- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
- Nem túlspilázott Biostar alaplap jött Intel B860 chipsettel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
conexke
tag
csak kérdés pc-n latni fogjuk-e mi kompatibilis a deck-el
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Jelenleg hivatalosan az ÁFA az EU-s szabályozás szerint, online vásárlás esetében a vásárló országában fizetendő, függetlenül attól, hol van az eladó. Ez az egyik oka, hogy a posta annyira rászállt a kínai vásárlásokra.
Szóval egy SteamPad-ra magyar áfá-t fog fizetni a Valve. Az hogy ők benyelik az országonkénti különbözetet az az ő dolguk.@eami: Ez elég random, nekem fel lett tüntetve a szállítási költség és a adó is a vásárlásnál, de a végösszegbe egyiket se számolták bele. Számlán ettől függetlenül szerepelnie kell az áfának nyilván valóan.
Játékoknál is fel van tüntetve a adó, de benyelik minden esetben.Subtotal £59.99
Tax £10.00
Total £59.99
(Mielőtt jönne, ez még 100%-osan EU-s vásárlás volt elég sok éve.)
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Engedd már el ezt. Vásároltál már bármit is tőlük és tapasztalatból írod? Nem hiszem.
Mert én vettem már kontrollert, Linket stb és pont úgy volt mindig ahogy eami is írja az eszközök pont mint a játékok már bruttó áron vannak az áruházban és csak a szállítás a + ami a szintén általa is írt összeg volt minden esetben. Tehát semmi + nem fog egyik eszköz árára sem "rámenni"
A szállítást ki kell kifizetni ami szerintem természetes.[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
nem fog rámenni semmi sem csak a postaköltség, mert a steam store lokalizálva mutatja az árakat bruttóban. Az áfa különbözeteket lenyeli a Valve. Játékok árában is ugyanúgy benne van az ÁFA és az EUban mindenhol ugyanannyiba kerülnek a játékok (az áfa meg különböző országonként).
itt egy példa amúgy a €55 steam controllerről:
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Cirka +20.000 Ft fog rámenni a közepes verziónál a gépre, szállítási költség + ÁFA különbözet címén, elvégre Hollandiában csak 21%-os ÁFA van.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Miért, 10+ éves játékok nem lehetnek jók vagy mi van?
Laptopod meg nem fogja sokáig bírni, ráadásul a legjobb teljesítményhez töltőre kell böknöd, különben csak a csúcsteljesítménye bizonyos százalékát produkálja.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
kriszpontaz
veterán
Nem vitázni akarok. Az APU sebességéről (RDNA2-vel) a 4 csatornás DDR5 mellett csak találgatások vannak. Majd kiderül mit tud. Sokan 1050Ti szintet lőnek be, de nem releváns az sem.
Ha meg az eredmény 1/4-ét nézzük, 4K-ban 45 FPS. Az új címeknél biztos hogy kompromisszumokkal elégséges lesz 720P-n tuti, 1080-on meg egyéb beállításokkall (LOW graf, stb) elég kell hogy legyen.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
kriszpontaz #218 üzenetére
Ez az iGPU igencsak messze lesz egy GTX1060-tól, ha 1/4 akkor lehet sokat mondok.
Amire meg reagáltál: "játszhatsz az összes mai játékkal."
Nem 10+ éves játékok a mérce, azok elmennek laptopon iGPU-n is. -
kriszpontaz
veterán
Nem a legújabb játékok alatt gondoltam, hanem normál felbontásban. Viszont ami a régebbi játékokat illeti, azok még FullHD vagy afeletti felbontási is elbírnak szerintem. Épp a napokban teszteltem a Dead Space-t (ha már jön a Remake) 4K-ban 180 FPS-t tolt ki az adatlapomon szereplő gép egy GTX1060-al. Szóval bőven játszható sebességet fog ez hozni 720P felett is a régebbi címeknél (az újaknál természetesen nem).
-
vicze
félisten
válasz
kriszpontaz #216 üzenetére
A HW-nak mindenképp az a plafon.
Mint kifejtették 720p@30 a cél. Nyilván nem szabad magasra rakni a lécet ehhez a cucchoz. -
ceia
őstag
Kb. 200k-ért kapsz egy mini pc-t, ami különben drága szokott lenni, dugsz rá egy monitort és 720p-ben játszhatsz az összes mai játékkal. Ha jól tudom, használható hozzá bill. + egér is. Manapság, főleg a vga hiány mellett, ez nem is rossz. Ráadásul hordozható, saját kijelzős konzolként is használható. Átlag kocagamereknek jó vétel lehet. Kollégistáknak, sokat utazóknak, stb. A játék mellett lehet normál pc-ként is használni átlag dolgokra. Ha így nézzük, még olcsó is.
it's more fun to compute
-
HavocS
senior tag
Az SD kártya emulátorozni, meg régebbi játékokat tárolni pont jó lesz. Nekem a GPD Win-en egy 128-as SD-n van egy csomó PSX, PS2 játék, de pl. a GTA San Andreas vagy a Hollow Knight is, az ilyen kisebbeknek bőven elég az az 50 MB/s olvasás. 10 mp alatt így is elindul mindegyik.
-
vicze
félisten
válasz
Nowhereman #210 üzenetére
Hát mondjuk egy szarul optimalizált DX10/11-esnél lehet, ahol a Vulkan miatt kisebb lesz a CPU overhead összességében. Modern DX12-nél nehezen tudom elképzelni.
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #208 üzenetére
15W visszainteget.
Ez egy iGPU tehát a cache a chipen kéne legyen, máskülönben reklámozták volna.
Amúgy nagyon nem mindegy, hogy az a 4-15W valójában mit takar. Egy Ryzen 7 U-s CPU 15W TDP-vel valósan 22W-vel megy és 35W-ig húzható. Tehát ha a 15W valós felő limit.
Amúgy Intel 45W-ig megy boost-ban, üert olyan csudás az a 10nm.Amúgy még ha gyak vesztenek is minden példányon még mindig necces az ár egy custom CPU-ért.
Szerk:
Ha veszünk egy RX6700XT-t és leosztod 10-zel (5-öd annyi steam core+ fele órajel) akkor közelebb leszel a valósághoz, de még mindig inkább alatta lesz.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
vakablak93 #206 üzenetére
Mindenben ami CPU igényes lassabb lesz Protonnal Windows-hoz képest, bár nem jelentős overhead a DX->Vulkan fordítás, van némi és a CPU so-so.
Ami nem CPU igényes ott tök elméletben gyorsul hat is Windows-hoz képest, de ezt nagyon függ a játéktól magától.
Na meg először artifact mentessen kell fusson utána nézheted a teljesítményt."De a gpd win3-at durván elveri az tény."
Micsoda a spekuláció?
Még egyszer a Xe(G7) 20%-kal gyorsabb a R7 4750 GPU-jánál, szóval előbb az kell megütni.[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666 #204 üzenetére
Keress rá hogy a videóban látott játékok hogy mennek 1050Ti laposokon...
Hát kb azt hozza a kicsike 720p-ben amit a GTX 1050Ti Mobile 1080p-ben vagy még egy kicsivel alatta inkább...
Szerintem erre ra lehet mondani hogy sehol sincs...
Legalábbis win10-el a fedélzeten.
De a gpd win3-at durván elveri az tény.
Ezért várom nagyon milyen lesz a gyári rendszerrel.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz
Nowhereman #202 üzenetére
Nem, majd AUR lesz mindjárt az alap repo a testing mellé.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #201 üzenetére
“Azt viszont láthatjuk hogy sehol nincs egy gtx1050Ti Mobilehoz sem.”
Szomorú lennék ha így lenne.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valójában a DirectX-et is Vulkan-on keresztül futtatja a Proton.
Nowhereman: jah, ok.
Amit láttam képet eddig, az stock KDE volt, nem hiszem, hogy bármit lebutítanának benne.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Nowhereman
őstag
válasz
CPT.Pirk #186 üzenetére
Némi szarkazmussal írtam, de látom nem ment át. Az asztali környezettel kapcsolatban, meg érdekes lesz, hogy ebben a menetben mennyire hülyítik vissza a kezelői felületet, mert az első fordulóban már az maga elég lett volna a kudarchoz.
Az Archal kapcsolatban meg feltételezem, hogy csak a saját SteamOS tárolójukat fogják alapértelmezésben beállítani.Utánam a kondenzcsik!
-
vicze
félisten
Az kimaradt, hogy a Zen2 és a GPU brutálisan RAM igényes, azaz nagyon nem mindegy mi van benne. Egy RAM csere akár 20% teljesítmény különbséget is jelenthet iGPU szinten. Ha DDR5 valóban 30+%-kal gyorsabb a DDR4-nél akkor még egy Vega-n is dobna minimum 10%-ot ha nem többet.
Továbbra is tartom, hogy Xe vagy felette egy kevéssel. Az a videóban szereplő GPU-nál 20%-kal gyorsabb. Az hogy az RDNA2-es verzió +50%-et rátegyen kétséges.[ Szerkesztve ]
-
Nowhereman
őstag
válasz
#32839680 #188 üzenetére
A dolog nem a teljes memória felhasználással van, hanem miközben teljes képernyőben futtat egy programot, akkor mennyi erőforrást foglal le magának (pl. cache memória - amiből sosincs elég), ahhoz, hogy a háttérben futassa a saját feladatait. Ebből összejön néhány %-nyi FPS különbség a különböző asztali környezetek közt. Mondjuk elég régen láttam már ilyen tesztet a phoronixon.
Utánam a kondenzcsik!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #188 üzenetére
Az egyik asztali gépemben 32GB ram van, a másikban 16... Nem is nekik számít. A ThinkPademben viszont van mindössze azt hiszem 3GB, na ott már számít, mert tehetek rá ilyet is, meg olyat is ami elvan 100MB-on, miközben még mindig frankó használni.
Felesleges ebbe a témába belekeverni a Windowst, annak egy nem túl okos GUI-ja van, kevés szolgáltatással.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz
#32839680 #188 üzenetére
Azért a Horizon Zero Dawn nagyon bele tud harapni a Ramba. Nekem 16 giga van az asztali PC-men és ennél felkúszhat a memóriafogyasztás 12-13 gigáig is, nekem volt vele olyan is, hogy még följebb ment a fogyasztás és crashelt is(azóta patcheltek rajta mondjuk). Ilyenkor azért nem mindegy, hogy az operációs rendszer mennyire takarékos a rammal.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
hszilard666
veterán
válasz
#32839680 #190 üzenetére
Lehet több lapot is nyitni?!
Megértem, igazad van, asztaliban nálam 16 giga van, tennék többet csak ITX és elfogyott a ram slot, meg csak játszom vele. A macbook meg rohangálós masina szóval annyira nem para a 4GB.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Nowhereman #172 üzenetére
Ezen a hardveren meg se érzed, hogy KDE van és nem pl. LXQT. Erős proci sok rammal, kvázi tök mindegy mit futtatsz rajta asztali környezet terén.
Úgy amúgy meglepően alacsony pl. a KDE memória használata, főleg ahhoz képest, hogy milyen sokat tud. Valami 500MB körül van mindössze, ami 2021-ben lókuki.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
válasz
#32839680 #180 üzenetére
Többször is leírtam már, én simán megnézem:
1. a játékaimból mit vinne normálisan
2. mi megoldható a rajta lévő rendszerrel
3. azok közül is mit hajlandó vagyok kontrollerrrel játszani.
ez jelenleg, epic store és aból genshin impact oszt annyi.
Komolyabb játékokhoz nekem kell a látvány is nem ezen fogok metro exodusozni.
Másodlagos cucc.
Ha így lesz mivel játszanom rajta akkor nyerő a cucc, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Egyetértek, én is nagyon kíváncsi leszek a benchmarkokra, de ha igaz hogy 1050Ti szint lesz én azonnal veszem is. 720p re az bőven elég. Valamint most is 1050Ti közelében vagyok a GTX 960 ammal, és meglepően jó teljesítményt nyújt 2560x1080 ban.
-
Polllen
nagyúr
válasz
hszilard666 #179 üzenetére
Én inkább megvárok ebből egy jobb asztali megoldást, a 3400G-nél kicsit több gpu erőt el tudnék viselni. (Bár a méret/teljesítmény tetszik)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
hszilard666
veterán
Szerintem ez pont a kettő között van. Mivel actual AMD APU van benne amit támogat a win, nem egy egyedi megoldás mint mondjuk egy xbox ban. Ha meglesz a masina én megpróbálom vele kiváltani az asztali gépemet a switchemet valamint talán a macbookomat.
-
Polllen
nagyúr
válasz
#32839680 #170 üzenetére
Ezek konzolok, nem asztali gépek.
Amúgy xcloud-ra meg geforce now-ra pont nem vennék ilyet. Ennek az lenne a lényege, hogy offline futtatod a saját játékaid. Stream-re sokkal jobb választás egy tablet, aminek a kijelzője köröket ver erre és a geforce now-val úgyis menni fog sok játékod.
Én ezért írtam korábban, hogy elkéstek. Tudom, hogy nem volt korábban olyan erős HW, ami jó lett volna - most is elég kérdéses az eddig látottak alapján, de xcloud meg gfnow mellett nekem már nem kell ilyen eszköz.
Max régi játékokkal játszanék rajta, de azok meg nem nagyon vannak rendesen felkészítve kontrollerre. Ha pedig bill+egér kerül rá, akár a notebook-m is használhatom.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
Amiota alaposan felfrissitettek a KDE-t az xfce-vel osszemerheto, valamivel jobb is nala.
-
vakablak93
őstag
válasz
#32839680 #171 üzenetére
Ez nekem is megvan, még mindig nem azt írom hogy nem kell win hanem hogy nekem nem kell nekem, mert megoldható rá amit játszanék a gyári OS-el is.
A win 10 alá én őszintén, nos kevesellem a vasat nem csak a játékokat illetően hanem úgy általában.#169 Nowhereman: privátban reagálok.
-
törölt tag
válasz
Azért annyira nem is nehézsúlyú. KDE5 olyan 500MB körül evett a memóriából, amikor utoljára próbáltam Manjaro-n.
-
Nowhereman
őstag
válasz
vakablak93 #164 üzenetére
"Egyébként a többi handheld pc alapból win10-es." -és ezek közül mennyi lett switch kaliberű tömegkütyü? Azok a harmadik dzsunka jobbra szintű vállalkozók közül mennyi nem engedhetné meg magának, hogy egy win10 "frissítés" után ne húzza ki a szerverükből a dugót, majd cégjogi mosoda után más néven kezdjen újra ténykedni. A Nintendo, és a Valve ezt nem játszhatja csak úgy meg.
A Linux alapú saját rendszer felett tud ellenőrzést gyakorolni, ha meg a júzer win10-et pakol fel rá, akkor arra nem kell szoftveres támogatás. Ezt nem megérteni - az már az agyhalál tünete.
(Általános használhatóság szempontjából a Linux rendszerek már vagy 10 éve elszáguldtak a Windows mellett. A "csak a Windows" egy olyan tömegbaromság, mint a boszorkányok létezése, a föld lapossága, meg a többi...)
Utánam a kondenzcsik!
-
kriszpontaz
veterán
Én is lefoglaltam a legnagyobbat, nem akarok később szerencsétlenkedni a cserével meg a garit bukni, meg spec méretű ssd-t vadászni. Remélem ha jön a dokkoló, USB boot is lehetséges, mert akkor egy külső SSD-re rátolok egy WIN-t és talán befogható lesz egy kis melóra is ha nagyon muszáj. Ha ez menne vele, a legjobb választás lenne számomra (jobb mint egy sima notebook).
Kíváncsi leszek a spec tokra meg a "premium etched glass"-ra. Ebbe az árba mondjuk már simán beleférhetett volna a dokkoló is.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi a gond az alap Arch + KDE-vel amivel jön? Debian alatt minden szándékosan régi... Pont KDE-vel szívtam Debianon emiatt anno, mert náluk régi, bugos verzió volt a stabil tárolóban.
-
Reggie0
félisten
válasz
vakablak93 #164 üzenetére
"Win10 annak kellene rá aki amolyan "mindent is kiváltó" cuccnak képzeli el, de én nem vagyok ilyen."
Dehogy. En linuxot raknek ra (debian+kde).
-
vakablak93
őstag
válasz
Nowhereman #161 üzenetére
Kérlek a teljes kommentemet olvasd át az elejétől mégegyszer.
Úgy gondolom kicsit félreértettél.Pont azt magyaráztam hogy ha lehet én meghagynám a gyári oprendszert mert ha megoldható akkor inkább azt használnám mert csak játszani venném és úgy tűnik megoldható ami nekem kell már a gyári oprendszerrel is.
Win10 annak kellene rá aki amolyan "mindent is kiváltó" cuccnak képzeli el, de én nem vagyok ilyen.Emellett ezt még a gyártó is PC-ként nevezi meg arra pedig egy oprendszer a windows.
Mitől agyhalottkodás ez?
3 topik szól már a cuccról a várakozók fele azt írja hogy mindenesnek venné, nekik reális lehetőség annak a rendszernek a feltelepítése.
Erre írtam hogy hogyan tudnám elképzelni annak az oprendszernek a jelenlétét ezen a kis gépen.Egyébként a többi handheld pc alapból win10-es.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
hszilard666 #159 üzenetére
És mit tud benne a proci?
Nekem most egy 3400G-m van, 3200 Mhz-s DDR4 ramokkal és szerintem az 1050ti messze van. Ha ez tényleg hozza ezt a szintet, akkor hol vannak az AMD hasonló megoldásai?
-
Nowhereman
őstag
válasz
vakablak93 #153 üzenetére
Komolyan mondom, hogy lassan elindul az orrom vére ezzel a win10-es agyhalottkodással.
Az egy zárt rendszer, amelyet nem tudnak rászabni a hardverre, valamint nem tudnak a frissítések felett sem ellenőrzést gyakorolni.
Ha most, jön egy win10 frissítés amitől behal a kis kütyü, akkor kinek az ajtaján fognak dörömbölni? (az xbox-handy megjelenésekor már borítékolni is lehetne)
Mennyi tömegkütyü van, amibe win 10-et pakoltak linux helyett?Nekem inkább az tartana vissza a készüléktől, hogy a Steam eddigi kütyüi valójában egész jók voltak - első próbálkozásnak. De inkább tolták amíg lehetett, aztán kihátráltak, ahelyett, hogy fejlesztettek volna.
Utánam a kondenzcsik!
-
conexke
tag
válasz
hszilard666 #159 üzenetére
akkor 720pben egesz normalis graf lesz
-
vicze
félisten
válasz
muszalas #157 üzenetére
Az ne zavarjon, hogy ez nagyrészt azt tudja majd mint egy Xe. (FFXSR még nincs Intel-nél, szóval dokkolón hátrányban van.) Meg hát majd Linux alatt emulálva csodás lesz a teljesítmény.
A Kickstarteres nevesincs meg megmosolyogtató, gondolom olyan cégre mondod aki 6éve gyártja ezeket, és akár eséllyel ennek is a bérgyártója.Mondjuk a Valve HW múltja igazán pedigrés.
Mondjuk 10$-t megért anno a Link, már csak a dobozért.
[ Szerkesztve ]
-
muszalas
friss újonc
Rajtad kívül nagyon sokan.
Szerintem nem okozol majd gabe newell-nek étvágytalanságot.#9 Az hogy azokban sima mobil apuk vannak vagy intel cpu-k igp-vel, 600 és 1000 dolcsi köze árazva (nevenincs kicksaterteres cégektől).
Az tudod mit jelent?
Overkill cpu egy 1030-al párban.
[ Szerkesztve ]
Felcsútiai Műszálas Laurensz
-
Crus
őstag
válasz
CPT.Pirk #152 üzenetére
Egészen biztos, hogy Steam OS alól ment, hiszen mint alternatíva említik csak a Win lehetőségét, alapból Steam OS-en tesztelik a média emberei.
Bárhogy is... a chiphiány, a 4. hullám, meg a generált hype miatt, ez is hiánycikk lesz, így az egyetlen logikus döntés (az ellenérzéseimmel szemben is) előrendelni, kipróbálni, ha nem tetszik, mosolyogva haszonnal eladni. Win-win.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
Crus
őstag
válasz
vakablak93 #153 üzenetére
Logitech K400-zal szerintem a kezelés nem probléma :-)
60 frémmel handheld módban, 720p felbontásban, a kevésbé GPU igényes játékokkal szerintem nem lesz gond (indiek főleg), de dokkolt módban fehér holló lesz szvsz az 1080p@60.
Nekem - nagyon merész gondolkodással - a jelenlegi notim kiváltására lenne alternatíva, de nem igazán játékra... persze, jó, ha ott van. Üzleti notim van, az pont GPU-ban iszonyat harmatos, ez jóval erősebb ezen a téren.
[ Szerkesztve ]
-
vakablak93
őstag
Őszintén bár jobb a win ezen a cuccon inkább kerülném ha lehet.
Ez tisztán a konzol szerű a kialakítása, kezelőszervei okán szerintem nem lenne kényelmes win10-el.
Nekem csak pár játékra kéne amikkel elütném az időt mikor van időm munkában, ha ezek esetleg epiccel felmennek akkor minek?
A win10 csak erre lehetne megoldás, de csak szükség esetén. Hisz sokan írják hogy win alatt a teljesítmény jelentősen csökkenne.Őszintén, én szétválasztanám a játékaimat, ezen csak az lenne fennt amit szépen is visz. (60 fps stabilan)
Vannak játékok amikhez nekem kell egy bizonyos teljesítményszint hogy élvezzem is, azokra ott a dektop procis gémer laposom arra való a win10 bilentyűzettel meg egérrel.A win10-et én ezen így tudnám elképzelni:
2 meghajtó, 1 emmc a gyári rendszernek meg egy-két játéknak +1ssd amire a win megy azoknak akik desktopnak is használni akarják, vagy olyan játékot futtatnának rajta aminek az elindítására nem találtak módot a gyári rendszeren.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, azt én is láttam, hogy nem volt teljesen smooth a Control. Ugyanakkor nem tudjuk, hogy konkrétan min futott, mert ha SteamOS alól nyomták, akkor ott még van helye fejlődésnek Proton terén és mostanában elég jó ütemben dolgoznak is rajta.
-
Crus
őstag
Igen, de ez egy sima 1050-es szintje. A 1050TI-d 2.1 Tflops.
El is fog rajta futni minden, csak nem mindegy, hogyan... bár 720p felbontáson handheld módban kb. bármi.IGN videóban néztem a Controlt tolta a srác, még így videóról is látszottak a 720p ellenére a csúnya fremedropok, a 30-at nem tudta tartani.
-
Crus
őstag
válasz
vakablak93 #118 üzenetére
Miért ne tehetnél rá Win10-et, hogy BÁRMI elfusson? A proci bőségesen elég lesz, a RAM csodás, az NVMe kiváló... a GPU meg erősen kompromisszumos, de ettől még menni fog rajta pl. a Fortnite, azt 100%-ra veszem.
-
-
Crus
őstag
De, hogy egyetlen sort se volt képes a témához írni az betonkemény. Konkrétan nem tudja használni a fórumot.
A Switch hasonlat egyszerűen adja magát. Ez is egy hibrid gép, meg az is. (Bár azzal erősen vitatkoznék, hogy ez handheld, mert ezt ugyan elő nem kapod a váróban a zsebedből, max egy kofferből
)
Gamer, geek vagyok évtizedek óta sok platformon, így nyilván Switch-en is. Pont azt látom, hogy tömegek akarnak a Steam Deck-en játszani és csak nagyon kevés olyan van, mint pl. én is, akit az egyéb felhasználási köre érdekelne. A szimatomra hallgatva, persze 1-et előrendeltem, amint lehetett könnyen lehet, hogy a chiphiány miatt ez idehaza 350-ért megy majd. De a legrosszabb esetben helyettesítheti a ThinkPadem.
(Továbbra is fenntartok mindent amit írtam... handheldnek nagy, kényelmetlen, dokkolva gyenge, sima 1050-es szint, a kijelző még mindig csak LCD, stb.)
-
Apollyon
Korrektor
Plusz vannak olyan játékok, amik nem nagyon írás igényesek. Olyan is van, amihez SSD az erősen ajánlott, de nekem szerintem több is akad a könyvtáramban, ami még egy sim kártyáról is elfutna.)))
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
kresz2
aktív tag
Meg is változtattam a rendelést a 256 gb modellre.
De gondolom az sd kártya bővítés csak jó lesz arra,hogy mondjuk egy telepített játékot átmozgassunk rá,ha nincs elég hely.
Vagy el vagyok varázsolva,ez nem konzol? -
vakablak93
őstag
válasz
Busterftw #140 üzenetére
300/300 azok már UHS-II kártyák SD méretben. [link]
MicroSD méretben már az UHS II is nagyon ritka, de akkor is lassabak bőven és csak olvasásban tudják ráadásul beteg áron.. [link] Semmi értelmük szerintem ebbe a cuccba.
Legalábbis nekem nem jut eszembe semmi amit rá lehetne tenni, mert játékot az biztos nem....
HDD-ről sem játszunk ma már mert értelmetlen.Egyébként egy win1 tabon régen elvégeztem 'a kísérletet' és feltelepítettem SD kártyára a Wot-ot, hát a meccs közepe előtt nem töltött be sosem
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
kresz2
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek!
Megrendeltem a 64 GB-os modellt.
Látom,ti nagyon vágjátok a témát,ezért kérdeznék valamit.
Ha sima SD kártyával akarom bővíteni,arra ugyanúgy tudom majd telepíteni a játékokat,vagy ez nem így működik?
Egyébként ez a masina nekem van kitalálva.
Van itthon ps5,és series X,játszani viszont nagyon kevés időm van,és ha oda jutok,a kisfiam rögtön ott terem,tehát nagyon korlátozottak a lehetőségeim.
Viszont sokat utazom,és hatalmas dolognak tartanám,ha egy hordozható gépen közben mehetne mondjuk a days gone.
Az alap 64 gigás még valahogy beleférne a keretbe,de többet azért nem költenék rá,ha nem szükséges,ezért oldanám meg micro SD kártyával a dolgot.
Minden hozzászólást előre is köszönök! -
vakablak93
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Arra azonban nincs garancia, hogy az epicből minden megy is.
A Control az faszán ment, a World War Z szintén, de a GTA V-nél már hekk kellett, hogy a multi is menjen. Szóval nézz utána a játékaidnak, hogy mit bír a wine. A Lutris amúgy egy keretrendszer, amivel a különféle Wine verziókat tudsz beállítani és konfigurálni az adott programjaidhoz.
jasso:
Szép lenne, de ilyet nem mondtak. Canceled projektek között szerepel a HL3. https://half-life.fandom.com/wiki/Development_of_the_next_Half-Life_gameNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
conexke
tag
A rendszer lényege az, hogy csak olyan Steam-fiókról lehet előrendelést leadni, amin 2021 júniusa előtt már hajtottak végre tranzakciót, így megelőzve, hogy frissen létrehozott kamu fiókokról foglaljanak le gépeket a nyerészkedők, ráadásként 5 dollárt ki kell perkálni a rendelés leadásakor. Ám az előrendelés után egyrészt nem bírta a rendszer a terhelést (sokakat kidobott a foglalás előtt, vagy el sem indult az oldal), másrészt a jelek szerint igen nagy volt az érdeklődés, hiszen az 512GB-os változatra már csak úgy lehet foglalni, hogy a gépet 2022 harmadik negyedévében kapjuk készhez, de a legkisebb, 64GB-os modellre is 2022 első negyedévéig kell várni (és az időpontok jelenleg is folyamatosan változnak). Ehhez még hozzájön, hogy rendelést csak az Egyesült Államokból, Kanadából, Európából és az Egyesült Királyságból lehetett leadni, így nem meglepő, hogy az eBay-en máris elképesztő összegekért kínálják a visszaigazolt foglalásokat.
Van olyan 256GB-os modell, amit az 530 dolláros alapár helyett 850 dollárért vesztegetnek, az 512GB-os verzióért már van, aki 975 dollárt fizetett, de volt, aki 1600 dollárt sem sajnált rá (650 dollár helyett).
-
vakablak93
őstag
De csak miután kiderül hogyan lehet vele bányászni
A fentebbiekhez:
Hát a 2230 az tényleg nem az amit érdemes utólag venni, marha drága a 2280-as méretűekhez képest.
Az ár meg ebayen...hát így már más a szitu, pedig tegnap azt olvastam hogy 419 eur lesz, de ennyiért már le tudok tenni róla.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Megértem, köszönöm, redditen írta valaki hogy nem lesz egyszerű benne SSD-t cserélni, egyrészt a méret miatt, valamint elvileg egy heat shieldet is le kell kaparni az alaplapról és alatta van a slot. Én szeretek hardverekkel mókolni a macbookomban is aftermarket SSD van, de a "Gaben Boy"-t full gyáriként fogom használni, eme kiváló eszköz nem méltó a tákimákira.
-
conexke
tag
Tudtam hogy ez lesz belöle
[ezt csinaltak mindig ]
-
conexke
tag
válasz
hszilard666 #119 üzenetére
64 GB eMMC (PCIe Gen 2 x1)
256 GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4)
512 GB high-speed NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4)
All models use socketed 2230 m.2 modules (not intended for end-user replacement)
All models include high-speed microSD card slot
ennyi van irva -
vakablak93
őstag
válasz
hszilard666 #119 üzenetére
Na végre akkor egy dolog ellene
, köszi.
-
hszilard666
veterán
válasz
Nagyobb bajod sose legyen!
Én nem javasolnám az SSD cserét, egyrészt ugrik a gari, valamint elvileg a socket szabvány de a méret nem. Legalábbis redditen ezt olvastam.
-
vakablak93
őstag
Ez egyre jobban hangzik, épp le akarok cserélni a laposban egy 512-es nwme-t ezek szerint simán átdobhatnám ebbe és akkor elég volna a legalapabbat venni?
Feljebb pedig olvasom és az Epic store is megoldható ami meg nekem pont kéne rá, így már win10 se kéne rá.
A fenébe is azt reméltem mostanra jön néhány érv/komment ami lebeszélő hatású lesz és lenyugszom, de csak mellette gyűlnek az érvek
Nem lesz ez így jó[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mivel PC, így az eMMC is csak egy meghajtóként szerepel a biosban mint bármi más, így egészen biztosan. Bootolsz pendriveról, telepítesz valamit az SSD-re, ezzel együtt kerül új bootloader is a gépre, onnan meg megy minden.
Valószínűleg még az is működik, hogy az SD kártyáról bootolj be (bár ennek nem sok gyakorlati értelme lenne).
-
Noukoum
veterán
Troll, hagyd.
De amúgy szerintem neked sem kéne ennyit ezzel a termékkel foglalkozni, nem sok köze van a switchhez. Ez a cucc kifejezetten gamereknek, geekeknek készült míg a switch alapvetően átlagembereknek akik nem is akarnak érteni ezekhez a kütyökhöz, hanem csak játszani szeretnének.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
joey04
titán
Oks ignore list.
-
Crus
őstag
Valamit a témához esetleg, vagy csak random 1 soros kisülésekre futja? Az külön vicces, hogy napok óta folyik a beszélgetés itt pro-contráról, de te hál' égnek ma megjöttél és leírtad... ööö... mit is? A semmit?
-
Crus
őstag
Áááá azok óriások, sőt demigodok... másnak nincs akkora keze, méretei, hogy kényelmesen tartsa ezt az olajteknőt. Már a Switch is túl nagy handheldnek. Érdemes egy Switch után PS Vita-t, PSP-t, vagy ne adja ég NDS-t kézbe fogni.
-
Crus
őstag
Értelek, ez így biztató pova! Ami számomra továbbra se bitató, az a méret. Hogy a fenébe jutottunk ide az NDS-től, hogy nem, hogy zsebbe, de lassan az autóba nem fér be egy handheld?
Egészen biztos, hogy helyes az a koncepció, hogy akkora egy handheld, mint egy 12"-os noti?
A Switch-et 99%-ban dokkolva használom, így ilyen kiegészítőm nincs és nem is lesz. Kommandós harcok árán sikerült úgy belőnöm az OLED-del, hogy teljesen vállalhatóan néz ki, ebben nyilván az OLED felskálázásának sincs elhanyagolható szerepe.
A Switch egyetlen számomra kényelmes, "dokkolatlan" módja, amikor a kijelzőt a hátsó kitámasztójával leteszed, lecsatolod a 2 joycont és akár totál fekve tolod. Az úgy oké... egy ideig, mert nyilván előbb-utóbb fordulni szeretnél és úgy már megint kényelmetlen. Az ultimate megoldás nálam dokkolt mód + Pro Controller volt. Zeldába 180 óra bele is csöppent, életem 2. legjobb játéka volt. Na... meg is van, mi adja el a Switch-et, mindegy, hogy milyen szar a hardvere
-
Crus
őstag
Valamelyik IGN teszter írta, hogy fix és nem cserélhető az NVMe benne, de akkor ez így rendben van. 256 ki, bele egy 512, 18.000-ért és rendben is vagyunk.
Viszont! Azt mondják, hogy full egyformák a gépek... már hogy a panel, meg minden is. Ergo a legolcsóbba is ott kell legyen akkor az m.2 slot, nem?
-
arty
veterán
írják, mert az nv ezt írta a tegrájára - marketingokokból
ha értőbb helyen megnézed, kivesézik h fp32 számítások esetén ehez köze nincs a valóságban (2xfp16 trükközéssel ELVBEN tudHAT 1tflopsot, de ez ilyen nagyon elméleti max - és pláne nem a szvicsben, ahol vissza van véve!)ellenben az xbone trükk nélkül tud 1.3-at, a deck pedig 1.6-ot (mivel pécé, nyilván oda állítod az órajeleket, ahova akarod, még a tuning sem kizárt, ha valaki annak látja értelmét!), és erre jön még a fejlettebb architektura és nem mellékesen a "bika" cpu (csak ez a zen tud annyit a buszon, mint a switch cakkpakk - szintén a buszon
)
...és nem győzöm hangsúlyozni újra és újra az aduászt: RAMSÁVSZÉL !!!
szal még azt sem látom elképzelhetetlennek, hogy a buszon futtass rajta szvics emulációt
[link]
vagy akár ps3-at: [link]van ilyen műanyag bölcső a switchez, amivel kimondottan kényelmes a játék - enélkül szerintem a switch egy ergonómiai zsákutca, számomra használhatatlan. a steam deck látszólag eleve ilyen "jó forma" lesz, tehát a méret ellenére is felteszem kényelmesebb, mint a szvics (bölcső nélkül)
nem ilyenem van, csak valami hasonló.... te használsz ilyet?[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Nem lesz beleforrasztva az SSD, ezt maga Gabe erősítette meg egy levélben. Szóval a jövőre való tekintettel érdemesebb a 256GB-os verziót venni, mert ugye az eMMC az tényleg forrasztva lesz.
Was wondering if the Steam Deck will have a replaceable SSD - so I mailed Gabe: yes it will
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
A Valve egyszer már megpróbált egy nagy óriás ellene menni... ez volt a Steam Machine, meg a Steam OS vs. desktop PC és MS. A Steam OS-t nem engedték el, előbbi meg úgy tűnik átvedlett portable hibrid PC-vé. Hogy most miért pont a Nintendo került a célpontba azt nem tudom, de a Nintendot nem lehet megszorítani, a vásárló bázisának gyanítom, hogy cirka 95%-a csak röhög ezen. Miért? Mert erre nincsenek a kedvencei, a ZeldaMarioDonkeyMetroid.
Switch szemüveget levéve, az a helyzet, hogyha akarom akkor ez egy noti, méghozzá olyan paraméterekkel, ami a 256-os verziót is a 350-400 ezres kategóriába löki. Innen nézve bestbuy a Steam Deck. Átlag user rátol egy Win10-et, ha munkára is be akarja fogni, vehet hozzá BÁRMILYEN USB-C hubot, dokkolót és használhatja asztali gépként is, mindamellett, hogy hordozható.
Nem állítom, hogy nincs benne fantázia. Azt viszont igen, hogy csak pure játékgépként drasztikusan kevésbé lesz keresett, mint egy Switch, amit a pazar excluk, a handheld közelibb méret, meg a jóval kényelmesebb kezelhetőség ad el bármikor. Ez valójában nem egy handheld. (A betonkockát is tudom a kezembe tartani, attól még nem lesz handheld.)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Steam Deck a Nintendo Switch kinézetét utánozva venné be a piacot.
- Gothic Remake - Fejlesztői videó sorozat indult
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- PlayStation 5
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Asus ROG Phone 7 Ultimate + tartozékok
- FRISS LISTA!!!! SPÓRÓLJ SZÁZEZREKET! Új és bontatlan gamer laptopok! Legion ROG strix Omen Predator
- Laptop billentyűzetek
- HP ZBook 15 G6 i7 9850H(9.Gen)--6 mag, 12 szál--32GB RAM--512GB SSD--NVIDIA Quadro T2000
- AMD Ryzen 5 5600 sAM4 OEM processzor Cikkszám: 100-000000927
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest