- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen monitort vegyek?
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebeni95
tag
Jó, bár picit jobban részletezhetnéd!
-
deathtania
senior tag
dejó, hogy erre rátaláltam. azt hiszem a hétvégén ki is fogom próbálni
-
#51736960
törölt tag
elkészítettük, finom volt, köszi
(eredetileg Kalandor-félét akartunk, de nem találtam azt az írást)szerk: a feltét: paradicsomkonzerv, só-bors-oregánó, bacon kockázva, lilahagyma, vörösbab, erőspaprika, karavánsajt
-
yolan
őstag
A recepted alapján megcsináltam a saját pizzámat, rakok majd fel róla képet, nagyon finom lett, bár kicsit vastag lett a tésztája. Jó magyarosan, kolbásszal készült.
-
nagyzalán
újonc
Nagyon klassz pizzát csináltál megnéztem a képeket is grat
hozzá gyűjtöm a recepteket mert nagyon szeretek pizzát sütni van egy mobil kemencénk mindenhol lehet használni. Ilyen [party kemence] érdemes kipróbálni tényleg nagyon jót lehet benne sütni igazi olaszos lesz.
-
csaba54
tag
válasz
philoxenia #47 üzenetére
tisztított víz
és ha flakonos? -
bivalyolo
őstag
hali
tudom régi de: ennek tudjátok esetleg h ki a szerzője? törölték vagy nem tudom de nem jön be az oldal
[link] (http://logout.hu/cikk/pizza_hamarabb_mint_rendelve/teljes.html)
nagyon jól nézett ki és sajna nem mentettem el a receptjételőre is köszönöm
-
DArchAngel
tag
Köszönöm a receptet
, csináltam azóta egy dupla adagos pizzát. Tonhalasat és kolbászosat. Sajnos egy picit szárazra sikerült, szerintem kevesebb ideig kellettt volna sütni, de attól finom volt. -
tildy
nagyúr
A topiccím nagyon RGB-s
-
Zewa
senior tag
Ohh hogy az a.... Most nagyon megkivántam mindjárt lerongyoloka boltban veszek ezt azt ami hiánzik és én is össze dobok egyet de kcsit nagyobbat!
Az eredményről beszámolok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bagyulajuve #80 üzenetére
Érted Te a tréfát, csak nem szereted, mi ? Bocsi ne sértődj meg, viccnek vót szánva.
-
Gondar
tag
ez szép cikk volt
-
faevike29
tag
Gratulálok
!
Azt hiszem már tudom mit is fogok sütni legközelebb otthon a sütőmben...
Ja és a recepteknek meg külön örültem -
bagyulajuve
addikt
válasz
philoxenia #78 üzenetére
a tűzhely sütőjében fogom megcsinálni, grrrrrrrr
mivel nem beépíthető ezért az ilyeneket tűzhelynek nevezik és van sütő részük, amiben a tervem, hogy majd sokat és finomat sütök.
példa a tűzhelyre: kerámilapos villanytűzhely
viszont a főzőlapon főzni fogok -
VoDaFoNe
aktív tag
nagyon széépek ááám
gratula neked!! mi is szoktunk pizzát sütni
pénztárcakímélő az biztos!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bagyulajuve #77 üzenetére
Inkább a sütőben próbáld .
-
bagyulajuve
addikt
holnap meg lesz az új tűzhelyem sztem pizzakéászítéssel fogom felavatni
-
sityak
tag
amit még ajánlani tudok (nem pizza de hasonló)
500gr liszt
1 csomag élesztő (kb 3 dl melegvízben feloldva)
6 ev olivaolaj
1 kk só
füszerek (oregánó, vegeta, bármi ízlés szerint)
sonka, kolbász, császárszalonna apró kockára vágva, vagy darálva (bármelyik lehet)
olajbogyó darabolva
szotyi, tökmagaz egész összegyúr, keleszt 45 percig
majd kinyújt, megformáz (én olyan 10-12cm köröket szoktam csinálni kb 1cm vastagra)
aztán megint keleszt egy 20-25 percet, majd 190C-os sütöben 20-25 perc alatt megsüt -
asbi_
tag
wow köszi szépen az irományt!
hétvégén szerintem be is próbálom -
sityak
tag
válasz
philoxenia #73 üzenetére
jaja
500-550gr liszt
1 tojás
1 élesztő kb 2.5-3dl melegvízben feloldva
3 kanál olivaolaj
só, oregáno azt csókolom -
iguana
őstag
éló, éló!
ugynaígy csinálom a saját pizza tésztát, ahogy te írtad .
szó szerint, tényleg
sajnos csak ritkán az időhiány/lustaság miatt. általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeim vannak. noha messze nem vagyok pizza guru (pl. szégyen, nem szégyen a mozerrella eredetéről itt tudtam meg a frankót), de eddig mindenki el volt ájulva. (mondjuk nem nehéz, amilyen pizzákat rendelnek) -
BaKeSZ87
őstag
Jó cikk, bár nekem a tészta biztos nem ízlene, túl lisztes lehet, mi krumplit is szoktunk rakni a tésztába, úgy nagyon király.
-
WonderCSabo
félisten
Nagyon jó a cikk. Mondd, nem gondolkoztál szakácskönyv írásáról? Vagy már írtál? Tetszett még benne a magyar termékek preferálása, ajánlása.
Ja és persze küldhetnél pár szeletet a pizzából.
-
Degradator
tag
nyam a pizza kib*szott gusztusos
-
ipavlidu!
tag
Még nem olvastam el, de nagyon finomnak tűnik! Új lehetőségek a házipizzacsinálásban! Éjjen! Kösz.
-
dragonfx
veterán
szép cikk jó cikk de olyna éhes lettem tőle.
Kedvenc kajáim között van a pizza meg alapból az olaszos kaják, nagyon guszta mindne műved.
Mondjuk így elég hosszas a készítés, de pizzalapot meg pizzaszószt véve pikk pakk meg lehet csinálni mikróba avgy sütőbe régebben én is cisnáltam,d e ellustultam hgy ilyennel bixbaxoljak,inkább rendelek, de a cikket olvasva valszeg meg fogom próbálni jövő héten.
A kedvencema tükörtojásos kukoricás hawaii pizza. -
keIdor
titán
Nagyon jó írás, guszták a pizzáid, megéheztem!
Lehet kipróbálom én is!
-
littlemole
őstag
Régebben én is csináltam pizzát,sajtot de ez manapság időhiány miatt ez ritkán fordul elő.
Ugyan itt friss pizzákról van szó, de meg kell említenem ezeket a fagyasztott pizzákat.[link]
Véleményem szerint ízben és a tészta állagában is a legtöbb friss pizzát is kenterbe verik.
( la bottega változat)
Mo-on nem tudom lehet e kapni ezeket. Mindenesetre ajánlom kipróbálásra.Másik dolog amit csak nemrég fedeztem fel a sajtok világában az a ricotta sajt. Eszméletlen finom, még akár magában is, de egy kis édesítéssel nagyszerű desszert lesz belőle.
-
Patrick
addikt
Tetszik az írás, a pizza meg csak hab a tortára, nyami. Nah jövő héten aszem itthon elkészítem
-
Akheron
senior tag
válasz
philoxenia #60 üzenetére
Igen, így van, bivalytejből készül.
Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:
FANKHAUSER'S CHEESE PAGE
©David B. Fankhauser, Ph.D., Professor of Biology and ChemistryA mozzarella készítéséhez kétféle megoldást is leír. Igazából nekem az a gondom, hogy nincsen tejoltóm, tehát csak savasítással csapattam ki a kazeint - így viszont túlzottan savas lett ahhoz, hogy a forró vízfürdőben megolvadjon. Adtam hozzá egy kis szódabikarbónát, de attól meg teljesen krémszerűvé olvadt. Mondjuk a friss krémsajt is nagyon finom volt, a hátramaradt tejsavóból meg egy kevés ricottát is tudtam készíteni...
-
helkis
veterán
gratula!
házhozszállítás van?
-
JOTI
tag
Nekem kedvett hoztál a sütögetéshez
Egyszer én is csináltam pizzád de szegényke nem akart megsüli
Széle már átcsapott a fekete színbe de a belseje még nyers volt...
de MOST már tudom a helyes utat -
Akheron
senior tag
Ez egy nagyon lényeges megfigyelés - tényleg ráérek.
De ami még lényegesebb, az a ráérés oka: mivel szinte mindent magam készítek, sokkal kevesebbet kell költenem, így dolgoznom sem szükséges annyit. Szóval ahelyett, hogy jól fizető, de idegesítő munkával előteremteném a pénzt a késztermékekre, régi ember módjára különféle szakmákban igyekszem jártasságot szerezni.
Például sajtkészítéssel is elkezdtem kísérletezni.
Forralással és savasítással a házi tejből nagyon egyszerűen lehet friss sajtot készíteni, csak az így készült sajt egyáltalán nem olvad hő hatására. Pizzára tehát nem használható, de rántani például ideális. Próbálkoztam már mozzarellával is, de azt nagyon elrontottam.
(Sajnálom, hogy csak albérletben, és társasházban lakom, mert így sok háztáji feladattal egyáltalán nem tudok megismerkedni.)
-
afterburner_
őstag
szepen nez ki a pizza, én kb 1 eve kezdtem el sütkérezni, többek közt pizza, de mostanaban kezdtem el langost is csinalni, nahmeg rengeteg etelt receptkonyvbol es nagyon szeretik a foztjeimet, legalabbis még senki nem halt bele, én mondjuk azert kezdtem el fozni mert meguntam nagymama zsíros, sűrűn ismétlődő főztjeit, nem bantam meg
első ranezesre baromi neheznek tunt nekem ez a sütés főzés dolog, de ha picit gyakorol az ember, csodákat lehet művelni a konyhában
Grat a cikkhez!
-
makso
tag
De jó neked,h ennyire ráérsz...
-
Akheron
senior tag
Ezek szerint tényleg okkal drágább? Akkor ideje változtatnom a hozzáállásomon.
Sajnos úgy tapasztaltam, hogy az árkülönbségeket legtöbb esetben az eredményezi, hogy az üzlet vagy a forgalmazó egzotikumnak könyveli el az árut: így lesz a bioboltban 400 forint fél kiló magyar szójabab, meg 300 forint a 120 forintos (nem bio) kukoricaliszt.
-
pdave
aktív tag
válasz
Drótszamár #6 üzenetére
jó a szalámi a pizzára, csak sok sajtot kell rá tenni, és akkor nem szárad ki
-
#48351796
törölt tag
Hello Akheron, ha jössz hozzám vásárolni számtech cuccot, és hozol ilyen pizzát, akkor máris egy jó alkupozicióban leszel!
Éljenek a reformkaját! -
Akheron
senior tag
válasz
philoxenia #47 üzenetére
Én is betettem egy járólapot, de csak közvetlenül a tepsi alá, hátra, mert ott égetett a gázsütő.
A kenyerekhez lenmagot és/vagy szezámmagot szoktam adni, viszont korábban idegenkedtem az élesztőtől, így csak kelesztetlen kenyérkéket sütöttem, úgy negyed kilós méretig - mert afelett a sűrű tészta nem igazán sült át és száradt ki rendesen.
Mostanában meg inkább csak amolyan "placcs" fajta kelt lepényeket sütök: rádobom a sütőlapra a tésztát, kicsit megvágdosom, aztán hagyom, hogy teljesen szétkelje magát, amerre csak akarja. Nagyon tetszik az így kapott rusztikus külső.
Tönkölylisztet én is szívesen használnék, de mindig felmegy a vérnyomásom, mikor meglátom az árcédulát. A mai napig nem értem, hogy mi kerül annyival többe benne...
-
Korcsii
őstag
ehh... most éheslettem... megyek is enni
egyébként jó cikk
-
philoxenia
MODERÁTOR
Dagasztáshoz én például tisztított csapvizet használok, sóból tengeri sót, lisztből kenyérhez a teljes őrlésűből kb.negyed rész teljes őrlésű rozslisztet, negyed teljes őrlésű tönkölybúzalisztet, + négyféle magot és még pár dolgot, de most sütöttem a titkos adalékaim nélkül és nem lett az igazi.
Pizzatésztát a fiam kedvéért csinálok, de ő nem csipázza a teljes őrlésű lisztet, ezért kenyérlisztből sütöm, a mennyiséggel nincs baj, mert elfogy három-négy pizza is a családban.
A gép nagyon jól megdagasztja, ha jól találom el, nincs egy kis tészta sem a kezemre ragadva, de kicsit ragacsosabbra gyúrva is nagy segítség, mert csak kis átgyúrással kell vesződnöm.
Sütni egyszerűen tepsiben szoktam, nálam a sütő alján, a lemezen van két cserép. Szoktam alá sütőpapírt tenni, úgy könnyen válik el a tepsitől. -
raczger
őstag
szépeka pizzáid, szívesen megkóstolnám
huhh meg is éheztem nagyon, nem lesz ez így jó:S
amúgy tesóim szoktak még nagyon finom, jó és szép pizzákat csinálni, rendes cserépkályhában sül az hmmm az az igazi! -
footy
addikt
Uh de megéheztem
Majd ha lement az államvizsgám leírom a gyrosom receptjét
-
Nagyon klassz lett az írás!
-
Akheron
senior tag
válasz
Wolverine #41 üzenetére
Igaz.
Meg a meglepetések... sok pizzériával kapcsolatban úgy éreztem, hogy orosz rulettet játszom, főleg amikor valami húsosabb pizzát rendeltem.
Igazából összesen kettővel voltam megelégedve: az Avantival és az Unicornis étteremmel. Az Avantival azért akadtak gondok, de az Unicornistól mindig nagyon finom pizzákat kaptam. Persze akkoriban is voltak ilyen "prémium" pizzák, meg jóval drágább éttermek, de annyit már végképp nem ért meg nekem egy pizza.
-
germanh
senior tag
ez igen
I <3 PIZZA -
jerry311
nagyúr
Nem rossz. Sütöttem hozzá muffin desszertet. Csokival meg aszalt meggyel.
Jó páros. -
Akheron
senior tag
-
Akheron
senior tag
Nekem jóval olcsóbban jön ki. Még egy kis Excel-táblát is készítettem korábban, mert érdekelt, hogy mennyi az annyi... Ilyesmi eredményre jutottam:
Bio liszt: 0,250 kg x 200 Ft - 50 Ft
Sajt: 0,075 kg x 2000 Ft - 150 Ft
Par.sür.: 0,060 kg x 553 Ft - 33,2 Ft
Kukorica: 0,050 kg x 329 Ft - 16,5 Ft
Olaj: 0,065 l x 670 Ft - 43,5 Ft
Élesztő: 0,002 kg x 5190 Ft - 10,4 Ft
Fűszerek: ~50 FtEz az egyszerű kukoricás-sajtos összesen 343 Ft lenne.
Ha még teszek rá 50 gramm friss csiperke gombát, akkor 380 Ft. A legtöbb zöldség is legfeljebb ilyen 30-40 forintokat tesz hozzá az árhoz, szóval 500 forintból én bőven tele tudok pakolni egy 36x25-öst.
A leglényegesebb tényező tényleg a sajt - ha valaki például 150 grammot tesz rá az általam preferált 75 helyett, akkor a fenti 343 forintos összköltség nyomban 500 forintra emelkedik. És ha a 150 grammnyi sajt mellé még 3000 Ft/l-es olívaolajat használ a bio napraforgó helyett (ami egyébként nagyon finom szerintem), akkor tovább emelkedik 640-re. Tehát főként ezeken múlik. (A húsokkal kapcsolatban nem tudok mit mondani - kérem, kapcsolja ki.
)
Időben szerintem nem olyan vészes, a kezdeti gyakorlatszerzést követően, mikor az ember már optimalizálta a munkafolyamatot. Végül is az egész csak annyi, hogy 1) tésztát gyúrsz, 2) hagyod kelni, 3) kinyújtod, 4) megpakolod, 5) megsütöd. Sietve ezeket mind el lehet végezni néhány perc alatt, bár én szeretek pepecselni.
-
rudi
nagyúr
Alapanyagokat és nem utolsó sorban időt figyelembe véve olcsóbb így mint pizzériából rendelni? Nekem rendszerint az a bajom, hogy nincs időm főzni. Ma viszont volt
-
Akheron
senior tag
Igazad van - tényleg úgy lenne a legcélszerűbb, ha minden az lenne. De nem igazán dolgozom már annyit mostanság, mint régen; inkább próbálok egyszerűen és nyugodtan élni, amihez elkél némi kompromisszum.
Persze, ha a bioboltok nem másfélszeres és kétszeres áron kínálnák a termékeket, lehetne ez másként is...
A sütőalkalmatosság egy tapadásgátló bevonattal ellátott tálca. Keresgélek jó ideje pizzasütő követ, de csak sütővel együtt találtam... Kínomban már arra is gondoltam, hogy veszek valamilyen sima aljú, nagyobb méretű agyag járólapot erre a célra.
-
baguvixww
csendes tag
nekem ez a kedvencem!
-
twollah
nagyúr
Szerintem nem tulzas ha bioliszt, szoja akarmi szoja novernek, hogy befostam.
Vagy minden bio vagy semmi sem.A viz is fontos, ha nem a legfontosabb eleme az etelnek.
Ha a viz nem bio akkor gyakorlatilag a tobbi sem lesz bio.
Egyszerubben levezetve a kepletet bionak alcazott majd ugyan annyi karos anyagot tartalmazo pizzat csinaltal a nem bio viz miatt.Apropo...
A talca amiben sutotted mibol keszult?
Teflon, vas, hoallo uveg vagy vmi keramia?Nem kotekedes csak vagy ortodox bio modszerekkel csinalsz vmit vagy megette a fene az egeszet.
Vagy normalisan csinalunk vmit vagy sehogy se.
-
Akheron
senior tag
Az az alapvető baj vele, hogy a legtöbben túlzottan sokat használunk belőle.
De ez is főként azért probléma, mert a finomított konyhasó gyakorlatilag vegytiszta (és ha jól tudom, vegyszerrel kezelt) nátrium-klorid, miközben a szervezetnek ugye számtalan egyéb ásványi anyagra is szüksége volna még - illetve általánosságban is lényeges az ásványi anyagok egyensúlya. A "nyers" sókból ezért jóval többet lehet fogyasztani egészségügyi kockázatok nélkül, és úgy általában is egészségesebbek. Ha gondolod, kereshetek valamilyen cikket ezzel kapcsolatban, de lehet, hogy csak angol nyelven találok.
(Amúgy tényleg főként ipari felhasználásra készítik a finomított sót: a fejlett országokban az étkezési felhasználás állítólag csak néhány százalékot tesz ki.)
Szerk.: De egyelőre még én is egyszerű konyhasót használok (csak kis mennyiségben).
-
concret_hp
addikt
na ha vizsgaidőszakban lesz időm bepróbálok egy ilyet
-
Akheron
senior tag
Sima csapvizet.
Mentségemre szóljon, hogy már szemezgetek a fordított ozmózis elvén működő szűrőberendezésekkel... De az ilyesmi egyelőre még nekem is túlzásnak tűnik.
Annyira nem kellett sokat bíbelődni velük. A fonás, szaggatás, csavarás aránylag hamar megvan.
Bár végül is embere válogatja; én szeretem ilyesmiben kiélni magam, így nem érzem nyűgnek.
-
kozmate
tag
"Az egyszerű finomított asztali só ipari nyersanyagnak inkább való, mint emberi fogyasztásra."
Mi a probléma vele?
-
twollah
nagyúr
Az utolso par kep akar a Nok Lapja suto, fozo rovataba is bekerulhetnenek a minoseguk miatt.
Gondolom sokat pepecselt veluk a keszito. -
twollah
nagyúr
Milyen vizet hasznal a kedves cikkiro szakacs?
Csapvizet, Pi-vizet, esetleg valamilyen forras vizet?Ha mar annyira bio minden akkor jo lenne ha a vizrol sem feledkeznenk meg.
-
Emosz
tag
pizzát a pocakba! a fórumozó is ember
nagyon jól néz ki a pizza, lehet a hétvége folyamán kipróbálom a recepted!
-
Anubiss
tag
Fantasztikus!!!
Éhes lettem... -
-
Akheron
senior tag
válasz
philoxenia #10 üzenetére
Teljes őrlésű búzalisztből Biopontot vettem, amíg a Spar ki nem cserélte őket a saját Natur*Pur márkájú liszteire...
Azóta ezeket veszem. A teljes őrlésű búzaliszt itt 189 Ft, a finomliszt pedig 229 Ft. Szoktam még Piszkei Öko teljes őrlésű lisztet is venni, de azt csak egy drágább boltban találni, 240 forint körül. Sajnos kábé a Spar az egyetlen hely, ahol elfogadható áron lehet még ilyesmit kapni; a bioboltok is nagyon sokat rátesznek.
(Géppel dagasztani ilyen mennyiséget tényleg nem érdemes, azt hiszem, bár sosem használtam még gépet.
)
-
Xantomas
őstag
Nagyon korrekt írás!
Címlapra, és ajánlóra vele, asszem ezzel elmondtam mindent ;) -
tkazmer
addikt
meglehetősen odafigyelsz a deisgn-ra...
annak meg, aki először kostolná a reformkonyha remekeit: sajnos igencsak érezhető már kisebb mennyiségnél is a teljes kiőrlésű liszt egyedi íze. -
varga911
senior tag
Én kicsit másképpen szoktam csinálni, de kipróbálom ezt is!
A HD-595 még mindig szépen muzsikál!
-
A_Sanyi
csendes tag
favorited ;)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Drótszamár #11 üzenetére
A gépnek kb. 15 perc egyszer meggyúrni, ha kétszer akarod, idő múlva megint annyi.
Sokára ennéd meg azt a kenyérmennyiséget, amit az utóbbi másfél évben megsütöttem, pizzatésztát pedig könnyebb csinálni, mint kenyeret, tapasztalatból tudom.
Amire gondolsz, az a kenyérsütés tisztán a géppel, de az más műfaj, a szenvedés ott is annyi, hogy beleteszed a hozzávalókat. Amúgy jobb gáz/villanysütőben sütni a kenyeret is, csak nyáron nagyon meleget csinál a konyhában. -
lesaux
veterán
Gratula, jól írsz, jól főzöl (bár ez konkrétan sütés volt)!
A Horváth Rozi és hasonszőrűek alkotta fűszermaffián, illetve a Parkinson-kór legkülönfélébb tüneteit felvonultatva félmondaton felröhögtem. -
DJ.Gróf
aktív tag
Fincsa! Kolbászos rájás pizza.
-
Armahun
addikt
Szép kimerítő cikk, gratulálok hozzá!
Én a tésztát picit másképp csinálom "kovászosan" kelesztem.
40 dkg liszt fontos, hogy ne legyen hideg
1 dl tej
1dl víz
1 ek cukor
1/4 kocka élesztő
1 ek olaj
1 kk sóAz élesztöt felfuttatom a langyos cukros tejjel.A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közep készítek egy mélyedést és beleöntöm az élesztös tejet. A környező liszt kis részével összekeverem (kovász) majd a többi lisztel betakarom. Meleg helyen kb negyed órát kell állnihagyni, hogy a kovász szépen behabosodjon. Ezután jöhet bele a víz és a só.
Addig szoktam gyúrni, amíg a tészta szépen ősszáll, és már nem ragad sem a tálhoz, sem a kezemhez. Olajat nem teszek bele, azt csak a tepsi kikenésére használom.
A lényeg, hogy pontossan ki kell mérni az alapanyagokat! nem szabad hozzátenni sem vizet, sem lisztet, addig kell gyúrni, amíg jó nem lesz.
Kis cipót formálok belőle, letakarva meleg helyen kb egy órát kelesztem, és mehet a tepsibe.A sütőn rengeteg múlik, pl a nagyszüleim gázsütőjében sosem sikerült úgy megsütni ahogy szerettem volna.
Drótszamár:Pont ilyet használok
-
Drótszamár
őstag
válasz
philoxenia #10 üzenetére
Nem érdemes szerintem kenyérsütő géppel szenvedni. Tovább tart.
Lehet kapni kelesztőtálat. Oda bedobod az összetevőket, ha megkel kiszeded, kicsit átgyűród, kinyújtod és kész is a tészta. Ez max 1-1,5 óra, a gép 2-3 órát szenved vele.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kenyérsütő géppel is dagasztható a pizza, hol veszed a biolisztet, ennyiért, milyen őrlés, melyik malom ?
-
hú de éhes lennék most ha nem épp a vacsorámat fejeztem volna be az olvasás előtt... viszont lehet h haverokkal az albérletben megpróbálunk összehozni vmi ilyesmit...
-
kisninja
őstag
válasz
Drótszamár #6 üzenetére
Háziszalámi a gyerő és saját szeletelés.
Nagyon finom lehet a tied is. Egy a poén hogy én utálom a paradicsmot de a kecsapot szeretem. -
tocsa
senior tag
Gratula! Nemreg ettem (pizzat), de ennek ellenere osszefutott a nyal a szamban! Nagyon ugyes vagy!
Picasa galeriahoz:
A legjobban a sutikre lennek most ehes, nagyon jok!
Az egyik pizzahoz azt irod: az elso fenykepen is vllahato pizza. Szerintem mindegyik vallalhato!
Offtopic: vega vagy? Hust nem latni sehol. -
ABnormal
őstag
-
kisninja
őstag
Nagy szép mi tejjel csináljuk a tésztáját és nagyon finom.
2dl tej (langyos)
1-2 ek étolaj
1 élsztö
csipet só
kis culor
fel kell futatni
majd bele 1kg liszt
szükség esetén még tej és olaj megdagasztani megkeleszteni
3-4 részre szelni kinyujtani és kész a tészta
tetejére kecsap elkenve szalámi hagyma kukorica sajt pizzafüszer.
a feltét amugy bármi lehet. -
elit_hun
őstag
mi is szoktunk pizza-t csinálni, a tiéd jobban néz ki
-
Pukkancs
aktív tag
De király a pizzád
-
7
addikt
Minden elismerésem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest