- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Jelenleg hivatalosan az ÁFA az EU-s szabályozás szerint, online vásárlás esetében a vásárló országában fizetendő, függetlenül attól, hol van az eladó. Ez az egyik oka, hogy a posta annyira rászállt a kínai vásárlásokra.
Szóval egy SteamPad-ra magyar áfá-t fog fizetni a Valve. Az hogy ők benyelik az országonkénti különbözetet az az ő dolguk.@eami: Ez elég random, nekem fel lett tüntetve a szállítási költség és a adó is a vásárlásnál, de a végösszegbe egyiket se számolták bele. Számlán ettől függetlenül szerepelnie kell az áfának nyilván valóan.
Játékoknál is fel van tüntetve a adó, de benyelik minden esetben.Subtotal £59.99
Tax £10.00
Total £59.99
(Mielőtt jönne, ez még 100%-osan EU-s vásárlás volt elég sok éve.)
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Engedd már el ezt. Vásároltál már bármit is tőlük és tapasztalatból írod? Nem hiszem.
Mert én vettem már kontrollert, Linket stb és pont úgy volt mindig ahogy eami is írja az eszközök pont mint a játékok már bruttó áron vannak az áruházban és csak a szállítás a + ami a szintén általa is írt összeg volt minden esetben. Tehát semmi + nem fog egyik eszköz árára sem "rámenni"
A szállítást ki kell kifizetni ami szerintem természetes.[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
nem fog rámenni semmi sem csak a postaköltség, mert a steam store lokalizálva mutatja az árakat bruttóban. Az áfa különbözeteket lenyeli a Valve. Játékok árában is ugyanúgy benne van az ÁFA és az EUban mindenhol ugyanannyiba kerülnek a játékok (az áfa meg különböző országonként).
itt egy példa amúgy a €55 steam controllerről:
[ Szerkesztve ]
-
muszalas
friss újonc
Rajtad kívül nagyon sokan.
Szerintem nem okozol majd gabe newell-nek étvágytalanságot.#9 Az hogy azokban sima mobil apuk vannak vagy intel cpu-k igp-vel, 600 és 1000 dolcsi köze árazva (nevenincs kicksaterteres cégektől).
Az tudod mit jelent?
Overkill cpu egy 1030-al párban.
[ Szerkesztve ]
Felcsútiai Műszálas Laurensz
-
vakablak93
őstag
Őszintén bár jobb a win ezen a cuccon inkább kerülném ha lehet.
Ez tisztán a konzol szerű a kialakítása, kezelőszervei okán szerintem nem lenne kényelmes win10-el.
Nekem csak pár játékra kéne amikkel elütném az időt mikor van időm munkában, ha ezek esetleg epiccel felmennek akkor minek?
A win10 csak erre lehetne megoldás, de csak szükség esetén. Hisz sokan írják hogy win alatt a teljesítmény jelentősen csökkenne.Őszintén, én szétválasztanám a játékaimat, ezen csak az lenne fennt amit szépen is visz. (60 fps stabilan)
Vannak játékok amikhez nekem kell egy bizonyos teljesítményszint hogy élvezzem is, azokra ott a dektop procis gémer laposom arra való a win10 bilentyűzettel meg egérrel.A win10-et én ezen így tudnám elképzelni:
2 meghajtó, 1 emmc a gyári rendszernek meg egy-két játéknak +1ssd amire a win megy azoknak akik desktopnak is használni akarják, vagy olyan játékot futtatnának rajta aminek az elindítására nem találtak módot a gyári rendszeren.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, azt én is láttam, hogy nem volt teljesen smooth a Control. Ugyanakkor nem tudjuk, hogy konkrétan min futott, mert ha SteamOS alól nyomták, akkor ott még van helye fejlődésnek Proton terén és mostanában elég jó ütemben dolgoznak is rajta.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Noukoum
veterán
Troll, hagyd.
De amúgy szerintem neked sem kéne ennyit ezzel a termékkel foglalkozni, nem sok köze van a switchhez. Ez a cucc kifejezetten gamereknek, geekeknek készült míg a switch alapvetően átlagembereknek akik nem is akarnak érteni ezekhez a kütyökhöz, hanem csak játszani szeretnének.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
arty
veterán
írják, mert az nv ezt írta a tegrájára - marketingokokból
ha értőbb helyen megnézed, kivesézik h fp32 számítások esetén ehez köze nincs a valóságban (2xfp16 trükközéssel ELVBEN tudHAT 1tflopsot, de ez ilyen nagyon elméleti max - és pláne nem a szvicsben, ahol vissza van véve!)ellenben az xbone trükk nélkül tud 1.3-at, a deck pedig 1.6-ot (mivel pécé, nyilván oda állítod az órajeleket, ahova akarod, még a tuning sem kizárt, ha valaki annak látja értelmét!), és erre jön még a fejlettebb architektura és nem mellékesen a "bika" cpu (csak ez a zen tud annyit a buszon, mint a switch cakkpakk - szintén a buszon
)
...és nem győzöm hangsúlyozni újra és újra az aduászt: RAMSÁVSZÉL !!!
szal még azt sem látom elképzelhetetlennek, hogy a buszon futtass rajta szvics emulációt
[link]
vagy akár ps3-at: [link]van ilyen műanyag bölcső a switchez, amivel kimondottan kényelmes a játék - enélkül szerintem a switch egy ergonómiai zsákutca, számomra használhatatlan. a steam deck látszólag eleve ilyen "jó forma" lesz, tehát a méret ellenére is felteszem kényelmesebb, mint a szvics (bölcső nélkül)
nem ilyenem van, csak valami hasonló.... te használsz ilyet?[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Nem lesz beleforrasztva az SSD, ezt maga Gabe erősítette meg egy levélben. Szóval a jövőre való tekintettel érdemesebb a 256GB-os verziót venni, mert ugye az eMMC az tényleg forrasztva lesz.
Was wondering if the Steam Deck will have a replaceable SSD - so I mailed Gabe: yes it will
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
Igen, erről írtam. Nem cserélhető ez a része, csak microSD mehet bele. Meg persze a dokkolón keresztül bármilyen külső meghajtó.
Illetve erős a gyanúm, hogy dokkoló nélkül is mehet rá töltő részre USB-C külső meghajtó, szvsz azt is elfogja kezelni direktben.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - "Magánéleti célokra használhatta a szervezet forrásait..."
-
-
arty
veterán
a switch valójában nem képes 1 tflopsra, hordozható módjában még félre sem... 0.3-0.4 inkább reális - ez a gép ellenben az 1.6-ot a "buszon" tudja
és nem mellékesen a flops itt ki is használható, hiszen jóféle ddr5 van hozzá ígérve.... (switch 25gbps ramsávszelet tud!! könyörgöm, az a sokat rugdalt xbox one, a 1080p-re sokszor csak korlátozottan alkalmas gép is 68gbps-t tudott, a maga valódi 1.3 tflopsa mellé...)
_ELVILEG_ ez a gép az xbox one grafot tudhatná, magabiztosan (hiszen 800p a kijelző, ami azért az átlag xone játék alatti felbontást követel), reméljük a freesync megy majd neki, mert a fix60fps azért nem lesz adott...
egyébként nekem a 7" OLED az "kell" kategória, a switché nagyon kicsi sajna (és csak lcd), ha ezért az összmérettel kell fizetni, ám legyen (jótudom, oled nem lesz sehogyse és a 16:10 képarány sem ideális
ez utóbbit konkrétan nem is értem...)
#36 Polllen
próbálnám, de nincs hozzá valódi hordozható, real-life hardveremnajo, van egy 7"-es droidos telóm és hozzá DS4+adapter a telóhoz.... de nincs játékom megvéve stadián, a netem 4g-s és 5GB/hó, stb stb stb.
sok sebből vérzik ez a próba...
(a streamingel szembeni gyűlöletem már csak a hab a tortán)
és hogy hol használnám? otthon semmiképpen!
teraszom nincs, meg ha már 5 méterre ott a nagy oled, nem fogom magam a "telefongémingre" kárhoztatni....
ami szóba jöhet: ahol várni kell valamire, valakire, félórát-órát akár - orvosnál, a gyerekemre a suli előtt, mittomén. busz-vonat ritka, kocsiban utasként szintén ritka. de ez mind-mind feltételezi a mobilnetet........ -> baj!
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
BusinessGuy
őstag
Nagyon el akarod adni hogy ez jajjdegáz...
Kezd röhejessé válni...
Nem neked tervezték. Pont. Az eddigi infók alapján a Switchet legyalázza pont ott ahol a Switch gyenge. A többi nem érdekel. A switch sem az az igazi farzsebes handheld már, ez pár centivel nagyobb, cserébe értelmesebb kijelző és láthatóan jobb fogás és ergonómia van. Nyomhatod nekem hogy a switch 1 tflops ez meg "csak 1.6" az biza 60% difi ha tflopsban méregetnénk a cerkát és az 1tflops a nintendo esetében nem egy mese lenbe annak fényében hogy a switch alig alig tud többet a 2 generációval ez elötti x360... Miközben ez egy xbox one-nál erősebb és 720p a cél...
És nem a switch minősége nem csak a joyconok tekintetében bazári. Az egész gép az. Gagyi kijelző, rendes bt támogatás hiánya, gyenge hangszórók gyenge összeszerelési minőség, rettenetesen összecsapott belső igénytelen megoldásokkal, és a csúcspont a dokkoló...[ Szerkesztve ]
-
Aha értem...amiket felsoroltál érveket ellene, azt mindet fel lehet sorolni ugyanúgy a Nintendo Switch ellen!
0. Miért lehetne csak hardcore játékokkal nyomni pl. tengerparton vagy kempingezés közben? A Steam tele van rengeteg jóféle indie játékkal ill. platformerrel, aminek a mobil platformok még a közelébe sem érnek, mert olyan vérszegény a játékkínálat rajtuk. Kivételt képez a Switch.
1. Nem tudom ezt a sületlenséget honnan veszed, már nem is haragudj. 18 éve PC gamer vagyok, de az nem jelenti azt, hogy ne szerettem volna a hátsó teraszon vagy kempingezés közben a PC játékaimat játszani. Régóta akartam, csak nem volt lehetséges, mert nem volt a piacon hasonló eszköz méltányos áron.
2. Aha nagy, de ha Nintendo Switch lenne akkor rendben van.
3. Aha, az eredeti Nintendo Switchen sem volt Oled és senki sem kérdezgette a fanok közül hogy miért nem Oled, most hogy hirtelen bejelentették az Oled modellt hirtelen hú de fontos lett...
4. Meghúzza az összeghatárt a gamer és megveszi az 100 Dollárral olcsóbbat, majd utána rájön, hogy milyen drágák a játékok a platformra a Steamhez képest. Aha nagyon sikerült a spórolás.(
)
Az Xbox Series X-et meg nem fogod vinni nyaralni vagy hátizsákban kempingezni magaddal, szóval nem ugyanaz a kategória(de ezt a Nintendo hír alatt már elmagyarázták).
Aki meg PC gamer és eddig csak laptopon meg Switchen tudta megoldani a handheld gaminget, az szerintem el fog gondolkodni rajta. Ráadásul a laptopján majd ott folytathatja a játékot, ahol abbahagyta. Ráadásul akinek ez mind megvan, nem a Steam Deck ára fogja őt földhöz vágni.
Sorry a hosszú kommentért, de ez a kettős mérce a Nintendo Switchez mérten kiakasztotta nálam a bullshit generátort.
#37 Crus Szóval ezeket hívod te baráti leárazásoknak?
Nintendo's Digital Deals Sale Is Now Live, Up To 75% Off Hundreds Of Switch Games
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
BusinessGuy
őstag
0. Ez az érv kapásból bukik pláne a cadual marhasággal, pont hogy a Switch legnagyobb hátránya is az hogy alig van nagy húzójáték mert a multiplatformra alkalmatlan. De akinek elég eg, Witcher 3-ban tökéletesen el lehet merülni ekkora gépen handheldben.
1. Nem handheld gamer de mégis hiánycikk egy ilyen és rengeteg ember pont a Switch gengesége és bazári kínai minősége miatt még nem szállt be a handheldbe pedig vágyik rá.
1.6tflops 720p-re... Teljesen jó főleg annak fényében hogy pont ebben vérzik leginkább a switch.2. Ezért sírtak sokan hogy legyen nagyobb kijelző Switchen mit ad isten meg is jött. Teljesen jó a méret pláne ha azt nézed hogy itt nincs olyan ormótlan nagy káva mint az alap switchen vagyis méretben sokkal nagyobb nem lesz mint az alap switch.
3. Szuper lenne az oled a baj csak az hogy ez handheld. Javarészt nagy fényben játszol vele ami magas fényeőt kíván ami pedig eg fi hudos játék esetében tudjuk mit okoz oleden.. Oled az szobába való, switchnek sem oled kellett volna hanem a gagyi minőségű kijelző helyett egy ips vagy hasonló stuff. Meglátjuk ez is olyan fakó bazári kijelzó lesz-e mint a switchben...
4. 50 dolcsi különbség. Ne ezzel az országgal gyere nem vagyunk mérvadóak. 50 dolcsi az kvázisemmi pláne ha minóségibb jobb hardvert kapsz, az hogy a handheld gamer fejben értékhatárt húz ez csak légből kapott marhaság.
Abszolút nem rejtély ki a célcsoport, a kérdés csak az hogy mit fog tudni a masina a valóságban.
-
keIdor
titán
Tökéletesen összefoglaltad a lényeget.
Egyébként a tengerparton a 40-45 fokban a hardver is igazán jól érezheti magát...
Ha nem is melegszik túl, de tartani a gépet, ami lehet 50-60 fokra is felfűti a műanyagot, amit fog az ember, hát biztos kellemes lehet.Nem is életszerű egyébként. Lemegy az ember a tengerpartra azt ott is csak játszik, biztos van ilyen egyén, de ez már inkább a ciki és szánalmas kategória.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
BusinessGuy
őstag
Kb mindenki aki egy handheld konzolra vágyik ami :
- képes modern játékok futtatására kézben korszerű grafikával
- nem bazári kínai minőséget képvisel az egész hw és összeszereléseVagyis aki handheldet venne de a Switchet nem favorizálja hisz a fentebb leírtakból egyet sem teljesít, a Switch Pro eljövetele helyett pedig egy szaros switch oledet toltak elé...
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
van rá igény, elvégre 84,5millió switch talált már gazdára.
és vannak azok akik csak azért nem vesznek switchet mert más címeket favorizál, és lényegében a játék kínálat, vagy a grafika ami visszatartja
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Steam Deck a Nintendo Switch kinézetét utánozva venné be a piacot.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest