- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Vlevi és Zorel.
Félreértettetek. Nem mondtam egyszer sem, hogy rossz lenne a Bay Trail. Sőt, szerintem nagyon is jó.
Azt sem, hogy ne lenne elég otthoni NAS-nak, HTPC-nek. Bőven az. Sőt, még általános használatra is jó lehet.A kérdés az volt, hogy gyorsabb-e a Celeron. Ill. mennyit fogyaszt. Erre pedig azt írtam ami igaz: gyorsabb a 4 magos Bay Trailnél is és fogyasztásban sincs olyan orbitális különbség a 10-15W közötti (10W TPD) komplett rendszer fogyasztás és mondjuk a 17-25W-os között.
Én úgy látom mindkettő tökéletes bármilyen otthoni szerverbe. Akinek fontosabb az erő az vesz Celeront, akinek a fogyasztás az Atomot. Igazából nincs nagy különbség. Ahogy Zorel írta: felesleges az Celeron ereje bizonyos feladatokra... de éppígy fordítva is igaz: Az Atom kisebb fogyasztása sem szempont bizonyos feladatoknál annyira kicsi a különbség.
Egyszóval mindkettő baromi jó a célra.szerk: vlevi, azt ne felejtsd el, hogy a Z3740 4 magos, a J1800 pedig kettő. Ott azért már erőben is nagyobb a különbség. A fentieket a 4 magosra értem, J1900 vagy hasonló... Mivel TDP-re is kb azonosak én inkább ezeket az asztali modelleket várom és mehetnek a HTPC-be. (családnak... nekem nem jó, mert 3D-hez nem elég erősek)
-
sb
veterán
Ezt én is írtam itt, de lehurrogtak Abu-ék.
Tény és való, hogy talán igazuk van és nem megy túl az AMD a TDP limiteken, de ha ez így is van akkor is centire kihasználja, míg az Intel közel sem.A teszteket is megnézheted, egy 65W-os APU komplett konfigra mérve 80-100W körül fog fogyasztani tápfüggően. Egy 100W TDP-s meg 120W körül.
Egy 65W-os i3-2100 pedig mondjuk 75W-ból megvan. Ugyanaz a TDP osztály, de mégis jóval kevesebbet eszik. Ivy-ról, Pentiumokról, Celeronokról meg már ne is beszéljünk...
A Haswell sem egy világbajnok fogyasztásra. Bár órajel miatt is van kb. 10W különbség a két procim között, de a Haswell G3420 legalább 15-18W-tal többet eszik, mint a G2020. És ugyanaz a TDP osztály.
-
sb
veterán
Az 55W azért csalóka ám, az csak a TDP osztály.
Paneltáppal 1db HDD-vel a G1610 full terhelésen is elvan elvileg 30W-ból, alulfeszelve akár 25W-ból is. A teljes konfig. Idle pedig 17-20W körül.Persze az Atom ennek is a fele. De a teljesítménye is fele, harmada.
Szervernek persze nyilván nem is kell több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest