Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a termékek elterjedtsége a lényeg, hanem, hogy az eljárásra ipari szabvány épüljön. A Physx-et sokkal többen használnák, ha nem CUDA oldalról lenne a támogatás.
Egyébként a Compute Shadernek nem feltétlen kell DX11 VGA, bár a pontos információk még nem derültek ki, de szerintem minden DX10 GPU tökéletesen megfelel a CS-nek.Az Intel csak támogatja a Compute Shadert a Havok-on keresztül. Sőt elvileg az OpenCL-re is lesz támogatás. Ezt ugyanúgy megteheti az NV is a Physx-szel. Az MS és az Apple biztos tárt karokkal várnák őket. Ellenben a Physx célja a CUDA elterjesztése. Ha pedig nem terjed el a CUDA, akkor baj van NV fronton.
-
mephi666
nagyúr
az a poén, hogy a sacred1 után követtem a fejlesztést, mert érdekelt a 2. rész... és már kb 2éve úgy reklámozták, hogy ki fogja használni a physx kártyákat... erre megjelenés után bő félévvel jön a patch :S faja... (mellesleg nem estem hanyatt a játéktól, mert elég monotonnak érzem és túl sok a szememnek a csilivili :S)
-
Kr/\toS
senior tag
Kétlem. Addigra 10milliónál több physx képes vga működne a juzerek gépeiben. Mikorra várható hogy támogassanak valamit ami épphogy kikerült a piacra. Évek és évek kérdése még, a mire AAA-s kategriájú játék készülne hozzá, na és persze mikorra lesz kispistikének is beugró szintű dx11es kártyája. Sokan még most is XP-vel játszanak pedig közel 2 éve piacon van a Vista.
Ha az Intel szabványát építené be a Microsoft a dx11 be abból óriási trösztellenes perek lennének, szóval ez erősen kérdéses. Merthogy ez majdnem kartell. Ezért ez nem valószínű..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Johnny Cage #12 üzenetére
Hát 5 millió dollárnak azért nem sokan mondanak ellent.
Simán megérte a DICE-nak a Physx. A Mirror's Edge amúgy is gyengén teljesít az eladások tekintetében.
Amúgy meg a CeBIT-en terjedt a pletyi, hogy a DX11 Compute Shader-be az Intel beépíti a Havok-ot. Innentől kezdve minden olyan kártya Havok Ready lenne, ami támogatná a DX11 Compute Shadert. Ezzel gyakorlatilag eldőlne a buli. A Havok ipari szabvány lesz, így befutott.
-
Vistaboy
veterán
Szerintem ideje kihasználni ezeket a feature-öket, máskülönben minek vannak ott?
Egyébként szerintem nem fog kimerülni a PhysX a falevelekben, hiszen az összes karakter és tárgy, amivel kapcsolatba kerülünk (Szétverjük, kinyírjuk, stb), valósághűen - már amennyire az - tekeredik, csuklik össze.
Meg amúgy is: ha bírja a GPU, akkor még az ilyen pici dolgok is sokat tudnak hozzátenni az összképhez.
-
S.J.M.
senior tag
válasz
Johnny Cage #12 üzenetére
Ez igaz és valóban aljas, de a PhysX-el semmi baj sincs csak az AMD kártyáinak is támogatni kéne és terjedjen el, mert egész szép dolgokat meg tudnak valósítani vele.
Persze nem rakaszkodom én a PhysX-hez, csak eddig ezt láttam bizonyítani.Sőt jobban belegonolva kell a francnak az egész, mostanában is csak Transporter Tycoon-ozok meg Death Rally-t játszom, mert ezek a régi jó játékok jobban lekötnek mint az új pár óra alatt végigjátszhatóak (persze vannak kivételek).
-
Johnny Cage
addikt
A Mirror's Edge tényleg komolyan használta a PhysX-et, de nekem ez az egész egy aljas marketinghack-nek tűnik... megmondom miért: a mai processzorok és GPU-k számítási teljesítménye bőven lehetővé tenné az ilyen effektek létrehozását PhysX nélkül is, de a fejlesztőknek és/vagy kiadóknak valamiért megéri szerződést kötni az nVidia-val és úgy eladni a játékot, hogy csak az egyik gyártó VGA-jával kapj teljes élményt - pedig a játékért minden esetben teljes árat fizetsz.
-
S.J.M.
senior tag
válasz
Johnny Cage #9 üzenetére
De akkor sem az Nvidia írta a Sacredhez a PhysX patch-et. Gondolom már nem is lehet nagyon átírni a játékot, pláne egy egyszerű patch-el.
Persze, ha az Nvidia tehet róla hogy ez a nagy "PhysX hatás" akkor télleg mehetnek a sunyiba.
De pl a Mirrors Edge-ben nekem tetszett amit a PhysX-el műveltek. -
Johnny Cage
addikt
Ez olyan volt, mint valami májusi tréfa... a PhysX feature-t, amit a videó - gondolom - demonstrálni szándékozik, mint ha kifelejtették volna a promóból.
-
jozsi
tag
LOL, lehengerlő, esik a fárul a levevél, grat Nvidia, csak így tovább
szánalom a köbön... -
Vistaboy
veterán
válasz
Kevinmaster #3 üzenetére
Nézd meg a játék topikjában, ott vannak linkelve "vele-nélküle" képek.
-
Dr. Akula
félisten
Aszongya a csóka a legjobban ott látható a fiziksz, hogy a jeges lövés után ott maradnak a földön a darabok. LOL, ilyet a Titan Quest is tud már vagy 2-3 éve, fiziksz nélkül.
Igazából csak a levelek összesöprése effekt amibe talán bele lehet magyarázni hogy az a fiziksz miatt kicsit gyorsabb mint anélkül. Nem volt túl meggyőző.
-
Kevinmaster
tag
Ennyi?... Bocs az amatőr kérdésért, de mi a fenét kellett volna látnom a videón?
-
Kr/\toS
senior tag
Úgy tűnik első ránézésre a Sacred 2 inkább csak a forcefield részeit használja majd a physxnek.
-
Vistaboy
veterán
Ezek szerint most én gyorsabb voltam...
Lásd Sacred 2 topik.
Egyébként, hogy ne csak OFF legyen, szerintem ideje végre kihasználni a PhysX-et, ha már szerves részét képezi a drivernek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával