Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hogy is van az, hogy a STRIX-en "gyengébb" áramkör van és mégis megy 2050/9000-et hiba nélkül és ez a leghűvösebb kártya?
Lehet mégse olyan szar? -
Modst3R
senior tag
válasz
GoldhandRent #64 üzenetére
Jó az hajrá, majd össze linkeljük ha szeretnéd.
-
Modst3R
senior tag
UPDATE-elve! 2016.11.16.
Figyelmeztetés az új driverrel kapcsolatban!
-
Modst3R
senior tag
válasz
nullpoint #57 üzenetére
Tudtommal, csak órajelben van difi, azaz BIOS cserével még akár Gaming Z paraméterei is kicsalhatók belőle. Bár ezt OC-val is elérhetjük (AB v Preci). Más kérdés, hogy ha én lennék a gyártó úgy válogatnám h a jobban sikerült GPU kerüljön a drágább nyákra (és annak BIOS-a alá). Személyes véleményem, ha irgalmatlan nagy difi nincs az árban érdemes az X-et venni, másért nem is a későbbi eladásnál jól fog jönni.
-
nullpoint
őstag
Másik topicban nem válaszoltak többszöri kérdésre sem, felteszem itt is hátha kapok némi információt:
Msi 1080 gamingX és gaming között az órajeleken kívül van különbség? Sima gaming olcsóbb, ha nem spóroltak ki belőle semmi alkatrészt a gamingX-hez képest akkor azt választanám. Kerestem teszteket, meg összehasonlításokat sokat de az internet úgy csinál mintha X vagy Z nélküli gaming nem is létezne, csak az Msi oldalán, meg az üzletek polcain
Esetleg ha linket találtok ami összehasonlítja a kettőt, vagy google kulcsszót is sörömmel fogadok.
Ez a kéretlen telemetria elég pofátlan dolog az nvidiátol.
-
Modst3R
senior tag
válasz
msgt.fubar #54 üzenetére
Leírtam, nem a melegedés van megkérdőjelezve, hanem az olyan videók ahol már égésről meg robbanásról beszélnek, és milyen érdekes pont akkor van a kamera a kezébe...micsoda véletlen, úgyanakkor ha fórumon is aktiv lennél kedves kolléga akkor tudnád hogy innen ph-ról senki nem tapasztalt még csak hasonlót sem!
Szerk.:
Témát részemről lezártam! Észrevételek ahogy eddig is PÜ-BEN!!!!!!! -
msgt.fubar
senior tag
Azért az sokat elárul, hogy szerinted "fake" a kigyulladásról az EVGA fórumain és a redditen terjengő több tucat kép és videó.
Azt azért őszintén megkérdezném, hogy ha valóban kamu lenne az egész, akkor miért ugrott rá az EVGA és veri magát nem gyenge költségekbe, hogy orvosolja a hibát.
-
Modst3R
senior tag
válasz
#16939776 #51 üzenetére
Ajánlásba inkább maradna FC blockkal, azért a gyári mókuskerék terhelés alatt a maga 80+ fokjával nem annyira baráti arról nem beszélve ekkor már vísít. Nyilván ezzel valaki ki tud egyezni vki nem, ez egy szubjektív dolog, a cikk pedig objektív. És nyilván nem arról van szó h azt irom bele ami nekem tetszik. Nekem ebben rengeteg kutató munkám van, több helyről, cikkből, fórumon olvasott véleményekből lett.
-
Modst3R
senior tag
UPDATE-elve! 2016. 11. 06.
-
-
assemble
addikt
Na szoval akkor erre visszaterve.
Azt hittem, hogy csak viccelsz, de mivel maig sem volt ra egyeb reakcio, kenytelen leszek ugy ertelmezni, hogy nem vicc volt.Ez esetben akkor tisztazzunk nehany dolgot.
Ennyit irsz a cikk aljan az apro betus reszben.
"Bármi észrevételed van, ne habozz megírni pü-ben."
Egy szoval nem emlited, hogy csak pu-ben varod az eszreveteleket, azt pedig plane nem, hogy ellenkezo esetben ilyen hisztit csinalnal.Tovabba a cikket tudtommal nem nekem irtad, hanem a PH kozossegenek, ezert az annak a javitasara/jobba tetelere szant tippeket ha ignoralod, azzal nem engem nem tisztelsz meg, hanem az egesz PH-t. Akkor pedig felmerul a kerdes, hogy minek/kinek irtad egyaltalan a cikket?
"Szerk.: ment az ignore..." - ezt meg ertelmezni sem tudom, hogy megis mit akar jelenteni, es mi indokolta.
-
Modst3R
senior tag
válasz
msgt.fubar #48 üzenetére
Ahogy lesz időm, bele írom. Konzultáltam kollégákkal. Azért ez az Evga hűtés dolog nagyon fel lett fújva, de igyekszem majd vhogy bele illeszteni h korrekt is legyen.
Viszont tőled is kérem hogy ezt legközelebb PÜ-ben!
-
msgt.fubar
senior tag
Az alábbi szekció szerény véleményem szerint enyhe módosításra szorul:
FTW: jobb tápellátás, közepes hűtés, szép design, Dual BIOS, elérhetőbb ár.
SC: közepes hűtés, szép design, elérhetőbb ár.Gyárilag kifejezetten gyenge hűtésük van (mind fan profil, mind VRM és RAM hűtés szempontjából), amin az EVGA segít ugyan:
http://www.evga.com/thermalmod/ (a link is elférne a cikkben szerintem).
Egyébként nagyon összeszedett írás.
-
Modst3R
senior tag
-
assemble
addikt
Nemi konstruktivnak szant kritika
A kartyak osszehasonlitasa reszt neztem foleg:
- a "szép design" peldaul majd minden kartyahoz oda van irva (ilyen erovel egyszerubb lenne a tobbihez odairni inkabb, hogy csunya), mikozben total szubjektiv dolog
- mikozben olyan objektiven is megitelheto es dolgokrol nem esik szo, mint peldaul zajszint (!), anyagminoseg, gyakori problemak (peldaul EVGA-k VRM gondjai, G1-ek kerregesei, stb)
- a jobb tápellátás/gyengébb tápellátás is oda van irva kb mindenhova, ami ha jol sejtem foleg arra utal, hogy hany 8/6 pin-es csatlakozo megy bele, viszont hogy ennek mi elonye van, arrol nem nagyon beszel - es amennyire tudom, altalaban nem is nagyon szamit kb semmit, mert alig befolyasol barmifele tuningolhatosagot az egyeb limitaciok, pl feszlock, stb miatt, amik altalaban ugyis ott vannak
- inkonzisztens dolgok: azt varna az ember, hogy ha valahol meg van emlitve egy olyan dolog elonykent, hogy "Dual BIOS", akkor azoknal ahol nincs odairva, azokon nincs ilyen - mikozben peldaul Phoenix-en is biztosan van Dual BIOS. De ez csak az egyik ami igy elsore kiszurta a szemem, nem tudom a "fesz lockos" kifejezes peldaul konzisztensen van-e hasznalva mindenhol - csak nehanyhoz van odairva mikozben tudtommal a legtobb kartya ilyenIlletve a cikkben szereplo kepek eleg rosszul neznek ki, nem tudom mivel lettek atmeretezve (paint?
), de ennel lehetne ezt szebben is csinalni.
Amugy informativ cikk, szep munka.
-
Buky87
tag
Nagyon jó volt olvasni ezt a cikket.
Esetleg nincs valami hasonló írás az R9 290/390-es kártyákról?
Kerestem de nem találtam.(ha vakon voltam akkor sry)
-
Modst3R
senior tag
válasz
hackeeeee #39 üzenetére
Nem annyira zavaró - de nem is ajánlott!
Továbbra is azt mondom, ha mások is jelzik, beteszem ajánlottak közé, de csak FC blockal.
Ami szerintem azért értelmetlen mert az meg van majdnem mindegyik másikra is.
Tehát még egyszer, hogy értsük, az a bekezdés nem azt listázza mik a piacon kaphatok, hanem h mik az ajánlottak, illetve előnyük, hátrányuk. És természetesen ezen információk objektívak mi több - fórumtársak tapasztalatait foglalja össze!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
sandor906
tag
Az előbb csak azért érdekelt volna a ref hűtős a többihez képest, mert most egy ref 780ti-m van és nem hangosabb, sőt sokkal diszkrétebb a játékok alatt, mint ami előtte volt, egy r9280x matrix platinum.. De közben rájöttem, hogy a mátrix hűtő szinte ugyan az mint a dcII vagy a dcIII az asusnál, tehát nem a legjobb választás, bár ott volt a hűtő felöli oldalon is a ramokom elég rendes backplate. Rendesen szellőző házban nekem 60-65 fok körül mozog a hőfokom, a matrix is volt ilyen meleg, még AB-vel, egyéni ventiprofillal is. Játék közben 1026-ra boostol, tehát kapja az ívet.....refhez képest.
Amúgy köszi a cikket, sokat megtudtam belőle és a linkek is sokat segítettek
-
Modst3R
senior tag
36db azért nem gyenge illetve 80 fok fölött vannak. Mivel a cikkben ajánlottak vannak, nem piacon kaphatók, ha beleírnám is csak úgy h fc blockal, de annyiért már tegyünk hozzá egy kicsit és vegyünk custom nyákot és esetleg úgy vizet rá. Ez az én javaslatom, most nyilván a cikket nem magamnak írtam, hanem nektek, tehát többség dönt. Ha szeretnétek bele írom...
-
shteer
titán
a 1070/1080 esetében ez egyáltalán nem igaz.
-
sandor906
tag
Esetleg a Founders Edition-t be tudnád rakni, csak az összehasonlítás miatt? Az ára miatt még elég középmezőnyösnek tűnik nekem, ráadásul tetszik ez a refdesign....
-
Modst3R
senior tag
válasz
hackeeeee #27 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy típuson belül ennyire eltérnének!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Phoenix GLH 1080-nak lehet adni feszt.. Vagyis alapból 1,06V a max amit kap, viszont ha 100-ra megy a csúszka, akkor 1,092V körül van a max.
Arra akartam ezzel kilyukadni, hogy lehet, hogy nem mind lock-os.
-
Modst3R
senior tag
Egy lehetséges megoldás az Evga kártyákhoz!
-
Modst3R
senior tag
válasz
GoldhandRent #15 üzenetére
Szuper, várom!
-
GoldhandRent
őstag
En a Giga Xtreme 1070 es a Zotac AMP Extreme kozott vacillaltam, de mivel a Giga xtreme 970-e mar korabban bevallt es az xtreme tapellatasa is sokkal-sokkal jobb, mint a zotacnak (es a tobbinek), vegul (ismet) erre esett a valasztas. Szvsz a giga xtreme adja a legjobb pcb-t a piacon.
Kovi heten csinalok 1070 bencset, ha gondolod majd kirakhatod. Tervezem osszemerni a 970-el is, hogy mekkora a javulas a ket xtreme kozott. Alap 1070-el is jo lenne osszenezni.
-
kolopele
nagyúr
Nekem a gaming x marad az etalon továbbra is.
-
Loresz
tag
Ha jól tudom a Giga az xtreme vezióknál válogatott gpukat használ!
-
shteer
titán
Klassz cikk
+
FTW: load 100 fokos vrm és ram -
Köszi az ismertetőt,hasznos egy helyen látni ezeket a vasakat, megkönnyíti a választás kérdését.
-
ribizly
veterán
Köszönet az írásért!
Nem is tudtam, hogy ezek a különbségek vannak a kártyák között, de most úgy érzem okosabb lettem.
Érdekes amúgy, hogy mikkel próbálnak kitűnni az egyes gyártók és mennyire minimális a különbség a legtöbb custom kártya között. -
nullpoint
őstag
Na végre. Némelyik kép felbontása elég alacsony, még a fórumban nagyobbak voltak. Az oldal átkonvertálta talán?
Esetleg linkeket tenni a végére az ajánlott modellekhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Formula-1
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Elektromos cigaretta 🔞
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest