Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Akheron

    senior tag

    válasz kozmate #27 üzenetére

    Az az alapvető baj vele, hogy a legtöbben túlzottan sokat használunk belőle. :) De ez is főként azért probléma, mert a finomított konyhasó gyakorlatilag vegytiszta (és ha jól tudom, vegyszerrel kezelt) nátrium-klorid, miközben a szervezetnek ugye számtalan egyéb ásványi anyagra is szüksége volna még - illetve általánosságban is lényeges az ásványi anyagok egyensúlya. A "nyers" sókból ezért jóval többet lehet fogyasztani egészségügyi kockázatok nélkül, és úgy általában is egészségesebbek. Ha gondolod, kereshetek valamilyen cikket ezzel kapcsolatban, de lehet, hogy csak angol nyelven találok.

    (Amúgy tényleg főként ipari felhasználásra készítik a finomított sót: a fejlett országokban az étkezési felhasználás állítólag csak néhány százalékot tesz ki.)

    Szerk.: De egyelőre még én is egyszerű konyhasót használok (csak kis mennyiségben). :)

    [ Szerkesztve ]

    "It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

Új hozzászólás Aktív témák