Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Vlevi és Zorel.
Félreértettetek. Nem mondtam egyszer sem, hogy rossz lenne a Bay Trail. Sőt, szerintem nagyon is jó.
Azt sem, hogy ne lenne elég otthoni NAS-nak, HTPC-nek. Bőven az. Sőt, még általános használatra is jó lehet.A kérdés az volt, hogy gyorsabb-e a Celeron. Ill. mennyit fogyaszt. Erre pedig azt írtam ami igaz: gyorsabb a 4 magos Bay Trailnél is és fogyasztásban sincs olyan orbitális különbség a 10-15W közötti (10W TPD) komplett rendszer fogyasztás és mondjuk a 17-25W-os között.
Én úgy látom mindkettő tökéletes bármilyen otthoni szerverbe. Akinek fontosabb az erő az vesz Celeront, akinek a fogyasztás az Atomot. Igazából nincs nagy különbség. Ahogy Zorel írta: felesleges az Celeron ereje bizonyos feladatokra... de éppígy fordítva is igaz: Az Atom kisebb fogyasztása sem szempont bizonyos feladatoknál annyira kicsi a különbség.
Egyszóval mindkettő baromi jó a célra.szerk: vlevi, azt ne felejtsd el, hogy a Z3740 4 magos, a J1800 pedig kettő. Ott azért már erőben is nagyobb a különbség. A fentieket a 4 magosra értem, J1900 vagy hasonló... Mivel TDP-re is kb azonosak én inkább ezeket az asztali modelleket várom és mehetnek a HTPC-be. (családnak... nekem nem jó, mert 3D-hez nem elég erősek)
-
sb
veterán
Ezt én is írtam itt, de lehurrogtak Abu-ék.
Tény és való, hogy talán igazuk van és nem megy túl az AMD a TDP limiteken, de ha ez így is van akkor is centire kihasználja, míg az Intel közel sem.A teszteket is megnézheted, egy 65W-os APU komplett konfigra mérve 80-100W körül fog fogyasztani tápfüggően. Egy 100W TDP-s meg 120W körül.
Egy 65W-os i3-2100 pedig mondjuk 75W-ból megvan. Ugyanaz a TDP osztály, de mégis jóval kevesebbet eszik. Ivy-ról, Pentiumokról, Celeronokról meg már ne is beszéljünk...
A Haswell sem egy világbajnok fogyasztásra. Bár órajel miatt is van kb. 10W különbség a két procim között, de a Haswell G3420 legalább 15-18W-tal többet eszik, mint a G2020. És ugyanaz a TDP osztály.
-
sb
veterán
Az 55W azért csalóka ám, az csak a TDP osztály.
Paneltáppal 1db HDD-vel a G1610 full terhelésen is elvan elvileg 30W-ból, alulfeszelve akár 25W-ból is. A teljes konfig. Idle pedig 17-20W körül.Persze az Atom ennek is a fele. De a teljesítménye is fele, harmada.
Szervernek persze nyilván nem is kell több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Monitor hiba topik
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest