Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

válasz DuplaZso #61 üzenetére

Tekerjem lejjebb a wave-t... ez mondjuk igaz. :W Olyankor vajon digitálisan lehalkítja a hangot, vagy mit csinál? (A hangkártya saját hangerő kontolpanelján nem is szerepel.) Mindenesetre, legalábbis ezzel a hangkártyával nincs semmi hallható minőség romlás ha ott jól lehúzom és a mastert meg feljebb tolom, szóval hurrá.

• ddekany

veterán

válasz shtml #59 üzenetére

Jé tényleg... régen mintha még külön beteendő DSP elem lett volna. De mindegy, mert az meg 0 dB-n van. Szóval a lényeg, hogy kizárólag hangkártyán szabályozom a hangerőt, nincs a lejátszókban módosítva. Igaz, ha a foobar-ban leveszem halkra, akkor megkerülöm a kimenet problémáját, na de az akkor meg kizárólag a foobar esetén van megoldva, máshol meg megint csak lerobbanna a fejem... a normális megoldás nyilván a hangkártyán való hangerő állítás lenne.

• ddekany

veterán

válasz M@trixfan #57 üzenetére

Sajnos nem lehet (legalábbis nem tudom hogy)... Pl. foobar2000-ban (azt használom zene lejátszónak) alapértelmezésben eleve nincs is hangerő állítást. De a Marantz cucchoz hogy megy a hang a számítógépből? Nem véletlenül digitálisan? Én ugye a hangkártyám analóg kimenetét használom, és ott gondolom (de nem tudom -- tessék nyugodtan beszólni) a DAC működéséből adódóan lép fel a lépcsősödés alacsony hangerőnél. És a lényeg épp az lenne, hogy hogyan ússza meg az ember külső erősítő (ideértve dekóder) nélkül.

• ddekany

veterán

válasz M@trixfan #55 üzenetére

Ja, az USB-s... De az úgy nem ér, az nem hangkártya... :) Bár legalább van rajta hangerő tekerő gomb (és feltételezem legalább "érzetre" fokozat mentes), amit oda lehet tenni pl. a monitor alá.

"Viszont furcsának tartom a túlzott hangerőt mert ha bedugom a kis PX200-at az erősítőbe akkor teljesen rendben van a hangerő."

Mármint valami külső erősítőbe dugod be? Szóval itt nálam az a fennforgás az M-Audio Revolution-al, hogy ha 100 fokozatú a hangerő, akkor valahol 10-15 körül kellemes zenére. Azon a környéken pedig már olyanok vannak, hogy pl. hangerőben 11=12 és 13=14, stb, és 12 és 13 közt meg elég nagy ugrás van. 7 és 8-nál (7=8) még halk de elég jól hallható a zene, 6-nál meg hirtelen beköszönt a teljes elnémítás. De kipróbáltam az integrált Realtek HD akármicsodával is (meg másfajta fejhallgatóval is), de lényegében ugyan az van ott is, csak a konkrét számok kicsit mások. Tehát úgy gondolnám nem egyedi problémáról van szó. Nem tudom, a többi fejhallgatós ember mit csinál, mert gondolom kevés ember vesz külső fülhallgató erősítőt. Ja, talán sokaknak van potméter a fülhallgató madzagukon... azt hiszem kénytelen leszek beiktatni valamit, mert hogy az nincs a HD 555-ön.

• ddekany

veterán

válasz M@trixfan #53 üzenetére

HD 555, abból is az 50 ohm-os változat (mert létezett 120-as is). Az ezért inkább még nagyobb is az átlagnál, ha jól sejtem. Végül is egy nagyobb impedanciájú fejhallgató + AC3/DTS hanganyag esetén (nagy dinamika -- a beszéd halkabb) még lenne is értelme annak a hangerőnek, amit akár max közelében produkál a hangkártya a kimenetén, na de a tipikus használat akkor is valahol ott van a hangerő legalján. Na és ott meg gáz van, mert lépcsős mint állat.

E-mu 0404... hát nem akarok hülyeséget kérdezni -- nem vagyok audiós fajta -- de azon nem csak "line-out" van? Mert hogy itt arról volt szó, hogy a hangkártyát kéne használni fülhallgató erősítőként. (Na nem mintha 20-30e-t ki akarnák most adni másik hangkártyára... csak akkor is, mi erre a megoldás...)

• ddekany

veterán

válasz M@trixfan #47 üzenetére

"Ráadásul fejhallgató erősítőnek is sokkal értelmesebb egy igazi hangkártya (nem SB)"

Pl. mi? Nekem pl. M-Audio Revolution-hoz van épp "szerencsém". OK, a Revolution az nem profi kártya, de gondoltam nekem megfelel az integrált sistergő helyet, ja és persze a lényeg, hogy van rajta fejhallgató kimenet, ellenben a többi M-Audio-val. És nincs is fejhallgató kimenetével gond, kivéve, hogy valami olyan elmebeteg mértékben hangos, hogy majdnem minimumra kell letekerni, hogy ne robbanjon le a fejed. Ott lent viszont már jó nagy ugrások (lépcsők) vannak a hangerőben, szóval vagy túl halk, vagy túl hangos... Agyrém.

Mod: Ja ez amúgy nem csak az M-Audio-ra jellemző... az integrált dettó ugyan ezt játszotta, csak persze még sistergett is hozzá. A lényegen nem változtat... mégis mire gondolnak a gyártók, mit kéne tennie a felhasználónak? Forrasszanak ellenállásokat a fejhallgató elé, vagy mi?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés