- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Azért lesz még Black Friday is, akkor simán el tudom képzelni, hogy annyiért adják majd.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz AxBattler #54 üzenetére
Úgy mindenképpen, de tudtommal anélkül is gyengébb eresztés, mint a 77.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz AxBattler #52 üzenetére
Tudtommal a 79-es már nem annyira jó, mint a 77-es; több az input lag.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
félisten
válasz Synthwave #51 üzenetére
Jaja, versenyre TN.
BByte-ban ki volt állítva egy hibás 24GM79G, megtapogattam, és az összszereléssel, anyagminőséggel sem volt gond. Mióta Dell-t használok, erre is háklis lettem.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz AxBattler #50 üzenetére
A magam részéről megfordulok ilyen-olyan ligákban / kupákon alkalom adtán, és ez az LG maga a tökély. TN-hez képest a színei is kifejezetten jók + annyi csati van rajta, hogy öröm nézni. Szerintem ~150k-ig kb. best buy.
-
félisten
válasz Synthwave #45 üzenetére
1280 x 960 ugyan még elég barátságos, de a 24GM77-tel azért nem jártál rosszul.
Aki a PC gaming mellett tette le a voksát, de nem HC versenyez 144Hz-el, és mellette esetleg dolgozik / multimédiára használja a gépet, annak szvsz ideális egy 21:9 képarányú monitor!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
addikt
Igen ez láttam, ez pont drágább, mint amit az ingerküszöböm még megenged. Ha lekúszik az ára 150 ezer forintra, akkor majd visszatérek rá.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
blountex
senior tag
válasz Hopkins95 #47 üzenetére
Tessék itt van:
LG 34UM88C-P
Kb. 25 ezer forinttal kerül többe mint amire Te gondolsz, mert az 500 euró jelenleg 160 ezer körül van.Ettől olcsóbb sokáig nem lesz, viszont ha hajlandó vagy még annyit hozzátenni évekre jól fogsz járni, és monitort nem 1-2 évre vesz azt ember.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Kiadhatnának újra egy ilyen ultrawide-ot 3440x1440 felbontással freesync-kel 500 Euróig és vevő lennék rá. Persze szerintem erre még sok évet kell várnom.
-
VTom
veterán
válasz Hopkins95 #42 üzenetére
Sajnos megkérik az árát. De pl. az AOC 21:9-es gamer monitora 100 ezerrel olcsóbb, mint a túlhype-olt predator és rog társai. Erre sem kell azért 350 ezret elkölteni, ha okosan vásárol az ember.
Az AOC ár/érték arányban nagyon jó minitorokat kínál.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Lassan 20 éve nem használok semmit 100 Hz alatt. 2017 elejéig desktopon 768 / 960p @ 100 Hz (21"-en is), mellette glorious Q3/QL 640 x 480 @ 160 / 200 Hz-eken. A súlyát meg az asztal tartja, nem a vállaim.
Az utóbbi tizenévben fillérekből. Egy jó Trinitron (/ Diamondtron) az egy jó Trinitron. Főleg kalibrálva.
[ Szerkesztve ]
-
R̲e̲m̲
senior tag
már felcsillant a szemem, hogy milyen jó árban van
aztán láttam, hogy fhd...
a 10 éves eizom is 2k-s ilyen méretben, az fhd nagyon gyenge ekkora monitoron... :/ -
addikt
Én csakis azért nem vettem 21:9-es monitort, mert 3440x1440-es legalább 75Hz-es Freesync nem volt 500 Euróig. És nekem az volt a felső határ. De ha majd lesz, akkor újra elgondolkodom rajta és szerintem lecserélem a 16:9-esem.
Amúgy próbáltam egy ilyen monitort játékkal és nagy élmény.[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A magam részéről tavaly év elején álltam át 4:3-ról 16:9-re, szóval elvagyok még így egy kicsit. : >
Mindenesetre netezős + melós géphez simán látok magam előtt egy későbbi 21:9-es vásárlást.
-
VTom
veterán
Nem is azt írta, hogy mindenki számára ez a praktikus megoldás, csak hogy aki kipróbálja,az utána nem akar visszamenni 16:9-re.
Amivel egyet is értek, mivel akkora élményt ad egy 34-35"-os 21:9-es kijelző minden téren (szélesvásznú filmek, játékok, munka) hogy utána a 16:9 keskenynek tűnik.[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
-
Apollo_21
addikt
Én sem mennék már vissza 16:9re, mikor néztem a monitorokat...
De akkor 19es philips-em volt nagyhátsóval..tehát még nem led meg kutyafüle
És nagyon izgultam h visszaviszem a monitort ha nem fogom megszokni a 21:9et.
De bevállaltam...már a méret is hogy 24es is megrémített, ráadásul az h sokkal szélesebb az egész..
Volt vagy bő 3hónap amíg nemúgy ültem le egy játék vagy film elé hogy ne a monitor egyik feléből pásztázzak a másikra hogy épp mit nem veszek észre...
Szóval én azért megértem azokat akik bevannak rajta tojva most is, ha kihúzták a 16:9-elHajlítást 24-en és 27-en sem értem...nekem az annyira futurisztikus
Volt 1hez szerencsém, de köszi nem!Ha váltásra kerül a sor, bár nemérzem sokszor értelmét, mindenképp maradna ez a 21:9 és col-ban mennék fel 27 vagy 29re ez nem eldöntött.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
blountex
senior tag
Az a helyzet hogy nagyon sokan le se ültek 21:9 monitor elé és ezáltal viszonyítási alapuk sincs mi a kettő közti különbség. Nem csak modern játékok esetében jelent nagy előnyt, ott van egy rakat más tevékenység is.
Gyakorlatilag mindenben jobb, kivétel a youtube videok esetleg egyes oldalak böngészés során, de ez megszokás kérdése.
Ráadásul aki anno 2 monitoron molyolt, nekem az sose jött be, azalatt itt vígan elférsz egyen, -
Piftuka
veterán
"Bárkit akit olvasok 21:9 témában utána senki nem akar vissza menni 16:9-re és jogos."
Az a helyzet, hogy sokak számára teljesen megfelelő a 16:9-es felbontás, mert nem játszanak újabb játékokkal, hanem általános multimédiás célokra használják a számítógépüket.
Aki modern játékokat is futtat, és mindenáron a PC-jén és az arra kötött monitorral nézne filmeket, azok számára természetesen praktikus a 21:9 felbontású, szélesebb képernyő.
Home stúdiózásánál is jól jöhet, de azért az túlzás, hogy mindenki számára ez volna a praktikus megoldás.
"Aquila non captat muscas."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Hopkins95 #17 üzenetére
Már ha nem KELL a 144Hz. Játszani meg kell - amihez ezek a monitorok gyárilag készültek. Ha meg nem nyüstölök stuffokat, akkor meg inkább vennék LG 25/29 U-szériát ócsóér.
-
VTom
veterán
Egyetértek, bár nekem AG352UCG van. Még a 16:9-es filmekre is húzom a számat azóta
Viszont a 3440x1440 200Hz alá még a következő generációban sem lesz ultra beállításokra elég erős gpu. Ekkora felbontáson a 1080Ti is kevés játékban hoz 100fps-t az újabb címek között.
Mondjuk ezzel én úgy vagyok, hogy single játékokban elég a 60fps is, multikban meg azért megvan a 80-100fps, úgyhogy nekem tökéletes.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Aprósólyom
addikt
Tudom, tudom, pontatlan voltam. És csak az adott hsz.-re történő válasszal utaltam arra, hogy természetesen a fullHD-re gondoltam. Amint írtam, én egyedileg oldottam meg, hogy egy 32" fullHD kijelzőtől pont a megfelelő távolságra kerüljek. Megfelelő képernyő magasság, szem-monitor távolsággal a megfelelő látószög és a kijelző pixelsűrűséggel. Persze a nagyobb mindig jobb, de nem kívánok minden egyes alkalmazár átméretezni, vagy betűméretet változtatni, hogy 1,3méterről kényelmesen olvasható legyen. És erre pont megfelelő egy 32" fullHD. Ha azt nézzük, hogy az átlag gépező szeme 60-80cm-re van a kijelzőtől, akkor tényleg fosnak tekinthető a felbontás 32"-on. Én is annak mondom ebben az esetben.
Jevons paradox
-
blountex
senior tag
Bárkit akit olvasok 21:9 témában utána senki nem akar vissza menni 16:9-re és jogos.
Én is szintén az említett monitort használom, és maximálisan megvagyok elégedve vele. Egy ilyen elé élmény leülni.Nem is értem azokat akik 20-24" között mozognak.
És ha már AOC: akkor jön egy nagyon komoly 21:9 monitor is:
AOC AG353UCG -
Geller72
veterán
válasz tomiivagyok #26 üzenetére
Szívesen. Náluk épp most nincs, de alzán alig többért (61k) van és 900 huf a posta. Kb ugyanott vagy vele. .
-
Geller72
veterán
válasz Aprósólyom #27 üzenetére
"egy 144Hz-es, 32" monitor ideális lenne, nekem, mondom én"
-Egy ilyen paraméterekkel rendelkező monitor nekem is. . -
Aprósólyom
addikt
Ha, fél méteren belül nézed biztosan. Én használtam 32" TV-t, monitorként, kb 1,2-1,3 méterről ideális. Annyit hozzá kell tenni, hogy csináltam hozzá egyedi számítógép asztalt, hogy meglegyen ez a távolság és a klaviatúra és az egér is ergonómikusan kezelhető legyen. Távolabbról, nagyobb felületet nézni, pásztázni a szemeknek, kevésbé rossz. Váltottam, mert akkor elégedetlen voltam a frissítéssel, de egy 144Hz-es, 32" monitor ideális lenne, nekem, mondom én.
Jevons paradox
-
Mamuska
őstag
A nagyobbakra elég kevés a felbontás.
-
Milka 78
nagyúr
34-es UC89g-t használok (előtte meg UC79g-t). Ha nem nyalogatod a monitort,nem fejeled le,nem rajta alaszol akkor teljesen vállalható ez a felbontás.N Előtte használtam 4k-s és nagyobb pixelsűrűségű/kisebb méretű monitort,van viszonyítási alapom.Persze nekem 1 méterre van a monitor és ha te 20cm-ről akarsz kuksolni és pixelvadászatot rendezni akkor ez nem a te monitorod.
Ha nagyon ekézni akarom akkor inkább PH-n jön ki a kisebb felbontás hátránya,játékok alatt rendben van.Mondjuk ha van 4k-s monitort meghajtó vga-d ami nem 36fps-el dolgozol akkor 4k-st kell venni,de kompromisszumos megoldásként rendben van ez a felbontás is.Az meg megint más kérdés,hogy a 21:9-es monitor után a kutyának sem kéne 16:9-es monitor,baromi élmény egy "szélesvásznú" monitoron játszani és a 144hz után sem tudnék visszamenni 60-75hz-es izékre.
Ez egy kompromisszumos monitor,vannak gyengeségei és erősségei,de egyáltalán nem ördögtől való motyó.[ Szerkesztve ]
-
félisten
24"-on a hajlítás olyan, mint tehénen a gatya. 27" már határeset...
Egyébként jónak tűnnek, a 27"-os 80-100k HUF között korrekt lenne.
-
-
veterán
Én most a AOC Agon AG322QCX-el szemezek (VA, 31.5", 144Hz WQHD). Az egyetlen vállalható 144Hz-es 1440p VA monitor az árkategóriájában (150k). Az Acer XZ321QU van még a környékén (170k), a többi mind 200k felett...
Jön még a napokban a AG322QC4 is, ami ugyanolyan mint a QCX csak DisplayHDR400-al, viszont alighanem jó 40-50k-val drágábban. Szóval gyanús hogy marad a QCX. Jah és van rajta VESA felfogatás![ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
TomFace
tag
-
Darkness
aktív tag
szerintem az AOC ezt benézi.
LG már 29" -nál van 2560x1080 felbontású moncsi, egészen baráti áron, és vállalható. 34" -nál már íveltben is megkapható. mindkettőt napi rendszerességgel használom.
egyszóval, kicsit le vannak ezzel maradva.Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
addikt
+1 az általad linkelt monitor szerintem is sokkal jobb ajánlat. Egyébként én is 27-es monitort használok QHD felbontással és ez éppen megfelelő. 27 colra szerintem már tényleg nem jó az FHD felbontás, pedig az ára miatt én is gondolkoztam hogy olyat veszek.
-
Geller72
veterán
..a vállalható és a nem tűnik fel a különbség, mert nincs mihez hasonlítani + ezt szoktad meg - nem ugyanaz, mint ha azt mondom, hogy az FHD 32"-on nem megfelelő. Kompromisszumos lehetőségként minden vállalható, de óriási különbség van már egy FHD vs. 2.5k közt is.
[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
Még 27 hüvelyken sincs értelme a hajlításnak, 24-en meg végképp.
Arról nem beszélve, ahogy fentebb is írták FHD 27 környékére már elég kevéske.
Az 1ms-ról meg inkább... biztos van olyan speciális mérési ciklus ahol ez teljesülhet VA panelnél. Mint a PMPO a "hangfalaknál". -
Geller72
veterán
32"-FHD=halott ügy. És majd 300 euórért ez HDR nélkül, meg FHD-val jó ár? Pénztárcabarát?
Százszor előbb vennék egy ilyet. Nem beszélve arról, hogy talán pont itt volt egy cikk arról, hogy az embereket kb annyira hidegen hagyja a hajlított kijelző, mint a 3D. És kb ugyanekkora bukta is a gyártóknak.[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
Vettem anno egy ultra-vekony kavas IPS-t toluk, ment vissza pixel-hibaval, kuldtek egy masik bontatlan peldanyt, az is hibas volt. Aztan feladtam a harcot ezzel a markaval. Anyaghasznalat sem a legjobb, egy olcsobb LG is jobb minosegu termeknek tunik.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
Lacok
őstag
32"-on illene legalább a WQHD felbontás.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
-Skylake-
addikt
32" FHD monitornak (tehat mikor az asztalon van es elotte ulsz) gyakorlatilag vallalhatatlan.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Fred23
nagyúr
Ezek jó ajánlatoknak tűnnek, de fogalmam sincs, az AOC milyen minőség. Mennyire jellemző rá vajon a gari után 2 héttel való meghibásodás?!
-
lemusz
addikt
27 meg 32 colosan megkapni azt, amit 1-2 éve még csak 24 colban lehetett kapni ívéletlenül... nem rossz, nem rossz. D-sub mondjuk tök felesleges.
-
FlashLed
senior tag
Ez a monitor a HDR megjelenítésre is képes?
The Mechanic
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Odyssey G7 4k - 3840x2160, 144Hz, AMD FreeSync Premium Pro, Nvidia G-Sync monitor eladó!
- Monitorok Huawei, HP, Samsung
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ - Ultrawide 3440x1440, 144hz Gaming monitor!
- Laptop monitor bőv0tő, külső monitor új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest