Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsilver
aktív tag
válasz
PistiSan #3822 üzenetére
igazad van ezeket kihagytam.
biztos wifi
marha nagy antenna is van rajta
2.5.6. 0 nem gyári fw van rajtaaz írja hálózati nem található - amikor be akarom kapcsolni a menüben a wifi-t
keresésre nem talál semmit,
ad-hoch- ba be tudom írni az adatokat, de utána csak teszteli, teszteli és semmi
-
zoltan6
addikt
válasz
PistiSan #3796 üzenetére
én is azt csináltam,az egreat meg ment a lányom szobájába,nason keresztül filmeznek rajta,én egy zotac mini pc-t vettem,kodival használom,nagyon szeretem,de a rasberry pi 2-öt is nagyon dicsérik kodival,másik gyerkőc lehet kap eggyet karácsonyra,mert most az áramzabáló gamer gépével filmezik tv-re kötve.20-22 körül van kompletten rasberry pi 2 táppal,házzal sd kártyával itthoni webshopba is.
-
ricogsm
őstag
válasz
PistiSan #3621 üzenetére
Rendben rámérek. dupla USB kábeles vinyot sima usb2-t megeszi. Csak nem ertem elfáradt?
Neo x7 Mini media lejátszó ami Xbmc alapú. Van egy ilyenen csak nem tetszik a kezelő felülete.(nem használom)
Ja hogy konzolos YouTubeaz jó!
Xbox one-n is vanaz is jo?
Viszont kene valami jo kis digitális hangrendszer ezekhez a kutyukhöz ha mar kimenetek vannak. -
Laca0
addikt
válasz
PistiSan #3586 üzenetére
Én többnyire USB-ről filmezek, de nemrég vettem egy Asus router-t, amin van egy winyó a letöltésekhez. A hétvégén néztem róla egy fullHD filmet a DLNA kiszolgálóját használva. 2 switch is van a gréti és a router között, de nem akadt meg egyszer sem. Igaz, mindkét switch és a router is gigabites.
-
pomk
őstag
válasz
PistiSan #3576 üzenetére
Az Én megosztásom úgy mükődik, hogy azt hiszem Samba(nem NFS) megosztást használva vannak megosztva a NASon az elérheő tartalmak. A médialejátszó beállításainál meg kellett adnom a felhasználó nevem és jelszavam amit médialejátszóhoz társítottam, legyen Pistike + jelszava. Amikor rálépek kedvencekre, akkor mindig ezzel lép be, és ki is írja felül a médialejátszó, hogy "Logon successful". A NAS-on Pistikének olyan jogosultságokat adtam, hogy csak az Én általam meghatározott könyvtárakba tudjon belépni. Ezen kívül tűzfalban médialejátszó IP-jére is szűrtem. Így Pistikének a korábbi hozzászólásban említett \Film, \Film alatt található \Film\Sorozatok és \Zene mappához Írás/Olvasás joga van.
-
kmarci25
veterán
válasz
PistiSan #3563 üzenetére
De, de az, hogy találtad ki. Ha már beszélünk, lécci egy picivel több thriller-t/krimit beszerezni, mert azt szívesen néznék, illetve jó lenne, ha megszereznéd a True Detectives első évadát, mert újranézném. Köszi előre is!
Indiant: akkor szerintem az a baj... Én is csak azóta használom a kedvenceket, mióta NAS-ról mennek a tartalmak.
-
zoltan6
addikt
válasz
PistiSan #3492 üzenetére
nem rossz elgondolás,de elég gyenge szerintem hardverileg.
"A TLBB hardvere úgy lett kiválasztva, hogy az ideális teljesítményt biztosítson a rajta futó linux rendszernek, és a bootolás után elinduló XBMC alkalmazásnak. Egy kétmagos, 1,5 GHz-es Amlogic 8726-M6 ARM platformú Cortex A9-es processzor garantálja a minimális áramfogyasztást, mellette egy kétmagos Mali 400-as grafikai segédprocesszor biztosítja a látványt. A szoftver 1 GB RAM-ot és 8 GB flash memóriát használhat.
Bár HDMI portja 1.4-es szabványú, Blu-ray 3D filmeket nem tudunk lejátszani (bár 2D-ben akár egy 3D-s BD ISO is elindítható), csak side-by-side és top-bottom formátumú felezett felbontásúakat, azaz a TLBB nem valódi 3D-s lejátszó. A HDMI kimenetén kívül más videó- és hangkimenet nincs is rajta, két USB2-es port, egy 10/100-as ethernet-csatlakozó, beépített wifi és egy microSD kártyaolvasó lehet az online tartalmakon kívüli helyi médiaforrás.
A belső antennás wifi-kártya mellett egy rádiófrekvenciás vevőt is rejt a kis fekete doboz, amely az opcionális kétoldalas rádiós távvezérlő és billentyűzet csatlakoztatására szolgál."
forrásmennyivel jobb ez 33700ft-ért,mint az azonos hardverrel rendelkező 6-9000ft-ért kapható android tv boxok xbmc-vel?
amlogic 8726 m6 cortex a9 mx dual core android tv box -
HARholio
csendes tag
válasz
PistiSan #3467 üzenetére
PistiSan, azt kell mondjam, szerencsés vagy.
Ha jól emlékszem, ugyanolyan eszközeink vannak (WD My Cloud, sima R6S), de nekem még mindig nem megy zökkenőmentesen a lejátszás.
Nem mindig, de gyakran beszaggat 1-1 videó, teljesen függetlenül a méretétől/bitrátájától, attól, hogy sambán vagy NFS-en kapcsolódnak, vagy attól, hogy Bast Castle vagy CS firmware van fenn.
Hadd kérdezzem meg, nálad milyen router van köztük?
Nekem egy TP-Link TL-WR1043ND. Kezdtem is már arra gyanakodni, de ott se segített a gyári FW -> OpenWrt csere. -
tihi_
tag
válasz
PistiSan #3084 üzenetére
Ez a rendszer volt rajt:
xEgreat-III-R6S-3.0.5.5-by-CSv2.6-DMD-xLiveCZSajnos nem indul. Nem jutattam semmire még.
Egyszer kb fél éve volt ilyen, de akkor a restore gombos frissítés után jó lett.A soros port ott van az alaplapon. Putty-al rácsatlakozva elvileg el lehetne érni, de még nem volt rá időm.
Ha esetleg valakinek lenne egy linkje ennek a leírásáról, az elküldhetné. Egyszer láttam egy képekkel illusztrált leíást arról, hogy a soros porton keresztül hogy lehet beizzítani, betölteni betölteni a bootloadert.@ (#3082) TomSawyer79
Köszi, remélem az is segít, amit küldtél.
-
tihi_
tag
válasz
PistiSan #3081 üzenetére
Megpróbálom részletesebben leírni.
A távkapcsolóval, bekapcsolásra üres a kijelző is, valamint nincs video jel se HDMI-n, se az analóg video kimeneten. Ha kikapcsolom, akkor a piros LED világít, ahogy szokott.
Gondoltam, mit tudok tenni felteszem a firmware-t.
Most hiába próbálom a restore gombos frissítést, a TV-n nincs jel, a lejátszó kijelzőjén sincs semmi. A pendrive-on is csak a bekapcsoláskor, amikor a távirányítóval, bekapcsolom, akkor villan fel egy pillanatra a led. De nem világít, villog tovább, mint amikor olvasás alatt van.
Ha addig sem jut el, hogy az USB-ről beolvasson, akkor már csak a soros porton keresztül lehet feléleszteni.
Vagy van más ötlet?Kábelt már szedtem össze, de a leírást még nem találtam meg. Pedig láttam már valahol!
-
Xtre
tag
válasz
PistiSan #3021 üzenetére
Szia, igazából a menu nagyrészét photoshopban készítettem, vagyis adott volt a háttérkép, amire rátettem két sávot (ahol a dátum, idő látható - ez benne van a gyári menüben + logók). A második sáv a középső, amit szintén photoshoppal tettem rá. A menüpontokat kiszedtem a CS féle menüből (png fájlok) és átalakítottam őket egy kicsit.
Ha a háttér kész, akkor a moservices Home Menu Replacementben (Background image: /usr/local/etc/mos/iconmenu/images/BG.jpg) betallózzuk a képet és az alap kész.
Időjárás valamiért nem megy, az inext fwnél megy, viszont az instabil volt, néha visszaugrott az eredeti menüre az egész.
A fájlok cseréjét itt lehet elvégezni: /usr/local/etc/mos/iconmenu/
A felesleges orosz cuccokat töröltem moservicesben, valamint a menüket ki és be is lehet ott kapcsolni.
Amiket meghagytam: File manager, Favorites, Youtube, két rádió, Web böngésző, Moservices, Setup
Mást én nem nagyon használok, ezekhez pedig ugye megcsináltam photoshopban az ikonokat.
Egy kicsit állítgattam még a feliratok méretén a HomeMenu.rss-ben és nagyjából ez lett belőle.
Röviden ennyi, mondjuk egy fél napom ráment azért
Ha belevágsz, írj rám nyugodtan és segítek amiben tudok. -
tothl
addikt
válasz
PistiSan #2959 üzenetére
Én eleinte 2005 környékén vettem egy hd projektort, és azon próbáltam hd tartalmakat lejátszani, de akkori mércével elég combos gép kellett hozzá, médialejátszó meg nem volt egyáltalán olyan ami vitte volna akár a 720p -s dolgokat is.
Gyakorlatilag egy ismerősöm sem foglalkozott ilyesmivel, tőlem kapták el..
Maradt a PC amíg meg nem jelent a Popcorn hour és a wd tv hd. Először ez utóbbi volt, utána kicseréltem Live -ra, mert a hd csak a 720p -vel boldogult.
Ezzel elvoltam, egy darabig. Persze a PC a legjobb, DE sokat fogyaszt, valamint ha filmet nézel rajta akkor már nem nagyon jó másra....ezért végülis ezek a pici lejátszók is megteszik, de a linuxokat letölteni különösen a susét ami sok helyet foglal, nas híján a PC -t használom, és így a hálózatot is időnként amikor nincs kedvem vinyókat dugdosni.
Szóval jó ez így vegyesben, persze a legjobb megoldás egy tényleg gyors és tárhellyel is bőven ellátott NAS lenne...mondjuk a SUSÉT hálózaton lejátszani lehetetlen... -
tothl
addikt
válasz
PistiSan #2898 üzenetére
Muszáj leszek, egy usb-tll átalakítót kell szereznem utána azzal rá lehet küldeni az alap dolgokat valamint ki lehet torolni az osszegyult szemetet és feltenni a gyári fw-t....elvileg....
Mondjuk ad képet, de sajna csak a med8er firmware-t hajlandó felpakolni, az összes többi kb. 1 rubrika után megáll és azt mondja, hogy kész..
-
törölt tag
válasz
PistiSan #2735 üzenetére
(Jól elvagyok itten magamba'....)
Szereztem egy végtelen hosszúságú kábelt és rádugtam a netre a dobozt. Mindent simán lejátszik, amit az YTD-vel letöltve, pendrive-ra másolva nem eszik meg, vagyis azonnal lefagy tőle.
Csináltam ogg audiofájlt, simán lejátssza.
Valaki mondhatna valami okosat a belinkelt fájladatok alapján....
-
-
törölt tag
válasz
PistiSan #2735 üzenetére
Letöltéskor nem néztem/nem láttam/nem is érdekelt, milyen a kódolás vagy formátum, csak a lehetőleg jó képminőség/felbontás érdekelt, mert minden elindult egyből, kivéve a valódi 4k videók, mert azt nem eszi meg, de felismeri és kiír valami hibaüzenetet, de ezt megértem, nem várom el tőle. ( A valós 4k klipeket vígan viszi az MPC-HC a szgépen.)
A legutóbb lementett kupacból a belinkelt két klip fektette csak meg a lejátszót, de beletelt fél órámba, míg rájöttem, hogy nem a lejátszó/firmware (illetve de igen....) és nem a pendrive a ludas, hanem a fájl kódolása, mert mint írtam, átkódolás után viszi mindkettőt, az eredetijétől meg lefagy. A gyári firm visszalép kezdőoldalra, ott fagy le, a mókoltak play után sima fekete vagy sötétzöld képernyővel állnak be merevre és onnan csak OFF....
Az MPC-HC simán viszi mindkét letöltött eredetit, amitől fagyott.Én a tecsőről nem a lejátszóval töltök le, csak lejátszásra használom, hanem a YTD-vel, nem tudom, ennek van-e bármi jelentősége...
-
törölt tag
válasz
PistiSan #2733 üzenetére
Az egyik link az előző hozzászólásomban van, valószínűleg EZ a másik vagy ennek valamelyik klónja, több is lehet belőlük....
Már korábban is előfordult, hogy egy öreg pendrivera lementett klip ugyanezt művelte, de akkor elintéztem a dolgot annyival, hogy sérült az adat/szar a pendrive... -
válasz
PistiSan #2687 üzenetére
Köszi!
"itt ha meg nyomod 1-9-ig a gombokat, akkor annyit teker bele a film hosszához képest, 1-es 10% 5-ös 50%."
Ezt a gyári 3.0.5.5 is csinálja, de úgy, hogy ha egyszer nyomom meg a számgombot akkor arra a jelenetre ugrik, ha többször, akkor %-ra. Ha beírom, például hogy 20, és csak 18 jelenet van a filmben, akkor %-ra ugrik, ha több jelenet van a filmben mint 20, akkor jelenetre ugrik. Tehát olyan szám beírása esetén, aminek már nincs jelenet-megfelelője, a beírt %-ra lép. Kicsit komplikált leírni, de nem rossz megoldás.
Úgy tűnik sajnos, a kadenciahelyesség csak 2D-s és SBS vagy OU 3D filmekre érvényes a BC 1.04 mod2-ben, 3D BD ISO-nál nem működik. Az info, helyes megjelenítés esetén 23.98-at ír ki, azonban 3d BD ISO esetén 23.99-et, és sajnos látható is néha röccenés, bár nem túl látványos, de van. Nagyon érzékeny vagyok a röccenésre, de én nem az egreat-on játszok le 2D-s filmeket, hanem van egy Dune HD Max-om, azon. Akinek viszont fontos a 2D filmek kadenciahelyessége az R6S-en, ne habozzon a BC-re váltással! A CS verzió semmilyen 23.976-os filmet nem játszik kadenciahelyesen, a BC a 2D-ket és felezett 3D-ket igen, ez sokaknak lehet fontos. Én viszont kizárólag 3D BD ISO, tehát teljes felbontású 3D lejátszására vettem az R6S-t, úgyhogy ebből a szempontból nekem tök mindegy, melyik firmware-t használom.
A BC, hálózatról lejátszva kevesebb filmmel szaggat mint az SC, de mindkét verzió szaggatja nálam a 3D-s filmeket. (Emiatt nem változtatok a hálózatomon, majd játszom USB-ről.) A BC-ben nincs BD menü-lejátszás, engem speciel ez nem érdekel, de van aki használja a menüt.
És ahogy írtam is, nem automatikusan kapcsol 3D-jel érzékelésnél 3D-re, hanem külön kell beállítani filmlejátszás közben, nem lehet alapértelmezett hangsávot beállítani, nincs a tekerősáv, amivel villámgyorsan lehetett a kívánt helyre navigálni.Úgy döntöttem, visszaállok a gyári, legfrissebb verzióra, összesítve nekem több hátránnyal jár a BC, mint előnnyel. Például a nagyon gyors bekapcsolás hiányozni fog, de hát semmi sem tökéletes ezen a világon.
-
törölt tag
válasz
PistiSan #2672 üzenetére
Mi ez a kavarás ezzel a "régi" meg "új" lejátszóval?
Van valakinek konkrét információja, hogy változtattak a hardveren? Azon kívül, hogy mondjuk lespórolják/egyszerűsítik esetleg a normális hűtést a melegedő alkatrészekről? (Mert az is jelenthet gondot...)
A Wifis az nem régebbi vagy újabb, hanem egy másik (bővített) típus, más néven is fut(ott).
Azért, mert olcsóbb kivitelezésű házba dugták és kapott egy (gondolom) olcsóbb távirányítót az miben változtat a működésén? -
válasz
PistiSan #2672 üzenetére
Értem. Ezeket a képeket láttam, ez alapján írtam le az ismérveket, de az nem volt egyértelmű számomra, hogy melyik a régi. (Mert attól, hogy most rendelték, még simán lehetett volna az is a régebbi verzió.)
Várnék még tapasztalatokat a BC firmware-rel kapcsolatban, addig nem merem feltenni. Lehet, hogy az 1.03 nem produkál ilyen hibajelenségeket, csak az 1.04?
-
gabika1969
aktív tag
válasz
PistiSan #2541 üzenetére
Pisti!
Megtaláltam, emlékeztem, hogy valahol már olvastam erről. Sigma chip esetében hallottam ilyenről, hogy a 3 és 4-es GMC érték nem kompatibilis a processzorral.
A gulyasameister http://egreatr6s.wikidot.com/mytests linken lévő tesztjei között is ír erről. Most találtam meg. Nálam is így volt, de játszotta tovább a videot. Viszont az ilyen nálam is kuka. -
Zirowe
nagyúr
válasz
PistiSan #2527 üzenetére
Pont az általad említett médialejátszót média lejátszásra való használat miatt szoktam ezen funkciókat megemlíteni, mert teljesebbé tudják tenni az élményt.
Semmi másra nem használom ezt a kis fémkupacot, csak filmlejátszásra (illetve nagyon ritkán, főleg nyáron a nyaralóban, amikor nincs lent gép, akkor az android felületen a teljes értékű file kezelőt másolásra).
Időjárás, torrent és a többi "p.vakító" feature engem hidegen hagy.
Letöltésre nekem ott a wdr3600, időjárás végett meg inkább kinézek az ablakon, vagy megnézem a htc one kijelzőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy újabb Egreat lejátszó a PH!TV-ben!
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- Thinkpad T14s Gen5, 14" FHD+ IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjlolv, IR kam, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest