Új hozzászólás Aktív témák
-
gere
tag
Két hónapot saccolok a négy magos, új steppinges, hyper-threading-es lapok megjelenésének. Addig féllábon is...
-
Minimálisan legalább egy 9-es Coolink Swif2-t a bordára, tetszik
-
Findzs
addikt
egy brazos nem gyorsabb vajon?
mondjuk egy ilyen [link] -
vlevi
nagyúr
Na, igen, egy ilyen alaplapba 4magos celeronnal. Jo lenne. Szerinte, ido kerdese, es olyan lapok is lesznek. Ahogy korabban krtatok, igazabol jo lenne a kabini is egy htpc-be.
Amugy, az intel grafikus vezerloirol lehet tudni, hogy linus alatt hogyan allnak driverek tekinteteben? Mert egy htpc adna magat, hogy linux, transmission es xbmc legyen rajta, es ne win8. -
sb
veterán
Vlevi és Zorel.
Félreértettetek. Nem mondtam egyszer sem, hogy rossz lenne a Bay Trail. Sőt, szerintem nagyon is jó.
Azt sem, hogy ne lenne elég otthoni NAS-nak, HTPC-nek. Bőven az. Sőt, még általános használatra is jó lehet.A kérdés az volt, hogy gyorsabb-e a Celeron. Ill. mennyit fogyaszt. Erre pedig azt írtam ami igaz: gyorsabb a 4 magos Bay Trailnél is és fogyasztásban sincs olyan orbitális különbség a 10-15W közötti (10W TPD) komplett rendszer fogyasztás és mondjuk a 17-25W-os között.
Én úgy látom mindkettő tökéletes bármilyen otthoni szerverbe. Akinek fontosabb az erő az vesz Celeront, akinek a fogyasztás az Atomot. Igazából nincs nagy különbség. Ahogy Zorel írta: felesleges az Celeron ereje bizonyos feladatokra... de éppígy fordítva is igaz: Az Atom kisebb fogyasztása sem szempont bizonyos feladatoknál annyira kicsi a különbség.
Egyszóval mindkettő baromi jó a célra.szerk: vlevi, azt ne felejtsd el, hogy a Z3740 4 magos, a J1800 pedig kettő. Ott azért már erőben is nagyobb a különbség. A fentieket a 4 magosra értem, J1900 vagy hasonló... Mivel TDP-re is kb azonosak én inkább ezeket az asztali modelleket várom és mehetnek a HTPC-be. (családnak... nekem nem jó, mert 3D-hez nem elég erősek)
-
banhammer
veterán
Miért csak SATA 3 Gbps port van rajta?
A lezárt PCI-E 1x-es portot meg végkép nem értem. -
agent_k
őstag
Nem értem... két nappal ezelőtti cikk, hogy leáll az intel ezzel a steppinggel, mert nem csinálnak rá az alaplapgyártók lapot. Majd ősszel visszatérnek az újjal... erre most jön az ASUS?
-
vlevi
nagyúr
Én is ezért kacsintgatok ezek felé az eszközök felé. Nem akarom agyonhajtani, arra ott az asztali gép. A passzív hűtés emiatt nagyon jó lenne, mert bármikor összedobhatnék egy microatx lapot, amit beraknék egy fekvő házba (pl [link] ), csak hát a zúgásss.
De a mostani mk808 mini pc-met szívesen lecserélném valami ütősebb darabra, ami azért nem kerül a többszörösébe. Tudom, egy ilyen gépbe még memória, ház, táp, vinyó is kell, de ezeket a dolgokat talán be lehet szerezni az apróról jó áron.
-
Zorel
senior tag
Ettol fuggetlenul tovabbra sem latom ertelmet a nagyobb teljesitmenynek ebben a szegmensben. Bar mondjuk manapsag a HTPC mindekinek mast jelent. Nekem elsosorban filmnezesre kell es innentol kezdve a legfontosabb tenyezok a fogyasztas es a hang. Ezek az uj J1800as lapok out of box hozzak a teljesitmenyt 0db es rendkivul alacsony fogyasztas mellett. A G cerka hiaba gyorsabb de tobbet is fogyaszt es szerintem nincs szukseg arra a plusz teljesitmenyre.
Bocsi az ekezetek miatt de gyorsba mobilrol irtam.
-
vlevi
nagyúr
Az uj atom, pl. z3740, ami az Asus transformer book t100-ban van, nagyon jo kis processzor. SDP 2W (mert csaloka modon itt nem a maximumot, hanem az atlagot adtak meg), de a win8.1-et nagyon jol viszsi, mindne erolkodes nelkul. Annak a procinak csak annyi baja van, hogy atomnak hivjak, ami sikakban rossz emlekeket ebreszt. Igaz, a celeron nev sem a legjobb.
-
Male
nagyúr
Ezt csak megerősíteni tudom, én is erre építettem a házi szervert (igaz MSI B75MA-E33-as lappal), és nem paneltáp, hanem egy 85+ -os 200W-os FSP táppal... pluszban van benne egy gigabites hálókártya, egy TV Tuner, meg egy SSD, és így az átlag fogyi 22W-ra jött ki (24 órás mérés, benne egy backup, plusz az átlagos feladatai, mint net osztás... szóval nagyrészt terheletlen helyzet). Szóval elég jól sikerültek ezek a G1610-ek fogyasztás szempontjából.
-
sb
veterán
Ezt én is írtam itt, de lehurrogtak Abu-ék.
Tény és való, hogy talán igazuk van és nem megy túl az AMD a TDP limiteken, de ha ez így is van akkor is centire kihasználja, míg az Intel közel sem.A teszteket is megnézheted, egy 65W-os APU komplett konfigra mérve 80-100W körül fog fogyasztani tápfüggően. Egy 100W TDP-s meg 120W körül.
Egy 65W-os i3-2100 pedig mondjuk 75W-ból megvan. Ugyanaz a TDP osztály, de mégis jóval kevesebbet eszik. Ivy-ról, Pentiumokról, Celeronokról meg már ne is beszéljünk...
A Haswell sem egy világbajnok fogyasztásra. Bár órajel miatt is van kb. 10W különbség a két procim között, de a Haswell G3420 legalább 15-18W-tal többet eszik, mint a G2020. És ugyanaz a TDP osztály.
-
sb
veterán
Az 55W azért csalóka ám, az csak a TDP osztály.
Paneltáppal 1db HDD-vel a G1610 full terhelésen is elvan elvileg 30W-ból, alulfeszelve akár 25W-ból is. A teljes konfig. Idle pedig 17-20W körül.Persze az Atom ennek is a fele. De a teljesítménye is fele, harmada.
Szervernek persze nyilván nem is kell több. -
Zorel
senior tag
Egyértelmű, hogy a Celeron G1610 gyorsabb, de ez nem egy kategória és felesleges az összehasonlítás is mivel szerintem más a célközönsége. Arról nem is beszélve, hogy a G1610 55W TDP-s a J1800 pedig 10W, és bőven elég rá a passzív borda.
Nekem a Giga van, elsősorban HTPC-nek használom és NAS-nak. 24/7-be megy már lassan 2-3 hete. Hibátlan, 40 fok körül mozog a proci hőmérséklete (passzív) filmnézés közben és természetesen mindent visz, emellett eszik 13-14W-ot az egész és kussba van. D2550 Atom-ot váltotta nálam, és az után tudom mondani, hogy ennek a Bay Trail cuccnak semmi köze már az Atom névhez, teljesítményben, támogatásban pedig főleg hatalmas különbség van köztük.
-
tlac
nagyúr
válasz
Krugszvele #13 üzenetére
melyik lehet a gyorsabb?
amit összeállítottál vagy a bay trail? -
stratova
veterán
válasz
Krugszvele #13 üzenetére
Kétlem hogy olyan drága lenne, meg kellene állnia 30 alatt. Az Asus kínálatában legutoljára forgalmazott hasonló Atomos lap tán ez.
-
Kobaljov
senior tag
válasz
Krugszvele #13 üzenetére
Anandtech: "we expect the J1800I-C to be around $65 at retail"
-
Kobaljov
senior tag
A SO-DIMM helyett is kaphatott volna talán sima DIMM támogatást (a mITX formátum (nem thin mITX vagy NUC) és a hűtőborda mérete alapján úgysem fog a legkisebb házakba beférni).
-
Krugszvele
senior tag
Legolcsóbb microATX alaplap: MSI H61M-P31 (G3) 10.681.- Ft
legolcsóbb processzor hozzá: INTEL Celeron G1610 10.020.- FtA kettő együtt: 20.701.- Ft
Ha ez a lap+proc együtt 25 ezer körül ki tudna jönni a magyar piacra, szerintem érdemes lenne vele foglalkozni. Sejtésem szerint ez is a 40 ezres kategóriába fog kerülni.
Annyiért meg csak elszántaknak éri meg doboz helyett a monitor hátuljára szögelni... legyen az akármekkora királyság is, mert szerintem az! -
Akula
őstag
D-Sub helyett jobb lett volna egy DVI,
Normális 5.1 vagy 7.1 hangkimenet,
Kevesebb USB 2.0 és több USB 3.0
Amúgy szép az az arany színű hűtő, de semm itöbb. -
ALBY
senior tag
Nagyon csupasz még így, de alakul már.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Akkor ez csak sata2-őt tud a cikk szerint?
-
Probert75
addikt
Mennyire jó egy ilyen Celeron HTPC-nek? Magasabb bitrátájú MKV-t vajon viszi szaggatás mentesen. Mondjuk a Killa Sample 1080P-t.
-
tlac
nagyúr
ezen már az új stepping van?
-
Findzs
addikt
stone
-
sanzi89
addikt
Alakul ez szép lassan... Lehet én is építek egy Home Szervert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest