Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Vlevi és Zorel.
Félreértettetek. Nem mondtam egyszer sem, hogy rossz lenne a Bay Trail. Sőt, szerintem nagyon is jó.
Azt sem, hogy ne lenne elég otthoni NAS-nak, HTPC-nek. Bőven az. Sőt, még általános használatra is jó lehet.A kérdés az volt, hogy gyorsabb-e a Celeron. Ill. mennyit fogyaszt. Erre pedig azt írtam ami igaz: gyorsabb a 4 magos Bay Trailnél is és fogyasztásban sincs olyan orbitális különbség a 10-15W közötti (10W TPD) komplett rendszer fogyasztás és mondjuk a 17-25W-os között.
Én úgy látom mindkettő tökéletes bármilyen otthoni szerverbe. Akinek fontosabb az erő az vesz Celeront, akinek a fogyasztás az Atomot. Igazából nincs nagy különbség. Ahogy Zorel írta: felesleges az Celeron ereje bizonyos feladatokra... de éppígy fordítva is igaz: Az Atom kisebb fogyasztása sem szempont bizonyos feladatoknál annyira kicsi a különbség.
Egyszóval mindkettő baromi jó a célra.
szerk: vlevi, azt ne felejtsd el, hogy a Z3740 4 magos, a J1800 pedig kettő. Ott azért már erőben is nagyobb a különbség. A fentieket a 4 magosra értem, J1900 vagy hasonló... Mivel TDP-re is kb azonosak én inkább ezeket az asztali modelleket várom és mehetnek a HTPC-be. (családnak... nekem nem jó, mert 3D-hez nem elég erősek)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Brutál B550 Steel Legend alaplap dobozában
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3726
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest