Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
Jó témaválasztás. Imádom a kitkocsis témát, majd szeretnék építeni én is egy hangyászt, remélhetőleg a 3D-s nyomtatók elterjedésével én is összehozhatok egy hasonlót.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
törölt tag
Megnézve a blogját komoly gondok vannak a kivitelezéssel, látszik nem gondolta át- bizonyos dolgokhoz nem ért.
-
Mr.Csizmás
titán
szilardsaggal nem lesznek gondok?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Remek, nekem első dolgom lesz nyomtatni magamnak egy ultrabook-ot.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #3 üzenetére
5km/h-hoz nem, mert belső merevítést alkalmaz pl. az ajtókban. Ha jól látom fából, vagyis nem kizárólagos 3D nyomtatás a cucc. Pláne, hogy első itteni olvasatban az jött le, minden alkatrészét 3D nyomtatni akarja, csapágyperselyeket, hajtórudakat, dugattyúkat is.
-
törölt tag
válasz Willhunting #7 üzenetére
Igen, a blogjából kiderül, az itteni beharangból nem.
-
törölt tag
Az akarás és a megvalósítás kissé távol eshetnek egymástól. Jelen esetben semmi merevítés, semmi váz, csak a külső formát gyártja le, úgy meg nem lesz nagyobb sebességnél stabil a szerkezet- eleve az anyag sem bírja, plusz illesztések nélkül ragasztgatja a kisebb kockákat egymáshoz, ergo túl véres a torka a kivitelezésnek. Ezzel is kezdtem a kommentjeimet.
-
ez az egész akkor jó, ha szépen meg tudja rajzolni, íveket meg mindent (honnan szedte? kisautós makettről?), kinyomtatja ősmintának, arról sablon, utána meg már lehet telibe műanyag/karbon/stb az egész karosszéria. így nem kell kölcsön kérnie egy eredetit és arról levenni a sablont.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
törölt tag
Csak épp azzal a megoldással borzalmasan pontatlan lesz. eleve a gyors-prototípusgyártás nem túl pontos, másrészt a kis modellek is eléggé rossz alapok méretpontosság szempontjából. harmadrészt itt nincs sablon, csak CAD modell, nem is precíz CAD szoftverrel. Sablon meg végképp nincs.
-
DriderG
tag
Turbosquid-ről vette a modellt, itt írja le: http://www.replicadb4.com/page/Design
Nekem is az volt az első dolog ami feltűnt, hogy miután a cross section támasztékokat kiszedte (egyébként nem fér be sem ő sem a motor, váltó stb.), mi fogja tartani az egészet? Mondjuk, ahogy nézem nem olyan erős szerkezet az eredeti sem, a motortérnél kell erősítenie, illetve keresztben a műszerfalnál és a hátsó ülések mögött: http://astonmotorsport.com/images/100_0833.jpg[ Szerkesztve ]
-
DriderG
tag
válasz #06658560 #12 üzenetére
Szerintem egyszerű blueprint alapján készült a max-os modell: http://www.the-blueprints.com/blueprints/cars/astonmartin/17476/view/aston_martin_db4_%281961%29/
-
-
MASSlag
tag
Hát, ez nagyon nagyon messze van bármilyen CAD modelltől. Még nem is NURBS modellről van szó, ezért, még, ha step vagy parasolid fájból viszi is át pontosságot veszít a polygonizálással, stl esetén a háromszögeléssel (a háló sem tűnik túl finomnak, nézd meg a lámpa környezetét).
A TurboSmooth csak ront az illeszkedésen.Ha pedig valóban blueprint alapján készült, akkor bizony előfordulhatnak akár centiméteres eltérések is.
A karosszériából sokszor szándákosan maradtak ki merevítések, mert a csavarodásával segítette a felfüggesztést (tipikus:Shelby Cobra).
Polimereknél ez nyilván nem megengedett, mert egy időután, bármilyen terheléstöbbletre maradó alakváltozást szenvednek.Remélem nem akarja kinyírni magát ezzel a járművel.
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
Teréz Atya
senior tag
Félve kérdem, nem fognak megjelenni a jogvédők, hisz jogosulatlan másolatkészítésről van szó.
Vagy itt még nem tartunk?A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
DriderG
tag
Szerintem egy viszonylag alacsony poligonszámú modell NURMS-el meghúzva. A Turbosquid-en általában hasonló poligonmodellek szoktak lenni. A TurboSmooth nem biztos, hogy ront az illeszkedésen, ha jól van megcsinálva, itt sem látok centis eltérést. Persze CAD-ben csak felületmodellezés van, de ott is lehet pontatlanul dolgozni. Blueprint helyett milyen alternatívát ismersz? Nem hiszem, hogy kinyírja magát, mivel tuti rak alá egy vázat, amit a donor Skyline-ra hegeszt fel.
-
DriderG
tag
válasz Teréz Atya #19 üzenetére
http://totalcar.hu/magazin/hirek/2009/10/28/rendorok_csaptak_le_a_ferrari_masolatra/
Én erre az esetre emlékszem, amikor replikát zúzattak be emiatt.[ Szerkesztve ]
-
MASSlag
tag
Valahogy nem bízom abban a karosszériában.
Persze, ha nem lesz teherviselő elem, akkor még rendben is lehet. Mert, ha menetközben lehullik valami kritikus róla (pláne 200 fölött), annak lehet nem lenne jó vége.A blueprintel készült modellek általában azért szoktak pontatlanok lenni, mert nem reprodulciós célokra szánják őket. Gondolom sokat dolgozott még rajta, hogy nyomtathetó legyen.
Az anyag sem lehet túl bika amivel ez a printer dolgozhat. Inkább csinálná valami értelmes kompozitból.
Nekem olyan fából vaskarika jellege van.
De tisztelem a kitartását
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
hunbi
tag
Ugye az megvan nektek is, hogy itt egy formát épít az illető amire utána negatívot készít és utána ebbe üvegszál erősítésű műanyagból fogja készíteni a kasznit?
Lehet jobban járt volnaha egy kicsit többet foglalkozik a nyomtató résszel és kevesebbet a tényleges melóval. Mi szab mérethatárt ennek a nyomtatásnak? -
rollair
csendes tag
Nekem a 3D nyomtatással az ár a legnagyobb problémám. Most nagy a felhajtás körülötte, de így igazából szerintem nem túl rentábilis ötlet ez a kocsi (sem).
-
Teréz Atya
senior tag
Elolvastam a linkelt hírt de nem akarom elhinni.
Ennyi erővel akárkinek a kisöccse/huga kezéből kitekerhetné a sün a kínai kisautót és összetaposhatná.
Vagy csinálok egy 3d modellt Mayaban, oszt jön a sün és bezúzatja a HDD-m?
a témához:
Szerintem egy megfelelő csővázkasztnival csodákra lehetne képes. Hisz az A csoportos rallyautók is abból vannak, csak béna családiautó formájúra tekerik őket mert ezzel reklámozzák a gyárat.
Viszont nagy kérdés, hogy milyen know-how-t tud összekalapozni. Mert pl. egy akármilyen alvázat önmagában annyira megerősíthet, hogy elbírja a feltétet, de kérdés mi történik a legkisebb balesetnél.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
parampa
aktív tag
Aston Martin-t mi ? ...
No akkor Béláim az Úrban, nyomtassunk !
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Már el is képzelem ahogy torrentről mindenki letölti a kedvenc autóját és kinyomtatja
Csődbemennek az autókereskedők?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest