Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Armahun

    addikt

    Szép kimerítő cikk, gratulálok hozzá!

    Én a tésztát picit másképp csinálom "kovászosan" kelesztem.

    40 dkg liszt fontos, hogy ne legyen hideg
    1 dl tej
    1dl víz
    1 ek cukor
    1/4 kocka élesztő
    1 ek olaj
    1 kk só

    Az élesztöt felfuttatom a langyos cukros tejjel.A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közep készítek egy mélyedést és beleöntöm az élesztös tejet. A környező liszt kis részével összekeverem (kovász) majd a többi lisztel betakarom. Meleg helyen kb negyed órát kell állnihagyni, hogy a kovász szépen behabosodjon. Ezután jöhet bele a víz és a só.
    Addig szoktam gyúrni, amíg a tészta szépen ősszáll, és már nem ragad sem a tálhoz, sem a kezemhez. Olajat nem teszek bele, azt csak a tepsi kikenésére használom.
    A lényeg, hogy pontossan ki kell mérni az alapanyagokat! nem szabad hozzátenni sem vizet, sem lisztet, addig kell gyúrni, amíg jó nem lesz.
    Kis cipót formálok belőle, letakarva meleg helyen kb egy órát kelesztem, és mehet a tepsibe.

    A sütőn rengeteg múlik, pl a nagyszüleim gázsütőjében sosem sikerült úgy megsütni ahogy szerettem volna.

    Drótszamár:Pont ilyet használok :D

    [ Szerkesztve ]

    Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

Új hozzászólás Aktív témák