leírták már, hogy akinek meg új karija van pl 2000-es nvidia, azok meg valszeg nem vin 7-eznek... -
Kansas
addikt
-
Dilikutya
félisten
válasz
ATi GAMES #255 üzenetére
Nem is az operációs rendszernek kell tudni kihasználni a hardvert. Elméletben a Windows 7-nek, ha van a hadverhez driver, DX11-ben kb. ugyanúgy kéne működnie játékokban, mint a Windows 10-nek. DX12-ben ez ugye jelenleg mérhetetlen, hisz nincs támogatás, és ezután is csak ott lesz (részlegesen), ahol azt a fejlesztő belerakja. De miért ne rakná bele azt a kis extra munkát, feltételezem, könnyebb, mint DX11-re is megcsinálni a programot. Nyilván lesznek dolgok, amik nem fognak működni a Windows 7 miatt, de a játék futni fog, és gondolom, látványban olyan nagy kár nem esik benne. Akinek meg RTX2080 van a gépében, az jó eséllyel eddig sem Windows 7-en játszott DX11 módban. Ez igazából a fejlesztőnek jó, mert elhagyhatja a DX11-et végre, a DX12-t meg úgy is támogatja egy rakás hardver, már a Radeon 7xxx sorozat is, ami nem fiatal.
-
ATi GAMES
tag
Hát aki még win 7-en akar 2019-ben gamelni nemigen kell DX12 szerintem. Hol tudja az az oprendszer a mai hardvereket kihasználni? Sehol... Ha meg olyan régi a gépe, akkor megint csak felesleges, mert örülhet, ha DX11-ben elmennek neki a gamek.
-
ATi GAMES
tag
Nem értem, minek kínlódnak vele, mikor elvileg a microsoft már a win 10-re akarná átszokatni a usereket.
-
Kansas
addikt
válasz
Jesus_Shaves #249 üzenetére
És ha konstans futnia kell, hogy a dolgát ellássa, annak vannak egyéb folyományai is: erőforrás-használat, esetleges összeakadás más hypervizorokkal(Hyper-V, VMware Player, VirtualBox, stb.), ha használni szeretnéd őket, hálózati throughput esetleges korlátozása, stb.
Én mondjuk óva intenék mindenkit a WindowsSpyBlocker-től, egy gyors átfutás után nem tiszta, hogy pontosan mit is csinál, de hogy network sniffert(Wireshark) használ hozzá az tuti - igazából azt kell eldönteni ez esetben, hogy a Microsoft-ban bízol-e, vagy a WindowsSpyBlocker gyártójának tisztességében illetve biztonságos szoftver létrehozási képességében... ugyanis egy sniffer a teljes hálózati forgalmadhoz hozzáfér, adott esetben a titkosítotthoz is(ha nem, az más problémákat vet fel, pl hogy tudja akkor szeparálni a MS felé menő legitim forgalmat a telemetriától, ha TLS-sel megy?), és azt csinál vele, amit akar.
(#248) uvlight: akik csak próbálják, azokon valóban...
(#251) Reggie0: jól mondod, +1
-
-
uvlight
csendes tag
Jó az a Win10. Jókat lehet röhögni ahogy mások használni próbálják.
-
BBencK
csendes tag
-
VIC20
őstag
válasz
GodGamer5 #49 üzenetére
,,Sajnálom aki játékra még mindig win 7-et használ. (Tudom a PH fele mindjárt megkövez"
Szegény József Attila, szir-szar ceruzacsonkokkal írta azokat a rímfaragványokat. Pedig milyen remekművek születtek volna, ha mondjuk [ilyet] használ... (Vagy nem...!)
Sajnálom, akik agy nélkül próbálnak gondolkodni.
,,(Tudom a PH fele mindjárt megkövez
)"
Naná! Egy ilyen megnyilvánulás után ez a legkevesebb...
-
Kansas
addikt
Az emberek 90%-ából vajmi kevesen járnak PH-ra, aki ide jár annak azért vagy van valami fogalma, vagy illene hogy legyen. Ez utóbbiak a legidegesítőbbek, ők azok, akik szintén nem profi gázszerelők, de nekiállnak bütykölni a fűtést, aztán mikor felrobban a kazán, csodálkoznak, hogy hideg van a szobában...
Tökéletes OS(vagy bármilyen más SW) sose lesz, van egy elméletem, mi szerint tökéletlen elmék képtelenek tökéleteset alkotni, még ha annak látszik is valami véletlen folytán, valami rejtett hiba tuti lesz benne... jó ez így, ez biztosítja az IT-sek megélhetését hosszú távon.
(#242) ricsi99: ha van elég RAM-od(16GB+, a 8 azért igen sovány ehhez), akkor nem feltétlenül nagy dolog, de ha nincs VM(pagefile) és kifutsz a RAM-ból akkor elkezdenek crashelni a progik, sőt némelyik progi igényli is(pl. pár régebbi játék is, pl. Cities:Skylines) és el se indul nélküle. A nagyobb probléma az, ha fullra kikapcsolod a VM-et, akkor a rendszer nem tud crashdump-ot csinálni, vagyis ha "véletlenül" elhasal a rendszer, azt se tudod kideríteni, miért - általában 4-500MB elég tud lenni dump készítéshez, de ha több kernel memóriát használ a rendszer, akkor több kell, akkor is ha nem teljes memória dump van beállítva, csak kernel dump.
Mondjuk igaz, hogy ha nem tudod, hogy kell VM a dump miatt, esélyes, hogy elemezni se tudsz egy dump-ot. -
Dilikutya
félisten
válasz
rathelor_g #217 üzenetére
Ez méretes user errornak tűnik, vagy valami nagyon elkókányolt beállításnak, amit nem vettél észre. Ki van zárva, hogy egy upgrade után, ha minden más ugyanaz, kétszer annyi RAM is kevés. Még csak azt sem konckáztatnám meg, hohy valami régebbi, szarul megírt programot használsz, mert ilyet azok se csinálnak. De hogy ilyen jelenségről sehol nem olvasni semmit, az is biztos. Amúgy a virtuális memóriának a kikapcsolásával direkt szívatod magad?
-
ricsi99
addikt
Az emberek 90% ,fogalma sincs róla mi hogyan működik.
Ezzel ,nincs baj... én sem vagyok profi gázszerelő nem is bütykölöm a fűtést.Tökéletes OS (még) nem létezik,s minél bonyolultabb annál több hibalehetőség.
Ha veszel egy telcsit és frissités után lassú... lásd pl almás cucc... akkor mit mondasz?
Amúgy is neked kellett volna zsebből rávágni a választ ,ha már napi szinten használod a rendszert.
UI:Valaki 2 év alatt profin beszél idegen nyelvet... én 7 év alatt a makogásig jutottam el ,pedig igencsak az életem múlik rajta de az istennek sem megy....
-
ricsi99
addikt
Gyaluld le a wint és tedd fel újra ,hátha megyógyul.
De elötte ... kapcsold ki a cortana-t , a windows keresőt ,az antivírust ,a töredezetségmentesítőt ,file naplózást ,hálózati file-okat , és az updatet... valamelyik ezek közül vagy kombinálva okozzák ezt nálad.
Ha minden kikapcsolsz és megszűnik akkor lehet egyesével visszakapcsolni ... ha nem müködik akkor reinstal a legfrissebb verzióra...minnél kevesebb utolag letöltött csoda patch legyen fent -
Akula
őstag
válasz
rathelor_g #217 üzenetére
és a proci folyamatosan 50% fölött megy, nem pihen és a venti fullosan zúg. win7 alatt ilyen nem volt.
HP ZBook 15 G2 -
törölt tag
Urban Legend...
Réges régen az XP-re elkészitették a DX10-et, ami állitólag müködött. Ha most sikeresen visszafejtenék a Win7-re megirt DX12 játékok mikrókódját és ezt a Win7-re lehetne ráfrissiteni, és a legtöbb DX12 játékban müködne, az a Win10-nek nagy kihivást jelentene. Ez eldöntené, hogy a játékos felhasználóknak a Win10 vagy a Win7 jelentene többet. Személy szerint nekem a DX11-ig bezárólag tartott ez a PC Gaming korszakom, mert ezeket a hardvereket és a Win7-et sem újítom meg ilyen költségek mellett. Az alkatrészeket cserélem ha kell, de az új konzolok egyre jobban érdekelnek.
CPT.Pirk és ricsi99 ok
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#00137984 #222 üzenetére
Unixonar driverrel az a kártya jó, nekem is az van. Linux alatt is fasza.
Ami hang és nem jó Win10 alatt, az az UAC2.0 driver, ami miatt nem tudom úgy használni a külső DAC-omat, mint Win7 vagy Linux alatt, mert a beállítások kétharmadában pattog, recseg vagy nincs hang.
-
ricsi99
addikt
válasz
#00137984 #222 üzenetére
Xonar
Felejds el a gyári drivert nagyon gyorsan.... ,nálam is dettó kékhalál meg ami belefér
Uni-xonar driver kell. Van itt a ph-n a xonárnak topicja... azóta hiba nélkül legalább 4 win10
verzióval tesztelve
7 alatt is tökéletes....
kb ugyan úgy gyárilag el van xxxx-va mint a creative driverek.tv kártya az viszont felejtős... olyan szinten átvariállták a megjelenítést ,hogy a z overlay nem megy....
-
törölt tag
Leadtek TV kártya miatt kell még a PCI foglalat, mert a Xonar DX hangkártya már PCI-E foglalatos. Előbbi nem ad képet, és a Win10-re a driver telepitése is problémákba ütközik. Xonar DX hangkártya meg sűrűn hanghibákat okozott film és zenehallgatás közben, ezért a driverét vagy a Win10 WDM felületet okoltam. Windows XP idejében a hardveres ősszeakadás és a videókártya eszközillesztők okozták a legtöbb fejfájást nálam, miközben a Win10 esetében az új kiadások frissitései rontják a felhasználói élményt.
-
Kansas
addikt
Te ragadtál le. Én csak próbálom cáfolni a marhaságokat amiket néha írsz.
Egyébként amit itt írsz, részben az sem igaz:
UEFI fast boot nem a windows betöltését gyorsítja, hanem az UEFI bootstrap folyamatot, csak épp a Windows 7 zokon veszi, de Linux-szal is működik.
Safe Boot-nak sincs köze a kompatibilitáshoz, kevered a CSM-mel - igaz, én meg a Secure Boot-ot kereszteltem át Safe Boot-ra, mea culpaA szűk értelemben a cikkhez tartozó mondandómat a #201-ben találod, ha el tudsz szakadni a Win10 fikázásától és a Win7 tömjénezésétől pár percre.
-
ricsi99
addikt
Látom leragadtál annál ,hogy milyen gyors a boot...
akkor a te szinteden:
Köszönöm az infókat .
Pici kiegészités:
UEFI Fast boot: win 8.1 feljebb a windows betöltését gyorsithatja
feltétele a kompatibilis eszközök ,alaplap ,vga ,ssd ,stb....
Safe Boot: régebbi nem "uefi kompatibilis" gépek .. pld régi vga /ssd ilyesmi.
Fast Startup: elnevezést pedig a win "hibrid alvás"-ból való ébresztésére hivjákszóval ha témával kapcsolatban "Publikus a Windows 7-re is visszaportolt DirectX 12" van hozzáfűzni valód érdeklőldve várom.
e
-
rathelor_g
csendes tag
"A Win10-nek nem kell erősebb gép": a céges win7 alatt nagyon igyekeznem kellett, hogy 8 giga rammal és kikapcsolt vm-mel megfektessem a rendszert, win10/16 giga ram ugyanazon beállítások, programok és használati stílus mellett 10 percen belül sikerült.
Az erőforrás-kezelés egy hányadék, rendszeresek a random lagok, a beállítási lehetőségek közelítenek a nullához, szóval ennyit arról, hogy nem kell erősebb gép. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dilikutya #213 üzenetére
"egyébként meg rendes TV adást nézzen az, akinek két anyja van, "
hatize. bevallom en nezek. altalaban eloben sportot.
most pl. par perc es kezdodik az Eurosporton a US open kozvetites.
elvan a sarokban, ha valami erdekes tortenik, kiteszem fullscreenbe. amikor meg nagyobb osszejovetel van, mittomen valogatott jegkorongmeccs, akkor megy a projektorra. -
Kansas
addikt
válasz
#00137984 #206 üzenetére
Régi TV-kártya kiváltására mondjuk van PCIe opció is: HAUPPAUGE WinTV-HVR-5525
Nem mintha olcsó lenne, de van, HD-t is tud. Olcsóbban meg vannak külső USB-s egységek.Mondjuk a régi PCI-os SB X-FI karim nekem is hiányzik, de mióta nincs rendes EAX-támogatás Win alatt(Vista óta), igazából majdnem mindegy, egy jobb alaplapival ugyanott vagy, esetleg egy PCIe-s Xonar-ral vagy SB Audigy-vel...
-
Kansas
addikt
Nem hiszem, szerintem az a gyors boot az "UEFI fast boot" feature-nek köszönhető("BIOS"-ban), amihez minimum Win8 kell, a Safe Boot-tal egyetemben. A modern, de gyenge gépek is gyorsabban tudnak bootolni az új Windowsokkal ha ez be van kapcsolva - nem összekeverendő a Windows-ban levő "Fast Startup"-pal, ami meg egy hibernálás-szerű metódust használ, és nem igényel BIOS-szintű támogatást.
Nekem megy az UEFI Fast Boot egy AM1-es Athlon 5350-nel is, ASUS AM1I-A lapban, ami azért messze nem erőgép...
-
Dilikutya
félisten
válasz
#00137984 #206 üzenetére
Az optikai meghajtók tökéletesen működnek Windows 10-en.
A jelenlegi DVD íróm a Windows 7 óta szolgál, szerintem még a Nero is ugyanaz, ami akkor.
TV kártya esélyes lehet, anno volt olyanom, amit 3-4 évesen már az XP sem támogatott. Bár azt elég bosszantónak találtam, de nem volt mit tenni, mivel ugyanazon a vason jobb volt használni, mint előtte a 98SE-t. Azóta már nem bosszant, mivel a videóklipek egyből mennek a Youtube-ra, meg már nem is gyűjtjük őket, egyébként meg rendes TV adást nézzen az, akinek két anyja van, degenerált, fogyatékos műsor megy ma már mindenhol.Windows 7-re amúgy a SP1 óta lényegében csak játékhoz (DirectX) és alapvető működéshez szükséges (biztonsági) frissítések jöttek, nem nagyon volt más. Azokat meg nem árt felrakni néha.
Amúgy elég vicces ez a rettegés a frissítésektől, miközben mindenki meg van győződve róla, hogy a Windows egy bugtenger, meg lyukas mint a tésztaszűrő, de ha a Microsoft ezt próbálná befoltozni, akkor meg elutasítóak.
Értelemszerűen ha tele vagy nem támogatott hardverrel, akkor nincs mit tenni, de régi gép amúgy se profitál a DirectX 12-ből se.
Bár a Xonar DX-hez van driver Win10x64, nem kell azt minden build-re külön megírni.
De azt nem értem, minek neked az a konfig, DirectX 12-es játékok kiesnek így, bár azt nem tudom, mi van olyan, ami a 11-et egyáltalán nem támogatja már. Remélem, egyszer majd csak el jön már az ideje, az a nyomorult DX11 fölöslegesen vonja el a fejlesztők kapacitását, elavult, csík kínlódás van vele. Te csak annyit érzékelsz, hogy ugyanolyan gyors mint a DX12, csak épp a háttérben sokkal elavultabb.
-
ricsi99
addikt
válasz
#46105344 #209 üzenetére
Leírom lassabban is ,hogy megérsd:
"Az értékek változók gépenként. De nem is számit ,az se ha a te géped 2mp alatt bebootol.
Az is más ki mit tekint késznek ,mit hogy mér."Ez nálam van így ,ha nálad máshogy van, az azért leheteséges mert neked más alkatrészekből álló géped van.
Modernebb gépeken jobban fut... nem érzékelhető...pl: ha nekem 500 lovas verdám van akkor mind1 ,hogy tele van a csomagtartó kacatokkal.. piros lámpa után ugyan úgy elstartolok ,s első vagyok a sorban....
-
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
-
törölt tag
Win7 Service Pack 1 és csak a játékhoz és az alapvető müködéséhez szükséges frissitések vannak telepitve. WU alapértelmezésben kikapcsolva, és a frissitéseket kézileg telepitgetem fel a gépre. Támogatott DX11.1 verzióval a játékokban minden képhiba és kifagyás nélkül megy. AMD konfigom idejében nagyon nem igy volt... Viszont ezt a Win7-et csak egy nagyon jó Win10 build-re vagyok hajlandó lecserélni, de néhány hardveremet és 1-2 programot nem használhatnám utána.
Leadtek TV kártyámat nincs már mivel kiváltani, ahogyan a Win7-es hangkártya eszközillesztőmet sem fogják minden friss Win10 változatra megírni, vagyis nem támogatott státuszba kerültek, de a Win7-en teljesen jól megy minden.
Sajnos sok olyan régi dologhoz még ragaszkodok, mint a PCI csatlakozó az alaplapon vagy az optikai DVD meghajtók és a hangkártyám. Nekem ez a PC... -
ricsi99
addikt
válasz
Dilikutya #198 üzenetére
Tisztán energia szemszögből nézve:
Van ssd-m... ha a nyers számokat nézzük csak nálam egyedi esetben
Szűz rendszereknél ? win7-10 kb 5-10 másodperc a boot idő különbség net nélkül.
Igazából , ott van különbség ,ha van net ,hogy mikor lesz "ready" a rendszer.
Én az "Opera" böngészőt használom ,mind1 egykutya... mind2 rendszeren gyors ,nincs érzékelhető különbség.. gyors a netem.
10 alatt töbször hallom felpörögni a hűtést... 7 alatt meg nem .
Nem vagyok nagy software guru inkább hw... de azt tudom ,hogy jobban melegszik ergó csak attól lehet ,hogy több áramot is pusztít.Kihagyhatjuk a vírusokat/meg ilyesmit mert vagy az első másodperceben kizárólag a win10-es rendszeremet támadja meg ,vagy egyéb csoda
Van egy elmélet és van egy gyakorlat... volt időm /energiám ezeken mind mind végigmenni... s nem csak egy gépen... 4770k -s gépem volt az elött s e téren az is ugyan igy viselkedett ebből a szempontból.
-
Dilikutya
félisten
HD7770-el felejtsd el a DX12-t. A régebbiekbe nem fogják már beépíteni, az újakhoz meg kevés az a kártya. Konzol átiratoknak persze hogy jobb a DX12, Xbox-on is az van.
Kevés játékot próbáltam ki DirectX 11-el és Mantle-vel is, elvileg gyengébb CPU+erősebb GPU esetén jönne ki a Mantle előnye, pl. a Battlefield 4-ben én nem nagyon éreztem semmit. A Thief meg kimaradt, mint a másik húzónév.
-
Kansas
addikt
Ez nem a Windows 7-ről szól, hanem a DX11-ről.
El akarják érni, hogy a stúdiók csak azért ne fejlesszenek DX11-es játékot, mert nem akarják elbukni a Win7-et használók táborát.
Fejlesszen mindenki DX12-re, felejtse el a régebbi verziós DX API-kat meg lehetőleg az OIGL-t/Vulkan-t/Mantle-t is és az majd mindenkinek jobb lesz kicsit:
- a játék/OS fejlesztők munkát spórolnak
- a gamereknek lesz minden feature és csökken a CPU-bottleneck a DX12 miatt, ráadásul eggyel kevesebb ok Win10-re váltani(ha az EOL/EOS nem lenne elég)
- a HW gyártók meg tán kapnak némi extra megrendelést azoktól, akiket a Win7 tántorított el csak pl. az RTX-es kártyáktól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mostantól nem csak a Microsoft partnerei férhetnek hozzá a szükséges állományokhoz.
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3380 - i3-6GEN I 4GB I 128GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest